Ο Γιώργος σ’ ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά

25
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Όσο περνάει ο καιρός και βαθαίνει η κρίση στην χώρα μας, τόσο και περισσότεροι φαντάζομαι να είστε εσείς που αντιλαμβάνεστε πόσο δίκιο είχαμε όταν από την αρχή με δεκάδες διαδικτυακά άρθρα επιχειρήσαμε να δείξουμε την διάσταση του προβλήματος ως μία μορφή προστριβής των κυρίαρχων ευρω-ατλαντικών συμφερόντων. Ο ισχυρισμός μας ότι η κρίση στην Ελλάδα προκλήθηκε ως απάντηση του χρηματοπιστωτικού λόμπι στην γερμανική αντίδραση μετά το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας στις ΗΠΑ, που μόλυνε σε βαθμό που κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς και τα ευρωπαϊκά μεγάλα χαρτοφυλάκια, είναι πλέον κοινός τόπος για όσους παρακολουθούν τα οικονομικά και την διεθνή πολιτική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να καταστήσει την κυβέρνησή του όργανο του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι σε μια επιχείρηση να συμμορφωθεί η Γερμανία και η ΕΚΤ στις επιταγές αυτών που διοικούν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και στηρίζουν την αμερικανική ηγεμονία στον κόσμο, μέσω της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των λεγόμενων «ανθρώπων του έξυπνου χρήματος». Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά ή ασυνείδητα είναι ο «λαγός» αυτού του λόμπι στην ΕΕ και η Ελλάδα το θύμα αυτής της λανθάνουσας διένεξης, η οποία ενώ έμοιαζε να καταλαγιάζει πάλι αναζωπυρώνεται.

Μέσω της Ελλάδας και με την βοήθεια του Γιώργου Παπανδρέου, το χρηματοπιστωτικό λόμπι πέρασε την κρίση από τον τραπεζικό τομέα στον δημοσιονομικό χώρο της......... ευρωζώνης και τάραξε πλέον για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα της ΕΕ, προκαλώντας παράλληλα μια παγκόσμια αναστάτωση που δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται σύντομα και αποκλειστικά με κινήσεις στην χρηματοπιστωτική αγορά. Το παιχνίδι άνοιξε και είναι δύσκολο πλέον να περιοριστεί στις περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης.

Ο γράφων με το σημείωμά του αυτό δεν θα επιχειρήσει να αξιολογήσει τις συμπεριφορές διεθνών παικτών σε ηθικό επίπεδο. Η αγορά και το εθνικό συμφέρον όταν συνδυάζεται με αυτήν, δεν έχει ήθος. Άρα, δεν θα υποστηρίξουμε ούτε τα συμφέροντα του λεγόμενου αμερικανο-εβραϊκού λόμπι, ούτε, ασφαλώς, αυτά των Γερμανών. Είναι πρόδηλο ότι οι κυβερνήσεις της Γερμανίας χρησιμοποιούν την ευρωζώνη ως ένα πολιτικοοικονομικό χώρο άσκησης ηγεμονίας και άντλησης ισχύος στο πλαίσιο άσκησης διεθνούς πολιτικής. Όπως κατά καιρούς έχουμε εξηγήσει, η υψηλή ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας κερδήθηκε και μέσω της ανταγωνιστικής εξασθένησης άλλων χωρών της ευρωζώνης και της ΕΕ. Και αυτό αν εξετάσει κανείς τα μακροοικονομικά μεγέθη των τελευταίων δέκα ετών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ελλάδα.

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι αν δικαίως ή αδίκως οι χρηματιστές από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο πιέζουν το Βερολίνο να εναρμονίσει την οικονομική συμπεριφορά του με τις ευρύτερες επιδιώξεις τους, που καταλήγουν στην διαμόρφωση της λεγόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης υπό την ηγεμονία τους, ούτε εάν η γερμανική κυβέρνηση έχει δίκιο να αντιδρά σ’ αυτήν την πίεση, σπασμωδικά, εγωιστικά, προσβλητικά και σε βάρος ευρωπαϊκών κοινωνιών που συνέβαλαν στην σημερινή της ανάπτυξη. Η γερμανική κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση της ηγεμονίας της στο εσωτερικό της ΕΕ και τώρα επιδιώκει μεσοβέζικες λύσεις που οδηγούν στην ανατροπή του πολιτικού εγχειρήματος στην ΕΕ ή στην ολοκλήρωση του υπό την εξουσία του διεθνούς χρηματοπιστωτικού παράγοντα. Όμως το κρίσιμο για εμάς είναι ότι δεν έπρεπε να μπλέξουμε αμέσως σ’ αυτό το παιχνίδι. Η Ελλάδα εισήλθε στην ευρωζώνη δίχως παραγωγικές ικανότητες και κατάλληλη θεσμική προετοιμασία. Ήταν μία πολιτική απόφαση που ζημίωνε οικονομικά τους Έλληνες, αλλά υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε μετά από δεκαπέντε-είκοσι χρόνια να κριθεί ως χρήσιμη επιλογή. Έτσι που έχουν έρθει σήμερα τα πράγματα νομίζω ότι δεν τίθεται πλέον αυτό το ζήτημα, εκτός αν υπάρξει ριζική αναθεώρηση των σχέσεων εντός της ευρωζώνης. Πράγμα απίθανο, καθώς οι Γερμανοί προτιμούν να την δουν να «μικραίνει» παρά να αλλάζει μορφή και οικονομική στρατηγική.

Ο κ. Σημίτης γνώριζε πολύ καλά ότι έριξε τους Έλληνες στην θάλασσα δίχως να ξέρουν κολύμπι. Ο κ. Καραμανλής έδειξε να αδιαφορεί και για την θάλασσα και για το κολύμπι. Ο δε Γ. Παπανδρέου ανέλαβε ως χαρούμενος κι ωραίος «αντιεξουσιαστής» να προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου φουρτούνα. Ε, μέσα σ’ αυτήν δεν υπήρχε καμία περίπτωση να σωθεί ο απροετοίμαστος κολυμβητής. Πλέον δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα εντός της ευρωζώνης, εκτός και εάν γίνει κάποιο θαύμα. Θαύματα όμως δεν ξέρει να κάνει η οικονομία, μόνον η πολιτική τα μπορεί. Αλλά αυτή μοιάζει άφαντη και συκοφαντημένη, από τους νεοφιλελευθέρους «αντιεξουσιαστές» της παγκοσμιοποίησης.

Ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης χρεοκόπησε μια ψυχορραγούσα δημοσιονομικά χώρα, αλλά αντί να νοιάζεται γι’ αυτό, εμφανίζει ιδιαίτερη ζέση για να μην χρεοκοπήσουν άλλες χώρες της περιφέρειας. Αν αυτό δεν ονομάζεται γελοιότητα, πέστε το lifestyle του «τέταρτου δρόμου», ή όπως αλλιώς επιθυμείτε! Ο άνθρωπος που εκλιπαρούσε για την δημιουργία ενός μηχανισμού που δήθεν θα έσωζε την χώρα, ενώ έσωζε το ευρώ και ενίσχυε την κερδοφορία των διεθνών τοκογλύφων, έγινε έξω φρενών με το ατόπημα της Μέρκελ να ανακοινώσει πριν την ώρα της, μια ούτως ή άλλως προβληματική ρύθμιση για συμμετοχή του τραπεζικού τομέα στα κεφάλαια που προορίζονται να καλύψουν την πιθανή χρεοκοπία άλλων χωρών της περιφέρειας. Πρόκειται για μια μεσοβέζικη λύση που οδηγεί σε αναγκαστική χρεοκοπία τις αδύνατες χώρες της ευρωζώνης, δίχως στάση πληρωμών, η οποία καταλήγει στο να περισωθούν οι ισχυρές τράπεζες, αλλά παράλληλα να δημιουργηθούν διαφορετικές οικονομικές ζώνες ανάπτυξης εντός του ίδιου ενιαίου οικονομικού χώρου. Μια κίνηση που παγιώνει της εθνικές και κοινωνικές ανισότητες εντός του χώρου. Αυτό βάλει ευθέως εναντίον του Ευρωπαϊσμού, ενώ αποκαλύπτει ότι αυτός δεν μπόρεσε να μετεξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό από αυτό που τα ευρω-ατλαντικά συμφέροντα επιθυμούσαν, όταν οδήγησαν στην σύσταση της ΕΟΚ και αργότερα της ΕΕ.

Αρχικά, μέσω του κ. Παπανδρέου η γερμανική κυβέρνηση έχασε την μπάλα σε αυτό που θεωρούσε γήπεδό της. Τώρα πια όλες οι αποσταθεροποιητικές δυνάμεις εντός και εκτός της ΕΕ κινούνται άναρχα, με κανόνα την ιδιοτέλεια, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός αναλαμβάνει να παίξει πάλι το ρόλο του «λαγού». Μόνον που πλέον έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και αντί για «λαγός» μοιάζει περισσότερο με «λαγουδάκι» των αγορών. Η σοσιαλιστική του ρητορεία, η οποία εναρμονίζεται με την πολιτική στρατηγική του ΔΝΤ, δεν μπορεί να κρύψει την αποκρουστική αντικοινωνική μορφή της φιλοσοφίας που διακρίνει την πολιτική πρακτική του.
Ευρισκόμενος μάλιστα σε αδιέξοδο, κάνει αυτό που έμαθε από τον πατέρα του. Λαϊκίζει ολοένα και περισσότερο, κηρύσσοντας «επανάσταση», εναντίον των κακών Γερμανών με την ιερή συμμαχία των Financial Times, του ΔΝΤ και της Fed. Ο άνθρωπος του πολιτικοοικονομικού λόμπι της παγκόσμιας διακυβέρνησης στην Αθήνα, όπως τον αποκαλούν οι ίδιοι, εμφανίζεται να αγωνίζεται για τα συμφέροντα των μη προνομιούχων ευρωπαϊκών λαών. Κάπου εδώ τρελαίνεσαι!  Ο άνθρωπος, που μαζί με το καθεστώς στην Ελλάδα, θριαμβολόγησε για τον ελεεινό μηχανισμό στήριξης που κατέστησε την χώρας μας, χώρα υπό κατοχή, απορρυθμίζοντας την οικονομία, καταστρέφοντας την κοινωνία και εξανεμίζοντας τις όποιες πιθανότητες ανάπτυξης, δια του στασιμοπληθωρισμού που επέφερε η εφαρμογή των μνημονίων, τώρα το «παίζει» «αντιεξουσιαστής» στην ευρωζώνη για να σώσει τον κόσμο από το τέταρτο ράιχ, ευαγγελιζόμενος τον τέταρτο δρόμο. Έτσι τον εμφανίζει η προπαγάνδα του καθεστώτος. Όμως, μεταξύ των δύο αυτών αναπαραστάσεων της ηγεμονίας συνθλίβεται η ελληνική κοινωνία, αλλά δεν βαριέσαι, εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε τα σπασμένα, καθώς «τα φάγαμε όλοι μαζί»!

Τον ίδιο μοιάζει να ακολουθεί πλέον και ο Αντώνης Σαμαράς, ελαφρώς τρικλίζοντας. Έτοιμος προφανώς να μπει και αυτός στο κλαμπ των «αντιεξουσιατών», που ετοιμάζουν κυβέρνηση μακρόχρονης συνεργασίας  με το ΔΝΤ στην Ελλάδα, καθώς η τρόικα δεν φαίνεται να αντέχει για πολύ ακόμη.

Και ενώ όλα αυτά τα ιστορικά γεγονότα θα έπρεπε να συγκλονίζουν την χώρα και να παρακινούν προς νέες μορφές λαϊκής οργάνωσης, κυβερνητικής πρότασης και εναλλακτικής ηγεσίας, οι προοδευτικές δυνάμεις ζεσταίνουν - η κάθε μια ξεχωριστά στη φωλιά της - τα αυγά τους για να εκκολαφτεί το «κίνημα». Φίλοι, πριν φτάσω να πω… σιγά τα ωά, θα ήθελα να επισημάνω ότι το υπερβολικό κλώσσημα ποτέ δεν οδήγησε σε ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. Καταστρέφονται πολλά αυγά από τα οποία θα μπορούσαν να παραχθούν ικανοί πολιτικά νεοσσοί. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη, ενώ το πραγματικό δίλημμα είναι προς τα πού θα κάνουμε το επόμενο βήμα. Και αυτό είναι προφανές ότι δεν μπορεί να το απαντήσει το παραπαίον καθεστώς. Απαιτείται μια αριστερή-φιλελεύθερη πρόταση από όσους συνεχίζουν να θέλουν την Ελλάδα στο κόσμο, διακρινόμενη όμως από εθνική αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο. Πρέπει να εμποδίσουμε αυτούς που μας διέσυραν διεθνώς, πριν μας φτωχύνουν καθολικώς να δημιουργήσουν ένα νέο συνεταιρισμό που θα νομιμοποιήσει την ηγεμονία της παρούσας αποτυχημένης πολιτικής τάξης για τις επόμενες δεκαετίες. Προσοχή όμως, η νεα-μεταπολίτευση, η πραγματική μεταπολίτευση των πολιτών, δεν πρέπει να αφεθεί να καταντήσει φάρσα! Υπάρχουν πολλοί που θα το ήθελαν αυτό, να την εξευτελίσουν από την αρχή. Δεν νομίζετε;  

Δημοσίευση σχολίου

25Σχόλια
  1. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ .
    ΕΤΣΙ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ.
    {ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ...ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΆΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχως ο κοσμος εχει ευνουχιστει πνευματικα σε τετοιο βαθμό που δεν βλεπω πολλα περιθωρια υγιους και δυναμικης αντιδρασης του λαου. Το μονο που μπορω να δω ειναι να ξεσηκωνεται μονο οταν του κοψεις και το τελευταιο ξεροκοματο που θα του πεταξουν τα λαμογια οι συμμαχοι μας της ευρωπαικης ενωσης!!Οσο εχει να τρωει εστω και ισα ισα να μην πεθανει θα σκυβει το κεφαλι!!Χωρις αμφιβολια ειμαστε ο πιο μαλακισμενος λαος της ευρώπης!!Ζωα και ραγιαδες!!Δεν περιμενω τιποτα καλο απο τους ηλιθιους Ελληνες!!Δυστυχως ειναι η συντριπτικ΄γ πλειοψηφία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Έλληνας από τον καναπέ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ.
    Ο λόγος είναι ο χαρακτήρας του, αλλά και ότι στην πλειοψηφία δεν έχει ακόμα νιώσει στο πετσί του τις συνέπειες των όσων γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΙ ΕΞΑΤΜΙΣΗ..

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΕΘΝΕΜΠΟΡΑΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗς ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΔΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΛΗΤΗΡΑΣ Ή ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ..


    ΕΝΑ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΑΠΛΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε σεις πως κάνετε έτσι;
    Για ρωτήστε έναν έλληνα πως πέρασε το σαββατοκύριακο (όχι σήμερα που η αφραγκία τον κρατά μέσα) και το πρώτο ρήμα που θα χρησιμοποιησει δεν είναι το είδα ή ακουσα, αλλά το....
    ΕΦΑΓΑ ΚΑΤΙ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω θα το πω πιο λαικα.
    Μπραβο στους μαλακες που ψηφισαν πασοκ,
    συγχαρητηρια στους ηλιθιους που απηχαν υποστηριζοντας τον ΓΑΠ.

    Καλη ψωλη στον κωλο σας, πισωγλεντηδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε 10.30 αφου η ραχοκοκαλια του πασοκ ηταν μορφωμενοι ανθρωποι πως μας εφτασε το πασοκ εδω που ειμαστε σημερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 18 Νοεμβρίου 2010 11:02 μ.μ.

    ΩΡΑΙΟΣ!!!!! ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΙ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 11,13 Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΕΩΡΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ" ΔΙΟΤΙ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, Η ΗΓΕΣΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
    Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τα όσα λέει ο Δημήτρης, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη του ότι για να έχουμε πρόοδο χρειάζεται ασφάλεια στις ζωές μας.
    Από 1/1/2011, οπότε και καταργούνται οι νομαρχίες, οι πλεοάζοντες 10.000 υπάλληλοί τους να μεταφερθούν αυτοδικαίως στο πολιτικό προσωπικό των αστυνομικών διευθύνσεων και τμημάτων των 13 περιφερειών, ώστε να περισσέψουν 10.000 αστυνομικοί για να νοιώσει λίγη ασφάλεια ο έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟ ΜΕ 10.000 ΚΟΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ?
    ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ
    ΑΝΙΚΑΝΟΣ
    ΠΟΥΣΤΡΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γερμανοί τραπεζίτες προς Μέρκελ: Οι Ιρλανδοί δεν είναι Έλληνες, μην τους πιέζεις άλλο. Αν πάρουν ανάποδες και πτωχεύσουν την ...κάτσαμε!

    http://greekpanorama.blogspot.com/2010/11/blog-post_4175.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ενα περιεργο πραμα αυτοι οι ελληνες

    ο καθε ελληνας θεωρει ολους τους αλλους ηλιθιους επειδη δεν εχουν τις ιδιες αντιληψεις με αυτον

    επειτα απορειτε ολοι σας γιατι ειμαστε εντελως ανικανοι να κανουμε το οτιδηπωτε - επειτα μας φταινε οι ξενοι - επειτα μας φταινε οι πολιτικοι

    υπαρχει περιπτωση να βρεθουν 10 ελληνες και να μπορεσουν να συζητησουν και να βρουν ενα πεδιο συννενοησης

    απλα ΟΧΙ

    τοτε γιατι διαμαρτυρομαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο ελλην ειναι οντως απιστευτο πλασμα

    σε αυτη την στιγμη που ολα χανονται η χωρα βυθιζεται ειμαστε για φουντο και ερχονται αλυπητα μετρα

    ολοι βριζουν τους παντες αλλα κανεις - ουτε καν η προοδευτικη αριστερα δεν θετει θεμα

    ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΣΑΣ

    ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΝ ΤΟ 1 ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς 11.02 Ετσι γαμαει η αποχη. Να γκαριζεις κοπανε απο το ζορι. Και υποδειξεις μονο στους οικιους σου. Ενταξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε φιλαράκια, τελικα είχε νεκρούς στο πολυτεχνείο ή όχι; Στο σχολειο που ρωτήσαμε οι καθηγητές τα μασούσαν...

    Εγώ την έψαξα στο Πάρε Δώσε και βρήκα αυτά...

    "Οι νεκροί του Πολυτεχνείου.
    Μετά τη μεταπολίτευση λοιπόν, ξεσπάει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων για τους υποτιθέμενους νεκρούς του Πολυτεχνείου.
    59 νεκροί το ένα «ίδρυμα»!
    75 νεκροί ο άλλος «φορέας»!
    154 νεκροί (ΝΑΙ τόσους βρήκανε) μια άλλη εφημερίδα!

    Ανάμεσα στις σοβαροφανείς «πηγές» ξεχωρίζει κανείς την εφημερίδα «Έθνος», την «Ένωση Δημοκρατικών Μητέρων», τον γραφικό πρόεδρο ενός κόμματος-σφραγίδα, τον θρυλικό ΜΠΑΜΠΗ Κωνσταντόπουλο (έδινε συνεντεύξεις λέγοντας ότι μιλάει με εξωγήινους) και άλλους φορείς γραφικούς και μη.

    Η πολιτεία, λογικό ήταν, επηρεάστηκε από αυτό το κυνήγι μαγισσών.
    Θα γίνει μια αναφορά σε έναν απ’ τους πιο γραφικούς κατάλογους νεκρών.
    Σε εφημερίδα των Αθηνών εμφανίζεται κατάλογος με 82(!) ονόματα ανθρώπων που πέθαναν στις 16 και 17 Νοεμβρίου. Τα λαγωνικά ψάχνουν και βρίσκουν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν πραγματικά, αλλά ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ στα νοσοκομεία της Αθήνας.
    Κάποιος «δημοσιογράφος» δηλαδή, πήγε στο Ληξιαρχείο Αθηνών έδωσε «λαδάκι» στον υπάλληλο και αυτός του έδωσε λίστα με ονόματα πεθαμένων εκείνες τις μέρες. Ο «δημοσιογράφος» τους έβαλε σαν νεκρούς του Πολυτεχνείου.
    Εμβρόντητη η εφημερίδα μαθαίνει αργότερα ότι τα ονόματα των «ηρωικών νεκρών» που δημοσίευσε ήταν μια γριούλα 81 χρονών που πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ένας παππούς 75 χρονών που πέθανε από καρκίνο και άλλοι.


    Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=245#ixzz15g5BpyNl...

    λέει και για μια "μαιμού" νεκρη ονόματι "Ηλενια"(!!)... απιθανη προπαγανδα, δεν τα ηξερα

    διαβαστε το, αν θελετε την αληθεια... εχει και την συνεντευξη του Γουνελα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 12,56 ΕΣΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΣ ΤΙ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παιδια, παρακατω λέει κι αυτα...

    Οι μαρτυρίες και τα στοιχεία όμως δεν σταματούν εδώ:
    1. Η υπ’ αριθμόν 33437 αναφορά της συγκλήτου του Πολυτεχνείου της 11/10/1975, προς τον εισαγγελέα Δ. Τσεβά, που επιβεβαιώνει ότι κανένας σπουδαστής δεν σκοτώθηκε κατά το τριήμερο

    2. Η μαρτυρία του πρυτάνεως του Ε.Μ.Π. Κωνσταντίνου Κονοφάγου στις 20/1/1975, στο πενταμελές εφετείο Αθηνών, ότι μέσα στο πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανείς φοιτητής και τα ίδια βεβαιώνει και στο βιβλίο του «Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου» 1982 με την προσθήκη ότι ούτε κανείς άλλος πολίτης έχασε την ζωή του μέσα στο Πολυτεχνείο.

    3. Μολονότι το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος απεφάσισε, κατόπιν εντολών του τότε υπουργού Δημοσίων Έργων και μετέπειτα Δικαιοσύνης Γ. Α. Μαγκάκη, να απονείμει «τιμητική σύνταξη» στις οικογένειες των σπουδαστών που «έχασαν την ζωή τους στο Πολυτεχνείο», ουδείς δικαιούμενος ή μαυροφορεμένη μητέρα ανευρέθη ή έλαβε την ανωτέρω σύνταξιν, που παρέμεινε τελικώς αζήτητη.


    Διαβάστε περισσότερα: http://www.pare-dose.net/?p=245#ixzz15g99DgQi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ-15-11-2010-ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ
    http://www.youtube.com/watch?v=06BgBsRGvmY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλαδή ρε αρχιπαπάρα 19 Νοεμβρίου 2010 12:58 π.μ πισωγλέντη πως γαμάει η αποχή; Με τα μέτρα που σου έρχονται στον κώλο γιατί το σύστημα θεωρεί ότι το επιβράβευσες πρωτόγονε έ πρωτόγονε.. Άνοιξε τώρα το κολί σου και περίμενε.. Βάλε και λίγη βαζελίνη γιατί η πουτσα που έρχεται θα είναι χοντρή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 1,14

    δεν νομιζω -η εκκλησια εχει πανω απο τρις περιουσια - αν θες δινω και στοιχεια

    η αριστερα η οποιος αλλος ας πιεσει να δωθουν τα χρηματα για την αναπτυξη

    αρκουν και να ξεχρεωσουμε το χρεος και να δωσουμε για μια υγιη αναπτυξη

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΠΟΧΗΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ
    ΤΙΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗΔΩΝ.

    ΟΧΙ..ΟΧΙ...ΟΥΤΕ ΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΑΚΙ
    ΕΧΕΙ..ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !

    ΣΚΕΤΗ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΟΠΡΙΑ ΝΑ ΑΧΝΙΖΕΙΚΑΙ ΝΑ ΖΕΧΝΕΙ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΖΩΑ
    ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ±

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. «Συναίνεση» για το Αιγαίο ζήτησε ο μειοδότης!!

    Δηλαδή: Στην ζώνη του λυκόφωτος της δημοσιότητας να επιχειρηθούν συγκλίσεις με την Τουρκία με στόχο την συνεκμεταλλευση του Αιγαιακού ορυκτού πλούτου! Δηλαδή!! Στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στο Αιγαίο!!

    Και πως θα γίνει αυτό; Με την υψηλή εποπτεία των Αμερικανικών πολυεθνικών που θα μοιράσουν την τράπουλα..

    ΜΕ ΔΥΟ λόγια, στο όνομα των οικονομικών πλεονεκτημάτων και προοπτικών (που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η χώρα), μπορούν κάλλιστα να μπουν άλυτες στο περιθώριο οι τουρκικές αμφισβητήσεις ελληνικής κυριαρχίας, αλλά και να ξεχαστεί το διεθνές δικαίωμα της Ελλάδας στα 12 ν.μ. των χωρικών υδάτων.

    Πόσο προδοτική ρε πούστη μου μπορρεί να γίνει η συμμαχία ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑ και αν συναινέσει και η ΝΔ. Ιδού μαλάκες ποιος ξεπουλά την χώρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. «Πρόωρες εκλογές πριν απο τις 4 Απριλίου» ________________________


    Παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να δημιουργήσουν, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, την εντύπωση ότι δεν τους απασχολεί πλέον το θέμα των πρόωρων εκλογών και ότι έχουν μπροστά τους ακόμα μια τριετία, καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πρόωρα και πριν από τις 4 Απριλίου. Αυτό γιατί τότε λήγουν οι προθεσμίες διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών με λίστα.

    Πάμε λοιπόν για πρόωρες βουλευτικές εκλογές πριν από τις 4 Απριλίου κι αυτό επιβεβαιώνουν μια σειρά τελευταίες ενδείξεις, όπως η βιασύνη της κ. Μπακογιάννη να …βαφτίσει το κόμμα της, οι χθεσινές δηλώσεις Κουβέλη , οι δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου (Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα), όσα είπε ο κ. Καστανίδης (Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και πρόωρων εκλογών θέτει ο Καστανίδης) κλπ κλπ.

    Κυρίως όμως είναι οι εκφραζόμενες καθημερινά έντονες ανυσηχίες κορυφαίων μελών του υπουργικού συμβουλίου για τις δυνατότητες αυτής της κυβέρνησης να τα καταφέρει.

    Ποιοι λόγοι οδηγούν σε πρόωρες εκλογές
    Πρώτον: Παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης το αποτέλεσμα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση συνιστά καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και άρση της πολιτικής βάσης στήριξης της κυβέρνησης. Άρα υφίσταται δυσαρμονία μεταξύ της παρούσας Βουλής και της λαϊκής ετυμηγορίας, η οποία καθίσταται ο “επικίνδυνος” παράγοντας των εξελίξεων.

    Δεύτερον: Ακόμα και τα στημένα γκάλοπ που παρουσίασαν την ημέρα των εκλογών φέρνουν τη ΝΔ στο 4% από το ΠΑΣΟΚ, σε απόσταση αναπνοής δηλαδή. Στην πραγματικότητα βέβαια, η διαφορά ποσοστού ψήφων μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. περιορίστηκε στο 2%, περίπου, από 10,5% που ήταν στις Εθνικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010. Έτσι ο κ. Παπανδρέου θέλει να προβάλει την πλήρη οργανωτική και δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ, πράγμα το οποίο θα γίνει αν οι εκλογές γίνουν σε βάθος χρόνου.

    Τρίτον: Όπως ομολογούν υπουργοί της κυβέρνησης τα νέα μέτρα θα εντείνουν την λαϊκή αγανάκτηση με απρόβλεπτες συνέπειες. Το ΠΑΣΟΚ συγκρούεται πλέον με τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του, που ήδη το αποδοκίμασε με την αποχή. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν την πλήρη κατάρρευση. Να σωθεί το ΠΑΣΟΚ όσο μπορεί ακόμα.

    Επειδή όμως αυτοδυναμίες δεν θα υπάρξουν, επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να πάρει μόνο του τις αποφάσεις που θα απαιτηθεί να ληφθούν, επειδή οι αποφάσεις αυτές θα χρειαστούν μια «οικουμενική επίφαση» και επειδή πρέπει να ανακοπεί οπωσδήποτε η πορεία Σαμαρά προς την εξουσία το κρατικοδίαιτο σύστημα των μίντια κάνει τα πάντα για να κρατήσει ζωντανό το κόμμα του Καρατζαφέρη και να προβάλει το κόμμα της Ντόρας. Ελπίζουν έτσι ότι στη νέα Βουλή, την ευρύτερη Κεντροδεξιά θα την εκπροσωπούν τρία κόμματα.

    Ο Γιώργος σε φάση … αναχωρητισμού

    Όπως γράψαμε προσφάτως, ορισμένοι επιμένουν ότι η απειλή που εκτόξευσε πριν από τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν εκβιαστικό δίλημμα, αλλά “ειλημμένη απόφαση του να αποχωρήσει από το πρωθυπουργικό αξίωμα και την ελληνική πολιτική ζωή”. «Ο Γιώργος θεωρεί ότι έγινε πρωθυπουργός και άρα μπορεί να κλείσει μαζί του ο κύκλος των Παπανδρέου στην εξουσία, επειδή δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί τις συνέπειες ενός δεύτερου μνημονίου, ή μιας πτώχευσης».

    Άλλοι πάλι λένε ότι διακατέχεται από “έντονο αναχωρητισμό”, άλλοι ότι “θέλει το δικό του κόμμα” (πρόωρες με λίστα) για να επιδοθεί απερίσπαστος στην …καταστροφή της χώρας και άλλοι ότι μόλις βρήκε τα δύσκολα, πάει να κάνει διεθνή καριέρα.

    Διαλέχτε και παίρνετε. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να κάνει ότι έκανε και ο Καραμανλής. Χρησιμοποιεί τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοψήφισμα για τις βουλευτικές εκλογές. Το θέμα είναι αν θα έχει και την ίδια κατάληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου