Δεν ζητάμε δεσμεύσεις αλλά ... εξηγήσεις και τιμωρίες!!!!

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός


Η είδηση ….
Αποσπάσματα από την ομιλία του Πρωθυπουργού τα εγκαίνια της έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Δεσμεύτηκε για την μείωση φορολογία σε επιχειρήσεις με επενδυτική δραστηριότητα από το 24% στο 20% από το 2011 αλλά και πώς κάθε μεγάλη επένδυση θα αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερα φορολογικά κριτήρια σε ορίζοντα δεκαετίας ώστε οι επιχειρηματίες επενδυτές να είναι σε θέση να καθορίζουν την στρατηγική τους πάνω σε σταθερά δεδομένα.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την απλοποίηση και εξορθολογισμό της έκδοσης αδειών λειτουργίας των επενδύσεων και την πάταξη της γραφειοκρατίας. Επίσης δεσμεύτηκε για την πάταξη της διαφθοράς, η οποία έχει άμεση σχέση με το επενδυτικό μέλλον της χώρας , το κόστος της οποίας ανέρχεται στο 8% του ΑΕΠ ή 20 δις ευρώ ετησίως.

 Ο σχολιασμός ….

Δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε πάλι ο Πρωθυπουργός σε πολυπληθές ακροατήριο ενώ δεν βρήκε να πει τίποτα για τα πεπραγμένα του, τους 11 μήνες που κυβερνάει την χώρα.
Δεσμεύτηκε αλλά δεν ........
έχει καταλάβει ότι ο λόγος του πλέον δεν έχει καμία αξία και κανένα αντίκρισμα στους Έλληνες γιατί ευτυχώς για όλους μας μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε τις περσινές του αντίστοιχες δεσμεύσεις τις οποίες  έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του μόλις πήρε της ψήφους του Ελληνικού λαού.
Στην Ισλανδία τα πρώην κυβερνητικά στελέχη μαζί και με τον Πρωθυπουργό παραπέμπονται σε δίκες για να τους αποδοθούν οι ευθύνες που τους αναλογούν για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Εδώ και οι αποδεχόμενοι την ενοχή τους κρίνοντες μη προφυλακιστέοι γιατί έτσι θα διευρύνονταν η επιθυμία μας να δούμε
και τους πραγματικούς  ενόχους να λογοδοτούν για τα λάθη, τις παραλήψεις και τον ενδεχόμενο δόλο τους.
κ. Παπανδρέου θαρρώ ότι έφτασε ο καιρός να σταματήσετε να δεσμεύεστε μια και δεν πείθετε   πλέον κανένα. Θεωρώ ότι καλό θα είναι να αρχίσετε να ετοιμάζεστε να μας δώσετε εξηγήσεις για το ποιοι πραγματικά έφταιξαν και ποιοι πρέπει να πληρώσουν. Αν δεν το κάνετε εγκαίρως το σίγουρο είναι ότι αυτές οι εξηγήσεις κάποια στιγμή θα δοθούν από όλους σας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε μορφή απολογίας!!!!
Κανένας Έλληνας πλέον δεν πιστεύει ότι για όλα αυτά φταίνε αυτοί που την πλήρωσαν δηλαδή οι μικρομεσαίοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι!!!!

Παρακάτω θυμίζω με ένα βίντεο τις περσινές σας δεσμεύσεις έτσι για να μη ξεχνάμε το πόσο συνεπής φανήκατε σε αυτές!!!!!!!!!!!



e-mail: prevejohn@yahoo.gr