«ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

16
 Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Όσοι διαβάσατε τον τίτλο του άρθρου, μη βιαστείτε να κολλήσετε την «αναπηρία» στις όποιες κυβερνήσεις, ειδικά η και γενικά.
Θα μιλήσουμε όχι για «ανάπηρες (πνευματικά και σωματικά) κυβερνήσεις» αλλά, για τους ανάπηρους πολίτες αυτής της χώρας, τους «μερικώς και ολικώς».

Τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ (γιατί κάποιοι το ξέχασαν ότι είναι άνθρωποι) που είτε γεννήθηκαν με κάποιο σοβαρό πρόβλημα, είτε έπεσαν «θύματα» της «κακιάς ώρας» κάποιου τροχαίου η άλλου είδους ατυχήματος οι οποίοι είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ να ζήσουν ΟΛΗ τη ζωή τους είτε τυφλοί, είτε σε αναπηρικό καροτσάκι είτε …..
Να ξεκινήσουμε την αναφορά μας σε αυτούς τους ανθρώπους (Α.Μ.Ε.Α τους χαρακτήρισαν, άλλοι τους φωνάζουν αλλιώς) υπενθυμίζοντας ότι έχουν ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ με ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους.
Βιώνουν την ΙΔΙΑ καθημερινότητα με........
όλους τους άλλους, μόνο που χρειάζονται φάρμακα, γιατρούς, «αποκλειστικούς –ες» και ένα σωρό άλλα που οι αρτιμελείς, οι «υγιείς» συνάνθρωποι τους δεν τα γνωρίζουν.
Ο «τρόπος που ζουν οι άνθρωποι με αυτές τις ιδιαιτερότητες είναι γνωστός μόνο στους οικείους τους οι οποίοι μοιράζονται και τον «Γολγοθά».
Ναι, τον ΓΟΛΓΟΘΑ.
Γολγοθάς είναι στην τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης που λέγεται Ελλάδα να έχεις κάποιου είδους αναπηρία, μεγάλη η μικρή, και να ζεις με αυτήν.
Γολγοθάς οικονομικός, αλλά και κοινωνικός αφού ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας ΔΕΝ έμαθε πώς να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους με ιδιαιτερότητες.
Γολγοθάς είναι να έχεις κάποιου είδους αναπηρία όταν η «Επίσημη Πολιτεία» σε κοροϊδεύει και ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για σένα μη προσφέροντας σου όλα εκείνα που ακόμα και στις πιο υποανάπτυκτες από εμάς χώρες είναι αυτονόητα, και παρέχονται από το κράτος.
Γολγοθάς είναι να προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα με τα κουτσουρεμένα βοηθήματα των ταμείων τα οποία για να τα πάρεις, πρέπει να περάσεις από ένα σωρό «επιτροπές», από μια γραφειοκρατία χωρίς προηγούμενο, και ΑΝ ληφθουν υπ όψιν και εγκριθούν οι «γνωματεύσεις» από τα διάφορα κρατικά θεραπευτήρια που καταθέτεις, τότε θα σου δώσουν τα ψίχουλα που τα λένε «επιδόματα» και δεν φτάνουν τις περισσότερες φορές ούτε για να καλύψουν το 1/1000 από τα έξοδα διαβίωσης σου.
Γολγοθάς είναι να χρειάζεσαι ΓΙΑΤΡΟ και να μην έχεις γιατί το «ταμείο» σου ΔΕΝ ανανέωσε την σύμβαση του, οπότε ΟΥΤΕ να εξεταστείς μπορείς, ούτε φάρμακα να γράψεις μπορείς.
Γολγοθάς είναι να σε βάζουν «ραντεβού» με γιατρό μετά από ΕΝΑ ΜΗΝΑ, όταν εσύ τον χρειάζεσαι τώρα.
Στον Γολγοθά σε στέλνουν οι όποιοι αρμόδιοι η αναρμόδιοι πολιτικάντηδες που από τη μια σου τάζουν, σου δίνουν ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο αύριο, και από την άλλη σε ξεχνούν, η αδιαφορούν, η επιτρέπουν με την ασχετοσύνη τους, την αδιαφορία τους, την ανοχή και την παλιανθρωπιά τους (σε κάποιες περιπτώσεις) να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια κάποιοι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ στις πλάτες σου, στις πλάτες ΟΛΩΝ των πολιτών.
Αναπηρία.
Ένα «χρυσορυχείο για εταιρίες, φαρμακοβιομηχανίες, απατεώνες.
Κυβερνήσεις και αναπηρία.
Η κοροϊδία και η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο.
Αλήθεια, αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, να είχαν γίνει καλά, αν τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά;
Αναρωτήθηκε κανείς πόσοι συνάνθρωποι μας κατέληξαν ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΑΠΗΡΟΙ εξαιτίας όλων αυτών που ανέφερα πιο πάνω (ασχετοσύνη, αδιαφορία κλπ) και πολλών άλλων, η πέθαναν;
Έκατσε ποτέ κανείς από τους ΕΝΟΧΟΥΣ σε αυτό το «κράτος πρόνοιας και δικαίου» στο σκαμνί;
Μόνο να λέμε ότι είμαστε στην Ευρώπη, και ότι προϊδεάσαμε (τρομάρα μας).
Μόνο τα παχιά ΘΑ, οι ψευτιές των πολιτικών και η κοροϊδία μας μένει.
Μπορεί τις όποιες κυβερνήσεις, τους όποιους πολιτικάντηδες να τους βολεύει η απραξία η αδιαφορία και κυρίως η «κατάσταση αναπηρίας» στην οποία έχουν φέρει τα τελευταία 40 χρόνια τη χώρα,.
Οι άνθρωποι κύριοι, θέλουν να ΖΗΣΟΥΝ, έχουν την αξιοπρέπεια τους και ακόμα δεν βγήκαν στη ζητιανειά.
Εκεί θέλετε να τους ωθήσετε;
Ντροπή σας.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια
  1. Πως θα ήμασταν σήμερα χωρίς το δάνειο από Δ.Ν.Τ. !!!!
    4,5 δις έκοψε αυτή η κυβέρνηση από μισθούς φέτος και μας κόστισε περίπου 15 % του μισθού !!
    ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΑΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ 35 δις από μια μέρα στην άλλη διότι αυτά είναι ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ,ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ κ.λ.π.
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 25 δις ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΧΡΕΩΝ !!
    Σήμερα ρε βλήματα ,η μείωση του μισθού μας θα πλησίαζε το 80% το λιγότερο !!
    Τι θα λέγατε τότες !!
    Μάλλον ζήτω ο Καραμανλής πάλι θα φωνάζετε η ζήτω τα Σοβιέτ !!

    ΜΑΘΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
    1+1=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε ολους σας.
    Πολύ επιπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:39 μ.μ.

    Καραγκιοζη πρασινοφρουρε

    Σου εχει πει κανεις οτι τα λεφτα που παιρνουμε απο την τροικα ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

    ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΚΑΘΑΡΜΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ.

    ΟΥΣΤ! ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΠΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
    ΠΙΘΑΝΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.
    Γιώργος Γούκος από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έκανε το όνομα του συνώνυμο της τοκογλυφίας.
    Οι συναλλαγές του όμως δεν γινόταν πάνω στα γκισέ των τραπεζών, αλλά παράνομα στον δρόμο, στις μπαρπουτιέρες, στο γήπεδο και στο γυαλί καφενέ στέκι των Τσιγγάνων οργανοπαιχτών του νομού των Ιωαννίνων, που για να επενδύσουν εξαργύρωναν ακόμη και χρυσές λίρες που για χρόνια μάζευαν από τους γάμους και τα πανηγύρια της περιοχής. Το σχέδιο που επινόησε τότε ο 35χρονος ταπητοκαθαριστής, ακόμη και σήμερα είναι ταυτισμένο με την κομπίνα της παρατράπεζας. Το κανόνι με τον Γιαννιώτη επιχειρηματία έσκασε από τη στιγμή που ο ίδιος διέφυγε στις 1-9-1986 στο εξωτερικό. Το ωστικό κύμα των αντιδράσεων ήταν τόσο μεγάλο που η παρατράπεζά του απασχόλησε ακόμη και το υπουργικό συμβούλιο της εποχής, με τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου να κάνει δημόσια δηλώσεις για το πρωτόγνωρο οικονομικό σκάνδαλο και τον πρώην υπουργό οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα να αλλάζει άρον άρον το νομοθετικό πλαίσιο θεσπίζοντας πιο σκληρά μέτρα για τους τοκογλύφους.
    Για την υπόθεση που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αβέρωφ ο οποίος χρόνια πριν όταν το φτωχόπαιδο Γιώργος Γούκος τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Μέτσοβο, φρόντισε να τον διορίσει ως κλητήρα στην Αγροτική Τράπεζα από την οποία και στη συνέχεια ο Γούκος παραιτήθηκε για να ανοίξει το κατάστημα καθαρισμού χαλιών. Μάλιστα ο Γιώργος Γούκος νοίκιασε μαγαζί που άνηκε στον τότε τοπικό βουλευτή Λευτέρη Καλογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυριοι coolη ζωη ειναι μικρη... στςλνω το παρακατω για χαβαλε

    Για όλες τις κυρίες που θέλουν να είναι μέσα στην μόδα και που ντρέπονται να πάνε σε κάποιο sex shop για να αγοράσουν κάποια ερωτικά βοηθήματα, οι Dolce & Gabbana τους δίνουν την λύση... Το απόλυτο δίδυμο της μόδας, έχει δονητές στο κατάστημα τους στο Μιλάνο... Και σε πολύ σικάτη συσκευασία μάλιστα…

    www.pineza.gr

    Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/09/dolce-cabbana.html#ixzz0zJWSnc8B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ισλανδία: Δικάζουν τον πρώην πρωθυπουργό για την οικονομική κρίση
    Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα οδηγηθούν ο πρώην πρωθυπουργός και τρεις υπουργοί του για αμέλεια που οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση της χώρας το 2008

    Ετσι κανουν στις δημοκρατικες χωρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ!!!!!Ο ΡΑΦΗΝΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΝΟΧΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ..ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ...ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ...ΡΑΦΗΝΙΩΤΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ Σ.Ι.Α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1,39 κάτι ηλίθιοι σαν εσένα , που τώρα ανακάλυψες ότι 1+1=2,
    φέρνουν τούς ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μεσα στον στενο περιβαλλον μου υπαρχει ενας ανθρωπος που ανηκει στην ανωθεν κατηγορια.
    Γνωριζω τις δυσκολιες & τα προβληματα.
    Ειναι γνωστο πως η Ελλαδα πασχει απο βασικες υποδομες για ΑμΕΑ αλλα & αρτιμελη ατομα.
    Να προσθεσω μονο πως ειναι πολλοι εκεινοι που μετανστευουν στην Ολλανδια για μια καλυτερη ζωη :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 3:30 και 4:22 χαρήκατε αλητήριοι(ήπιος χαρακτηρισμός θα έλεγε κάποιος άλλος) που η Ισλανδία
    δικάζει αν δικάζει για αμέλεια τον πρώην πρωθυπουργό. Τότε για τον προπρώην πρωθυπουργό πρέπει να ισχύσει η κρεμάλα με τα κρυφά χρέη και τις μίζες των στελεχών του. Και γι'αυτόν τον ανεγκέφαλο θε πρέπει να ισχύσει σούβλισμα που μας παρέδωσε στο ΔΝΤ.
    Διαπιστώνω όμως ρε βλάκες και ένα φόβο για τον Καραμανλή. Ρε πάρτε το χαμπάρι θα επιστρέψει και μάλιστα μετά βαίων και κλάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε πασοκογλύφτες έχεετ κάνει μεγάλη εμφάνιση σήμερα στο καφενείο. Από αύριο πάλι καβούκι.
    Και ντροπή σας ρε οι τίμιοι άνεργοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βρουν δουλειά και δεν γράφουν στα blogs για 20ευρώ την ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΔΡ. MENGELE .
    ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΞΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ,ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ:ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ,ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ
    ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Κυριακή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου