κοίτα ποιος μιλάει ;

 Ελλην Φορολογούμενος

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ άσκησε  κριτική προς το πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι «το ελληνικό πρόβλημα έγκειται στην ύπαρξη ενός αναχρονιστικού, πολυδαίδαλου πελατειακού κράτους που έχτισε η κομματοκρατία της Μεταπολίτευσης και το οποίο κρατά σήμερα αιχμάλωτες την οικονομία και την κοινωνία μας, ακόμα και το ίδιο το πολιτικό σύστημα που το εξέθρεψε».
 
κοίτα ποιος μιλάει ; και ποιος ρε μάστορα εξέθρεψε την «Αιγαίον» την Πειραϊκή Πατραϊκή , την Αχάια Κλάους, την Α-Α Holdings, την Κλωνατέξ , την ΑΛΤΕ , την Τρικολάν , τα  Κλωστήρια Ναούσης και πόσες άλλες να θυμηθώ; Λες και το ίδιο κράτος δεν ........εξέθρεψε κρατικοδίαιτους πλουσίους βιομηχάνους ,με πτωχευμένες βιομηχανίες !
 
και εκεί που ήμουν οργισμένος στον καναπέ μου, θυμήθηκα ένα παλιό ανέκδοτο :
 
 
 
Μεγάλη παρέα αποφασίζει να καλέσει μερικές γκόμενες και να οργανώσει ένα οργιάκι σπιτικό,  για να περάσει η ώρα χωρίς πολλά πολλά έξοδα... ένεκα η κρίσης , το ΔΝΤ και τα γνωστά εις όλους πλέον .
 Μαζεύονται λοιπόν σε ένα μεγάλο σαλόνι και μετά τα απαραίτητα ποτάκια σβήνουν τα φώτα και αρχίζει η φάση η πολυφασική Σιγά-σιγά αρχίζουν να πέφτουν και οι περιπτύξεις στα σκοτεινά. Ακούγονται βογγητά και διάφορα προβλεπόμενα για τέτοιες περιπτώσεις, όταν ξαφνικά κάποιος ανοίγει το φως:
«Ρε παιδιά, να οργανωθούμε...»
«Σβήσε το φως ρε!», του φωνάζουν οι υπόλοιποι που τους έκοψε πάνω στο καλύτερο.
Το σβήνει κι αυτός και το έργο συνεχίζεται... Πολλά βογγητά και τελειώματα αργότερα, ανάβει το φως ο ίδιος:
«Ρε παιδιά, να οργανωθούμε σας λέω...»
«Κλείσε το φως ρε π@π@ρ@@@!!», τον αποπαίρνουν ξανά οι άλλοι.
Τι να κάνει και αυτός, το ξανακλείνει...
 Η κατάσταση συνεχίζεται για πολλή ώρα ακόμα, μέχρι που αγανακτισμένος πια ξανανοίγει το φως:
«Ρε παιδιά, να οργανωθούμε, επιτέλους! Έχω φάει τρεις και δεν έχω ρίξει κανέναν» , είπε κάποιος,  που ήταν και συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ ,ήτανε !