Σταμάτησαν να «ανακυκλώνουν» σκέψεις και έκαναν πράξη τις ιδέες τους

8
Ο Βαγγέλης με την ομάδα στο δάσος, o Παύλος στη σέλα του ποδηλάτου του, η Ελένη στο μπαλκόνι, ο Γιάννης στο σπίτι, τα παιδιά του Lunch Street Party στην πλατεία, η Αμαλία στον κήπο, ο Θανάσης στο γραφείο, ο Αλέξανδρος, ο Ηλίας, ο Κωνσταντίνος, η Άννα, ο Γιάννης με τον καθηγητή τους Σπύρο στο προαύλιο, ο Θανάσης στο ποτάμι και τα παιδιά του οικολογίου στο δρόμο.

    Ποιοι είναι; Οι ecoheroes. Ή αλλιώς, δέκα συμπολίτες μας, που είδαν αυτό, το οποίο σήμερα οι περισσότεροι δυσκολεύονται να δουν. Χρώμα και συγκεκριμένα το πράσινο.

    Πίστεψαν στη δύναμη της μικρής κλίμακας, «κοίταξαν επιτέλους γύρω τους, είδαν λάθη και άρχισαν να διορθώνουν αυτά που μπορούν», όπως μαρτυρούν κάποιοι άλλοι, συνοδοιπόροι τους, οι οποίοι αποφάσισαν να δράσουν μόνοι τους, οι cleanjunkies, που τα βράδια κατεβάζουν από τους δρόμους παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

    Κάποιοι στις γειτονιές τους, άλλοι σε.............. «ηλεκτρονικές πλατείες», όπου οι παρέες, σήμερα, σε πείσμα των καιρών γράφουν ιστορίες, σταμάτησαν να «ανακυκλώνουν» σκέψεις και λόγια κάνοντας τις ιδέες τους πράξη.

    Από τον πρώτο Αθηναίο, που έβαλε φωτοβολταϊκά, την παρέα που στήνει φαγοπότι στην πλατεία, μέχρι τη γιαγιά που ανακυκλώνει τα πάντα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 23 Σεπτεμβρίου, οι ήρωες της διπλανής μας πόρτας, βραβεύτηκαν στην πλατεία Συντάγματος στα εγκαίνια του Green Design Festival, με φετινό σύνθημα «Βλέπω Πράσινο».

    Εκεί δέκα νέοι Έλληνες graphic designers ανέδειξαν με τις αφίσες τους τις ιστορίες τους, δείγματα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, τα οποία έως τις 10 Οκτωβρίου θα εκτίθενται στην πλατεία Συντάγματος.

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια
  1. Α! Τα γκραφίστι το ρίχνουν σε μακέτος. Κάνει μακέτος στο γκιμπ, στο ινσκέϊπ και στο ιλουστρέϊτωρ και περνάει μια χαρά. Μπράαααβο στα γκραφίστι.

    Κοιτάξτε πόσο βαθειά είναι κοιμισμένα τα έλληνος.
    Ντερλικώνουμε εμεις οι 5 εκατομμύριος πέρσι τους μισούς πόρους της φτωχής χώρας τους, την βυθίζουμε οικονομικά κι αυτοί εξακολουθούν να νομίζουν ότι καταβαραθρώνι το οικνομία τους από 100-200 εκατομμύριοι που έκλεψε κάποιοι λαμόγιος, άπαξ.

    Και βέβαια κανείς δεν συζητά να μας διώξει πίσω στα βάθη της ασίας, στα χωριά μας.

    Πλαστόσι Ντη
    Πέρση μουσαφίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ελληνογή,
    καλημέρα μουσαφίρη Πλαστόσι Ντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΠΛΑΣΤΟΣΙ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ...
    ΠΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΥΠΝΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. BΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ,ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΑΚΡΑΤΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΕΠΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ,ΟΛΙΓΟΝ ΕΞΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟ ΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΠΟΝΗΡΗ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΚΑΝΩ ΚΟΜΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΑΦΟΥ ΔΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ,ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΜΑΡΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ.ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ,ΠΟΙΑ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΥΝΤΑΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ.ΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΝ,Η ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρση μουσαφίρι

    Ολο για τους περσες λες ρε χρυσαυγουλτη, γιατι. γιατι ειναι μαυροι;
    Για τους αλλους, τους αλβανους, που φτιαχνουν γρουπακια στο φειςμπουκ και βριζουν τους Ελληνες και καινε τη σημαια μας, δε λες τιποτα;
    Αλλα ξεχασα οι αλβανοι ειναι "αριοι", μονο οι μαυροι μας πειραζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι, μερικες τετοιες συμβολικες εκθεσεις παρακινουν τουλαχιστον.
    Δεν ξερω αν πραγματι αυτοι οι ανθρωποι σταματησαν να ανακυκλωνουν σκεψεις ή απλα τις αποτυπωσαν στην τεχνη τους, ομως αν καταφερεις να παρακινησεις προς αυτη την κατευθυνση εστω και 2 ατομα εχεις ηδη πετυχει περισσοτερο απο το να το εκανες ο ιδιος :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου