Ο σκληρός Οκτώβρης του Γιώργου

Κυβερνητικοί αξιωµατούχοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την εξασφάλιση της τρίτης δόσης του δανείου

Ο Οκτώβριος θα µπορούσε να είναι ένας πολύ καλός µήνας για τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση στις 4 του µήνα συµπληρώνει ένα χρόνο στην εξουσία, και µία ηµέρα πριν ο Γιώργος Παπανδρέου βραβεύεται στο Βερολίνο από το ίδρυµα Die Quadriga και τον πρόεδρο της Deutche Βank Άκερµαν ως η κορυφαία πολιτική προσωπικότητα της χρονιάς για τις προσπάθειές του να σώσει την ελληνική οικονοµία από τη χρεοκοπία...

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τα Νέα, ο επόµενος µήνας θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για την κυβέρνηση.

Το ποδαρικό του κινέζου Πρωθυπουργού Γουέν Τζιαµπάο αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα θα µπορούσε να γίνει µε καλύτερους οιωνούς, αλλά το σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από τις κινεζικές επενδύσεις στη χώρα µας δεν είναι το ιδανικό.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός της Κίνας δεν θα έρθει φέρνοντας πακέτο επενδύσεων στην Ελλάδα, αντιθέτως θα θέσει επί τάπητος τις εκκρεµότητες που υπάρχουν ανάµεσα στον κινεζικό κολοσσό της Cosco και τον Οργανισµό Λιµένος Πειραιώς, οι οποίες έχουν προκαλέσει µερικώς τη δυσπιστία της κινεζικής πλευράς.

«Όλα αυτά σε µια περίοδο που αναζητούµε εναγωνίως επενδυτές και πρέπει να αποδείξουµε την αξιοπιστία µας, δεν αποτελούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη χώρα µας», λέει κυβερνητικός παράγων, ο οποίος εκτιµά ότι η αξία της επίσκεψης του Γουέν Τζιαµπάο θα παραµείνει σε επίπεδο συµβολισµού.

Ωστόσο, παρατηρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα προσπαθήσει να πείσει τον οµόλογό του πως πλέον στην Ελλάδα δηµιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις, πιθανότατα θα επικαλεστεί και τη σηµαντική επένδυση του Κατάρ στον τοµέα της ενέργειας.

newsbeast.gr