«Καίνε» 52 λογαριασμοί

7

Ετοιμάζεται να σκάσει βόμβα μεγατόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι που περιλαμβάνει παράνομα κυκλώματα που δρουν στον ελληνικό αθλητισμό. Σε μάνατζερ, παράγοντες, πρώην προπονητές και παίκτες φέρεται να ανήκουν οι 52 τραπεζικοί λογαριασμοί που δεσμεύτηκαν….


Το ΣΔΟΕ προσπαθεί να εξιχνιάσει το τελευταίο διάστημα τα παράνομα κυκλώματα στο χώρο του ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα και τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια είναι όλο και πιο αποκαλυπτικά. Άνθρωποι του ποδοσφαίρου και του ιπποδρόμου φέρεται να έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο 2002-08 και για τις οποίες έχουν δεσμευτεί ήδη 52 λογαριασμοί.

Η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών είναι το δεύτερο βήμα στην υπόθεση αυτή που εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια του κράτους για πάταξη της φοροδιαφυγής. Το πρώτο βήμα ήταν η ανάσυρση παλαιότερων υποθέσεων που είχαν ξεχαστεί για διάφορους λόγους.

Το δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας αναφέρει πως υπάρχει παράγοντας που εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση και είναι πρόθυμος να αποκαλύψει και να δώσει στοιχεία στις Αρχές, αρκεί να γλιτώσει ο ίδιος κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα Νέα, την ώρα που οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για να δώσουν φως σε αυτή την υπόθεση και να ανακαλύψουν ποιοι κρύβονται πίσω από τα παράνομα κυκλώματα, παράγοντας ετοιμάζεται να δραπετεύσει στο εξωτερικό. Αυτό πάντως, σημαίνει ότι ο κλοιός για κάποιους έχει σφίξει για τα καλά.

Οι έξι υποθέσεις που ερευνούνται:

- Οι κάτοχοι των 52 τραπεζικών λογαριασμών που δεσμεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

- Οι διασυνδέσεις με κυκλώματα παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων.

- Η διασύνδεση με το κύκλωμα της Μαλαισίας, καθώς και με τη λίστα που είχε καταθέσει η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή το 2006.

- Στάλθηκαν ήδη στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ οι φάκελοι της UEFA με τα 27 ύποπτα παιχνίδια τα οποία έφτασαν στην ΕΠΟ και εστάλησαν από τη ΓΓΑ στον Αρειο Πάγο προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση με τους υπό διερεύνηση κατόχους των 52 λογαριασμών.

- Μεταξύ των λογαριασμών υπάρχουν και δύο λογαριασμοί ανθρώπων που σχετίζονται με ομάδα που αγωνιζόταν στη Super League και υποβιβάστηκε.

