Η ζυγαριά ... της ευθύνης!!!

27
Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός



Η δήλωση ....

Θ. Πάγκαλος: «Η απάντηση στην κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου για το πως φάγατε τα λεφτά; είναι αυτή: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε όλοι μαζί. Σας διορίσαμε. Σε μια εξευτελιστική για τη χώρα κατάσταση. Διπλασιάσαμε το κόστος του δημοσίου».
Την απάντηση αυτή έδωσε ο Θ. Πάγκαλος κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης η οποία συνεδρίασε για το νομοσχέδιο Ραγκούση για τις μετατάξεις συγχωνεύσεις στο δημόσιο.

Ο σχολιασμός …

Ο γνωστός μας κ. Πάγκαλος ξαναχτύπησε με την παραπάνω δήλωση και χωρίς καμιά ντροπή μας όρισε συνενόχους στο μεγάλο φαγοπότι!!!
κ. επίτιμε Αντιπρόεδρε (μια και τα χρέη του φευγάτου πρωθυπουργού τα εκτελεί ο κ. Ραγκούσης) καλό θα ήταν να βρείτε και να δημοσιοποιήστε τα στατιστικά στοιχεία της Ε.Ε ανά χώρα για τον αριθμό και το κόστος πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων!!!
 Κάθε Έλληνας λέει το .........
Σύνταγμα μας έχει δικαίωμα στην δουλειά και εσείς αυτό το δικαίωμα το ονομάσατε βουλευτικό ρουσφέτι για να μαζεύετε τα σταυρουδάκια σας τα οποία άμα ήταν και πολλά σας έδιναν πόντους για το υπουργιλίκη σας!!!
Με την ανικανότητα σας να εφαρμόσετε αναπτυξιακή πολιτική καταφέρατε και αποβιομηχανοποιήσατε την χώρα με αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά οι θέσεις εργασίας οπότε το δημόσιο έγινε μοιραία ένας μονόπλευρος στόχος για τους νέους που έπρεπε να δουλέψουν.
Τώρα ορίζετε συνένοχους όλους αυτούς που εκμεταλλευτήκατε για να είστε για χρόνια οι κυβερνήτες αυτού του τόπου λέγοντας ότι μαζί τα φάγαμε αλλά αυτό πέρα της αναίδειας και της έλλειψης σεβασμού προς αυτούς τους ανθρώπους δείχνει την αγωνία και τον πανικό σας μια και αισθάνεστε πλέον ότι η ώρα της αλήθειας  και της τιμωρίας σας πλησιάζει.
Δεν τα φάγαμε μαζί κ. Πάγκαλε εσείς τα φάγατε αφού κάνατε την μίζα νόμιμη και την ατιμωρησία ... βουλευτική ασυλία!!!!.
Εσείς οι υπηρέτες τάχατε του λαού πήρατε και παίρνετε τους παχυλούς μισθούς, τις χορηγίες (για μελλοντικές εξυπηρετήσεις των χορηγών), και τις μεγάλες συντάξεις στην οχταετία!!!
Μαζί με εσάς βέβαια τα έφαγαν και διάφορα λαμόγια ή αυλοκόλακες ή κομματόσκυλα που πάντοτε φροντίσατε να σας περιτριγυρίζουν για να ενισχύουν και να τονώνουν το απίστευτο ΕΓΩ σας!!!
Είναι τουλάχιστον αστείο οι αποδεδειγμένοι Φαταούλες να διεκδικούν το ισόβαρο .... από τους καχεκτικούς…. στην ζυγαριά …. της ευθύνης!!!!! 

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

27Σχόλια
  1. Προφωνώς υποτιμάει την νοημοσύνη μας και το κάνει γιατί τον παίρνει.
    Δεν τούριξε κανείς καμμιά ΜΟΥΝΤΖΑ ούτε τον πλάκωσε κανείς απολυμένος στις γρήγορες.

    Καθόμαστε σαν Πασοκοχαχόλοι και ακούμε τον κάθε ανεπάγγελτο που έκανε καριέρρα την αποτυχία και μάλιστα εις βάρος μας, παρακολουθούμε τις πολιτικές φιλοδοξίες των ανεκδιήγητων σουσούδων τους και ρίχνουμε και κανα δεκάρικο να ξεχαρμανιάζουμε.

    Κάποιος θάπρεπε να του πεί οτι εμείς την αποτυχία του Συστήματος, του οποίου αυτός ήταν ηγέτης και νομοθέτης, την πληρώνουμε με την άδεια κατσαρόλα μας.
    Αυτός γιατί δικαιούται να βαραίνει μια καρέκλα την οποία έστεψε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ?

    Γιατί δεν παραιτείται και να κάνει χαρακίρι επιτέλους?
    Εύχομαι να ξυπνήσει κανάς γνήσιος Ελληνας μεταξύ μας και να τους δώσει την απάντηση που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αι σιχτιρ ρε Παγκαλε.Επρεπε να σε λενε Πανμαλακα.Με τα ταξιδια σου τις βιλαρες σου και την ανοχη μας τοσα χρονια να ακουμε τις παπαριες σου.Δεν μαζευοσαστε με τιποτα.Αρα το θελετε το μαθημα σας.ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ .Τα ψεμματα τελειωσαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και μονος του τα εφαγε .. και δεν τα βγαζει .. γι αυτο φουσκωνει..
    Μη σκεφτειτε τι εχει εκει μεσα γιατι θα αηδιασετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

    Πέρση μουσαφίρη

    ΜΗΝ ακούς τις φωνές για ρατσισμό κατά των ντόπιων.

    ΜΗΝ δέχεσαι να πληρώνεις στα νοσοκομεία. Καλά τη σκαπουλάρεις μέχρι τώρα. Μη σε πιάσουν κότσο.

    Στα νοσοκομεία πρέπει να πληρώνουν μόνο οι ντόπιοι και ποτέ εσύ.

    Στήριξε - Ψήφισε το ΠΕΡΣΟΚ

    ΠΕΡΣΙΚΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα 30 χρόνια.Για να βγώ στη σύνταξη δεν ξέρω ακόμα πόσα θέλω και αν θα έχω δουλειά για να βγώ.Σε δύο πλασματικές τετραετίες τα λαμόγια οι βολευτές και ο Πάγκαλος κατοχυρώνουν παχυλή σύνταξη.Είμαι 49 ετών και 84 κιλά ενώ ο Πάγκαλος περνάει τα 130 κιλά;Πώς έχω φάει τα ίδια μ'αυτόν χωρίς να έχω διοριστεί πουθενά.Το παπούτσι που φοράω είναι 44 Νο και έχει και προστατευτική λάμα μπροστά και κάτω για χτυπήματα.Αν τον πετύχω πουθενά και του το πετάξω και τον πετύχω στο κεφάλι ίσως κοιτάξει γύρω του και δεί τους χαραμοφάηδες και κλέφτες στη φάρα του, τους πολιτικούς.Εχουν φάει τον άμπακο ας το βουλώσουν τουλάχιστον και μη μας προκαλούν.Λίγο θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανελλήνιο έρανο για τους φτωχούς μας πολιτικούς πρέπει να κάνουνε ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλη η πλακα σας παιδια, αλλα κανονικα απ' οσο ξερω προβλεπεται να πληρωνουν ΟΛΟΙ στα νοσοκομεια. κακως δεν το εφαρμοζουν καποιοι γιατροι, αν οντως δεν το εφαρμοζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΣΙΚΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ; ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΤΣΙ;
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια κύριε Πρεβενιέ για την πολύ σωστή σας τοποθέτηση.

    Κύριε Πάγκαλε και όλοι όσοι σκέφτεστε και εκφράζεστε με παρόμοιο τρόπο και ανήκετε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. είστε μπερδεμένοι. Η αλλάξτε όνομα στο κόμμα στο οποίο ανήκετε ή βγείτε όλοι από αυτό μια και το "Σοσιαλιστικό" είναι μια λέξη άγνωστη γι' αυτούς που το εκπροσωπούν.

    Όχι κύριε Πάγκαλε, δεν τα φάγαμε μαζί, δεν μας διορίσατε πουθενά και χρόνια τώρα ρουφάτε το αίμα μας και τώρα ακόμα περισσότερο. Εννοείτε βέβαια ότι θέλετε άλλους 1εκατομμύριο συνενόχους όλοι εσείς που διαχειριστήκατε και κατακλέψατε τη χώρα, τα τελευταία χρόνια, και εκεί κάνετε λάθος.
    Εσείς δεν απαλλάσσεστε διότι το 1εκ. δημοσίων υπαλλήλων δεν γνώριζε τα οικονομικά της χώρας εσείς τα γνωρίζατε. Και συνεχίσατε να δανείζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μία μπάκα παραγεμισμένη με σκατά
    είσαι ΠΑΓΚΑΛΕ.Από την παραγωγή στην κατανάλωση στομάχι και παχύ έντερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας πει και αυτος και τα αλλα τα γαιδουρια, πως απεκτησαν τα απειρα ακινητα τους.

    ακου εεκί....
    ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ! ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΣΑΜΕ !!!
    Το παχύδερμο σε όλο του το ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

    ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ ΖΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΤΑ 58 ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Ο ΘΕΟΧΟΝΤΡΟΣ, και αλλα τοσα η αριστερη “αγωνιστρια” κ.Νταλαρα..Μηπως οταν μαζι με τον “αριστερο” αντρα της, μας τραγουδουσε για την παγωμενη τζιμινιερα???
    Παλιογαιδουρια…

    Δήλωση για κρέμασμα από τους ¨αδένες¨ μπροστά στο Σύνταγμα
    για παραδειγματισμό και των άλλων ομοίων του.Αλλά δεν φταίει αυτός αλλά αυτοί που τον ψηφίζουν δίνοντάς του με αυτό τον τρόπο το ¨μισθουλάκο¨ του βουλευτή. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

    Στα εξι μετρα.
    Τερμα τα δικαστηρια (ουτως η αλλως και αυτα τα ελεγχουν).Αν δεν ειναι αυτη η φτωχεια και ο ορυμαγδος γυρω μας ΕΣΧΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, τοτε προδοσια δεν ειναι τιποτα.
    Ας εξηγησουν πως απεκτησαν τις τεραστιες περιουσιες τους, τι ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ (αν εκαναν ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ), και εμεις ας ψαξουμε για τα δικα μας λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετά την κατακραυγή και το που πήρε φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο μας, που εκ παραντρομί γράφτημε "μην πλερώσετε" διορθώνουμε την πολιτική μας διαφήμιση.

    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

    Πέρση μουσαφίρη

    ΜΗΝ ακούς τις φωνές για ρατσισμό κατά των ντόπιων.

    ΜΗΝ δέχεσαι αλλαγή του συστήματος στα νοσοκομεία. Καλά τη σκαπουλάρεις μέχρι τώρα και δεν δίνεις δεκάρα τσακιστί. Μη σε πιάσουν κότσο.

    Στα νοσοκομεία πρέπει βγει νόνος να πληρώνουν μόνο οι ντόπιοι και ποτέ εσύ.

    Στήριξε - Ψήφισε το ΠΕΡΣΟΚ

    ΠΕΡΣΙΚΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
    Για σένα που σ'αρέσει το οθωμανικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΣΚΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ......ΠΟΣΟΣΤΟ 75%!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝ,ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.......

    ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.....Η ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ.......12% ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ......

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΒΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΓΑΠ ΣΑΝ ΚΟΤΟΥΛΑ ΛΥΡΑΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
    -ΕΦΙΑΛΤΗΣ
    -ΝΕΝΕΚΟΣ
    -ΠΗΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ
    -ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ
    -gap(jefry tsant)
    -Καρατζαφερης
    -ΝΤΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήθελα νάξερα ποιοί είναι αυτοί που τους ψηφίζουν. Μας τα λένε και χύμα στη μούρη, ότι δηλαδή τα ξέραμε και τα προβλέπαμε, αλλά συνεχίζαμε να διορίζουμε για να καταστρέψουμε το κράτος. Ψηφίστε μας ξανά να σας σώσουμε. Είναι δυνατόν; Σε μαζοχιστές απευθύνεστε κύριε Πάγκαλε ή σε ηλίθιους; Μάλλον το δεύτερο και δυστυχώς το ξέρετε. Εμείς οι υπόλοιποι και υποτίθετει λογικοί, τι κάνουμε; Πως θα αντιδράσουμε σ αυτόν τον τέλειο παραλογισμό; Προτείνω και θα το εφαρμόσω εγώ τουλάχιστον και κάποιοι άλλοι που το συζητάμε, να μην πάμε καθόλου στις κάλπες. Να μην πατήσουμε το πόδι μας εκεί. Πως αλλοιώς να αντιδράσουμε στους ηλίθιους, τους μαζοχιστές και τους σπεκουλαδόρους που τους ψηφίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι λέει το αγελαδομούσχαρο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΑΚΙ , ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕ ΑΝΤΙΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΟΙ 14οι ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΔΕΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΕ ΑΡΧΙΚΕΡΑΤΑ ΝΕΡΟΒΟΥΒΑΛΕ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ 500 ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤ.... ΣΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εχει απολυτο δικιο ο χοντροπαγκαλος.
    εκατομυρια αχρηστα παρασιτα διοριστηκαν στο δημοσιο απ το 80 μεχρι σημερα.
    πολοι απ αυτους παιρνουν τωρα παχυλες συνταξεις με 15 και 20 χρονια μονο υπηρεσιας.
    τσακιστε ολους τους δημοσιους υπαλληλους!!!
    δημευστε τις περιουσιες τους και γαμιστε τους αλυπητα!!!!

    ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εχουν φάει ντιρέκτ στο δοξαπατρί.

    Ζαλισμένοι περιφέρονται με τα σάλια τους να χύνονται από το στόμα τους και σε λίγο θα φαν και το άπερκατ που θα τους σωριάσει με σπασμένα τα δόντια.

    ειστε κινούμενη ρυπάινουσα ΑΗΔΙΑ
    ρε ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 11:58 π.μ.
    Τα συγχαρητηρια στον Γιαννη Πρεβενιο να τα δινουμε και οταν γραφει εναντιον της ΝΔ.

    Ο δικομματισμος μας οδηγησε εδω που ειμαστε, δεν φταιει μονο το πασοκ.
    Καταφεραν οι Αμερικανοι με την υπογεια δραση τους να "εγκαταστησουν" στην Ελλαδα δυο δεξια, νεοφιλελευθερα κομματα, το ενα χειροτερο απ' το αλλο.
    Κατ' εικονα και καθ' ομοιωσιν.
    Αν δεν ξυπνησουμε, αν δεν παψουμε να ειμαστε κομματικοι οπαδοι-πελατες και οχι Ελληνες πολιτες θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Πάγκαλος είναι ειλικρινής ... εξάλλου φαίνεται καθαρά ότι έχει φάει τον αγλέουρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ 2.12 ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 3:12 μ.μ.
    Το ξερεις οτι ο χιτλερ, το ινδαλμα σου, ηταν ολιγον... αδελφουλα;

    Παω στοιχημα οτι και συ κατα... βαθος τον ψιλοπαιρνεις λιγουλακι.

    Ελα οπου θελεις να σε βολεψω, αν και δεν βολευω βρωμοκωλους χρυσαυγιτες... για σενα, ατιμουλικο, θα την κανω την εξαιρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ... ΡΙΞΑΤΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΚΑΦΕΤΖΗ ΚΑΛΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΩΜΟΚΑΛΝΑΛΑ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητοι Ελληνες απογονοι των ενδοξων
    αρχαιων προγονων σας (αν και δεν ειναι ιστορικα τεκμηριωμενο, γιατι απο τοτε περασαν ρωμαιοι αραβες τουρκοι ενετοι και αλλοι)
    δεν κατανοω τη φαγουρα μεταξυ σας.
    Κρατηστε το μισος σας για τους υπευθυνους της κατασταση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΡΙΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 3.56
    το ξερεις πορδοεπαναστατη, οτι ο μπελογιανης σου ηταν ολιγον πουσταρα και εγλυφε την πουστοξεσκισμενη κολοτρυπιδα της εαμοβουλγαρας καπεταν σουλτανας, η αρουλας βελουχιοτενας?????
    ετσι φανταζομαι οτι γλυφεις και συ τη κολαρα της πουτανας μπολσεβικας της μανας σου απο την οποια βγηκες σοβιεταρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κατ’ αρχήν να συγχαρώ τον Γιάννη Πρεβενιό για την θέση του σ’ αυτό το ζήτημα και για τον εποικοδομητικό προβληματισμό που έθεσε για συζήτηση.
    Εάν νομίζει ο Πάγκαλος ότι απευθύνεται σε κρετίνους κάνει μεγάλο λάθος. Ίσως όμως να έχει τους λόγους του και να μας θεωρεί το λιγότερο κρετίνους, αδαείς και ανόητους πολίτες ενός εξαθλιωμένου πλέον κράτους (από πολλές απόψεις…). Όλες οι αντιπαραθέσεις των αναγνωστών περί δημοσίων υπαλλήλων ίσως να εδράζονται σε λάθος βάση. Καλό θα ήταν να μιλάμε με συγκεκριμένα στοιχεία και να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας με κάποιες επιφυλάξεις. Το ερώτημα, το πολύ απλό είναι, «ποιος ευθύνεται για αυτό το χάλι στο οποίο έχουμε πέσει;» ευθύνονται οι πολίτες ή οι πολιτικοί οι οποίοι διαχειρίζονται την εξουσία όλα αυτά τα χρόνια; Την απάντηση βέβαια την γνωρίζουν όλοι, διότι είναι πολύ απλή. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, «ο απλός λαός», που χωρίς και πολύ περίσκεψη και «παίδεμα σκέψης» τους ψηφίζουμε και τους βάζουμε εκεί να μας εξουσιάζουν και να μας οδηγούν λίγο πολύ σ’ αυτά τα μαύρα χάλια. Διάβασα σε κάποια άποψη, «…να μην συμμετέχουμε στις εθνικές εκλογές…». Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο για μένα είναι να τους μαυρίσουμε αυτούς του «δεινοσαύρους της πολιτικής» και να τους στείλουμε κατ’ ελάχιστον στα σπίτια τους. Δεν είναι ώρα να το σκεφθούμε αυτό ως μία πολύ πιθανή προσέγγιση; Πως αλλιώς θα καταλάβουν όλοι τους (οι περισσότεροι απ’ αυτούς τέλος πάντων) ότι έχουν να κάνουν με έναν σκεπτόμενο λαό και όχι με υποχείριά τους; Πως θα απαλλαγεί ο λαός απ’ τους επαγγελματίες πολιτικούς που τον καταδυναστεύουν και τον οδηγούν σε τεράστια αδιέξοδα και στον εθνικό εξευτελισμό; Ας απαντήσουμε με ειλικρίνεια σ’ αυτά τα λίγα ερωτήματα και σταθούμε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς για κατανάλωση και για χάσιμο χρόνου. Πολύτιμου κατά την άποψή μου χρόνου, δυο δυστυχώς δεν έχουμε πλέον στην διάθεσή μας.
    ΚΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου