ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑ (ΜΑΥΡΑ) ΑΝΕΚΔΟΤΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
 
Του έδιναν λέει, εκατόν τριάντα χιλιάδες και κεινος  είπε όχι …
Τι μας λες, ρε μεγάλε ! Μόνος σου το είπες ; Η είχες και την συνδρομή της ομορφιάς σου ;
Και πως το είπες ; Πάνω στο καλάμι, η από κάτω ;
Ριτσαρντ Γκηρ, της ψωροκώσταινας  ….
Ρε Σπυράκο, εμείς δεν σε πειράζουμε . Εσύ γιατί πας να μας κουζουλάνεις ; Γιατί δηλαδή μας προκαλείς ;
Σε εποχές που κόψαμε το τσιγάρο, γιατί δεν είχαμε να το αγοράσουμε . Και τώρα ; προπονούμεθα και στο φαί . Μπας και το κόψουμε κι αυτό, για να μας περισσέψει κανένα φράγκο, να στο δώσουμε εσένα . Μέσω της ΔΕΗ εννοείται …. Μέσω της νταβατζιδικης αυτής ΔΕΚΟ, που οι μέτοχοι της, καταδέχονται να είναι εισπράκτορες λογαριασμών . Από το τέλος της ΕΡΤ (που τελειωμό δεν έχει) μέχρι και τα δημοτικά τέλη, με τους υπονόμους μαζί … Το βιος μας δηλαδή, να ρέει στους υπονόμους της άρχουσας τάξης ….  Και να πληρώνουμε εμείς και αυτή τη … ροη . Για να γλεντανε τα λαμόγια …..
Σάμπως και σένα Σπυράκο, δεν σε πληρώνουμε, δια μέσου της ίδιας ροής ; Της ΔΕΗ εννοώ … Που μας τα παίρνει , για να........... χρυσοπληρώνει κάτι τέτοιους , σαν και σένα ….
Α ρε Σπύρο πλάκα που έχεις ….
Ναι σας λέω , τι είπε στον Δημήτρη Γαλάνη στο ‘’ΒΗΜΑ’’, πως για το ‘’Στην υγεια μας’’ του έδιναν 130.000 ευρώ  την εκπομπή . Ένα ιδιωτικό κανάλι, ποιο δεν μας είπε, ούτε και σε τι του διναν τα λεφτά αυτά … Σε κλωτσιές, σε μπουνιές, η σε φάσκελα ; Γιατί τέτοια έπαρση πια, τέτοια καβαλημένη φίρμα πώς να την πληρώσεις ; Σε ταπεινά ευρωπουλα ; Όχι δα ….
Το καλό είναι, πως επειδή μας αγαπαει ο Σπύρος, τα αρνήθηκε αυτά όλα τα καλούδια .
Και έκατσε στην ΕΡΤ, με 65.000 ευρώ το επεισόδιο, για να μας φτιάχνει τα Σαββατόβραδα, και να μας χαλαει τα νεύρα, με τις μαλ…… που κάθεται και λέει …..
Σπύρο χαλάρωσε, τα ιδιωτικά κανάλια, κάνουν περικοπές, γιατί αυτά το κατάλαβαν ότι οι καιροί είναι δύσκολοι . Η ΕΡΤ δεν το κατάλαβε ακόμα, τι να της κάνουμε ; μικρή είναι ακόμα, θα μεγαλώσει και θα καταλάβει .
Τα ιδιωτικά κανάλια, στα πλαίσια των περικοπών που κάνουν, απολύουν παιδιά των 600 και 700 ευρώ τον μήνα . Τραβανε το πρόγραμμα, με μπλα-μπλα, λιγοστεύοντας τις δραματοποιημένες σειρές, άσε που ξετρύπωσαν και όλο το Τούρκικο ρεπερτόριο και μας το φόρεσαν, γιατί βγάζουν δίωρο ‘’Τόλμη και γοητεία’’  ‘’ Μαde in Instanbul ‘’ με δυο – τρεις, το πολύ πέντε χιλιάδες το επεισόδιο …..
Και θα σου δώσουν εσένα 130.000 ευρώ για την ομορφιά σου …..
Σπύρο προκαλείς, σε εκνευριστικό βαθμό …..
Και το κάνεις, γιατί έχεις τις πλάτες των ανικάνων, που σου εγκρίνουν την εκπομπή (με 65.000 ευρώ) γιατί παίρνουν την προμήθεια τους κάτω από το τραπέζι, μαύρη και … αφορολόγητη. Και όσο περισσότερο φουσκώνεις εσύ την ταρίφα, τόσο πιο χονδρά, θα τα πάρουν ….
Αυτό συνάγεται από τη γνώση και την εμπειρία, του οποιουδήποτε ξέρει και μπορεί να κοστολογήσει . Ένα σκηνικό, μια φορά, μια κι έξω….
Και το φετινό που χρησιμοποιείς είναι το προπέρσινο, διαμορφωμένο . Μια βάρδια το πεντακαμερο, αμοιβή δική σου, αμοιβή του … Κόπολα (υιού Μπιρσιμ) και δυο άτομα ακόμα, για την οργάνωση της παραγωγής, συν τέσσερεις μουσικοί και πέντε – έξι ώρες μοντάζ, για το ξεσκαρτάρισμα … να πούμε πλούσια – πλούσια οκτώ χιλιάδες ;      Με το δεδομένο ότι  η εκπομπή είναι συνεχόμενη, είναι σειρά επεισοδίων και όχι ένα ή δυο … να πούμε δέκα χιλιάδες ; να πούμε δώδεκα ; άντε δεκαπέντε ….
Τις υπόλοιπες 50.000 ευρώ την εβδομάδα, τις λεηλατείτε, από τον Ελληνικό λαό, που υποφέρει . Εάν είναι 36 οι εκπομπές τον χρόνο μιλάμε για 1.800.000 ευρώ που  πάνε σε κάποιες τσέπες . Όταν η κυβέρνηση, κόβει σειρά φαρμάκων και μικροπαροχες, από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, για να κάνει οικονομία …..
Όταν η κυβέρνηση κόβει τις συντάξεις και τα κεκτημένα του 13ου και 14ου μισθού, για να κονομανε κάποιοι αετονύχηδες.
Τότε, δεν σου μένει παρά να φωνάξεις, ‘’ Αι σιχτιρ, από δω καθικια….’’
Ο κόσμος απαιτεί ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΡΑΣΟΣ, από όλους σας . Κυρίως από σένα Σπυράκο και λόγω ιδεολογίας, που είσαι και λαλίστατος ….
Εάν τόσο πολύ, όσο λες, πονάς την ΕΡΤ,  να γίνει η παραγωγή της εκπομπής εσωτερική …..
Αλλιώς …. σιλανς . Την πιπίλα και σιωπή …..
Μέχρι τα μεγάλα μυαλά να πάρουν την απόφαση να την κόψουν …… όπως ο κ. Παπανδρέου τα λεφτά μας χωρίς να μας ρωτήσει …..

ΛΥΣΙΑΣ