Η απάτη του "μέσου μισθού"-πως προετοιμάζουν τη νέα λιτότητα.

 Γράφει ο Νικολόπουλος Βασίλης

Διαβάζεις:
ΗΣΑΠ μέσος μισθός 24.491 ανά εξάμηνο
ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσος μισθός 22.427 ανά εξάμηνο
Και τρελαίνεσαι…Λες μα υπάρχει οδηγός ή εισπράκτορας που λαμβάνει 3.768 ευρώ το μήνα;(χωρίς εργοδοτικές εισφορές και λοιπές παροχές, δηλαδή καθαρά)
 Συνεχίζεις όμως και πιο κάτω και τότε είναι που αποτρελαίνεσαι  (από το όργιο της παραπληροφόρησης και τα γκεμπελικά τεχνάσματα της ΔΝΤ-κυβέρνησης στην προετοιμασία της νέας λιτότητας) και ζητάς εθελοντικά τον ζουρλομανδύα:
«Πάντως, σ' όλες τις περιπτώσεις (εννοεί της μισθοδοσίας των ΔΕΚΟ) συνυπολογίζονται και οι........ αμοιβές των υψηλόμισθων μάνατζερ.» συνεχίζει το δημοσίευμα. ( http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=219348 )
Καταλάβατε;
Πηγαίνουν οι «φωστήρες» της οικονομικής επιστήμης του ΔΝΤ, μαζί με τα «σαΐνια» της κυβέρνησης, την «συμμαχία των προθύμων» και τα αλαλάζοντα από ενθουσιασμό για τον μεταρρυθμιστικό οίστρο της τρόικας «παπαγαλάκια» σε ένα οργανισμό ή επιχείρηση προσθέτουν στο μισθό των εργαζομένων  τα εκατομμύρια των μισθών,bonus,αποζημιώσεων των υψηλόβαθμων στελεχων, προέδρων, διοικητων, μανατζερ, και άλλων διορισμένων κομματόσκυλων και golden boys διαιρούν δια δυο και ω του θαύματος προκύπτουν «προκλητικά μισθοδοτούμενοι εργαζόμενοι σε ζημιογόνες επιχειρήσεις» οι όποιοι καλούνται σε περικοπές μισθών που εισπράττουν όμως οι διοικήσεις τους!!!!
Δηλαδή και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
 Τρώνε πίνουν τα golden boys και τα στελέχη και ο λογαριασμός (με το τέχνασμα του «μέσου μισθού») πηγαίνει  στον εισπράκτορα, το ταμία, τον οδηγό στο συνήθη ρολό του «υποζυγίου» αλλά και του «λαγού» για το σύνολο των εργαζομένων μέσω της στοχοποίησης και της συκοφάντησης και της γενίκευσης, στο όνομα της προς τα κάτω ισότητας, της λιτότητας.
Και περιμένουν να το χάψουμε όλο αυτό λες και είμαστε  τίποτα ιθαγενείς της Ζιμπάμπουε (συγγνώμη Ζιμπάμπουε) ή άλλων τριτοκοσμικών χώρων που κατά σύρροη έχουν καταστρέψει και μας καλούν να ανταλλάξουμε το ελάχιστο «χρυσάφι» των δικαιωμάτων και της συμμετοχής μας στο παραγόμενο πλούτο με το «καθρεφτάκι» της παραπληροφόρησης.
Στη χωρά που γεννήθηκε η Λογική (η οποία βεβαία με τόσους «παραπλανηθέντες» υπουργούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ειδικούς και ποικίλους ταγούς έχει πάψει πια να είναι και τόσο «κοινή»).
Οι μάσκες όμως επεσαν. Και ποιους «σώζουν» και πόσο δίκαια μοιράζουν τα βάρη οι επίδοξοι «σωτήρες» μας είναι εμφανέστατο. Κι η τακτική του «μέσου μισθού» είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κλεπτοκρατικης τους αντίληψης.
Έξω οι κλεφτές της λογικής και της  τσέπης μας!- Νικολοπουλος Βασιλης.