Οι 3+1 άσοι του Πρωθυπουργού!!!

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός

Η είδηση …. (από την εφημερίδα τα ΝΕΑ)

Οι 3+1 άσοι του Γιώργου!!!
Σε τρεις επιτυχημένους υπουργούς, οι οποίοι αναβαθμίζονται και αναλαμβάνουν υπουργεία- κλειδιά, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών θα βασίζεται το νέο, πολυμελές κυβερνητικό σχήμα. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει ευρύτερες αρμοδιότητες, υπουργός Ανάπτυξης γίνεται ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο Α. Λοβέρδος αναλαμβάνει το διευρυμένο υπουργείο Υγείας, Άθλησης και Διατροφής και βέβαια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διατηρεί τη θέση του πανίσχυρου πλέον τσάρου της οικονομίας, ενισχύοντας το υπουργείο του και με άλλον υφυπουργό.

Ο σχολιασμός …

Ομολογώ ότι εδώ και ώρες ψάχνω να βρω και να προσδιορίσω τις επιτυχίες των παραπάνω υπουργών που αναβαθμίστηκαν και δεν βρίσκω τίποτα. Δεν ξέρω αν ο τίτλος είναι απόσπασμα από δελτίο τύπου της κυβέρνησης ή αβανταδόρικη προσφορά της εφημερίδας προς αυτήν.
Πιστεύω ότι συμβαίνει το δεύτερο όμως............
σημασία δεν έχουν οι τίτλοι αλλά η ουσία η οποία δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι απογοητευτική και προσβλητική για την νοημοσύνη όλων μας.
Οι 3+1 επιτυχημένοι + τους αποτυχημένους  … θα λύσουν τα τεράστια προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν μαζί με τον μεγάλο αρχηγό, τους 11 μήνες που κυβερνούν την χώρα μας.
Επειδή πολλοί συχνά ακούμε το γνωστό “έχουν την λαϊκή εντολή από τις περσινές εκλογές” για άλλη μία φορά θυμίζω ότι με τα προεκλογικά τους ψέματα (κυκλοφορούν και σχετικά βίντεο στο YouTube για όσους έχουν ασθενή μνήμη) ξεγέλασαν μεγάλη μερίδα  του λαού μας και όχι μόνο δεν είναι υπόλογοι αλλά συνεχίζουν να θέλουν να μας σώσουν με τον τρόπο που επέλεξαν δηλ. την Δ.Ν.Τοχούντα!!!
Ας έρθουμε όμως ξανά να μιλήσουμε για τους αναβαθμισμένους και επιτυχημένους που είναι οι άσοι του Πρωθυπουργού!!!
Γιάννης Ραγκούσης ο κατά γενική ομολογία επιτυχημένος Δήμαρχος της Πάρου ξαφνικά έγινε ο δεύτερος εν τάξει μετά τον Πρωθυπουργό (ο τίτλος του Αντιπροέδρου του κ. Πάγκαλου είναι τιμητικός χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα) ο κ. Ραγκούσης λοιπόν  ετοίμασε τον περίφημο Καλλικράτη που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Το σχέδιο προβλέπει συνενώσεις όμορων δήμων σε έναν αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι πως θα χρηματοδοτηθούν (ακούστηκε ότι θα γίνει γενναία αύξηση των δημοτικών τελών) και το κυριότερο μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία προεργασία στο ανθρώπινο δυναμικό και στην υλικοτεχνική υποδομή. Πιο απλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συναντήσεις στελεχών των δήμων για να γίνει τουλάχιστον ένας υποτυπώδεις προγραμματισμός για την επερχόμενη συνένωση όπως και  διαπιστωμένα πολλά λειτουργικά προγράμματα μηχανοργάνωσης που αφορούν τις τεχνικές υπηρεσίες και τις οικονομικές είναι τελείως ασύμβατα μεταξύ τους.
Καταλαβαίνετε λοιπόν αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα τι μπαχαλοποίηση και τι ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες από την 1η του Γενάρη!!!
Αυτή είναι λοιπόν η επιτυχημένη πορεία του κ. Ραγκούση καμία σοβαρή προετοιμασία για αυτή την μεταρρύθμιση πέρα των μαγειρεμάτων μέχρι τελευταία στιγμή ποιος θα συνενωθεί με ποιον.
Για τον κ. Λοβέρδο τι να πω! Εκ των υστέρων ανακάλυπτε σημεία του μνημονίου τα οποία δεν είχε καταλάβει εκ πρώτης όψεως! Βέβαια του αναγνωρίζω ότι υπέστη αμέτρητα μακιγιάζ για να περιφέρεται σαν χήρα στα κανάλια και να σκίζει τα ιμάτια του ότι παλεύει για να μη καταργηθεί τάχατε ο 13ος και 14ος μισθός (οι της τρόικας κάποια στιγμή είπαν ότι δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο) και το καλύτερο του, όταν κάπου τα βρήκαν οι εργοδότες με τους εργαζόμενους και συμφώνησαν για μια μικρή αύξηση στις αποδοχές ο κ. Λοβέρδος την απαγόρεψε διά νόμου για να υπάρχει δικαιοσύνη γιατί τάχατε θα ζήλευαν οι άλλοι εργαζόμενοι την τόσο μεγάλη αύξηση!!! Εδώ πάει η μελλοντική παροιμία (κάποια στιγμή θα ανακηρυχτεί επισήμως) “Δεν μας @@@@@@ ρε Νταλάρα”.  
Επιτυχημένος κι αυτός και πάμε στον κ. Χρυσοχοίδη τον βαπτιστή. Τον ονομάζω έτσι γιατί μετονόμασε το υπουργείο δημοσίας τάξεως σε υπουργείο προστασίας του πολίτη και πραγματικά όλοι μας αισθανθήκαμε και βιώσαμε την απόλυτη ασφάλεια επί των ημερών του! Η Ομόνοια, η πλατεία Βικτωρίας, η Τοσίτσα δίπλα από το Πολυτεχνείο, η Πατησίων και τόσα άλλα μέρη που είχαν γκετοποιηθεί από τους ανεξέλεγκτους μετανάστες έγιναν απόλυτα ασφαλή  για να τα περιδιαβαίνουμε ότι ώρα θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας!!! Ε τώρα το ότι πέρασε και μια βόμβα μέσα στο υπουργικό του γραφείο και έχασε την ζωή του ο άτυχος συνεργάτης του δεν είναι και τίποτα, σε όλους μας θα μπορούσε να συμβεί αφού δέματα στέλνουμε και λαμβάνουμε συχνά!!!
Άφησα τελευταίο το καμάρι αυτής της κυβέρνησης τον κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος δεν πήρε χαμπάρι τίποτα τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης  και δεν μάζεψε τον αδαή Πρωθυπουργό να μην ξεστομίζει όλα αυτά που τελικά έκαναν κακό στην εικόνα της χώρας και εκτίναξαν τα speeds και τα επιτόκια δανεισμού στα ύψη. Μάλιστα προς το τέλος του 2009 σε τηλεοπτική του εμφάνιση μας διαβεβαίωσε ότι δεν  πρόκειται να ανεβάσει το Φ.Π.Α γιατί αυτό θα φέρει ύφεση στην αγορά και κατ’ επέκταση στέρηση εσόδων στο κράτος!!! Μετά από αυτή την διαβεβαίωση τον ανέβασε 2 φορές και έγιναν όσα προέβλεψε δηλ. ήρθε η ύφεση και φυσικά και η στέρηση εσόδων για τα κρατικά ταμεία!!!
Αν οι παραπάνω οι 3+1 είναι οι άσοι του Πρωθυπουργού για να έρθουν καλύτερες μέρες στην χώρα μας φανταστείτε τι είναι οι υπόλοιποι!!! Φίλες/οι ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας στέλνοντας στις επόμενες εκλογές το μήνυμα που τους χρειάζεται . Η τράπουλα και οι άσοι τους είναι σημαδεμένοι αλλά από εμάς εξαρτάτε το να τους χαλάσουμε την παρτίδα!!!