Εκτακτα απεργοδικεία και τα δικαιώματα στο απόσπασμα

7

 Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Γιατί απεργείτε κύριε;
Γιατί δεν δουλεύετε κύριε;
Το ξέρετε ότι δημιουργείτε πρόβλημα στην αγορά;
Δεν ενδιαφέρεστε για το κόστος της απεργίας σας;
Και μετά «σεντόνι» τα ιδεολογικά επιχειρήματα για την αξία της εργασίας και την ζημιά της απεργίας, ουρά οι θιγόμενες ομάδες προκειμένου να καταθέσουν ως «μάρτυρες κατηγορίας» στα έκτακτα απεργοδικεία τους…
Στα σοβαρά ο ιστορικός του μέλλοντος θα θεωρήσει τη μορφή αυτή δημοσιογραφίας ως «ενημέρωση» και «έλεγχο της εξουσίας» κι όχι άσκηση επιστασίας υπέρ εργοδοτών και κυβερνήσεων;
Έχει καμιά σχέση η ψυχολογική τρομοκρατία, ο διασυρμός και η στοχοποίηση με την ενημέρωση;
Ωραία μας είπαν την .......
είδηση (αιτήματα, ωφελη, ζημιές), η σύνδεση μέσω τηλεοπτικών παραθύρων με τους (ίδιους και ίδιους) «δημόσιους κατήγορους» που ασφυκτικά πλαισιώνουν το «κατηγορούμενο-απεργό» και τους ( ίδιους και ίδιους ) «μάρτυρες κατηγορίας» που τον κατακεραυνώνουν τι σχέση έχει με την ενημέρωση;
Και εν πασει περιπτώσει, ποιο δικαίωμα δεν έχει κόστος;
Το δικαίωμα της «ελευθερίας της έκφρασης» που με τα εκατομμύρια των αφεντικών τους έχουν μετατρέψει σε εξουσία του Τύπου, τι κόστος έχει για την ελληνική κοινωνία με τις κατά καιρούς εκστρατείες παραπληροφόρησης;(τι να πρωτοθυμηθούμε; το χρηματιστήριο; τους ολυμπιακούς; τον υπερδανεισμό; τη γρίπη;)
Το δικαίωμα της «επιχειρηματικότητας»  στον Ασωπό τι κόστος έχει για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής και την υγεία μας; ( http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=207912 )
Το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» που όπως μας λέει ο κ. Πάγκαλος με αντάλλαγμα ρουσφέτια έχει εγκαθιδρύσει την κλεπτοκρατία στην εξουσία για να συνεχίζει απενεχοποιημένη «να τρώει μαζί μας» δεν έχει και κόστος;
Η λύση ποια είναι; Η κατάργηση ή μη άσκηση των δικαιωμάτων μας στο όνομα του κόστους; 
Την απάντηση στο ερώτημα, Δημοκρατία με κόστος ή πλουτισμός(για ποιους;) χωρίς κόστος (δικαιωμάτων), την έδωσαν σε αυτό το τόπο πριν 2500 χρόνια στους  πρέσβεις που τους έδειχναν την πανίσχυρη Περσική αυτοκρατορία και τα επιτεύγματα της και πρέπει να είναι η ίδια και σήμερα, σε εκείνους που μας δείχνουν τους ψευτοκομμουνιστες τύπου Κίνας και τους ψευτοδημοκρατες τύπου Ινδίας και τα οικονομικά τους επιτεύγματα και μας καλούν στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» να ξανά «μηδίσουμε» αλά τριτοκοσμικά.
Ο περιορισμός  των δικαιωμάτων στο όνομα του κόστους, δεν περιορίζει αλλά   αυξάνει δυσθεώρητα το τεράστιο και πιο επικίνδυνο κόστος της ασύδοτης εξουσίας που μόνο  τα δικαιώματα μας ελέγχουν.
Η λύση είναι η ισότιμη συμμετοχή όλων σε κόστη και ωφελη (κι όχι σε αγροτες,εργατες,μισθωτους,συνταξιουχους,φορτηγατζηδες το λογαριασμό απ τις ζημιές και σε τραπεζίτες και πολυεθνικές μονό κέρδη κύριοι της κυβέρνησης και της ΕΕ).
Εκστρατείες κοινωνικών αυτοματισμών, στοχοποιησεις, σαλαμοποιήσεις, διαιρέσεις, ισοπεδώσεις προς τα κατω και στρεψοδικιες με χρήση του ενός δικαιώματος εναντίον του άλλου, όλη αυτή η τακτική του διαίρει και βασίλευε, είναι ένας μεγάλος και επικίνδυνος ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
  

ΥΓ Δεν υπάρχει περισσότερο κακοποιημένη λέξη και διαστρεβλωμένη έννοια από εκείνη του δικαιώματος. Το «δικαίωμα» είναι η μαγική λέξη, η βιβλική κολυμπήθρα του Σιλωαμ που εξαγνίζει και καθαγιάζει κάθε εξουσιαστική πρόθεση. Έχεις μια εξουσία; Κρύψου πίσω από ένα δικαίωμα.
Μιλά για την «ελευθερία της έκφρασης» όταν χειραγωγείς, την «ελευθερία της επιχειρηματικότητας» όταν ρυπαίνεις, τα «καταναλωτικά δικαιώματα» όταν κερδοσκοπείς, το «δικαίωμα να είσαι και φορτηγατζής» όταν είσαι ήδη μονοπώλιο καύσιμων. Θυμήσου το «δικαίωμα στην εργασία»( με 30% ανεργία) όταν απεργούν και το «δικαίωμα στην απρόσκοπτη κυκλοφορία»(με μπάρες και διόδια κάθε 10 χιλιόμετρα) όταν διαδηλώνουν.
Βάφτισε κάθε μεμονωμένη επιθυμία «δικαίωμα» και στρέψε μέχρι τελικής πτώσεως το ένα δικαίωμα εναντίον του αλλού…
Κι έπειτα σκύλευσε επί των «πτωμάτων» τους απολαμβάνοντας την παντοδυναμία σου…
Συγχαρητήρια!
Μια χαρά τα κατάφερες….Φασίστα!- Νικολόπουλος Βασίλης

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια
  1. χαχαχα...ΖΗΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    Παράνομη η απεργία σε ΔΟΛ και Πήγασο

    Παράνομη κρίθηκε πριν από λίγο η απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ σε ΔΟΛ και Πήγασο με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν, εκτός απροόπτου αύριο οι εφημερίδες των δύο συγκροτημάτων.




    Σιγα που ο Ψυχαρης δεν θα λαδωνε δικαστικο για να παρει τετοια αποφαση.Ο τραμπουκος.

    Πρωτη φορα στα χρονικα παντως κυρηξαν οι εργαζομενοι του ΔΟΛ. απεργια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μολις επεσε η νδ και ηρθε η πρασινη χουντα με τα πουστοκαναλα της,

    το δικιο του αγροτη και του εργατη
    και τα δικια αιτηματα των εργαζομενων

    γινανε

    προκλητικα κεκτημενα και συντεχνιακες διεκδικησεις.

    βρωμερα πασοκικα καθαρματα.
    γι'αυτο σας σιχαινομαι οσο τιποτα αλλο.
    ψηφο ουτε στην αλλη ζωη δεν θα σας ριξω πουστρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...διοτι εγω ψηφιζω κκε.
    και αυαλπιστω να ξυπνησει η ορθια κοιμωμενη αρχηγινα και να ζητησει εκλογες.
    αν χασει και αυτη την ευκαιρια, θα ψηφισω νδ. δεν θα εχει και καμμια διαφορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε ρε γίγαντα κομμουνιστή.
    Σιγά να μη ζητήσει εκλογές το τσόκαρό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε!@ οχι ρε πουστη μου κι ετσι.
    Εβλεπα πριν απο λιγο το μαμουνι παπακωνσταντινου και φρικαρισα..

    Λοιπον αυτα τα καθικια της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) πρεπει να αισθανονται ιδιαιτερα ευτυχεις που το γαμημενο "τηλεκοντρολ" εχει μονο περιορισμενες δυνατοτητες.\@#%$^&^
    Α! βρε τσολια!!!

    Αν σημερα ηταν κυβερνηση η Νεα Δημοκρατια (του κυριου καραμανλη οπως ελεγε και το βλακογιοργο),αυτο το μαμουνι ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΑΜΟΥΝΙ παπακωνσταντινου,θα μιλαγε για .."αναβιωση της δεξιας"!! (για .."δεκεμβριανα" ,,οχι αυτα τα εκανε ο γερο παπατζης) για εκτελεση μπελογιαννη,..οχι οχι αυτα την καναν .."οι δημοκρατικοι", και΄λοιπα)

    Τελικα αγαπητοι μου ανθρωποι μηπως ειναι ωρα να παρουμε τις τυχες στα χερια μας??
    Αγαπητοι μου αυτοι οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) στηριζονται στην .."πλειοψηφια"
    των 3.000.000 ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΩΝ συμπολιτων μας!!

    Ετσι δεν ειναι αγαπητοι μου ανθρωποι??

    ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ 3 εκατ ανθρωπους .....
    Εδω ομως προκειται για ΑΠΑΤΗ.
    Ετσι δεν ειναι αγαπητοι μου ανθρωποι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑΣ ΚΡΥΦΟΣ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΛΠΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
    ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΑΧΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
    Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ – ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...ΚΑΙ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΛΕΞΗ Ο ΛΕΓΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου