"Είναι γάτα, είναι γάτα"!

 Γράφει ο G. Kyr.

Το θυμάστε το μεγάλο τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου «Είναι γάτα, είναι γάτα, ο κοντός με την γραβάτα»; Ε! Βγάλτε την γραβάτα και κρατήστε το υπόλοιπο. Τι βλέπετε; Τον Ντέμη; Ναι! Μπράβο!
Από το πρωί η ΑΕΚ ταλαιπωρείται από ένα μεγάλο θέμα που έχει… ξεσπάσει. Επί ημερών Ντέμη Νικολαΐδη, εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ λάμβανε χρήματα που ούτε ποδοσφαιριστές δεν τα… έβλεπαν. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω διευθυντής, είχε εισπράξει το ποσό του 1,2 εκ. ευρώ για 30 μήνες! Και αν θεωρείτε ότι είμαι υπερβολικός, σας παρουσιάζω το θέμα, όπως αναγράφεται στο «Εθνοσπόρ».
«Ο συγκεκριμένος υπάλληλος εισέπραξε στους περίπου 30 μήνες που προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ΠΑΕ ΑΕΚ γύρω στο 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό που προκαλεί… ζαλάδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συμβάσεις που υπέγραψαν με την Ενωση οι ποδοσφαιριστές «πρώτης γραμμής» από το 2004 και μετά (εξαιρουμένου του Ριβάλντο) ήταν σε αρκετές περιπτώσεις μικρότερες από εκείνη του «σούπερ σταρ» των γραφείων του Αμαρουσίου!
Και για να καταλάβετε, ο Ζήκος πήρε για δύο χρόνια 1,1 εκατ. ευρώ καθαρά, ο Τσιρίλο κόστιζε στην..........
ΠΑΕ 443.000 ευρώ τη σεζόν, ο Λυμπερόπουλος 450.000 ευρώ, ο Iβιτς 355.000 ευρώ και ο Δέλλας 250.000 ευρώ!», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Και όλα αυτά προκύπτουν από τον έλεγχο που κάνουν οι μέτοχοι στα οικονομικά της ΠΑΕ. Πρέπει να περιμένουμε λίγο, γιατί θα έρθουν κι άλλα στην επιφάνεια!
Το συμπέρασμα είναι απλό. Ένας άνθρωπος που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, προκειμένου να την βγάλει από την δύσκολη θέση, κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να έχει τόσα έσοδα που μπόρεσε να βγάλει… μισθό, που αναλογεί σε σούπερ σταρ της μπάλας, σε εμπορικό διευθυντή! Ή μήπως όχι; Μήπως η ΑΕΚ δεν είχε καταφέρει να βγάλει τόσα έσοδα; Ναι! Αυτό πρέπει να είναι. Απ΄ ότι θυμάμαι, συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, η Ένωση είχε μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που στάφηκε στους πιτσιρικάδες και δεν πήγε σε πολυδάπανες μεταγραφές!
Ωστόσο, παρά τα προβλήματα, ένας εμπορικός διευθυντής λάμβανε περίπου 1,2 εκ. ευρώ. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, το όνομα του οποίου δεν το γνωρίζω, αλλά έχω με τον μισθό που έπαιρνε για να είναι… εμπορικός διευθυντής. Όχι αθλητικός διευθυντής που θα τρέχει όλη μέρα για να κάνει το καλύτερο για την ομάδα, αλλά για να κλείσει εμπορικές συμφωνίες. Και δεν αντιλέγω. Μπορεί να ήταν ο καλύτερος στον τομέα του. Εσείς έχετε δει συμφωνίες στην ΑΕΚ που να φέρνουν ή να έφεραν μεγάλα ποσά στην ομάδα, προκειμένου να ανασάνει οικονομικά;
Εγώ πάλι όχι. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά σε όλο το διάστημα που ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν στην προεδρία, η Ένωση πάντα πήγαινε από το… δεύτερο ράφι, με εξαίρεση τον Ριβάλντο. Και φανταστείτε ότι ο «κοντός» πήγε στην ΑΕΚ για την σώσει. Θυμάστε πως έφυγε; Θυμάστε τι άκουσε για την οικονομική διαχείριση; Θυμάστε τι είπε; Ότι έκανε κακοδιαχείριση! Όχι! Γιατί το λέει κάτι τέτοιο; Επειδή έσκασε ένα κάρο λεφτά στον μεγάλο συνθέτη και κολλητό της γυναίκας του, «Φοίβο» για να γράψει τον νέο ύμνο της Ένωσης; Επειδή πλήρωνε 1,2 εκ. ευρώ σε εμπορικό διευθυντή; Επειδή δεν έκανε καμία κίνηση για γήπεδο και προπονητικό;
Και φανταστείτε ότι αυτός ο άνθρωπος είχε τον δικέφαλο στο μπράτσο. Ήτοι πονούσε για την ομάδα! Δηλαδή τι θα γινόταν αν δεν ένιωθε έτσι για την ομάδα της καρδιάς του. Βέβαια έχει την δικαιολογία της κακοδιαχείρισης. Όμως, ας περιμένετε λίγο γιατί ακολουθούν κι άλλα!