Η εκδρομούλα αναψυχής των εργατοπατέρων…

Γράφει ο Καφενόβιος

Η 29η Σεπρτεμβρη εχει οριστεί ως ημέρα πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στη περιστολή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Χώρες όπως η Ισπανία ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία και πορείες στις μεγάλες πόλεις.
Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τις πολιτικές λιτότητας, παρ’ όλα αυτά οι εργατοπατέρες της  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ περιορίζονται στα τυπικά. Σε ένα συλλαλητήριο μεταξύ συγγενών και φίλων στις 6 το απόγευμα, ώστε να βγάλουν την υποχρέωση αλλά κυρίως οργανώνουν εκδρομούλα αναψυχής της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας στις Βρυξέλλες για να …παραστεί στην κεντρική πανευρωπαϊκή διαδήλωση των συνδικάτων.
Τα συνδικάτα, πλέον, δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τις γραφειοκρατίες που τα διοικούν. Είναι ελεγχόμενοι μηχανισμοί χειραγώγησης των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με το κομματικό συμφέρον ή........
το συμφέρον της εκάστοτε κυβέρνησης. Έτσι είναι χαμένη υπόθεση για τον εργαζόμενο να ελπίζει ότι θα υπερασπίσουν τα συμφέροντά του. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσουν τους εργαζόμενους για συμφέροντα άλλα...
Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι τυμπανιαίο πτώμα και κάποιος πρέπει να φροντίσει για μια αξιοπρεπή κηδεία.