ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

     Τη μια Κυριακή η ολική επαναφορά και την άλλη ο ολικός ταμπλάς επί της γαλάζιας παράταξης του κ. Σαμαρά. Στην αγωνία του ο κ. Σαμαράς να δείξει ότι είναι ο ικανός αρχηγός της συντηρητικής παράταξης, με φόντο του πάντα τη μαύρη σελίδα της αποστασίας του 1993, και στον αντίποδα τη μεγάλη αντίπαλο του κ. Μπακογιάννη, έτοιμη να ιδρύσει τον δικό της πολιτικό φορέα που θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση της Νέας Δημοκρατίας- αρπάχτηκε από την αντιμνημονιακή ρητορική, όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του, με συνέπεια να μπουρδουκλωθεί στον α’ γύρο των εκλογών με τη κουτσή χαρά της περίφημης ολικής επαναφοράς και να σαβουρντιστεί στο β’ γύρο.
      Αλήθεια ποιός περινούστατος, άραγε, σύμβουλος του είπε ότι οι συμπατριώτες του  Έλληνες θεωρούσαν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης πολιτικά νεκρό που χρειαζόταν έναν απινιδωτή για να τον επαναφέρει ολοκληρωτικά, εν...... ολίγοις την αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία, η οποία αποδείχτηκε κενό γράμμα καθώς ο λαός γύρισε την πλάτη στον κ. Σαμαρά λόγω αφερεγγυότητας του. Δεν μπορείς να μιλάς για αντιμνημονιακό αγώνα στο εσωτερικό της χώρας και όταν πας στους Ευρωπαίους να το κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο. Δεν είναι ίσιο πράγμα και ο λαός σε μυρίζεται, ενώ δε σου συγχωρεί ότι προστατεύεις και συντηρείς το απαράδεκτο καθεστώς Καραμανλή μέσα στο κόμμα σου εξαιτίας του οποίου υποφέρει όλος ο λαός.  
     Πολύ κακό για το τίποτα για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης που είδε με οδύνη το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει 8 περιφέρειες έναντι 5 του κόμματος του, και 91 δήμους έναντι 52 της Νέας Δημοκρατίας και να τσαλακώνεται αγρίως η εικόνα του στη γενέτειρα του Πελοπόννησο από τον παλιό βουλευτή του κόμματος του Πέτρο Τατούλη. Όταν ήπιε το πικρό ποτήρι της ήττας στο πρόσωπο κορυφαίων συνεργατών του βουλευτών του κόμματος όπως του κ. Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη, του κ. Βαρβιτσιώτη στη Γλυφάδα, του κ. Σταμάτη στο Αγρίνιο, της κ. Ζέτας Μακρή ενώ οδυνηρή για τον κ. Σαμαρά ήταν η ήττα του προσωπικού του φίλου και στελέχους που τον ακολούθησε στην Πολ.Αν. Νικήτα Κακλαμάνη, καθώς και του πουλέν του δημάρχου Ιωαννιτών. για δύο τετραετίες, κ. Νίκου Γκόντα, ο οποίος γνώρισε τη συντριβή από τον γιατρό κ. Φίλιππο Φίλιο, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
     Οι φουρτούνες, φευ,για τη Νέα Δημοκρατία . του κ. Σαμαρά θα πολλαπλασιαστούν με το που θα ιδρύσει η κ. Μπακογιάννη το κόμμα της. Αναμένονται έκτακτα δελτία θυέλλης και εκεί στην πάλαι Νέα Δημοκρατία δεν είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες καταιγίδες. Τότε η αντιμνημονιακή ρητορική θα φαντάζει σαν ένα παραμυθάκι με άκακο τέλος για τον Αντώνη Σαμαρά που θα την αναπολεί έχοντας ενώπιον του απείρως χειρότερες καταστάσεις προς αντιμετώπιση. Οι επιδέξιες στρατηγικές χρειάζονται και επιδέξιους πολιτικούς νόες και στο προσωποπαγές κόμμα του κ. Σαμαρά τους αναζητούν αλλά δεν τους βρίσκουν.