Μάγεψαν οι U2 στην Αθήνα


Εσπασαν καρδιές! Την ώρα που με κομμένη την ανάσα οι φαν μετρούσαν τα λεπτά στη μεγάλη οθόνη ο Μπόνο και η παρέα έκαναν θριαμβευτικά την είσοδό τους στο στάδιο της Αθήνας. Απογειωτική στιγμή μέσα σε ένα πανδαιμόνιο από εκδηλώσεις ενθουσιασμού και κάτω από τους ήχους του «Space oddity» οι U2 ξεσηκώνουν τους 80.000 θαυμαστές τους, για πρώτη φορά, στην πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα.
Με ροκ υπερθέαμα, «διαστημόπλοια», τεχνολογία και θρυλικά τραγούδια, οι Ιρλανδοί γράφουν ιστορία στα συναυλιακά του τόπου. Στα χρόνια της κρίσης; Μα και η κρίση θέλει θέαμα. Και βασικά, ροκ.

«Αυτοί οι τελευταίοι καιροί είναι δύσκολοι αλλά δεν πρέπει να το βάλετε κάτω. Οι Έλληνες κάνουν σπουδαία την Ελλάδα, δεν μας ορίζουν οι οικονομικές αγορές», είπε ο........... Μπόνο και συνέχισε: «Έλληνες και Ιρλανδοί μοιάζουμε όχι μόνο γιατί είμαστε άφραγκοι αλλά είμαστε σπουδαίοι, είμαστε θεοί». Και αμέσως μετά παρουσίασε το γκρουπ: «Ο Οδυσσέας Έντζ, στα ντραμς ο Απόλλων, και ο Άνταμς είναι ο Δίας. Τι μένει για μένα; Εγώ είμαι ο Μέγας Αλέξανδρος».

Το «Return of the stingray guitar» στρώνει χαλί για να αρχίσει το πάρτι, καθώς ο Μπόνο στο κέντρο της σκηνής απλώνει το βλέμμα από τη μια ώς την άλλη άκρη του σταδίου και χαιρετάει την Αθήνα. Τον «σημαδεύουν» χιλιάδες φωτισμένες φωτογραφικές μηχανές.

«Ιt΄s a beautiful day» Είναι υπέροχη μέρα για όλους όσους βρίσκονται στο Μαρούσι, πολλοί από αυτούς από νωρίς το πρωί περιμένοντας να ανοίξουν το απόγευμα οι πύλες και να πιάσουν θέση μέσα στο «δαχτυλίδι» ώστε να παρακολουθούν τις εξελίξεις από πολύ κοντά. Ολες οι ηλικίες (οι U2 έχουν φαν πιστούς από την αρχή, από το τέλος της δεκαετίας του ΄70 ακόμη), γονείς με παιδιά, παρέες μεγάλες, τα μέλη των φαν κλαμπ σε απαρτία και φαν που ταξίδεψαν από το εξωτερικό, από τους οποίους κάποιοι πέρασαν τη νύχτα έξω από το στάδιο.

Για όλους αυτούς οι U2 βάζουν σε κάθε συναυλία τον πήχυ ψηλά. Από ψηλά κατεβαίνει και η κυλινδρική οθόνη, ανοίγει και αποκαλύπτεται. Πάνω σε αυτή, τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, ιστορίες τραγουδιών, χρώματα και σχήματα- αλλά και μηνύματα στα ελληνικά. Από εκείνα που είχαν στείλει οι φαν σαν μικρά και μεγάλα ερωτήματα στο σάιτ των U2. Η interactive πλευρά της συναυλίας.