- Οι Αρχές αναμένουν στοιχεία από το εξωτερικό, κυρίως από την Κύπρο, για να συνδέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια
  1. Πού κρύφτηκαν τα ρετάλια - "επαναστάτες" των "Δεκεμβριανών";
    Θυμάστε το Δεκέμβρη του 2008; Τότε που οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι έκαιγαν την Αθήνα επί τρεις μέρες.
    Εξέγερση της νεολαίας την χαρακτήρισαν αυτή την καραμπινάτη προβοκάτσια οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, οι συριζαίοι, οι "αριστεριστές", οι ποικίλοι ανένταχτοι διανοούμενοι και φυσικά οι επαγγελματίες αντιρατσιστές.!Οι ύμνοι και τα παραληρήματα της ..."αριστεράς πολυτελείας" ήταν τέτοιοι που κατέγραφαν τα "Δεκεμβριανά" σαν τη μεγαλύτερη "εξέγερση" της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.
    Να θυμίσουμε επίσης ότι τα όργανα της καθεστωτικής προπαγάνδας δεν υμνολογούσαν, απλώς, την "αντικαθεστωτική εξέγερση" (από αυτά τα όργανα διδάχτηκε και ο ΓΑΠ που μας δολοφονεί σήμερα …αντικαθεστωτικά!), αλλά και ανέλαβαν την καθοδήγηση των "Δεκεμβριανών", προτρέποντας μάλιστα τους μαθητές να κάνουν …ρεσάλτο στα αστυνομικά τμήματα…
    Πρώτη φορά στην ιστορία η Αθήνα είχε καταληφθεί, και αφεθεί ανενόχλητη, στους "εξεγερμένους" επί μέρες και το μόνο που απέμενε σαν κατακάθι ήταν στάχτες και αποκαΐδια.
    Ούτε μια ιδέα, ούτε μια πολιτική συγκρότηση, ούτε μια αγωνιστική μαγιά, ούτε μια αγωνιστική κληρονομιά, ούτε μια οργάνωση ζωής.
    Μόνο στάχτες και φωτιές…
    Πού βρίσκονται αλήθεια όλοι αυτοί οι υμνητές, οι καθοδηγητές και οι "εξεγερμένοι" κατά του καθεστώτος;
    ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους πείραξε, κανένας στρατός δεν τους τσάκισε, κανένας δεν φυλακίστηκε από το καθεστώς για την "εξέγερση", αντίθετα πήραν εύσημα και ύμνους, ΠΟΥ βρίσκονται;
    ΠΟΥ βρίσκονται όλοι αυτοί οι "επαναστάτες", οι καθοδηγητές και υμνητές τους ΣΗΜΕΡΑ που η Ελλάδα στενάζει κάτω από την μπότα των διεθνών κέντρων εξουσίας, σήμερα που τα κυβερνητικά ανδρείκελα δολοφονούν ανελέητα και βάρβαρα ολόκληρο τον ελληνικό λαό, λεηλατούν και αποτεφρώνουν την ελληνική κοινωνία;
    Τότε πυρπόλησαν τα πάντα και ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ αντικαθεστωτικά, σήμερα μπροστά στα πελώρια κυβερνητικά εγκλήματα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους και έχουν τρυπώσει στα λαγούμια τους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτος θέματος. Καφετζή, διέγραψέ το. Κάποτε πρέπει να μάθουμε να μένουμε στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12:26 μ.μ.
    Γιατι, γιατι δε σε βολευει;
    Αναρχοτσιριζοπασοκος εισαι ρε βλημα, ακομα και η αναρτηση σου βρωμαει πρασινιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη το ονομάζεις ελληνικό, αυτό το ποδόσφαιρο.
    Αρβανίτες, τουρκαλβανοί, γερμανοί, λατίνοι και αρβανιτόβλαχοι παίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ομαδες εχουν γεμιση με ξενα αποβρασματα για να γινονται αυτα ακριβως τα πραγματα με ελληναραδες στο τιμονι. Κριμα γιατι υπαρχουν πολλα ντοπια παιδια που θα μπορουσαν να παιξουν μπαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑ ΧΑ!! Δεσμεύτικαν λογαριασμοί λέει. Πάλι τα ίδια. Όπως είχαν δεσμευτεί λογαριασμοί και άλλων (βλέπε υπόθεση De Puy στους γιατρούς, εφοριακοί κλπ κλπ).
    ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Εδώ είμαστε να τα δούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρωτο σχολιο είναι εκτος αναρτησης αλλα παντα επικαιρο και καυτο. οσο για το ποδοσφαιρο, τι να πω, ενας ολοκληρος μηχανισμος που κανει τον ανθρωπο ζομπι. Ταιζουν και φανατιζουν καθε μερα, με ολα τα μεσα, τη νεολαια κυριως, και πολλους γεροντομαλακες, με τους γαμημενους παναθηναικους ολυμπιακους και το μουνι της μανας τους. Μονο και μονο για να λειτουργουν μια ολοκληρη παραοικονομια στοιχηματων, ξεπλυματος χρηματος και δεν συμμαζευεται. Για να ειναι καποιος οπαδος ποδοσφαιρικης ομαδας, πρεπει να τον εχει κτυπησει η μαλακια στο κεντρο, και δυστυχως τετοιοι ειναι πολλες χιλιαδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου