ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

13
ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

     Τη μια Κυριακή η ολική επαναφορά και την άλλη ο ολικός ταμπλάς επί της γαλάζιας παράταξης του κ. Σαμαρά. Στην αγωνία του ο κ. Σαμαράς να δείξει ότι είναι ο ικανός αρχηγός της συντηρητικής παράταξης, με φόντο του πάντα τη μαύρη σελίδα της αποστασίας του 1993, και στον αντίποδα τη μεγάλη αντίπαλο του κ. Μπακογιάννη, έτοιμη να ιδρύσει τον δικό της πολιτικό φορέα που θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση της Νέας Δημοκρατίας- αρπάχτηκε από την αντιμνημονιακή ρητορική, όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του, με συνέπεια να μπουρδουκλωθεί στον α’ γύρο των εκλογών με τη κουτσή χαρά της περίφημης ολικής επαναφοράς και να σαβουρντιστεί στο β’ γύρο.
      Αλήθεια ποιός περινούστατος, άραγε, σύμβουλος του είπε ότι οι συμπατριώτες του  Έλληνες θεωρούσαν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης πολιτικά νεκρό που χρειαζόταν έναν απινιδωτή για να τον επαναφέρει ολοκληρωτικά, εν...... ολίγοις την αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία, η οποία αποδείχτηκε κενό γράμμα καθώς ο λαός γύρισε την πλάτη στον κ. Σαμαρά λόγω αφερεγγυότητας του. Δεν μπορείς να μιλάς για αντιμνημονιακό αγώνα στο εσωτερικό της χώρας και όταν πας στους Ευρωπαίους να το κάνεις τουμπεκί ψιλοκομμένο. Δεν είναι ίσιο πράγμα και ο λαός σε μυρίζεται, ενώ δε σου συγχωρεί ότι προστατεύεις και συντηρείς το απαράδεκτο καθεστώς Καραμανλή μέσα στο κόμμα σου εξαιτίας του οποίου υποφέρει όλος ο λαός.  
     Πολύ κακό για το τίποτα για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης που είδε με οδύνη το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει 8 περιφέρειες έναντι 5 του κόμματος του, και 91 δήμους έναντι 52 της Νέας Δημοκρατίας και να τσαλακώνεται αγρίως η εικόνα του στη γενέτειρα του Πελοπόννησο από τον παλιό βουλευτή του κόμματος του Πέτρο Τατούλη. Όταν ήπιε το πικρό ποτήρι της ήττας στο πρόσωπο κορυφαίων συνεργατών του βουλευτών του κόμματος όπως του κ. Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη, του κ. Βαρβιτσιώτη στη Γλυφάδα, του κ. Σταμάτη στο Αγρίνιο, της κ. Ζέτας Μακρή ενώ οδυνηρή για τον κ. Σαμαρά ήταν η ήττα του προσωπικού του φίλου και στελέχους που τον ακολούθησε στην Πολ.Αν. Νικήτα Κακλαμάνη, καθώς και του πουλέν του δημάρχου Ιωαννιτών. για δύο τετραετίες, κ. Νίκου Γκόντα, ο οποίος γνώρισε τη συντριβή από τον γιατρό κ. Φίλιππο Φίλιο, υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
     Οι φουρτούνες, φευ,για τη Νέα Δημοκρατία . του κ. Σαμαρά θα πολλαπλασιαστούν με το που θα ιδρύσει η κ. Μπακογιάννη το κόμμα της. Αναμένονται έκτακτα δελτία θυέλλης και εκεί στην πάλαι Νέα Δημοκρατία δεν είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες καταιγίδες. Τότε η αντιμνημονιακή ρητορική θα φαντάζει σαν ένα παραμυθάκι με άκακο τέλος για τον Αντώνη Σαμαρά που θα την αναπολεί έχοντας ενώπιον του απείρως χειρότερες καταστάσεις προς αντιμετώπιση. Οι επιδέξιες στρατηγικές χρειάζονται και επιδέξιους πολιτικούς νόες και στο προσωποπαγές κόμμα του κ. Σαμαρά τους αναζητούν αλλά δεν τους βρίσκουν.

Δημοσίευση σχολίου

13Σχόλια
  1. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ....ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ
    ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ
    ΜΕ ΑΥΓΑ ΣΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ.

    ΟΠΩΣ ΤΡΩΓΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ
    ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΈΜΕ
    (ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ )
    ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
    ΠΑΣΟΚ.
    ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στερείται ουσίας το παραπάνω άρθρο και τούτο, διότι κινείται σε επίπεδο εντυπωσιοθηρίας, όπως ακριβώς σε επίπεδο εντυπωσιοθηρίας κινούνται και τα αποτελέσματα του β' γύρου των ελληνικών τοπικών εκλογών.

    Η ουσία της όλης υπόθεσης δεν βρίσκεται στην κατανομή των περιφερειών, ή των δήμων. όχι ότι δεν έχουν σημασία αυτές οι κατανομές. Έχουν και παραέχουν. Αλλά η σημασία τους εντοπίζεται όταν γίνουν συγκριτικές αποτιμήσεις των τωρινών εκλογικών αποτελεσμάτων, με τα περυσινά εκλογικά αποτελέσματα των βουλετικών εκλογών της 4/10/2009.

    Υπ' αυτήν την έννοια, οι 5 περιφέρειες που πήρε η Ν.Δ. δεν είναι καθόλου λίγες, αν σκεφθεί κάποιος το γεγονός ότι πέρυσι βρισκόταν πίσω σε όλες τις περιφέρειες και μάλιστα στις περισσότερες με χασματικές διαφορές από το προπορευόμενο ΠΑΣΟΚ.

    Από εκεί και πέρα, αυτό που ανέδειξαν αυτές οι εκλογές είναι :

    1) Την τεράστια έκταση της αντιμνημονιακής ψήφου και ως προς το θετικό της σκέλος, αν αθροίσουμε τις ψήφους των πολιτικών δυνάμεων, που τοποθετήθηκαν κατά του Μνημονίου και τις συγκρίνουμε με τις ψήφουε που έλαβαν οι υποψήφιοι οι οποίοι στηρίχθηκαν από τις πολιτικές δυνάμεις, που στήριξαν το Μνημόνιο (φανερά ή κρυφά), αλλά και ως προς το αρνητικό της σκέλος, λαμβάνοντας υπόψη μας το άθροισμα των ψήφων που δεν μετρήθηκαν στην κάλπη, ως έγκυροι ψήφοι, ή δεν μετρήθηκαν καθόλου (δηλαδή την τεράστια αποχή, τα λευκά και τα άκυρα, τα οποία όλα τους ήσαν σε μεγέθη πρωτοφανή για τα ελληνικά εκλογικά χρονικά - 39% η αποχή στον πρώτο γύρο, πάνω από 55% στον δεύτερο γύρο και ειδικά στην Αθήνα στον δεύτερο γύρο η αποχή έφθασε στα επίπεδα του 65%).

    2) Τον εκλογικό καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ, που φάνηκε στον πρώτο γύρο, με την απώλεια 12 μονάδων, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές της 4/10/2009, μόλις δηλαδή πριν 13 μήνες. Τον εκλογικό αυτόν καταποντισμό τον καμουφλάρισαν τα αποτελέσματα του β' γύρου, στον οποίο, όμως, συμμετείχε ένα διαφορετικό εκλογικό σώμα από εκείνο που συμμετείχε στον πρώτο γύρο, μιά εβδομάδα προηγουμένως και τούτο διότι η έκταση της αποχής στο β' γύρο ήταν τέτοιας έκτασης, που κατέστησε τα αποτελέσματα αυτά μη αντιπροσωπευτικά των πραγματικών διαθέσεων του εκλογικού σώματος. (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διατηρεί ένα μικρό πλεονέκτημα απέναντι στην Ν.Δ. Προφανώς το διατηρεί, αλλά αυτό πια δεν είναι της τάξεως των 10,48 μονάδων των εκλογών του 2009, αλλά αυτό το πλεονέκτημα έχει πλέον σμικρυνθεί σε επίπεδα της τάξεως του 2% και οδεύει προς εξαφάνιση - αν και μια νέα διάσπαση στον χώρο της κεντροδεξιάς, μπορεί να δώσει μια ανάσα στο ΠΑΣΟΚ, εν όψει του σκληρού χειμώνα, που έρχεται.

    3) Η Ν.Δ. επανακάμπτει στο πολιτικό παιχνίδι, με μέλλουσες αξιώσεις, αφού πια το ΠΑΣΟΚ του ευήθους ΓΑΠ δεν κατέχει την πολιτική μονοκρατορία, που του έδωσαν οι εκλογές του περασμένου χρόνου. Το πως θα διαχειριστεί η Ν.Δ. αυτήν την κατάσταση, είναι κάτι το διαφορετικό και μένει να δούμε το πόσο καλά θα αντιμετωπίσει ο Σαμαράς τα πράγματα.

    3) Η ελληνική αριστερά στο σύνολό της κέρδισε κάποιους θετικούς πόντους στο πολιτικό παιχνίδι, αλλά αυτή της η τακτική νίκη την οδηγεί σε στρατηγική ήττα, η οποία θα είναι προϊόν της πολυδιάσπασης και του κατακερματισμού της, που παοτελούν πάγιες και διαχρονικές της παθογένειες και έχουν να κάνουν με τον αδιάπτωτο σεκταρισμό, που ενυπάρχει στον χώρο της και τον επίμονο καρεκλοπόλεμο, που επικρατεί στις τάξεις της, όπου τα επί μέρους "μαγαζιά" που πολλαπλασιάζονται με αμοιβαδικές διαδικασίες και ταχύτητες, συντηρούν έναν φθοροποιό πόλεμο όλων εναντίον όλων, που δεν επιτρέπει στην ελληνική αριστερά να ηγεμονεύσει στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, ενώ οι συνθήκες της οξύτατης κρίσης, που έχουν σωρευθεί στην Ελλάδα της δίνουν την ευκαιρία, για πρώτη φορά, μετά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, να θέσει ζήτημα πολιτικής της ηγεμονίας, με ένα μίνιμουμ πρόγραμμα, που θα δίνει λύσεις στα οξύτατα προβλήματα του πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4) Την συνεχόμενη κρίση του ατελούς ελληνικού δικομματισμού, μια κρίση, η οποία εκφράζεται, δια της αποχής. Όμως, αυτή η κρίση μπορεί να παύσει να υφίσταται στο μέλλον, διότι η κοινωνία και η πολιτική δεν ανέχονται το κενό. Και όσο δεν υπάρχει, ή δεν προκύπτει άλλη εναλλακτική λύση, είτε από τα δεξιά, είτε από τα αριστερά, ο ελληνικός δικομματισμός θα αναβιώσει, ακόμα και με το στανιό, έστω και μόνον διότι η χώρα πρέπει να διοικηθεί.

    Αυτά, σαν πρώτες και πρωτόλειες σκέψεις για τα εκλογικά αποτελέσματα, την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, τον δικομματισμό και την ελληνική αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βαρυέσαι κ.Αναστασόπουλε να γράφεις τετοιες μπούρδες και να αυτοπαρηγοριέσαι.Η ΝΔ συνετρίβη μια ακόμη φορά.Που λογίζεις δηλ.τις ψήφους του Δημαρά του Τατούλη του ΛΑΟΣ της Ντόρας για να βγάλεις τη μιρή διαφορά που διατείνεσαι.Εδώ χάθηκαν κάστρα της ΝΔ απο 30 χρόνια.
    Οσο για την αποχή τι να πώ.Είναι το αποκούμπι παρηγοριάς των ηττημένων.Τα ίδια λέγατε και στις Ευρωεκλογές και είδατε τι πάθατε μετά από μερικούς μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σαμαράς έβγαλε τον Καμίνη, και η Ντόρα τον Μπουτάρη

    Και όταν εγώ έλεγα πως η Ν.Δ. έχει γίνει ένα ξέφραγκο αμπέλι, και πως οι ημέρες τις είναι πολύ λίγες, σίγουρα κάποιοι θα με θεωρούσαν τρελό. Όμως τώρα βλέπετε ότι είχα δίκιο.

    Για να αναλύσω ελάχιστα τον τίτλο μου. Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Κικίλιας πήρε στην "εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών" γύρω στους 67.000 ψήφους και ο Κακλαμάνης γύρω στους 69.000 ψήφους. Στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Κικίλιας πήρε γύρω στους 119000 ψήφους και ο Κακλαμάνης γύρω στους 67.000 ψήφους. Πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα το "άδειασμα" Σαμαρά στον Νικήτα αλλά και αν δείτε και γενικά τα αποτελέσματα στους υποψήφιους Δημάρχους που στήριξαν Ντόρα στις εσωκομματικές. Αν για αυτό ο Αντώνης είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του, τα λόγια μας απλά περισσεόυν...Απλώς μην ελπίζει σε πολλές ψήφους στο μέλλον...

    Τώρα στη Θεσσαλονίκη. Η διαφορά Μπουτάρη - Γκιουλέκας, κρίθηκε κάτω από 400 σταυρούς. Τόση περίπου και λίγο παραπάνω είναι η δύναμη της Ντόρας στη Θεσσαλονίκη και θα με θυμηθείτε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που θα δείτε πόσες ψήφους θα πάρει από τον πυρήνα της η Ντόρα. Σημαντικό στοιχείο φυσικά και το βίντεο που ακολουθεί όπου μπορείτε να δείτε τι λέει ο Μπουτάρης μόλις ανακοινώθηκε ότι είναι ο νέος Δήμαρχος στο 2.35 (Για όσους αμφιβάλουν για το ρόλο της Ντόρας Μπακογιάννη)


    Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/11/blog-post_7139.html#ixzz15T49vNSZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΙΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΡΕ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
    ΣΙΓΑ
    ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ.

    ΣΙΓΑ ΧΑΙΒΑΝΙ
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ
    ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟ
    ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ.

    ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ
    ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΑΧΝΙ...ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ
    ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ.

    ΦΡΕΝΟ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΛΙΘΙΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΗΤΙΚΟ "ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ" ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΡΠΑΧΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΞΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΣΕΜΝΆ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ" ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΚΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ.ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΣΠΡΕΝΤΣ ΣΤΙΣ 1000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΓΙΩΡΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΤΑΜΗΝΗ ΥΠΟΠΤΗ ΑΠΡΑΞΊΑ ΤΟΥ.ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ 18% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΣΑΤΕ 1.200.000 ΨΗΦΟΥΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΔΟΛΙΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ 500.000 ΨΗΦΩΝ.ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΙΧΕΣ ΞΕΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΥΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ.

    ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟ 85% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΤΟΣΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΣΚΑΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΤΟΥΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΟΥΣ.

    Ο ΜΕΝ ΓΑΠ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ (ΜΕ ΤΖΟΓΑΔΟΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΝΑ 'ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ' ΜΙΑ ΥΦΑΡΠΑΓΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΗΡΕ... ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ.

    Ο ΔΕ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΤΡΕΞΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΛΟΦΑ (ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΑΝΤΙ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ/ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ) ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ) ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ (85%) ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΟΙ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ & ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ & ΥΦΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑίΚΗΣ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑΣ.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΜΥΘΙΟ ΕΝΟΣ ΘΛΙΒΕΡΟΥ ΜΥΘΕΥΜΑΤΟΣ.

    ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 8:27 ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣΧΟΛΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΘΑΜΩΝΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕ, ΕΦΟΔΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΥ ΠΑΣ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΕΝΙΑ ΜΥΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τους ξηλώνει ο Σαμαράς και έχουν ενοχληθεί. Κατάλαβε ότι η παρέα της ΠΟΛΑΝ που ουδεμία σχέση έχει με τη Ν.Δ. του έκανε τρομερή ζημιά και οι λανθασμένες επιλογές χρεώνονται πρωτίστως σε όλους αυτούς. Πρώτος και καλύτερος ο αποτυχών στις πρόσφατες εκλογές της...
    Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Φαήλος Κρανιδιώτης. Ο νομικός υπερασπιστής του Γ. Τρεπεκλή, φίλου της οικογένειας Παπανδρέου από τη δεκαετία του '80, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής εταιρείας SAIC (Siemens, μίζες κλπ) σε διαμάχη με ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από το πρωί υπάρχει έντονη φημολογία ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Η πληροφορία αφορά τις αλλαγές που έχει αποφασίσει να κάνει στη Ρηγίλλης ο Α. Σαμαράς σε σχέση με πρόσωπα και τομείς που δεν έχει μείνει...
    ευχαριστημένος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Η έντονη φημολογία που απορρέει από στενούς συνεργάτες του Α. Σαμαρά, αφορά και το επικοινωνιακό επιτελείο. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο αρχηγός της ΝΔ έχει παράπονα ακόμα και από τον κ. Παναγιωτόπουλο με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ των εκλογών σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποίησαν τα τηλεοπτικά δίκτυα. Οι ίδιες πηγές κάνουν ακόμα λόγο και για ενδεχόμενη αντικατάστασή του-ακραίο σενάριο- ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι θα ενισχύσει το επικοινωνιακό τομέα με πρόσωπα τα οποία ο κ. Σαμαράς θεωρεί δοκιμασμένα αλλά κυρίως ικανά να βοηθήσουν στην κρίσιμη- όπως εκτιμούν στην Ρηγίλλης- περίοδο . Ήδη ακούγονται έντονα τα ονόματα του Γ. Χαρβαλιά, του Κ. Μαρκόπουλου του Κ. Χατζηδάκη και του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Να σημειωθεί ότι η κινητικότητα η οι όποιες αλλαγές δεν αγγίζουν το Γραφείο Τύπου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αγαπητοί φίλοι του ημιθανούς ΠΑΣΟΚ θα είχαν δίκιο στους ισχυρισμούς τους, αν η αποχή στον α΄ και ιδιαίτερα στον β΄ γύρο δεν έφθανε σε αυτά τα πρωτοφανή επίπεδα. Όμως, η αποχή έφθασε σε αυτά τα δυσθεώρητα επίπεδα και (μαζύ με την αναδιάταξη των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων, που έφερε η κατακόρυφη πτώση των ψήφων που έλαβε το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές της 4/10/2009) και το να αγνοεί κάποιος αυτήν την εξέλιξη δεν είναι τίποτε περισσότερο από στρουθοκαμηλισμός.

    Και φυσικά αυτή η αποχή δεν ήταν αποχή ... ευχαρίστησης. Ήταν αποχή έντονης δυσαρέσκειας για το Μνημόνιο, για το κυβερνητικό "έργο", αλλά και απέναντι στο πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν παράγει εναλλακτικές λύσεις - όχι γιατί δεν τις γνωρίζει ποιές είναι, αλλά επειδή δεν τις τολμά, αφού αυτές οι λύσεις (π.χ. επιθετική επαναδιαπραγμάτευση/διαγραφή του ελληνικού δημόσιου χρέους, μέσα από μια στάση εξωτερικών πληρωμών, συνοδευόμενη από την απειλή εξόδου από το ευρώ, το οποίο έχει γίνει μια κρεατομηχανή, που αλέθει ολόκληρες οικονομίες και λαούς - χθες της Ελλάδας, τώρα της Ιρλανδίας, αύριο της Πορτογαλίας και έπεται συνέχεια με Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία κλπ) προϋποθέτουν σύγκρουση με την διεθνή χρηματοπιστωτική ελίτ και τους ψοφοδεείς εντόπιες προεκτάσεις της).

    Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της σαρωτικής αποδοκιμασίας του ΠΑΣΟΚ και στον πρώτο, αλλά και δεύτερο γύρο των προσφατων τοπικών εκλογών, μπορούμε να δούμε χαρακτηριστικά την περίπτωση του Δήμου Αθηναίων και το τι έγινε εκεί.

    Στις δημοτικές εκλογές του 2006, στον πρώτο γύρο, το ψηφοδέλτιο Σκανδαλίδη (που ήταν ένα ψηφοδέλτιο αμιγώς ΠΑΣΟΚ) πήρε γύρω στις 78.000 ψήφους, που αντιστοιχούσαν, περίπου, στο 28% των ψηφισάντων.

    Στις βουλευτικές εκλογές της 4/10/2009 το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας πήρε, περίπου, 108.000 ψήφους και για πρώτη φορά μετά το 1982 ξεπέρασε την Ν.Δ. η οποία πήρε γύρω στους 96.000 ψήφους.

    Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών της 7/11/2010 το ψηφοδέλτιο Γ. Καμίνη (που ήταν ένα συνεργατικό ψηφοδέλτιο, δηλαδή όχι αμιγώς ΠΑΣΟΚ) πήρε γύρω στις 51.000 ψήφους, που αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό που είναι ίδιο με αυτό του Κώστα Σκανδαλίδη στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2006, δηλαδή 28%. (Ο Κακλαμάνης πήρε 67.000 ψήφους και ποσοστό 35%).
    Στον δεύτερο γύρο της 14/11/2010 ο Καμίνης πήρε 77.000 ψήφους και ποσοστό 51% περίπου.

    Με λίγα λόγια, στον πρώτο γύρο ο Καμίνης σαρώθηκε από τους ψηφοφόρους και στο δεύτερο γύρο πήρε λιγότερους ψήφους από αυτούς που πήρε ο Σκανδαλίδης στον πρώτο γύρο του 2006 (77.000 έναντι 78.000). Οι ψήφοι αυτοί αντιστοιχούν, μόλις, στο 15,2% του εκλογικού σώματος του Δήμου Αθηναίων!!!
    .

    (Αντίστοιχα, το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη - που ήταν και αυτό συνεργατικό ψηφοδέλτιο και όχι αμιγώς ΠΑΣΟΚ - εξελέγη, μόλις από το 20% του εκλογικού σώματος!!!)

    Το κτύπημα που έδωσαν οι ψηφοφόροι στο ΠΑΣΟΚ είναι συντριπτικό και όσο και αν η εντυπωσιοθηρία θέλει να το κρύψει, αυτό το συντριπτικό κτύπημα δεν μπορεί να κρυφθεί, για όσους δεν τους ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις.

    Τέτοιες "νίκες", σαν κι' αυτές των πρτόσφατων δημοτικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ του ευήθους ΓΑΠ έχει να κάνει πολλές.

    Μόνο που στο τέλος της διαδρομής δεν του μένει παρά η κοινωνική του καταβαράθρωση και ο πολιτικός του αφανισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου