Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το γλυκό της ημέρας: Μπανανόψωμο με καρύδια


Υλικά...


500 γρ. αλεύρι

400 γρ .ζάχαρη άχνη

240 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

4 αυγά

120 γρ. καρυδόψιχα

3 μπανάνες κομμένες σε μικρά κυβάκια

150 γρ. σταφίδες μαύρες

1 κ.σ μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Ελάχιστο  Αλάτι και μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Σε μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.  Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ  και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, τις μπανάνες, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα του λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 35 με 40 λεπτά.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny