Ο …Τροικανός Κουτρουμάνης και τα 660 εκατ. ευρώ, που παραμένουν στα αζήτητα!!!

8
Γράφει ο Καφενόβιος

Λεφτά υπάρχουν, αλλά λείπουν οι... υπογραφές, γράφει φαρδιά-πλατιά το «Βήμα», αποκαλύπτοντας ότι, κοινοτικά προγράμματα ύψους 660 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας παραμένουν στα αζήτητα!!!
Συγκεκριμένα, 11 εγκεκριμένα προγράμματα από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, καθυστερούν επί τέσσερις μήνες επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. «Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να αυτοακυρωθούν». Ταυτόχρονα, «λιμνάζουν» στο ειδικό «αποθεματικό απροβλέπτων» του υπουργείου Ανάπτυξης επί σειρά ετών 220 εκατ. ευρώ από πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην παρούσα οικονομική κρίση.
Αυτό κι αν είναι έγκλημα. Τη στιγμή μάλιστα, που είναι ορατός ο κίνδυνος να μην πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας τους τελευταίους μήνες του 2010, καθώς ο ΟΑΕΔ μετά βίας διασφαλίζει τις παροχές του Οκτωβρίου, ενώ το ΙΚΑ, που οφείλει σημαντικά ποσά από εισφορές προς τον Οργανισμό, βρίσκεται επίσης σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο πρώην πράσινος εργατοπατέρας και νυν αρμόδιος υπουργός Γ. Κουτρουμάνης, που ξεπούλησε και την ψυχή του στον.......... νεοφιλελευθερισμό, φέρει τεράστια ευθύνη για τα λιμνάζοντα 660 εκατ. καθώς έχει …αράξει (από ανικανότητα;…), λειτουργώντας πλέον ως …παρατηρητής. Πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, έφερε εις πέρας την (βάρβαρη) αποστολή του, εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των δυνάμεων οικονομικής κατοχής, που για τις υπηρεσίες του τον τίμησαν, προάγοντας τον σε αναπληρωτή υπουργό…

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια
  1. Ρε τομαρια, ρε πρασινα ερπετα, σας μισω ρε σκατανθρωποι, σας μισω ρε πρασινες βδελλες, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μυξοπαρθένα

    Σαν τη μυξοπαρθένα έχει αρχίσει ο Παπακωνσταντίνου να λέει σιγά-σιγά ότι το πακέτο των 110 δις και τα μέτρα που πήραν, δεν πρόκειται να αναστρέψουν το κλίμα.
    To επιτόκιο δανεισμού πλησιάζει επικίνδυνα τις 1000 μονάδες βάσης!

    Τόσο πετυχημένη είναι η πολιτική που εφαρμόζουν... Αυτή η κατάσταση, είπε, δεν είναι διατηρήσιμη.
    Σώπα ρε, μην το λες.
    Αντί λοιπόν να προχωρήσει άμεσα στην αναδιάρθρωση του χρέους, συζητά νέα μέτρα. Για να μη θιγούν οι τράπεζες. Αυτή τη δέσμευση έχουν αναλάβει στα αφεντικά τους.
    Αλήθεια, είναι δυνατόν να μη μπορούν να σκεφθούν τι τους περιμένει;
    Νομίζουν ότι ξεχάσαμε πως ξηλώνονται οι πλάκες από τα πεζοδρόμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον θυμάστε τον Κουτρουμάνη που επι διακυβέρνησης Κωστάκη, ηταν ο πρωτος και καλλίτερος μαιντανός κοντά στον Αυτιά στην τηλεόραση?.

    Επι παντός επισητού και οχι μόνο, ειχε λύσεις για ολα τα προβλήματα της εργατιάς του συνταξιούχου, και του άνεργου.

    Τώρα σε θέλω παλλικάρι μου να δείξεις την μαγκιά σου!!!!
    Αντε εφάρμοσε αυτά που έλεγες τότε.

    Αλλοιώς θα εχει εφαρμογή ενα παλιό τραγούδι του Μηλιώκα αλλά σε νέα εκδοση.
    Το.... Γκρέκο μασκαρά, Γκρέκο Κουτρουμάνο μασκαρά, Γκρέκο καραγκιόζο κουτρουμάνο,
    Πάρλα μπαρούφα παρλαπίπα και μπλά μπλά,
    Γκρέκο κουτρουμάνο μασκαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγα να μη χειραγωγησαν το Γιωργο.
    Δε χρειαζεται καμμια χειραγωγηση.
    Αμερικανος ειναι ο ανθρωπος.

    Αλλοι χειραγωγηθηκαν,αυτοι που εκαιγαν περιπτερα το Δεκεμβρη 2008 για να ριξουν τους προηγουμενους και να φερουν το Γιωργο.
    Ουτε που προβληματισθηκαν γιατι το BBC μετεδιδε ανθουσιασμενο την επανασταση απο την Αθηνα και ουτε γιατι ξεσπασε αμεσως μετα τη καταρρευση της Lehman Βrothers.
    O
    Γιωργος ηταν ειλικρινης πολίτης ΗΠΑ. Στο συνεδριο του ΠΑΣΟΚ πριν δυο χρονια ειπε κατα λεξη : προσβλεπουμε στην ανοδο στην εξουσια του Δημοκρατικου Κομματος των ΗΠΑ.Το εδειξε η τηλεοραση και το ειδαν ολοι (και ο πρεσβης των ΗΠΑ που ηταν στην αιθουσα και που κανονικα θα επρεπε να διαμαρτυρηθει αφου ηταν ακομη αλλη κυβερνηση εκει).

    Αυτο λοιπον στο οποιο προσβλεπε ο Γιωργος εγινε το Νοεμβριο 2008.
    Και οι συμβουλοι Κρουγκμαν - Στιγκλιτς ετοιμασαν ολες τις ενεργειες.Και ο Σορος ηλθε στην Αθηνα μετα τις ελληνικες εκλογες για το "τεχνικο" κομματι της επιθεσης των αγορων.
    Ολα φανερα εγιναν.

    ΤΏΡΑ άμα τα ζώα ΠΑΣΟΚ περίμενα να φάνε πάλι καλά.. Να τους διορίσουν..
    Να τους χαρίσουν τα χρέη..Να..πολλά.
    ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ.
    Εμείς τι σκατά φταίμε ρε ΑΛΗΤΕΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10 Οκτωβρίου 2010 11:30 π.μ.
    Μάλλον για θιγόμενο δημόσιο υπάλληλο σε βλέπω !!
    Γκαγκαριζεις λες και σου βιάζουνε τον κώλο !!
    Ρε πισογλεντη ηρέμησε ,θα πέσει το παραδάκι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΜΠΕΙ.ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΘΕΜΟΣ
    Ο ΑΛΗΤΗΣ ......μπα!! ΕΧΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ
    ΠΟΙΟΣ ΓΑΜΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    πασοκ είμαστε, ότι θέλουμε κανουμε..

    19 (δεκαεννέα) μήνες ποινή φυλάκισης στο Θέμο, για την περίφημη ιστορία με Ζαχόπουλο, Τσέκου, dvd κτλ.
    Είναι τόσο, μα τόσο περιττό να πούμε πως ο «Πρώτος Θέμας» δε θα εκτίσει ούτε μία ώρα πίσω από τα κάγκελα… Βάζω στοίχημα πως θα επικαλεστεί και πρόβλημα υγείας, προκειμένου να μην εφαρμοστεί ντιπ η ποινή, αν δεν το έχει κάνει ήδη.

    Σε λίγο καιρό το θέμα θα ξανα-ξεχαστεί και θα συζητάει με το Μάκη Ψωμιάδη τις… ωραίες μέρες τους στη φυλακή. Αν όμως, λέω αν, σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τον δούμε χειροπόδαρα στην ψειρού;
    Πως θα είναι άραγε εκεί τα πράγματα για το Θέμο ;

    ΘΑ ΤΟΝ ΓΑΜΑΝΕ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. . Σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για τους ανέργους………. Διάλογο και συνεργασία του δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους προτείνει το υπουργείο Εργασίας.

    Με αυτή την κίνηση η κατσελη κάνει σαφές το γιατί έγιναν οι αλλαγές στην ασφάλιση. Ο στόχος τους πλέον γίνεται φανερός και στον πιο ανυποψίαστο και αφελή πολίτη, ότι γίνεται σήμερα στην χώρα μας οι αποφάσεις που παίρνονται ένα έχουν στόχο, όλα στο μεγάλο κεφαλαιο. Με την πρόταση της κατσελη ανοίγεται ο δρόμος στην πλήρη ιδιωτικοποίηση την υγείας και της ασφάλισης, τα πράματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν. Το παιχνίδι της δήθεν χρεωκοπίας της χώρας στόχο έχει το πλήρες ξεθεμελίωμα όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων των πολιτών και την άνευ ορών παράδοση τους στην λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία. Υγεία, ασφάλιση, παιδία ,μεταφορές, ακόμα οι δήμοι με όλες της δραστηριότητες τους, οι οδικές αρτηρίες, όλες οι ΔΕΚΟ κτλ, μεθοδευμένα καταχρεώθηκαν με στόχο και σκοπό να περάσουν πιο εύκολα στο μεγάλο κεφαλαιο . Η χώρα μας ξεπουλιέται συθέμελα.Θα τους αφήσεις να σε κάνουν πρόσφυγα στην χώρα σου? Στο χέρι σου είναι να τους σταματήσεις αρχής γινομένης από τις εκλογές της 7 Νοέμβριου. Κανένας μην στηρίξει τα μεγάλα κόμματα, δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ντέρμπυ μεταξύ ολυμπιακού και παναθηναϊκού, εδώ πρόκειται για την ζωή μας και για την ζωή των παιδιών μας. Μην πέφτετε στην πολύ δοκιμασμένη και πάντα με επιτυχία παγίδα της πόλωσης που δημιουργούν πάντα λίγες εβδομάδες πριν της εκλογές για να φανατίσουν τους ανυποψίαστους πολίτες ..Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση και θα το κάνουμε ,σε διαφορετική περίπτωση είμαστε άξιοι της μοίρας μας και τα δεινά που θα έρθουν στην συνεχεία θα είναι η πληρωμή μας για την ατολμία μας και την αδιαφορία μας.. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΤΕ……………………………………………………......................... Η πρόταση για διάλογο έγινε δεκτή από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, ενώ ο πρόεδρος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών,////// ΜΙΝΩΣ ΜΩΥΣΗΣ/////, ζήτησε φορολογικά κίνητρα προς τους πολίτες που θα στραφούν στα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1:03 μ.μ.
    Γαμημενη πασοκτσου, ουτε δημοσιος υπαλΛηλος ειμαι ουτε βολεμενο πρασινο σκουλικι της κλαδικης ειμαι, ανεργος ειμαι μωρη μουναρα με πρασινη συφιλη.
    ΓΑΜΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΠΡΩΤΟΝ
    ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΔΩΣΙΛΟΓΟ.

    Προκαταβολικα να πανε να γαμηθουν ολοι οι βολεμενοι και βλαμενοι που θα ψηφισουν το πρασινο ερπετο και τη ληστοσημορια-χουντα ΜΑΣΟΚ.
    Σου αρεσε πουτανιτσα η θελεις κι αλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου