Απάτες συγκλονίζουν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας!!!

Γράφει ο Μαγια

Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο …βασίλειο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. Πληθαίνουν οι ενδείξεις για τη δράση οργανωμένου κυκλώματος, που …διευκόλυνε επιχειρηματίες να εισπράττουν εις …διπλούν επιδοτήσεις, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η κάθε μία.

Ήδη, αποκαλύφθηκαν δυο περιπτώσεις απάτης. Με μέθοδο καρμπόν δύο επιχειρηματίες εισέπραξαν δύο φορές την επιδότηση των 230.000 ευρώ ο ένας και των 500.000 ευρώ ο άλλος. Και οι δύο είχαν εκχωρήσει το δικαίωμα της επιδότησης στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, εισπράττοντας στη συνέχεια από αυτή τα αντίστοιχα ποσά. Λίγες μέρες αργότερα προσκόμισαν στην Περιφέρεια μια απλή υπεύθυνη δήλωση, στην οποία ανέφεραν ότι, επανέκτησαν από την Αχαϊκή Τράπεζα το δικαίωμα είσπραξης της επιδότησης και εξασφαλίζοντας από τους αρμόδιους υπαλλήλους τα ανάλογα παραστατικά εισέπρατταν για δεύτερη φορά, από άλλη τράπεζα, τα ποσά της επιδότησης.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες, όταν η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα ζήτησε από την Περιφέρεια την καταβολή του ποσού της επιδότησης, που της είχε εκχωρήσει ο πρώτος επιχειρηματίας. Αμέσως ο Γενικός Γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος "ξήλωσε" τον...........
προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας και έναν ακόμη υπάλληλο ενώ διέταξε ΕΔΕ και παρέπεμψε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα ζήτησε να ελεγχθούν όλοι οι σχετικοί φάκελοι, γεγονός, που είχε ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη και του δεύτερου σκανδάλου. Πάντως το ξεσκόνισμα των φακέλων συνεχίζεται…

Σημειώνουμε ότι ο πρώτος επιχειρηματίας διαθέτει όμιλο εταιρειών και τελευταία έχει απασχολήσει το ΣΔΟΕ και άλλες ελεγκτικές αρχές, ενώ ο δεύτερος είναι μεγαλέμπορος κρεάτων.

Αρκεί να μη τους κάνουν τα μούτρα …κρέας!...