ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ

Γράφουν οι Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου

Πλέον είναι όχι μόνο οφθαλμοφανής αλλά και σημείο τεράστιας ενόχλησης ή και οργής ο τρόπος εκπομπής προπαγάνδας και όχι ουδετέρου ρεπορτάζ από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των βασικών ΜΜΕ ( και αυτό το λέω με επιφύλαξη καθ’ ότι δεν έχω παρακολουθήσει κανένα μικρό ή μη κεντρικό κανάλι λόγω έλλειψης τηλεοράσεως στο σπίτι μου εκ πεποιθήσεως ).  Τα ΜΜΕ πλέον με πρωτοφανή φανατισμό που θυμίζει πολύ σκοτεινές εποχές και πολιτεύματα επιτρέπουν να επιβάλλεται ( ούτε καν απλώς να ακούγεται ) η κυβερνητική γραμμή σε κάθε θέμα, επιδιώκοντας στην ουσία να περιορίσουν και μορφώσουν την κοινή γνώμη ώστε να γίνει δεκτό το μαύρο ως άσπρο και η αδικία ως δίκαιο, με τον παραλογισμό ως την μόνη ‘λογική’.

Όσο περισσότερο μεγαλώνει η Λαϊκή οργή και απόρριψη μίας ενδοτικής και δοσιλογικής κυβέρνησης που δρά χειρότερα και από τον πιο ευσυνείδητο τοποτηρητή προτεκτοράτου, τόσο περισσότερο το μίσος και η οργή σε βαθμό μανίας κυριεύει τους μεγαλοδημοσιογράφους του κάθε mega, ant1 και κάθε δελτίου ‘παραθύρων’ σε σημείο που..........
πλέον ‘λένε την γνώμη τους’ κόβοντας το επιχείρημα / δεδομένο / τεκμήριο που προσπαθεί να εκθέσει ο κάθε συνομιλητής και ως σπασμένος δίσκος επαναλαμβάνουν « αφήστε την κυβέρνηση / αυτή είναι η κυβέρνηση / αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης, δεν θα το συζητήσουμε ». Αυτό βέβαια δεν είναι δημοσιογραφία ούτε τα κεντρικά δελτία τους είναι δελτία ειδήσεων, όπως πολλάκις και άλλοι αρθρογράφοι και σχολιαστές έχουν επιτυχώς εκθέσει και αναλύσει.

Για αυτό λοιπόν, αποφασίσαμε η θυγατέρα μου και εγώ να πάμε να ακούσουμε την μεριά που φιμώνεται χωρίς να υπάρχει μία Τρέμη / Στραβελάκης ή ένας Καψής / Πρετεντέρης / Τσίμας / Χασαπόπουλος να διακόψουν τον λόγο του κάθε εκπροσώπου φορτηγατζή για να διαρρήξουν τα ιμάτια τους και να μην αφήσουν να ακουστεί το στοιχείο / επιχείρημα που προφανώς δεν μπορούν να καταρρίψουν σε μία κόσμια και δημοκρατική συζήτηση.

Την ημέρα λοιπόν της ψήφισης του νομοσχεδίου πήγαμε στο Σύνταγμα, στον Άγνωστο Στρατιώτη για να δούμε και να ακούσουμε τί είχαν να πουν αυτοί οι άνθρωποι που είχαν μείνει και κοιμηθεί στα παγκάκια και το γρασίδι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τόσο πολύ τους μάχονται οι προπαγανδιστές του κράτους, κάνοντας την δουλειά των κυβερνητικών που έχουν ακόμα το θράσος να επικαλούνται το κοινό καλό και την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης.

Είδαμε ανθρώπους με ηθικό υπονομευμένο οι οποίοι ήταν εκεί ακόμα παρ’ όλη την απελπισία τους ότι θα εύρισκαν το δίκιο τους έστω και λίγο επειδή « εάν γύριζαν πίσω δεν θα υπήρχε κανέναν μέλλον για αυτούς ούτως ή άλλως ».

Ρωτήσαμε λοιπόν γιατί αυτό και μας εξήγησαν ότι πολλοί από αυτούς είναι χρεωμένοι στις τράπεζες λόγω της καταβολής του υψηλότατου ποσού που μέχρι τώρα απαιτείτο για τις άδειες φορτηγών με υποθήκες τα σπίτια τους και / ή τα ίδια τα φορτηγά τους.  Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε μηδενίζει την αξία των αδειών χωρίς να τους αποζημιώνει έτσι ώστε να απεμπλακούν από την τράπεζα όπου πλέον θα πληρώνουν για κάτι που δεν υπάρχει πλέον. Επίσης, δίνει την δυνατότητα με μηδενικό κόστος και άνευ ελέγχου να αγοραστούν με τις εκατοντάδες άδειες από μεγαλοκεφαλαιούχους οι οποίοι θα χρησιμοποιούν οδηγούς με το καθεστώς της ελαστικής εργασίας, δημιουργώντας δηλαδή καρτέλ με μεταφορικές εταιρείες – θυγατρικές των διαφόρων εταιρειών τους, στην ουσία αποκλείοντας τους από την δυνατότητα παραγωγής εισοδήματος.

Το σύνολο των φορτηγατζήδων που επένδυσαν όπως προαναφέραμε στην περιουσία ενός έως δέκα φορτηγών ( μας εξήγησαν ότι αυτό γίνεται με διαδικασία leasing ή άλλου είδους δέσμευση στην τράπεζα ) δεν έχουν δυνατότητα ανταγωνισμού στην λεγόμενη ‘ανταγωνιστική’ αγορά που θέλει δήθεν να δημιουργήσει το κράτος (και λέω ‘κράτος’ και όχι ‘ΠΑΣΟΚ’ διότι τα κόμματα όλα εμμέσως ή αμέσως συνεργάζονται για την επιβολή αυτού του status quo ), δίνοντας τελείως άνισες ευκαιρίες με την γενική συνήθη αδιαφάνεια.

Το άνοιγμα μίας αγοράς ώστε να είναι ανταγωνιστική πρέπει να εξασφαλίζει την ίδια αφετηρία για όλους τους ενδιαφερομένους, τουλάχιστον στις βασικές παραμέτρους, δηλαδή να μην αδικείται ο προϋπάρχων επαγγελματίας και να μην προστατεύεται  ο επαγγελματίας συγκεκριμένων προδιαγραφών. Εάν αυτό δεν ισχύει, κατ’ ουσίαν το κάθε ‘κλειστό’ επάγγελμα παραμένει κλειστό, απλώς αποκλείονται από την άσκηση του διαφορετικές ομάδες επαγγελματιών.  Αυτό δεν συνιστά ούτε κοινωνική δικαιοσύνη / Ανθρώπινα Δικαιώματα ούτε εφαρμογή των κανόνων της πραγματικής ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς.

Εξ άλλου, σε κάθε άλλη περίπτωση κάθε τύπου απαλλοτρίωσης, ο νόμος και η κοινή πρακτική επιτάσσει αποζημίωση άμεση και χειροπιαστή στους ανθρώπους των οποίων η περιουσία απαλλοτριώνεται. Ακόμα και στις περιπτώσεις κρατικοποιήσεων ακόμα και χρεοκοπημένων ή άεργων επιχειρήσεων / εταιρειών διεθνούς ή πανελλήνιας εμβέλειας το κράτος ( και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ) χρυσοπλήρωσε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, χωρίς να εξετάζει καν αν ήταν νόμιμος ιδιοκτήτης ούτως ή άλλως.

Εδώ έχουμε την απαλλοτρίωση στην ουσία συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμμία αποζημίωση μέσων Πολιτών οι οποίοι έχουν επενδύσει όλο τους το βιός ή αυτό των παιδιών τους στις συγκεκριμένες περιουσίες.

Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι αυτοί θα αντιδράσουν και δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν τις αντιδράσεις εκτός εάν κυριολεκτικά τους σπάσουν, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Πολλοί από αυτούς αισθάνονται ότι η άλλη λύση είναι ή αυτοκτονία ή μετοίκηση με τις χειρότερες συνθήκες.

Η άποψη αυτή που μόλις σας μεταφέραμε φιμώνεται μόλις πάει να ακουστεί, όπως επίσης φιμώνεται η σοκαριστικά κυνική αθέτηση του λόγου της κυβέρνησης όταν οι φορτηγατζήδες μέσω των συνδικαλιστών τους είχαν ήδη συμφωνήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους, δεχόμενοι να ζημιωθούν ( όπως εξ άλλου όλος ο Ελληνικός Λαός έχει δεχτεί – μέχρι στιγμής- να ανεχθεί ζημίες ελπίζοντας ότι θα αποδώσουν ) και δεχόμενοι συγκεκριμένους όρους υπό τους οποίους θα γινόταν το άνοιγμα αυτό.

Αντί για τους όρους στους οποίους είχαν συμφωνήσει ( και άρα δεν επρόκειτο να κάνουν ΚΑΜΜΙΑ κινητοποίηση ) το κράτος – ΠΑΣΟΚ και λοιπά κόμματα αυθαιρέτως τους αθέτησε και επέβαλε άλλους χωρίς καμμία εξήγηση αλλά με περισσό εμπαιγμό και περιφρόνηση.

Συνεπώς, είναι λογικό να υπάρχουν και κινητοποιήσεις και οργή αφού ενώ συμβιβάστηκαν εξαπατήθηκαν επί του συμβιβασμού αυτού.

Η περίπτωση των φορτηγατζήδων και πώς τους χειρίστηκε / χειρίζεται η κυβέρνηση είναι απλώς μία μικρογραφία του πώς χειρίστηκε και χειρίζεται η κυβέρνηση όλο τον Ελληνικό Λαό : την ψήφισε με ένα εντελώς άλλο κυβερνητικό πρόγραμμα, εμπιστευόμενος την ταμπέλα του ‘σοσιαλιστή’ και βρέθηκε αντί να έχει εκλεγμένη κυβέρνηση που υπηρετεί την εντολή που της δόθηκε να έχει έναν δικτάτορα που περιφρονεί και χαρακτηρίζει με τα χειρότερα επίθετα κάθε έναν που αντιτίθεται στις πολιτικές που εφαρμόζει. Δεν είναι καν δικτάτορας υπέρ της Ελλάδας αφού την ξεπουλάει σαν να ήταν δική του περιουσία και μάλιστα ακόμα και πληρώνει για να την αγοράσουν ξένοι.

Τον χειρισμό που υπόκεινται αυτή την στιγμή οι φορτηγατζήδες τον είδαμε σε τόσους άλλους κλάδους που εξαπατήθηκαν, για να μην αναφερθούμε καν στην μείωση κάθε σύνταξης που δεν αφορά πολιτικούς και συναφείς υποστηρικτικούς των πολιτικών κλάδους, και τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΡΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ των τραπεζών, βιομηχάνων, εφοπλιστών και ξένων επιχειρήσεων – ‘επενδυτών’.

Είναι σαφές λοιπόν γιατί τα ΜΜΕ είναι τόσο διαχυτικά υπέρ των κυβερνητικών επιλογών και τόσο κατά κάθε ομάδας του Λαού ( αγρότες, λιμενεργάτες, ΔΥ, Ιδ. Υ., συνταξιούχους, φαρμακοποιούς, γιατρούς, βενζινάδες, εκπαιδευτικούς, εργάτες πάσης φύσεως –από οικοδόμους μέχρι εργαζόμενους σε εργοστάσια-, συμβασιούχους, μητέρες, καθαρίστριες, ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, μικροεμπόρους- οικογενειακές επιχειρήσεις κυρίως με καθεστώς ατομικής επιχείρησης, και τόσους, τόσους άλλους ) που αντιδράει σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να προστατέψει όχι όλα ( όπως θα έπρεπε και είναι δικαίωμα τους ) αλλά ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ Ανθρώπινα τους Δικαιώματα της πρόσβασης στην εργασία, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, της πρόσβασης στην υγεία, την εκπαίδευση και την ασφάλιση και της περιουσίας και βεβαίως της Ισονομίας και του Κράτους Δικαίου.

Η εκτενέστατη και παράνομη ( Συνταγματικά, νομικά και δημοσιογραφικά ) προπαγάνδα των ΜΜΕ έχει αποσιωπήσει πλήρως το γεγονός ότι οι φορτηγατζήδες ΕΙΧΑΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Ψευδώς συνεχώς αναφέρουν ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα ότι κινητοποιούνται εναντίον του « ανοίγματος του επαγγέλματος τους ».

Η αλήθεια είναι ότι κινητοποιούνται ενάντια στην επιβολή όρων για το άνοιγμα αυτό που ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν και που κυριολεκτικά τους οδηγούν στην ομαδική χρεοκοπία, ανεργία και φτώχεια για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Η κινητοποίηση τους είναι εναντίωση στην απάτη και την περιφρονητική απαξίωση που τους έγινε από την κυβέρνηση και μόνο, και όχι στην όποια αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στο συγκεκριμένο επάγγελμα νέων επαγγελματιών.

Και επειδή συνεχώς φιμώνονται και σφυροκοπούνται από αντικειμενικά μονομερή και φανατισμένα άτομα σε σχέσεις εξάρτησης από κυβερνητικούς και μεγαλοκεφαλαιούχους ( με τους περισσότερους από αυτούς να είναι και μέλη των οικογενειών που ωφελούνται από αυτές τις αδικίες ) είναι και οργισμένοι και απελπισμένοι.

Και δυστυχώς, είναι απλώς ένα παράδειγμα από ό,τι θα συμβεί και συμβαίνει σε κάθε κλάδο, ανοιχτό ή κλειστό Ελλήνων Επαγγελματιών ( διότι οι ξένοι προστατεύονται ) στην ίδια τους την χώρα.

Προσπαθώντας να μπούνε στην Βουλή εκείνη την ημέρα φώναζαν « είμαστε Έλληνες », και τα ΜΑΤ δεν επιτέθηκαν διότι οι φορτηγατζήδες προέταξαν  τα στήθη και τα κεφάλια τους χωρίς να επιτίθενται. ‘Οταν τους έδειξα πώς να απαιτήσουν ειρηνικά και νόμιμα να μιλήσει ο εκπρόσωπος τους στην Βουλή ( για να μη μπούν όλοι μαζί, όπως τους παρακάλεσαν τα ΜΑΤ λέγοντας μας τι εκβιασμός τους γίνεται και σε εκείνους σε αυτή την περίπτωση ), το έπραξαν και το πέτυχαν : ακόμα κάτι που κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε, παρ’ όλο που οι δημοσιογράφοι που ήταν εκεί με τα κινητά τους αμέσως το μετέφεραν σαν πρώτη είδηση στα κεντρικά τους.

Ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και πιασμένοι χέρι – χέρι περίμεναν να ακούσουν την φωνή τους ( μέσω του αντιπροσώπου τους που είχε μπει στη Βουλή συνοδεία αστυνομικών ) από τα μεγάφωνα.

Εντός της Βουλής, οι ‘εκπρόσωποι’ βουλευτές τον χτύπησαν στην πλάτη σαν να ήταν υποτακτικός τον ξανα-έβγαλαν έξω με πάσα απαξίωση και συγκατάβαση, μην αφήνοντας την άσκηση του Δημοκρατικού Δικαιώματος της Ελευθερίας του Λόγου έστω και μέσω ανάγνωσης γραπτού αιτήματος / επιχειρημάτων για να καταγραφούν στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχει τίποτα που να μην δικαιολογεί το σύνολο της στάσης των φορτηγατζήδων της οποίας ηθικός αυτουργός ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ είναι αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση.

Και παρ’ όλες τις ωθήσεις περίεργων εγκαθέτων που φώναζαν με φανατισμό για να παρακινήσουν τους φορτηγατζήδες να βιαιοπραγήσουν πολύ άσχημα, επέδειξαν τεράστιο σεβασμό και στους Ευζώνους, τους οποίους καταχειροκρότησαν και απαίτησαν να μην τους ξανα-απομακρύνουν διότι « είμαστε Έλληνες και προστατεύουμε τους λεβέντες μας εμείς », και στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Πολλά ακόμα υπάρχουν τα οποία διαπιστώσαμε εκείνη την ημέρα με την παρουσία μας και τις συνομιλίες μας, όχι μόνο με φορτηγατζήδες αλλά και με άλλες ομάδες που βρίσκονταν εκεί, καθώς και με τα ίδια τα ΜΑΤ, αλλά ο σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να παρουσιάσει αυτό ακριβώς που φιμώνουν όλα τα κανάλια για να προβάλλουν αντ’ αυτού λογοκριμένα, αλλοιωμένα και πνιγμένα στην προπαγάνδα γεγονότα μαζί με φοβέρες και εντυπωσιασμούς.

Οποιοδήποτε αντικειμενικό δικαστήριο και πάνω από όλα το ΕΔΑΔ / ΕΔΔΑ είναι σαφές ότι δεν θα δικαίωνε την κυβέρνηση. Αυτή θα πρέπει να είναι και η επόμενη κίνηση όλων των θιγόμενων κλάδων, όχι μόνο των φορτηγατζήδων.