Ψήφος αντίστασης στη μικρόνοια

33
Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Μοιάζει απίστευτο, αλλά το προεξοφλούν με σιγουριά οι δημοσκοπήσεις: Στις επερχόμενες εκλογές Τοπικής τάχα και Αυτοδιοίκησης, οι ελλαδίτες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν και πάλι, στην πλειονότητά τους, κομματικούς υποψηφίους.
Πώς να εξηγήσουμε την άρνηση της κρίσιμης για το εκλογικό αποτέλεσμα μάζας να αντιληφθεί την πραγματικότητα; Τα εγκλήματα των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία τριάντα έξι χρόνια είναι εξόφθαλμα, αποδεδειγμένα, ψηλαφητά: Κατασπατάλησαν το απίστευτο χρήμα που εισέρευσε στη χώρα (για πρώτη φορά στην κρατική μας ιστορία) και απέβλεπε να επιτευχθεί σύγκλιση της ελλαδικής με τις οικονομίες των χωρών της Ε.Ε. Ξέφρενη σπατάλη και επιπλέον απίστευτος, παρανοϊκός δανεισμός. Μοίραζαν τα κόμματα διορισμούς, επιδοτήσεις, ρουσφέτια, μπούκωναν τον υπόκοσμο των λακέδων και της καμαρίλας τους με αδιάντροπο πλούτο, ωμά, απροκάλυπτα, χυδαία. Πνίγοντας κυριολεκτικά τη χώρα στα χρέη.
Χωρίς να λύσουν, στα τριάντα έξι αυτά χρόνια, ούτε ένα πρόβλημα – το ασφαλιστικό, ας πούμε, ή το συγκοινωνιακό ή της μηχανοργάνωσης του κράτους (δεν συζητούμε για την............ παιδεία, την υγεία, την άμυνα, τη δικαιοσύνη). Το μόνο που τους ενδιέφερε, μα αποκλειστικά το μόνο, ήταν η επανεκλογή τους, η κραιπαλική ηδονή της εξουσίας. Τίποτε άλλο. Και όταν πια η καταστροφή ήταν αδύνατο να αναχαιτιστεί, ο ένας πρωθυπουργός το ’σκασε πανικόβλητος, δίχως ίχνος ντροπής ή αυτοσεβασμού. Και έσπευσε να αναλάβει ο μειονεκτικός σε επιγνώσεις αντίπαλος, για να αλωνίζει επί μήνες τα διεθνή κέντρα, απολαμβάνοντας τουριστικά το κελεπούρι της πρωθυπουργίας και διαφημίζοντας στους δανειστές της χώρας την αναξιοπιστία της και τη διαφθορά της.
Ποιος Ελληνας δεν βλέπει αυτά τα εξόφθαλμα, αποδεδειγμένα, ψηλαφητά δεδομένα; Κι όμως, όχι μόνο δεν κατεβαίνουμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε οργή και αντίσταση, αλλά σπεύδουμε πειθήνια και ηλίθια να αμνηστεύσουμε, να κολακέψουμε, να επιβραβεύσουμε τους τυράννους μας, ψηφίζοντας τους εκλεκτούς των κομματικών συμφερόντων στην τάχα Αυτοδιοίκηση. Πού είναι λοιπόν το περιβόητο «φιλότιμο» του Ελληνα, η «περηφάνια» του, το «αδούλωτο φρόνημά» του; Ακόμα και την ψήφο του, το τελευταίο απομεινάρι διαφοράς από τον σκλάβο, τον ραγιά, την προσφέρει για να μετρήσουν οι διεφθαρμένες κομματικές συντεχνίες τις περιστασιακές μεταβολές στα ποσοστά της ισχύος τους.
Να κατεβούμε στους δρόμους μάς το έχει απαγορεύσει ο παλαιοημερολογητισμός του Περισσού: μονοπωλεί μεθοδικά κάθε δημόσια μαζική διαμαρτυρία, την «καπελώνει» αυθαίρετα, η κραυγή και οργή των πολιτών μετατρέπεται σε αθέλητη υποστήριξη της πιο υπάνθρωπης ολοκληρωτικής μονοτροπίας. «Δεν κοτάς ν’ αγγίξεις μιαν από τις αξίες που ικανοποιούν τα αισθήματά σου για κοινωνική δικαιοσύνη, έγραφε ο Ελύτης, και βρίσκεσαι να “κάνεις πορεία” μ’ έναν συρφετό ανθρώπων που δεν έχουν δική τους σκέψη, αλλά την περιμένουν από τον καθοδηγητή τους». Δεν μπορεί να υπάρξει σήμερα ακομμάτιστη πρωτοβουλία για μαζική πολιτική εκδήλωση, που να μην την ιδιοποιηθεί η μικρόνοια και ψυχανωμαλία των καπήλων της Αριστεράς.
Μας απομένει η ψήφος, για να συντηρούμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε πολίτες, ότι πολίτευμα της χώρας είναι η δημοκρατία. Ψευδαίσθηση, στάχτη στα μάτια, για να συνεχίζουν οι μαφιόζοι των κομματικών συντεχνιών να παίζουν με τη δική μας αφέλεια, την παιδαριώδη επιπολαιότητά μας. Τάχα ότι λειτουργούν πολιτικοί θεσμοί, τάχα ότι διαχειριζόμαστε τις τύχες και το μέλλον μας, καμαρωτοί στη σειρά για να βρεθούμε πίσω από το παραβάν, να αξιοποιήσουμε τα «δικαιώματα» του πολίτη! Μας παραμυθιάζουν οι ανίκανοι, ενώ το ξέρουμε, το βλέπουμε: Η δευτεράντζα της κομματοκρατίας, δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες τώρα ή ό,τι άλλο παραπληρωματικό, ούτε τις λακκούβες στους δρόμους ή τις αγέλες των αδέσποτων δεν είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν. Τοποτηρητές είναι, ελάσσονες, των κομματικών συμφερόντων.
Βρίσκουν και τα κάνουν. Οι μάζες των ευνουχισμένων, των δίχως σκέψη και κρίση ψηφοφόρων, μοιάζει να μην έχουν καταλάβει πού έχουμε φτάσει και γιατί. Γιατί σε λούκι στερήσεων, φτώχειας, ανεργίας, εφιαλτικής αβεβαιότητας για το αύριο, γιατί πουθενά ελπίδα ανάκαμψης; Πώς βρέθηκε να είναι πρωθυπουργός ένα τόσο μειονεκτικό άτομο με τόσο κραυγαλέα υστερήματα, πώς γίνεται να έχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργό Οικονομικών ανθρώπους πρωτόπειρους, πρωτοφανέρωτους στον δημόσιο βίο, σήμερα που διακυβεύεται η ίδια η ιστορική μας επιβίωση, η αξιοπιστία και η τιμή του ονόματός μας στον διεθνή στίβο; Δεν είχε τίποτε καλύτερο να επιστρατεύσει το κομματικό μας σύστημα στην κρίσιμη αυτή ώρα;
Οχι, δεν είχε, είναι φανερό. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μια εξ ίσου θλιβερή και ευτελισμένη συναγωγή μετριοτήτων, σπιθαμιαία αναστήματα λιμασμένων για επιστροφή στην εξουσία, αναπολόγητων ακόμη για πράξεις απύθμενης φαυλότητας και διαφθοράς. Αυτά τα «κόμματα εξουσίας» δεν είναι πολιτικοί σχηματισμοί, είναι καρκινώματα στο κοινωνικό σώμα, εστίες μολυσματικές, απεργάζονται θάνατο. Ομως, η κρίσιμη εκλογική μάζα, ψηφοφόροι δίχως σκέψη και κρίση, τους εκλεκτούς αυτών των κομμάτων θα ψηφίσουν, δεν καταφέρνουν να συνδέσουν τον εφιάλτη που ζούμε με τα συγκεκριμένα εγκλήματα που τον προκάλεσαν και με τους αυτουργούς των εγκλημάτων.
Ο ευνουχισμός έχει συντελεστεί μεθοδικά, έντεχνα, «ανεπαισθήτως». Αν υπάρξουν ιστορικοί στο μέλλον με ενδιαφέρον για την περίπτωσή μας, το υλικό μελέτης του ευνουχισμού μας θα τους προσφερθεί άφθονο: Τα σχολικά βιβλία που τιτλοφορούνται «Η Γλώσσα μας», ο γκαιμπελικός προπαγανδισμός του ψυχωτικού «φιλαθλητισμού», του κρατικού τζόγου, ο επιχορηγούμενος κιτρινισμός και κρετινισμός των τηλεοπτικών καναλιών. Ακρως αποτελεσματικές πρακτικές εξηλιθίωσης της κρίσιμης εκλογικής μάζας.
Ετσι έχουν εξασφαλισμένη και αυτή τη φορά την επανεκλογή τους δήμαρχοι εξοργιστικής ανικανότητας, επιβαρυμένοι με εγκλήματα φαυλότητας σε προγενέστερες υπουργικές τους θητείες. Σίγουρη η επανεκλογή και νομαρχών που εκκρεμούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις, θριαμβική η επικράτηση πληθώρας ασημαντοτήτων, ανθρώπων θλιβερού επιπέδου ικανοτήτων και καλλιέργειας, με μοναδικό προσόν το κομματικό χρίσμα.
Η «μαγιά» που αντιστέκεται στον εξανδραποδισμό λογαριάζει τους κομματικά κεχρισμένους, όποιοι κι αν είναι, σαν χολεριασμένους. Ακομμάτιστους υποψήφιους τους ψηφίζει. Οπου δεν υπάρχουν: λευκό ή αποχή.

Δημοσίευση σχολίου

33Σχόλια
  1. ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ
    Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα εγκλήματα των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία τριάντα έξι χρόνια είναι εξόφθαλμα, αποδεδειγμένα, ψηλαφητά

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΘΗΝΑ.

    ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΥΘΗΝΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΜΑΣ.

    ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.

    ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

    ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ; ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε τον ήξερα τον συνδυασμό!...

    «Ελεύθερη Θεσσαλονίκη» υπάρχει για μας εδώ πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

    ΤΟ ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι είπε πάλι ο χοντρομαλάκας;;;
    Ότι οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί είναι αντιπαραγωγικοί;;;
    Και τι ακριβώς ήθελε το βόιδι να παράγουν;
    Φτου πάλι πάνω στα σκατά έπεσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κατεβούμε στους δρόμους μάς το έχει απαγορεύσει ο παλαιοημερολογητισμός του Περισσού: μονοπωλεί μεθοδικά κάθε δημόσια μαζική διαμαρτυρία, την «καπελώνει» αυθαίρετα, η κραυγή και οργή των πολιτών μετατρέπεται σε αθέλητη υποστήριξη της πιο υπάνθρωπης ολοκληρωτικής μονοτροπίας. «Δεν κοτάς ν’ αγγίξεις μιαν από τις αξίες που ικανοποιούν τα αισθήματά σου για κοινωνική δικαιοσύνη, έγραφε ο Ελύτης, και βρίσκεσαι να “κάνεις πορεία” μ’ έναν συρφετό ανθρώπων που δεν έχουν δική τους σκέψη, αλλά την περιμένουν από τον καθοδηγητή τους».

    Εχω περάσει κι εγώ από εκεί καθώς και πολλοί άλλοι που έδωσαν τη ζωή τους για την πτρίδα.Είμαστε δηλαδή "υπάνθρωποι ολοκληρωτικής μονοτροπίας", ενώ εσείς που το όνειρό σας είναι η ερωτική ένωση με το Θεό, η "Θεωση", είστε άγιος. Εχω περάσει και από τη κατηχητικό και δυστυχώς, εκεί γνώρισα πολλούς αρρωστημένους σαν κι εσάς κύριε εν Χριστώ αδελφέ καθηγητά μου. Εάν εσείς εκφράζετε την αγάπη του θεού προς το συνάνθρωπο, τότε θα προτιμούσα την κόλαση, όπου εκεί δεν θα συναντήσω μισαλλόδοξους ανθρώπους σαν κι εσάς.Το ΚΚΕ είναι που σας εμποδίζει να κατεβείτε στους δρόμους και όχι το μίσος σας σε ότι θυμίζει πεζοδρόμιο και λαό που για σας είναι πλέμπα. Οσο γερνάτε δείχνετε το αληθινό πρόσωπο του σκοταδισμού των φανατισμένων. Σίγουρα ενειρεύεστε τον εαυτό σας να βλέπει από ψηλά τα κομμούνια να βράζουν στα καζάνια της κόλασης

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σας και τις αντιμετωπίζετε με μεγάλη αντικειμενικότητα.
    Ομως κ. Γιανναρά, στις 15 Νοέμβρη, θέλουμε δε θέλουμε θα επιλέξουμε δημοτικούς "άρχοντες".
    ΕΠΕΙΔΗ:
    -Η όποια αποχή ευνοεί τον ισχυρό.
    -Καλοί υποψήφιοι υπάρχουν λίγοι, αλλά και αυτοί έχουν ενταχθεί στους συνδυασμούς των υποστηριζόμενων από κόμματα υποψηφίων.
    -Το υπατο δημοκρατικό δικαίωμα δεν το χαρίζω, αλλά το ασκώ
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ:
    Οπως και στο παρελθόν, να επιλέξω, κατά την γνώμη μου, τον λιγότερο κακό συνδυασμό και υποψήφιο.

    Και εδώ ακριβώς γίνεται το λάθος, όταν εξισώνουμε το πταίσμα με το πλημμέλημα και το τελευταίο με το κακούργημα.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    Και δικαιοσύνη είναι να τιμωρείται ο καθένας ανάλογα.

    ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ,
    -χωρίς τηλεαστέρες
    -χωρίς εκδότες-εργολάβους
    -με άλλο σύγχρονο σύνταγμα
    -με πραγματική δημοκρατία

    ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

    ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.

    ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχει δίκιο ο Γιανναράς ποιός καλός θα μπορέσει να επιβιώσει σ αυτή τη χούντα των εργολάβων κομματαρχών και νταβατζήδων;
    Το ύπατο δημοκρατικό αξίωμα φίλε 7,48 δυστυχώς το χαρίζεις κάθε τέσσερα χρόνια και το και το απεμπολείς στην κάθε μέρα της ζωής σου...
    Δυστυχώς επαληθεύεται το ρηθέν του προφήτου του δρόμου : Αν με τις εκλογές αλλάζαν τα πράγματα θα τις είχαν απαγορεύσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

    ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ μπαίνουν στα σπίτια μας ζητώντας μισά μεροκάματα και κλέβουν τις δουλειές από τις ελληνίδες , που μένουν άνεργες.

    ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΆ και μεθοδικά για την αποδόμηση του ελληνισμού και δεν μετέχουν ΠΟΤΕ σε εθελοντικές δράσεις, σε χορηγίες στο ταμείο σωτηρίας της οικονομίας ή έστω καθαρισμούς παραλίας ή σε αναδασώσεις κλπ γιατί ΔΕΝ θέλουν να ενσωματωθούν.

    ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΑΠΟΡΤΑ τώρα που -σε εκτέλεση της περί απελάσεων ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ νομοθεσίας- οι λαθρομετανάστες θα μπούν στα πλοία και θα απελαθούν πίσω στις αχνείς χώρες τους, στα πέρατα του κόσμου από όπου ξεκίνησαν.

    ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Υλοτόμησης και Καθέλκυσης Ξυλείνων Τειχών.

    Με τη συνεργασία των Ελ Κατούρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΡΕΞΕ ΤΡΕΞΕ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΓΙΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΡΑΝΟΣ..ΟΣ..Σ..

    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΦΟΡΟΙ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΡΕΧΕΙ !!!
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ Η ΟΧΙ ;


    ΤΑΞΙΔΙΑ, ΚΑΝΟ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΤΡΕΞΙΜΟ.
    ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!!

    Εσείς ρε ζώωωωωωαααα που έχετε απομείνει και τον υποστηρίζετε
    ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕ ΓΟΜΑΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ...ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ..
    ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΣΑΣ..

    ΤΙ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΚΤΗΝΗ ΠΑΣΟΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επιλογες δύο, ή απολυταρχια ή δημοκρατια...
    Απολυταρχια σημαινει, ή δικτατορια, ή βασιλεια..
    Δικτατορια μπορει να ειναι ειτε του στρατου, ειτε του προλεταριατου.. Η δευτερη ειναι χιλιαδες φορες χειροτερη απο την πρωτη.
    Μοιραια πεφτουμε στα κομματα. Τωρα αν τα κομματα εγιναν γιαφκες εγκληματιων, ευθυνομαστε εμεις.
    Αν ημασταν κυριαρχη χωρα, τοτε τα ηνια θα τα επαιρνε ο στρατος για να ξαναβαλει το συστημα σε ταξη. Μετα, οι κομμουνιστες θα ροκανιζαν το σανιδι των χουντικων, και θα τους "εστελναν". Στην συνεχεια θα ξαναεριχναν την χωρα στην ανυπακοη και στην ακυβερνησια (οι ΚΚΕδες). Δυστυχως όμως, δεν εχομε το δικαιωμα να κανουνε δικτατορια! Ετσι βραζομε στο ζουμι μας μεχρι να μας καταπιει η καταβοθρα της γενικευμενης καταστροφης, σαν χωρα, και πολυ φοβαμαι, σαν ατομα. Φυσικο θανατο εννοω. Μαλλον το πειραμα Ελλας απετυχε. Ελλας, οχι ελληνισμος, ο οποιος σαν αξια θα πλαναται στους αιωνες των αιωνων..
    Δειτε στο google τι βλεπει σημερα όλη η υφηλιος, τα 2500 χρονια απο την μαχη του Μαραθωνα. Ποιο πουτανοπαιδι πολιτικο εκανε κατι για τον Μαραθωνα, τις θερμοπυλες, τον Μεγα Αλεξαδρο, Τη Σαλαμινα και το μουνι της μανας τους; Κανεις..Η ελλαδα πεθανε (οχι ο ελληνισμος), διοτι επεσε στα χερια εγκαθετων πρακτορων που μας το παιξανε, και το παιζουν εθνικα ευαισθητοι, και δεν βρεθηκε ενας να "στειλει" εστω και ενα καθηκι στον αγυριστο..Αλλα ειπαμε η Ελλαδα πηγε στον διαολο, ο ελληνισμος ομως θα ειναι εκει σαν βαρυτητα, μεχρι να κανει ολη την ανθρωποτητα Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστος Π.
    Κυριε καθηγητα τα λετε πολυ ωραια.Αποτελειτε-κατα την αποψη μου-φωτεινη εξαιρεση μεσα στο ζοφερο τοπιο της βολεμενης πανεπιστημιακης κοινοτητας.Ομως εχω μια απορια. Ειτε λευκο, ειτε αποχη δεν ευνοουν τελικα τα πρασινογαλαζοκοκκινα λαμογια;;
    Αν δεν υπαρχει καποιος που πραγματικα ειναι ανεξαρτητος, μας μενει ακομη και το ακυρο. Ομως ειναι λυσεις αυτες;;;
    Τελικα μηπως με αυτους τους εκλογικους νομους τα εχουν τακτοποιησει ολα για λογαριασμο τους;Και για να μη μακρυγορω. Που ειναι οι ανθρωποι του πνευματος αυτης της ερμης πλεον χωρας;Μηπως-πλην ελαχιστων εξαιρεσεων-εχουν βολευτει απο το συστημα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ασχέτως προκαταλήψεων, πικρών αναμνήσεων, εμπαθειών κλπ .,
    μια χαρά τα λέει ο Γιανναράς.
    Η πραγματικότητα ειναι ακριβώς όπως την περιγράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτός ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αναγνώρισε εθνικά δικαιώματα σε πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη.

    Αυτός μεθόδευε με ξένα κέντρα το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
    Αυτός, ως Υπουργός Εξωτερικών, χρηματοδοτούσε παράνομα όλες τις ΜΚΟ, οι οποίες δημιουργούσαν προβλήματα στο ελληνικό κράτος.
    Αν δεν τον διαδεχόταν στη θέση του η "πατριώτισσα" Ντόρα, σίγουρα θα ήταν φυλακή για εκείνες τις χρηματοδοτήσεις. Χρηματοδοτήσεις, οι οποίες έφταναν σε γονείς, συγγενείς και φίλους.

    Και όμως… αυτόν τον ύπουλο και εξαιρετικά "βρόμικο" Υπουργό Εξωτερικών τον άφησε ο κόσμος να διεκδικήσει και την πρωθυπουργική θέση. Ξανά τον υποτίμησε ο ελληνικός λαός και αυτό μπορεί ν' αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον ως το μέγα λάθος του. Γιατί; Γιατί το δις εξαμαρτείν μπορεί να μην χαρακτηρίζει τον άνδρα τον σοφό, αλλά για έναν λαό είναι τουλάχιστον τραγικό. Γιατί ο Γιώργος, όπως είπαμε, δεν ήταν μόνος του.
    Ο ΓΑΠας δεν είχε να προστατεύσει μόνον τα δικά του ατομικά συμφέροντα.

    Μια ολόκληρη οικογένεια παρασίτων βρισκόταν πίσω του. Μια οικογένεια, η οποία διαπίστωσε ότι η ήττα στις εσωκομματικές εκλογές την απειλούσε με "τέλος εποχής". Θα τους έδιωχνε ο κόσμος από το πολιτικό προσκήνιο, όπως την "τρίχα από το ζυμάρι". Τότε πανικοβλήθηκε ολόκληρη η οικογένεια.
    Η αμερικανοεβραϊκή οικογένεια.
    Η "αποικία" τους στην Ελλάδα έδειχνε ότι θα τους εγκατέλειπε στην τύχη τους και βέβαια στη φτώχεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα πολυδιασπασης η μη ψηφος στην αριστερα, παιζουν πολλα πραγματα ρολο, εχει αλλοτριωθει τοσο η συνειδηση του ελληνα που εχει φτασει στι σημειο να μην βλεπει ουτε ελεφαντα σε ενα μετρο.Δεν βλεπει ας πουμε οτι το πραγμα παει ευθεια στο γκρεμο?γιατι δεν αντιδρα? γιατι δεν βγαινει στο δρομο?γιατι σκυβει το κεφαλι?μηπως εχει ευνουχιστει η σκεψη του?για δειτε στην τηλεοραση τι συμβαινει.big brother, x factor,master chef, greek idol,αγροτης μονος ψαχνει...κτλ ειδατε ποτε τοσα ριαλιτι μαζεμενα?τυχαιο δεν νομιζω.Στροφη στην αριστερα θα γινει αλλα θα γινει βιαια και μαζικα.Οταν ο κοσμος θα εξαθλιωθει δεν θα εχει να φαει και πλεον δεν θα φοβαται μηπως χασει το σπιτι του που θα ειναι ηδη υποθηκευμενο στους δανειστες του!!και δεν θα αργησει η ωρα αυτη!!αλλα τοτε βεβαια θα χρειαστει να παλεψει πιο πολυ και κατω απο πολυ πιο δυσκολες συνθηκες.Οσοι δεν θελετε να ζησετε τετοιες καταστασεις ψηφιστε αριστερο κομμα στις εκλογες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ομολογούν ότι η πολιτική που επέλεξαν ή τους επέβαλαν είναι αδιέξοδη.

    Μέσα σε μερικούς μήνες εκμηδένισαν κάθε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, έδωσαν την ευκαιρία στις ευρωπαϊκές τράπεζες να αποδεσμευτούν από τα χρέη μας και τώρα θα κάνουμε αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε με 150δις λιγότερα χρέη, χωρίς το ΔΝΤ πάνω από το κεφάλι μας και κυρίως με την Ε.Ε. να είναι άμεσα συνδεδεμένη μαζί μας.

    Αν μας πετάξουν και έξω από την Ο.Ν.Ε.-Euro για να μπορούμε να κάνουμε υποτίμηση και να “σωθούμε”, τότε το έγκλημα θα έχει ολοκληρωθεί!

    Από τη στιγμή που βρεθήκαμε μέσα στα σκατά (ανεξάρτητα από τις ευθύνες που έχουμε), έπρεπε να παίξουμε το παιχνίδι έτσι ώστε να αναγκάσουμε τους υπόλοιπους να μας βγάλουν. Αυτό έλεγε ο Σαμαράς και έλεγε ο ΓΑΠ για πιστόλι-ΔΝΤ…

    Δηλαδή τόσα χρόνια κάνουμε λαμογιές για να ξεγελάμε τους Ευρωπαίους και ξαφνικά την είδαμε αγνοί και αυτοτιμωρούμαστε;;;;;;

    W.T.F. ???……που λένε και στο χωριό του ΓΑΠ….

    Ούτε κατοχική κυβέρνηση δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσοι δηλαδή θέλουμε να ζούμε τις καταστάσεις που ζούμε.
    Λοιπόν καλύτερα να έρθουν οι άλλες καταστάσεις αλλά μήπως τότε το ΚΚΕ θα κάνει τη πάπια ή θα περιμένει γραμμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εκεί που φτάσανε τα πράγματα ο κ.Παπανδρέου δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Δεν μπορούσε δηλαδή να κάνει τίποτα. Δεν είχε άλλη επιλογή. Από όλες τις άλλες επιλογές που είχε νομίζω ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ήταν η καλύτερη, ήταν ο ορθότερος δρόμος.

    Χριστόφορος Πισσαρίδης, νόμπελ Οικονομίας 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. To σωστό να λέγεται γι αυτό περίμενε να ανέβουν στο θεό τα σπρέντ προκειμένου να δανειστεί απο τον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ.
    Γιώργος Παπανδρέου, νόμπελ βλακείας μετά προδοσίας 2010 (Quadriga).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τί θέλεις να πεις Πιστοφίδη; Επειδή πέρασες κι εσύ από κει, το ΚΚΕ δεν είναι ολοκληρωτικό κόμμα; Κι αφού σ΄άρεσε γιατί δεν έμεινες;
    ΄Αλλο σε πειράζει, ο εξάψαλμος στο ΠΑΣΟΚ. Λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ακυρώστε τους.
    Κανείς δε θα κάνει το μαγκα με την ψηφο μου.
    Κανεις δεν θα το παίζει νικητης με την ψήφο μου.
    Κανείς δεν θα βαλει τα χέρια στα ταμεία (τα αδεια χαχα) με την ψήφο μου.
    Κανείς δεν θα μου κάνει το σωτήρα με την ψήφο μου.
    Δυστυχώς οι εκλογές είναι πια αδιέξοδο.
    Όλοι ζητιάνοι που ζητούν μια ψήφο τοσο απεγνωσμένα για να με σωσουν!!!! Αυτή είναι η πρεμούρα τους! Ολοι τους αγωνιουν για μενα και συνοστίζονται ποιος θα με πρωτοβοηθήσει!!! Δεν το κάνουν για την τσέπη τους....οοοοοοοοχι.
    Να με σωσουν θέλουν.
    ΨΗΦΗΗΗΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγχαρητηρια για το σχολιο, κυριε Πιστοφιδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δωστε αντιβιοτικο στους πρασινους βακιλους που μολυναν τη χωρα με τη ΔΝΤοξινη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επειδη ειναι δημοτικες εκλογες και το ξεχνα με ρωταω κατι πολυ απλο εαν υπαρχουν δυο υποψηφιοι ενας Ν Δ και οαλλος ΠΑΣΟΚ.Αν υποθετικα μιλω ο Πασοκος υποψηφιος ειναι πολυ καλλιτερος απο τον Ν Δουλιαρη θα πρεπει να ψηφισω εναντιον του Πασοκου για να πεσει ο ΓΑΠ; και ετσι να βγαλουμε αχρηστους δημαρχους αρκει να πεσει ο ΓΑΠ;ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 11:32 μ.μ.
    Πρωτον πασοκος και καλος δεν υπαρχει, ετσι αναγκαστικα πας σε ΝΔ.
    Αν δεν σε καλυπτει ΝΔ, εχει και αλλα μικροτερα κομματα ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙΣ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ.

    ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΩΛΟ ΣΟΥ, ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΖΩΟΝ.

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΒΟΘΡΕ ΠΑΣΟΚΕ.
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ 7...ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ,ΚΑΛΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 12.24 και εγω νομιζα οτι τους βοθρους τους ανοιγουν πρωι αλλα φαινεται οτι αυτους που βρωμανε παρα πολυ τους ανοιγουν τα ξημερωματα οπως το βρωμοστομα σου. τι σου εκανε ρε μαγκα μου το ΠΑΣΟΚ τι εισαι οπαδος του ΔΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΕΝ; κανεις πασοκος καλος απο αυτο και μονο που γραφεις δεν αξιζει να συζητα κανεις μαζι σου .Και ξερεις κατι μπορουσα και εγω να σε βρισω με χειροτερες βρισιες αλλα ουτε αυτο αξιζεις.Και κατι αλλο την 7 /11 δεν εκλεγουμε κυβερνηση ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΑΓΚΑΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΒΟΘΡΕ
    ΑΠΕΙΡΩΝ ΣΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΩΝ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ζούμε σε μια χώρα στην οποία η νόμιμη επιχειρηματικότητα και το νόμιμο κέρδος δαιμονοποιήθηκαν και κατηγορήθηκαν ασύστολα από την αριστερά και το Πασοκ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κουλτούρα και μια νοοτροπία δημοσιοϋπαλληλική σε όλους μας. Η οποία έχει βαθειές ρίζες ωστόσο, στην εποχή αμέσως μετά την Τουρκοκρατία, όπου πολλοί «αγωνιστές» απαιτούσαν αυθαίρετα την εξαργύρωση της επαναστατικής τους δράσης, με μια θέση στον κρατικό μηχανισμό, με χρυσόβουλα της εποχής. Ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος δημιούργησε την Ελλάδα του σημερα, διαβλήθηκε και στοχοποιήθηκε όσο κανένας άλλος τομέας της οικονομικής ζωής του τόπου μας. Από τις πρώτες κρατικοποιήσεις επί ΚΚ του εθνάρχου ( Ανδρεάδης), τις κοινωνικοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ ( ΕΛΒΟ, ΠΥΡΚΑΛ, ΕΑΒ, κ.λ.π.) και μέχρι σήμερα που φτάσαμε στο σημείο να παράγουμε ελάχιστα και να στηρίζουμε την κατανάλωσή μας σε δανεικά χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φίλε η ελεύθερη αθήνα πρέπει να είναι ανορθόγραφη πάντως. Δε με πείθει, ούτε μία πρόταση σωστά δε μπορεί να γράψει.
    Ουγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η υπαρκτή εξάρτηση από πολιτικά κόμματα είναι ο πυλώνας του άρθρου εδώ.

    Τα σχόλια το αποδεικνύουν. Όπερ έδει δείξαι.
    -------------

    Με την άδεια του καθηγητή κυρίου Γιανναρά, κι εάν θα επιτρεπόταν η σπουδή, να σημειώσω ότι ίσως προτείνεται η αποχή ως αποδοκιμασία της κομματοκρατίας, όχι ως ψήφος που άμεσα θα ανατρέψει.

    - Άργος oofia@yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ....;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ;ΠΟΥ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ;ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ.ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΑ.ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΕΝΩΤΗΣ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞ΄ΙΣΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Να βλεπατε τον Γιανναρα γυρω στο 1970,να μιλαει στην ΕΡΤ με υφος και στομφο,σε στυλ "θαυμαστε με".

    Τι να μας πει αυτος κι ο Ραμφος ,τα κατεστημενα "δεξια" τσουτσεκια...Ο Ραμφος ο εχων λερωμενη την φωλεαν του , προτρεπει τους ΕΛΛΗΝΕΣ "να πληρωσουν",ως επαγγελματιας φιλοσοφος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου