Η καθολική υποθήκευση των ορθοδόξων χριστιανών

 Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

«Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου του ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65/Α’) αντί της λέξης «κύρωση» τίθενται οι λέξεις «συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους»».

Μια νομοθετική φράση όλα τα λεφτά!! Κατά κυριολεξία!! Γιατί αφορά στο πραξικόπημα  παράδοσης της χώρας στο διεθνές κεφάλαιο. Στην καθολική υποθήκευση των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών!! Δια της πολιτικής αυτής ρήτρας οι εθνικοί μειοδότες αφαίρεσαν δικτατορικά της νομοθετικής εξουσίας το δικαίωμα πρώτον να ελέγχει την εκτελεστική και δευτερευόντως να νομοθετεί! «Letat cest moi» δήλωσαν τα Νεοπασοκικά πολιτικά σκουλήκια και δημοκρατικής αντιστάσεως μη ούσης παραχώρησαν επιπροσθέτως στον εκ Κοζάνης μπιριγκόγκο την αντ’ αυτού αυτοκρατορική εξουσία «να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης»!!!.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Ιστορικά το φαινόμενο υποβάθμισης της νομοθετικής εξουσίας προς όφελος των άμεσων αντιπροσώπων του μονοπωλιακού κεφαλαίου στην κυβέρνηση, της....... εκτελεστικής δηλαδή, έχει επαναληφθεί. Τόσο εδώ όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάντα υπό τις συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης μιας καπιταλιστικής κρίσης. Τεχνητής ως αυτή που διάγουμε ή νομοτελειακής ως εκείνη που βίωσαν οι Αμερικανοί το 1929 κι εμείς το 1932. Χαρακτηριστικό και στις δύο περιπτώσεις είναι η αθρόα παραγωγή αντισυνταγματικών νόμων που ενίσχυε τις εξουσίες της εκτελεστικής ως του σημείου να την καταστήσει απόλυτο μονάρχη. Και αν στην περίπτωσή μας η αναθεώρηση που για τους ίδιους λόγους προωθούσε ο Βενιζέλος δεν «πρόκανε» να εφαρμοστεί , στρώθηκε ωστόσο χαλί στο βασιλικό πραξικόπημα και στην συνέχεια στην δικτατορία (Μεταξά)για να αφαιρεθούν οι ελευθερίες του λαού. Όπως τώρα.

Δεν μας προκύπτουν ωστόσο εκ θεού αυτά. Είναι προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις προκειμένου να χειραγωγηθεί ο λαός έτσι ώστε να «κατασταλούν νομιμοφανώς» ανεπιθύμητες και κατά κανόνα αιματηρές εξεγέρσεις στο όνομα της κατάλυσης βασικών συνταγματικών άρθρων. Αν για παράδειγμα έσπαγε σήμερα η ομερτά των Μέσων Ενημέρωσης, θα μάθαινε ο λαός πως η υπογραφή του μνημονίου είχε άμεση σχέση με την εξασφάλιση των νταβατζήδων πιστωτών δεδομένου ότι τα δάνεια είχαν ληφθεί δίχως εγγυοδοσίες!!! Που σημαίνει ότι: Στην απευκταία για τους δανειστές εκδοχή της αναρρίχησης στην εξουσία ενός εκ των αριστερών κομμάτων των οποίων η θέση της μη αναγνώρισης του χρέους έχει σε όλους τους τόνους διατυπωθεί, είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο πως δεν θα εισέπρατταν ποτέ τα χρήματά τους. Κρυφή αλλά ουσιώδης λεπτομέρεια για την οποία τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σαρκοζί υπερθεμάτιζαν για την σύμπραξη του μηχανισμού στήριξης (σύσταση οικονομικής συμμορίας θα την ονόμαζα εγώ) δια μέσου του οποίου υποθήκευσαν εκ των υστέρων ως και την Ακρόπολη για να εξασφαλιστούν! Αν ως εκ τούτων η υπογραφή των αιρετών πολιτικών βασιβουζούκων της διεθνούς τοκογλυφίας δεν στοιχειοθετεί το ταπεινωτικό αδίκημα της εθνικής μειοδοσίας που χρήζει της αντιμετώπισης από έκτακτα στρατοδικεία αν όχι λαϊκά δικαστήρια, διερωτώμαι ως που αυτός ο λαός θα τους επιτρέψει να φτάσουν!
Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr