Mind the GAP

10

Γράφει ο 29-26
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός μας είναι περιορισμένων πολιτικών και όχι μόνο δυνατοτήτων και ίσως δεν έχουν άδικο. Τελευταίες ημέρες σέρνεται για ακόμη μια φορά πίσω από τα γεγονότα, οργανώνοντας διακαναλική συνέντευξη για να περιορίσει, λέει, την αντιμνημονιακή ψήφο!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα λίγο με τη σειρά. Με το φτωχό μου το μυαλό και χωρίς τις συμβουλές των ορδών που στηρίζουν τον Παπανδρέου, θυμάμαι τον Πρωθυπουργό να βάζει τον Μάιο του 2010 και εντός λίγων ημερών δυο αυτογκόλ. Ποια;...
1ον υπογράφει μια διεθνή σύμβαση όχι με μία αλλά με 27 ευρωπαϊκές χώρες!
2ον δεν φέρνει προς ψήφιση την σύμβαση με πλειοψηφία 180 βουλευτών, όπως απαιτεί το σύνταγμα.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;

1ον είναι γνωστό ότι η Ν.Δ θα ψήφιζε υπέρ του μνημονίου σε περίπτωση που χρειαζόταν 180 ψήφους. Έτσι δεν θα υπήρχε αντιμνημονιακή ψήφος, ούτε αντιμνημονιακή αντιπολίτευση από ένα κόμμα που θα είχε ψηφίσει το μνημόνιο!

2ον ο Παπανδρέου είναι ορθάνοιχτος να διωχθεί ακόμη και ποινικά από έναν απλό πολίτη στο ευρω-δικαστήριο καθώς το σύνταγμα είναι σαφέστατο: για διεθνείς συμβάσεις απαιτείται η σύμφωνη ψήφος από 180 βουλευτές του κοινοβουλίου.

Τι πέτυχε εν’ ολίγης ο Πρωθυπουργός; Και να παρανομήσει και να δώσει χώρο για αντιπολίτευση σε μια νεκρή, τότε, Ν.Δ και να την αναστήσει.  Μετά από όλα αυτά, τι να πει κανείς; Κουράγιο Γιώργο και πάντα τέτοια…

Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια
  1. Απο την αντίπερα όχθη, όμως, να περιμενεις να κάνει αρχηγός χαϊρι και να κυβερνήσει με στελέχη σαν τους Κώστα Τζαβάρα (ΝΔ), Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΠΑΣΟΚ) και Γρηγόρη Αποστoλάκο (ΝΔ), ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ.
    Οι παραπάνω κύριοι ντρόπιασαν χθές διεθνώς τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσεις τα χωνετε σε ΓΑΠ κτλ και δεν εχετε παρει χαμπαρι τι αποφασεις παιρνονται στην ΕΕ - ΣΑς ΤΟ ΞΑΝΑ ΛΕΩ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΟΥΤΕ ΓΑΠ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ - δειτε το αρθρο ...

    Το στοίχημα μιας… fast track ελληνικής χρεοκοπίας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 «παίζουν» και πάλι από χθες τα πιο τολμηρά διεθνή hedge funds, οδηγώντας σε τεράστια ημερήσια άνοδο το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις, ότι το Βερολίνο, με την υποστήριξη και της Γαλλίας, αποφάσισε να επιβάλει στην Ευρωζώνη τη δημιουργία μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας....

    ... η χθεσινή ομιλία-σοκ της Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό Κοινοβούλιο «δένει» απόλυτα με το σενάριο της οριστικής εγκατάλειψης των προσπαθειών διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία με κεφάλαια από το γερμανικό προϋπολογισμό, καθώς το Βερολίνο εγκαταλείπει πλέον τα μισόλογα και πιέζει ανοικτά για την άμεση αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Και, βεβαίως, η τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου αποτελεί ηχηρό ράπισμα στον Ντομινίκ Στρος Καν, που απηχώντας τη βούληση της Ουάσιγκτον έσπευσε να προλειάνει το έδαφος για μια ευνοϊκή συμφωνία αναχρηματοδότησης της Ελλάδας
    Η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε, ότι το Βερολίνο δεν πρόκειται να συναινέσει σε καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των ασθενών οικονομιών της Ευρωζώνης (το ελληνικό «πακέτο», όπως και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό, που συμφωνήθηκε παράλληλα λήγει το 2013), αν δεν αναθεωρηθεί η Συνθήκη, ώστε να ενσωματωθούν οι σκληροί όροι της Γερμανίας: δηλαδή, η αναδιάρθρωση του χρέους των χωρών που θα ενταχθούν στο μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας, με «κούρεμα» των πιστωτών και αποβολή της χρεοκοπημένης χώρας από το μηχανισμό λήψης αποφάσεων της Ευρωζώνης (ουσιαστικά, δηλαδή, το τιμόνι της οικονομικής πολιτικής στις χρεοκοπημένες χώρες φεύγει οριστικά από τα χέρια των κυβερνήσεών τους, για όσο θα διαρκεί η υποστήριξή τους με ευρωπαϊκά δάνεια)....η γερμανική ηγεσία φαίνεται πλέον ότι εκβιάζει ανοικτά τους εταίρους της Ευρωζώνης: ή θα δεχθείτε τους γερμανικούς όρους για την ελεγχόμενη χρεοκοπία, ή θα αφεθούν στην τύχη τους οι προβληματικές χώρες μετά το 2013, αντιμετωπίζοντας τον ορατό κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ....Αν ο γερμανικός… οδοστρωτήρας συνεχίσει να κινείται με τους ρυθμούς αυτούς και οι δυσκολίες στην εφαρμογή του μνημονίου αποδειχθούν ανυπέρβλητες (οι τάσεις… ηρωικής εξόδου του Πρωθυπουργού από την εξουσία προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν), η Ελλάδα ίσως βρεθεί ακόμη και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 στη δεινή θέση, να γίνει η πρώτη χώρα όπου θα εφαρμοσθεί ο γερμανικός μηχανισμός της ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

    Οι πιθανότητες να επαληθευθεί αυτό το σενάριο δεν είναι πλέον αμελητέες, γι’ αυτό και οι κερδοσκόποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 720.000 ευρώ για να ασφαλίσουν 10 εκατ. ευρώ ελληνικού χρέους: αν το στοίχημα της… fast track χρεοκοπίας επαληθευθεί, μέσα σε λίγους μήνες οι κερδοσκόποι θα έχουν 14πλασιάσει το «ποντάρισμά» τους. Καθόλου άσχημα…

    http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/---fast-track--2010102729594/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο τυχαιο ειναι που μολισ αρχισαν να πεφτουν τα spreads βγηκαν οι 2 υπευ8υνοι του ΔΝΤ (ΓΑΠ- Παπακωνσταντινου) και με δηλωσεις (οπως τοτε) τα τιναξαν παλι στα υψη?
    Ειναι ηλιθιοι? η πρεπει να συνεχισουν την ανθελληνικη δραση τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9,44

    δεν εχεις καταλαβει φιλε μου , το αντιθετο συμβαινει - διαβασες το παραπανω αρθρο;

    αυτη την στιγμη το ΔΝΤ προσπαθει μα αποτρεψει την χρεοκοπια ενω αντιθετως πιεζει η Γερμανια γι αυτο

    μην τυφλωνεσαι απο αντιπασοκισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον Παπανδρέου φίλε μου τον σέβονται σ΄όλο τον κόσμο και μάλιστα η αποδοχή του και αναγνωρισιμότητά του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.
    ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
    ΜΗΠΩΣ εμείς, οι κατοικούντες στην Ελλάδα,είμαστε τελείως ανεύθυνοι;
    Ας γίνουμε κάποτε σοβαροί, αν θέλουμε να μη ντρεπόμαστε να λέμε, ότι είμαστε Ελληνες.
    Ας μη περιμένουμε να μας σώσουν οι ξένοι, γιατί απλά δεν θα μας σώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο 9,44
    Ας μας πουν πως, γιατι και σε ποιους χρωσταμε, να δουμε ποιοι πουλησαν την Χωρα.
    ο πινακας "Η ελλας ευγνωμονουσα" γιατι ανατακατασταθηκε απ αυτον τον αθλιο μπερντε στο γραφειο του πρωθυπουργου της Χωρας?
    10.00
    Οταν χρωστας σε σεβονται (η ετσι δειχνουν) μεχρι να τα παρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΙΚαι πες οτι ετσι ειναι τα πραγματα.ποσο πιστευεις ρε φιλε οτι θα ειναι το ποσοστο του λαου που θα επιβιωσει;τι μνημονιο τι ελενχομενη χρεοκοπια.εγω ψοφαω και στις δυο περιπτωσεις;με εκφοβιζεις για πιο λογο.μηπως και τη γλυτωσει ποιος;ο μπομπολας;κλαιν μαιν φυρστ.Η ταν ηεπι τας παπαρα γιατι ειμαι με την πλατη στον τοιχο εδω και ενα χρονο και παλευω εναντια στη θεληση μου να βγω με ενα ροπαλο και να μοιραζω ροπαλιες σε καραγκιοζηδες που προσπαθουν να φοβησουν τον κοσμο γυρω τους με το τι ειπε ο ενας κι οαλλος.
    Εζησα την δεκαετια του ογδοντα με ασπρομαυρη τι βι και παπουτσια καινουρια καθε πρωτοχρονια.τοτε που στην πολη μου ξεραμε ονομαστικα αυτον τον εναν αντε δυο που κυλλοφορουσαν με μερτσεντε.προλαβα και ανταλλαγη αυγων με ρυζι στο μπακαλικο.επαιζα πετροπολεμο και κολατζιζα με ψωμοτυρι.δουλευα στα χωραφια με σκορδαλι για φαι.εκανα αλματα απο τοτε,σπουδασα,μεγαλωνω παιδι,επιχειρησα.ενα ειναι σιγουρο.
    Αν ειναι να ξαναγυρισω πισω να ξαναγυρισω με περιφανεια.
    Να ξερω οτι δεν με πουλησαν αλλα το παλεψαν.
    Ο φοβος ειναι ο χειροτερος συμβουλος.
    Μην επιτρεπεται στον εαυτο σας να σας κυριευσει.
    Το εργο το εχουμε ξαναδει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι θα παρέδιδε στο ΔΝΤ και στη φράου Χέλγκα Μέρκελ ο ανεγκέφαλος,
    αν τότε δεν...


    "Για κείνους που πολέμησαν
    και δώσαν' τη ζωή τους
    να τρώνε και να πίνουμε
    ο Παπ και ο Γιωργάκης"

    ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ διεστραμμένο ΗΛΙΟ σας ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μεταξάς είπε "ΟΧΙ" και ο εθνικοσοσια-ΛΗΣΤΗΣ bravoyorgo tsant mineiko τσολάκογλου λέει μονίμως "ΝΑΙ".


    ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ η στάση του ΠΟΥΣΤΟΣΟΓΟΥ - να γράφει στ' αρχίδια του το λαό, από την εποχή που ο αγγλόδουλος παππούς του οδήγησε τη χώρα στον εμφύλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να είσαι ισάξιος συνομιλητής και από πάνω, πρέπει να διαθέτεις πυρηνικό οπλοστάσιο. Τώρα αυτά τα ότι έχει αναγνωρισιμότητα ο γαπ τα τρώνε για πρωινό αυτοί που δε χρειάζονται αναγνωρισιμότητα για να επιβάλουν τις αποφάσείς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου