O Γιώργος και η επικοινωνιακή φούσκα

61

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται από τον μηχανισμό προπαγάνδας που στηρίζει την κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου να εμφανιστεί ως αντι-λαϊκιστής πρωθυπουργός και η αντιλαϊκή πολιτική του ως προϊόν ανάγκης.
Την ίδια στρατηγική ακολούθησε ο ίδιος γενικός μηχανισμός στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας τους όρους νομιμοποίησης της πολιτείας Σημίτη και Καραμανλή. Ο μηχανισμός είναι ο ίδιος, η στρατηγική κοινή, η διαλεκτική προσέγγιση της πραγματικότητας σχεδόν απαράλλακτη και τα αυτονόητα, όπως πάντα…αυτονόητα. Μόνο τα πρόσωπα που συγκροτούν αυτόν τον μηχανισμό προπαγάνδας και οι ρόλοι τους διαφοροποιούνται ή/και εναλλάσσονται και μάλιστα σε μικρό βαθμό.

Ας διασαφηνίσουμε από την αρχή ότι φορέας του λαϊκισμού στην πατρίδα μας δεν είναι αποκλειστικά το πολιτικό σύστημα, αλλά κυρίως ο προπαγανδιστικός μηχανισμός, ο οποίος ελέγχεται από πέντε οικογένειες. Από την κυβερνητική περίοδο Σημίτη και εντεύθεν, αυτές οι πέντε οικογένειες δεν ελέγχουν μόνον την πλειονότητα του Τύπου (άμεσα ή έμμεσα) και όλα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και την ΕΡΤ.

Την επικοινωνιακή διάσταση της πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης, την υπαγορεύει άμεσα και έμμεσα αυτός ο μηχανισμός που έχει ένα ενιαίο κέντρο και εμφανίζει αξιόλογη συνοχή. Μέχρι την εποχή Σημίτη ήταν τα κόμματα που τοποθετούσαν ανθρώπους τους σε ρόλους ............γραναζιών εντός αυτού του μηχανισμού. Από τα μέσα του 1990, όμως, το καθεστώς προπαγάνδας ισχυροποιήθηκε τόσο πολύ που επέβαλε αυτό στα κόμματα, όχι μόνο το περιεχόμενο και το ύφος της εξουσίας, αλλά και τα πρόσωπα που στελέχωναν τους φορείς του μηχανισμού, εκφράζοντας τον ιδιαίτερο κομματικό λόγο. Οι άνθρωποι πού είχαν τοποθετηθεί στο μηχανισμό από τις κομματικές ηγεσίες και όσους κινούσαν τα νήματα πίσω από αυτές, μεταβλήθηκαν σε ανθρώπους των νταβάδων και μόνον των νταβάδων. Αυτή είναι η πιο αποκλειστική σχέση εξαρτημένης εργασίας που υφίσταται στον τόπο.

Έτσι επιτεύχθηκε η ολοκλήρωση του μηχανισμού προπαγάνδας στην Ελλάδα. Κάπως έτσι, πλέον, ο λαϊκισμός πέρασε στη διαχείριση των πέντε οικογενειών, που ασκούν την ηγεμονία στην χώρα. Μην φανταστείτε ότι οι οικογένειες αυτές έχουν την ίδια δύναμη, ούτε ότι έχουν σταθερή ισχύ. Όλα μεταβάλλονται, με τέτοιο τρόπο όμως, ώστε τα όποια αντιτιθέμενα συμφέροντά τους να μην οδηγήσουν σε σύγκρουση, η οποία θα υπονόμευε την δομή και λειτουργία του καθεστώτος. Η μεταβολή αυτή δεν εξαρτάται από το κόμμα που είναι στα πράγματα, αλλά από την συγκυριακή δυναμική στη διάρθρωση του εσωτερικού μπλοκ ηγεμονίας και από διεθνείς εξελίξεις και παρεμβάσεις που επηρεάζουν την ισορροπία ισχύος των επιμέρους οικογενειών σε τοπικό-εθνικό επίπεδο.

Όποιος ελέγχει τον μηχανισμό προπαγάνδας, είναι ικανός να υπαγορεύει, όχι μόνον πολιτικές με ιδιοτελή ασφαλώς κίνητρα, αλλά και να κατασκευάζει το καθεστώς των αυτονόητων στην κοινωνία, τα οποία τελικά έρχονται να νομιμοποιήσουν το καθεστώς εξουσίας στην χώρα. Δίχως αυτονόητα πολιτική νομιμοποίηση δεν συστήνεται. Και δίχως αυτά ο λαός δεν χειραγωγείται. Η διαχείριση και όχι απλώς ή παραγωγή των αυτονόητων χαρακτηρίζει την διάσταση και το επίπεδο του λαϊκισμού.

Οι άνθρωποι που δομούν τον συνθηματικό λόγο του Γιώργου, διαπράττουν ένα τρομερό ολίσθημα που βραχυκυκλώνει σχεδόν καθημερινά τον μηχανισμό, αποκαλύπτοντας τον λαϊκισμό που τον συνέχει. Εισαγάγουν στον αφοριστικό πολιτικό λόγο του Γιώργου στοιχεία δηλωτικά της μορφής της προπαγάνδας που ακολουθείται με αποτέλεσμα να «εκθέτουν» τον μηχανισμό ανάπτυξης και διάχυσής της. Τα αυτονόητα τα δομείς, δεν τα εκφράζεις ως τέτοια. Δεν λες ποτέ ότι πολιτεύεσαι στη βάση των αυτονόητων, διότι τότε είσαι ανόητος. Τα αυτονόητα διαμορφώνονται ως σχετικά σταθερά νοήματα, που προδηλώνουν συγκεκριμένη στάση και συμπεριφορά του πολίτη, αποκλειστικά από τον μηχανισμό προπαγάνδας, μέσω της σχέσης σημαίνοντος-σημαινομένου και όχι από το κύριο στοιχείο της προπαγάνδας, που είναι ο πρωθυπουργός στην περίπτωσή μας.

Οι ξένοι σύμβουλοι του Γιώργου, μη γνωρίζοντας ακριβώς πώς «διακονείται» ο λαϊκισμός στη χώρα μας, επιχειρούν να εμφανίσουν τον έλληνα πρωθυπουργό ως πολιτική προσωπικότητα που υπερβαίνει την λαϊκιστική ρητορεία, με μέτρα που έρχονται να απαντήσουν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Προσπαθούν, δηλαδή, να τον εμφανίσουν ως πραγματιστή πολιτικό, οδηγώντας τον, όμως, διαρκώς να αντιφάσκει με τον ίδιο του τον εαυτό. Αν άφηναν τον μηχανισμό να κάνει αυτός αποκλειστικά την συγκεκριμένη…δουλειά, το αποτέλεσμα δεν θα γελοιοποιούσε τον ίδιο, σε αυτόν τουλάχιστον τον βαθμό. Σήμερα η προβολή των αυτονόητων από τον άνθρωπο που πριν λίγους μήνες έμπρακτα αμφισβητούσε αυτά τα νεοφιλελεύθερα αυτονόητα που φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία, οδηγώντας σε ένα ανατροφοδοτούμενο οικονομικό κύκλο ύφεσης, με χαρακτηριστικά μάλιστα στασιμοπληθωρισμού σε ζώνη σκληρού νομίσματος, ενισχύουν αντί να διασκεδάζουν το λαϊκιστικό προφίλ του ανδρός.

Ο μηχανισμός της προπαγάνδας, βλέποντας να τον υπερβαίνει ο φουριόζικος δήθεν ανατρεπτικός λόγος του Γιώργου και μη έχοντας στην διάθεσή του επαρκή χρόνο για να συγκροτήσει μια στοιχειωδώς συνεκτική βάση βεβαιοτήτων μέσω της λαϊκιστικής (απλοϊκής) αναπαράστασης συμβάντων που εμφανίζονται ως αναπόφευκτα γεγονότα…τρέχει πίσω από τα λόγια του, δημιουργώντας μια τεράστια επικοινωνιακή φούσκα, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ στο κοινωνικό έδαφος.

Τον Σημίτη και τον Καραμανλή τον «πήγαινε» ο μηχανισμός της προπαγάνδας, ο Γιώργος κινείται σχετικά άναρχα, με αποτέλεσμα να τρέχει ο φορέας να καλύψει το έδαφος κάτω από τα πόδια του πρωθυπουργού, έχοντας ως συνέπεια να εξευτελίζεται στα υποψιασμένα πλέον μάτια των Ελλήνων. Να δείτε που στο τέλος στα χέρια του θα σκάσει, εκτός από την οικονομική φούσκα - που ήδη έσκασε - και η επικοινωνιακή φούσκα που ουσιαστικά δομεί τον ημεδαπό λαϊκισμό. Αν σκάσει και αυτή, τότε ίσως συζητήσουμε σοβαρά για μια νέα περίοδο στην χώρα. Πάντως, αν συμβεί αυτό, θα προκαλέσει τόση αναστάτωση στα ΜΜΕ και στις οικογένειες που τα ελέγχουν, που δύσκολα θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε αυτή την στιγμή το μέγεθός της. Τότε θα φανεί και ο ρόλος τόσων και τόσων αχυρανθρώπων των ΜΜΕ και ποιος πράγματι είναι ο ηγέτης του λαϊκισμού. Τελικά ο Γιώργος μοιάζει να βάζει μισοσυνειδητά-μισοασυνείδητα μπουρλότο στο καθεστώς…καίγοντας, δυστυχώς, πρώτα την κοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

61Σχόλια
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΟΥΣΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΤΟΓΙΩΡΓΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο διάβασα μια είδηση στο http://www.avgi.gr/
    που δεν …έτυχε να την ακούσω στην τηλεόραση. Θα καταλάβετε γιατί.

    Και νέα χαριστική ρύθμιση υπέρ των καναλαρχών έκρυβε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη. Με τροπολογία που πρότεινε, και στήριξε το ΛΑΟΣ, αναστέλλει μέχρι τον Οκτώβριο την είσπραξη του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, που είναι πλέον στο 20%.
    Την αποκάλυψη για τη χαριστική ρύθμιση έκανε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης. Σημειώνεται ότι ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μετά από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε: "Αυτός ο φόρος είναι φόρος που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε κάτι το οποίο δεν υπήρχε και απλώς το μόνο το οποίο κάνουμε είναι η μετάθεση της είσπραξης του φόρου". Δεν εξήγησε δηλαδή γιατί καθυστέρησε στην είσπραξη του φόρου και γιατί προχωρεί στην αναστολή της είσπραξής του.
    Υπενθυμίζεται ότι στον νόμο 3845/2010 ψηφίσθηκε ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων να είναι στο 20%, το οποίο έπρεπε να εισπράττεται και να αποδίδεται μηνιαίως, όπως και οι υπόλοιποι φόροι για τα εισοδήματα των εργαζομένων. Όμως, για άγνωστο λόγο, όλες οι ΔΟΥ της χώρας δεν εισέπραξαν τον φόρο και τώρα η κυβέρνηση λέει ότι θα τον εισπράξει από τον Οκτώβριο. "Μήπως με αυτή τη μετάθεση οδηγούμεθα στην αναβολή και με την αναβολή τελικά στην κατάργηση;" ρώτησε ο Π. Λαφαζάνης, χωρίς να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση.


    ΣΧΟΛΙΌ:Αυτή η σχέση καναλαρχών – κυβέρνησης οδηγεί σε έλλειμμα αντικειμενικής ενημέρωσης και σε αγανάκτηση των πολιτών για το κουτόχορτο που σερβίρουν τα κανάλια. Αλλά να μην χαίρεται η κυβέρνηση.Τα κανάλια την αβαντάρουν τώρα γιατί έχουν έναν κοινό σκοπό. ΄Όταν τα συμφέροντα διαχωριστούν και κάποιοι παίρνουν περισσότερες κρατικές δουλειές, κάποιους καναλάρχες, που τώρα η κυβέρνηση τους έχει δίπλα της, θα τους βρει απέναντί της .Θυμηθείτε πως συμπεριφέρθηκαν μερικά κανάλια απέναντι στον Σημίτη .Πόσο ύπουλα και κατασκευασμένα ήταν μερικά ρεπορτάζ που καταφέρονταν προσωπικά εναντίον του .Θυμηθείτε την πρώτη περίοδο Καραμανλή που ο Παπανδρέου μιλούσε για διαπλεκόμενα συμφέροντα όταν τουλάχιστον ο ίδιος πίστευε ότι του κάνουν πόλεμο. Σκεφτείται πόσο δυσανάλογα εκφράζεται αυτή την εποχή η δυσαρέσκεια του κόσμου προς την κυβέρνηση στα κανάλια σε σχέση με το διαδίκτυο.
    Υπομονή. Το έργο το έχουμε ξαναδεί….

    kolotoubes.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟ ΥΦΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΡΙΧΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε 01 Αυγούστου 2010 9:45 μ.μ.
    Ούτε για πλάκα μην ξαναποστάρεις αυτό το πράγμα. Τέτοιες κουβέντες δεν μπορούν να γράφονται ούτε γι' αστείο.
    Τώρα που η ελληνική κοινωνία βάλλεται και εξευτελίζεται πρέπει να έρθει πιο κοντά στους μετανάστες. Είναι και αυτοί θύματα και κάποιοι από αυτούς έχουν υπάρξει επανειλημμένως θύματα.
    Καταφερόμενοι εναντίον των μεταναστών αυτήν την περίοδο, δεν θα πετύχουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να συμβάλουμε στην μεγέθυνση της κρίσης.
    Τώρα είναι που χρειάζεται να υπηρετήσουμε από κάτω την κοινωνική αρμονία, ώστε να αγωνιστούμε όλοι μαζί εναντίον αυτών που επιχειρούν να διαλύσουν τον ήδη προβληματικό κοινωνικό ιστό στην χώρα μας.
    Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά ... δεν είναι μόνο ντροπή, είναι και ηλιθιότητα και απόλυτη βαρβαρότητα.
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ολοκληρωτικός έλεγχος των ΜΜΕ
    επιτάξεις, ο στρατός στους δρόμους, απειλές παντός τύπου ενάντια στο λαό! Αυτά που μέχρι πριν ένα περίπου χρόνο συνέδεε κανείς μόνο με τη χούντα της Επταετίας, πλέον ξαναζωντανεύουν, φορώντας όμως, το προσωπείο του σοσιαλισμού (του ποιου;;;;;) και εις το όνομα του κοινωνικού συμφέροντος! Εκεί που οι δημοσιογράφοι καθοδηγούμενοι (;), φοβούμενοι (;), απειλούμενοι (;), πουλημένοι (;) τολμούν να αναπαράγουν - σχετικά με την απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων - φράσεις του τύπου "χωρίς αίσθημα αλληλεγγύης" και "χυδαιολογώντας κατά της βουλής", όπως έκανε και η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, όταν τους επιρρίπτουν ευθύνες για την κατάντια της οικονομίας της χώρας μας και εσκεμμένα αποφεύγουν να αποδώσουν ευθύνες στους μοναδικούς ενόχους του εγκλήματος, όταν προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια όλων των ομάδων του εργαζόμενου πληθυσμού δημιουργώντας κλίμα διχόνοιας, μπορούμε πλέον να μιλάμε για ελευθερία λόγου; ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΦΙΜΩΣΗ!!!... η συνέχεια στο blogaki μου μην πιάσω όλο το χώρο του καφετζή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα

    θα κατεβάζω όλα τα υβρισττικά και άσχετα με τις αναρτήπσεις σχόλια.
    Μας κουράσατε με τα κομματικά και αλλα απωθημένα σας.
    Υπάρχουν άλλα κομματικά μαγαζιά αέναντι να βγάλετε το μένος σας
    Γράψτε τις απόψεις για τις αναρτήσεις που κάνουμε
    Φιλικά

    Ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιωργαρε εισαι ο μονος που μπορεις να δοσεις λυσεις στα προβληματα αυτης της χωρας.
    Μονο κοψε την πρωινη μ....ια γιατι θα φυρανεις, προσεχε την υγεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε κώστα μάλλον δεν είσαι θαμώνας του καφενείου
    Ο καφετζής το έχει ποστάρει από το πρωί
    Για δες
    http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_3401.html
    Τακτικόςθαμώνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαί, πιοτό, μπάνια, μαύρισμα και κανό μέχρι τις 20 Αυγούστου.

    Αυτή είναι ζωή και διακοπές χωρίς . . . τύψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΟΥΤΟΓΙΩΡΓΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΑ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 01 Αυγούστου 2010 10:14 μ.μ.

    ... Σκεφτείται πόσο δυσανάλογα εκφράζεται αυτή την εποχή η δυσαρέσκεια του κόσμου προς την κυβέρνηση στα κανάλια σε σχέση με το διαδίκτυο.

    kolotoubes.blogspot.com

    Ειναι γιατι 5 - 10 ηλιθιοι περιφερονται στο διαδυκτιο και εκφραζουν την "αγανακτηση" και την "δυσαρεσκεια" της κοινης γνωμης.
    Οσοι ξερουν και καταλαβαινουν σε τι κατασταση βρισκεται η Ελλαδα, επικροτουν τα μετρα της Κυβερνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΒΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΛΥΚΟ
    ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ
    ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΝΕΙ
    ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.

    ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ
    ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟΥΣ
    ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟ ΛΥΚΟ
    ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥΣ.

    ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ
    ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ
    ΛΥΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΨΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΡΛΑΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΕΙ Η ΤΥΛΕΤΥΦΛΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ,
    ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΟΥΤΟΓΙΩΡΓΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 10.26

    ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ.ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.(ΣΗΜ.ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΛΛΟΣ ΒΡΙΖΕΙ
    ΑΛΛΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ
    ΑΛΛΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΚΤΛ
    ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ
    ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΣΟΠΑΝΑΚΙΑ
    ΒΡΕ ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΕΣΤΕ.

    ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ
    ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ
    ΛΥΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.
    ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΔΙΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΟΥΤΟΓΙΩΡΓΑΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 01 Αυγούστου 2010 10:50 μ.μ.
    Φίλε μας κούρασες με το ιδιο σχόλιο σε παραλλαγές που κολλάς σε όλες τις αναρτησεις πολλές φορές εδώ και μέρες.
    Σεβάσου τουλάχιστον το χώρο που σε φιλοξενεί. Γράψε τις απόψεις σου αν θέλεις αλλά σταμάτα να κολλάς τα ίδια σχόλια
    Φιλικά

    ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.

    Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί Μαλακες βγάζεις τώρα;…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 01 Αυγούστου 2010 10:35 μ.μ.
    Κάποιοι νόμιζαν ότι είναι η πλειοψηφία στην Ελλάδα μόνο από τη συμμετοχή σε αυτό το blog .
    Ρε φουκαράδες ,σας έχει κλασμένη η Ελλάδα .
    Εσείς είσαστε περίπου 10 άτομα κολλημένα φασιστόμουτρα που συμμετέχετε ο καθένας με 4 η 5 άρθρα και νομίζετε ότι είστε εκατομμύρια !!
    Δεν σας βγήκε η απεργία που νομίζατε ότι θα κατάρρευση η χώρα και απογοητευτήκατε με την εξέλιξη !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καφετζη ωραια σε κουρασα.
    ασ το βουλωσουμε εμεις που αηδιασμενοι απο τα μμε της διαπλοκης βρηκαμε καταφυγιο εδω για να διαβαζουμε και να γραφουμε καμια αληθεια.
    ας καταλαβουν και αυτο το χωρο οι ακριδες τησ διαπλοκης να μην βγει η χωρα ποτε απο την σκλαβια.
    ευγε καφετζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 01 Αυγούστου 2010 11:31 μ.μ.
    Η αλήθεια είναι μια και δεν χρειάζεται να την γράφεις 1000 φορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ώρα για συστράτευση!
    Από Κίνηση Πολιτών Αστακού

    Αγαπητέ συμπολίτη,
    Στα λίγα χρόνια της ύπαρξής της, η Κίνηση Πολιτών Αστακού ήταν πάντα παρούσα στα προβλήματα του τόπου εκφράζοντας με ειλικρίνεια την άποψή της, πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε πρόσφατα, όταν Κίνηση αποτέλεσε τη μοναδική φωνή ενάντια στη φούσκα της αραβικής «επένδυσης» στο πολύπαθο Πλατυγιάλι και τελικά κατάφερε να πρωτοστατήσει στην αφύπνιση των συμπολιτών μας.
    Με βασικό δεδομένο ότι οι εξελίξεις γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας τρέχουν και ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον κερδίζει διαρκώς έδαφος στη συνείδηση των συμπολιτών μας, καλούμε τους απανταχού Αστακιώτες σε...

    συστράτευση. Στόχος μας να δώσουμε δυναμικό παρών για να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς όφελος του τόπου μας ενόψει των επερχόμενων κρίσιμων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό το πλαίσιο που προσδιορίζει ο «Καλλικράτης».
    Για το λόγο αυτό σε καλούμε προσωπικά στην επόμενη συγκέντρωσή μας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημαρχείου Αστακού την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 και ώρα 20:00 προκειμένου να μοιραστούμε τις απόψεις μας. Δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό σου πιστεύω, ούτε η όποια κομματική σου ταυτότητα. Μας αρκεί να αγαπάς αυτόν τον τόπο όσο εμείς και να συμμερίζεσαι την αρχή μας ότι αυτοδιοίκηση σημαίνει διαρκής, ενεργός και καθολική αλληλεπίδραση των μελών μας κοινωνίας με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου. Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία με ειλικρίνεια και τόλμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο ΓΑΠ δεν είναι ούτε λαϊκιστής, ούτε αντιλαϊκιστής πρωθυπουργός.

    Είναι ένας ευήθης άνθρωπος, που η ευνοϊκή (γι' αυτόν) συγκυρία, τον έκανε πρωθυπουργό. Και η συγκυρία υπήρξε, γι' αυτόν ευνοϊκή (και αντίστοιχα καταστροφική για τον τόπο), λόγω της απρόσμενης διεθνούς οικονομικής ύφεσης, η οποία έπληξε από τον Σεπτέμβριο του 2008 και την Ελλάδα, αρχικά στους τομείς, που επηρεάζονται από τις μεταπτώσεις της εξωτερικής ενεργού συναθροιστικής ζητήσεως και στην συνέχεια και την εσωτερική ελληνική ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την ανατροπή του παγιωμένου πολιτικού σκηνικού, το οποίο, μέχρι τότε (φθινόπωρο του 2008), ήταν σταθερά αρνητικό για τον ΓΑΠ, του οποίου οι προσωπικές ανεπάρκειες ήσαν γνωστές σε όλον τον ελληνικό πληθυσμό. Όποιος θυμηθεί το τι συνέβαινε, έως τότε, γνωρίζει το τι λέω.

    Η συγκυρία, λοιπόν, έκανε τον ΓΑΠ πρωθυπουργό, χωρίς αυτός να κινήσει ούτε και το μικρό του δακτυλάκι και χωρίς να αλλάξουν τα δεδομένα, που αφορούσαν την προσωπικότητά του, στην οποία η ανικανότητα χειρισμού των εξελίξεων υπήρξε και είναι το βασικότερο στοιχείο του.

    Αυτό που είχε επιδεινώσει τα πράγματα και το οποίο υπήρξε δείγμα των επερχόμενων κακών και κυριολεκτικά καταστροφικών εξελίξεων ήταν το γεγονός ότι ο ΓΑΠ είχε περιτριγυσθεί από ένα επιτελείο αποτελούμενο από ανίκανους, άπειρους και εντελώς τυχάρπαστους ανθρώπους, τους οποίους ο ίδιος είχε επιλέξει και οι οποίοι, για τον λόγο αυτόν ήσαν πλήρως εξαρτημένοι από τις διαθέσεις του και ως εκ τούτου ήσαν έτοιμοι να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μείνουν στον κύκλο της εξουσίας του ανίκανου αρχηγού, που η κακή τύχη τον έκανε και πρωθυπουργό της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.

    Αυτό το στοιχείο - η ανικανότητα - είναι η δεύτερη, μετά την ευήθεια, προσδιοριστική ιδιότητα του ΓΑΠ.

    Και αυτά τα προσδιοριστικά στοιχεία της προσωπικότητας του ανδρός είναι που πληρώνει ο τόπος, μετά το απίστευτο έγκλημα, που διέπραξε, κατά της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού πληθυσμού, με τους χειρισμούς του την περίοδο Οκτωβρίου 2009 - Απριλίου 2010, μετατρέποντας την οξεία δημοσιονομική κρίση, που παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή, σε χρόνια πιστωτική κρίση (κρίση δανεισμού), η οποία εκφράστηκε με την διακοπή της ομαλής ροής των πιστώσεων στο ελληνικό δημόσιο, αλλά και τις δυσκολίες ομαλού δανεισμού του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας.

    Από όλη αυτήν την καταιγιστική και συνάμα καταστροφική ακολουθία των εξελίξεων του τελευταίου δεκαμήνου, το συμπέρασμα είναι ότι η επιλογή, που κάνει κάθε φορά ο ελληνικός λαός, ως προς το ποιός θα γίνει πρωθυπουργός της χώρας, δεν μπορεί να είναι μια επιλογή ρουτίνας, που μπορεί να γίνει εύκολα και δίχως πολλή σκέψη. Ούτε μπορεί να γίνεται με συναισθηματικούς όρους.

    Διότι όταν γίνεται έτσι και ιδίως σε περιόδους κρίσεως, τότε η εκλογή ενός ανίκανου και ευήθους ανθρώπου, ως πρωθυπουργού, οδηγεί σε εντελώς καταστροφικά αποτελέσματα.

    Και ο ΓΑΠ και η πρωθυπουργία του (της οποίας τα μέγιστα κακά δεν έχουν ακόμα έλθει, αλλά έπονται) είναι το καλύτερο παράδειγμα για του λόγου το αληθές...


    (Δείτε, ενδεικτικά, στο μπλογκ μου τα άρθρα : "Mind the GAP! Πως ο ΓΑΠ έπεσε μέσα στην παγίδα που έστησε στους άλλους, μη λαμβάνοντας υπόψη του το δόγμα, που λέει ότι : Πρώτα δανείζεσαι και μετά μιλάς" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/06/mindthegap_09.html και "Η διακοπή των πιστώσεων στην χώρα είναι το μεγαλύτερο έγκλημα του ΓΑΠ (για το οποίο δυστυχώς, δεν θα γίνει καμμία δίκη)" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/06/mindthegap.html και "Τα κρίσιμα σφάλματα του ΓΑΠ, η αναγκαιότητα απόσυρσής του και οι προτάσεις για απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο και την αναδιαπραγμάτευση του χρέους" http://tassosanastassopoulos.blogspot.com/2010/07/o-gap-prepei-na-fygei.html ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καφετζή μας τα ζάλισες.
    Πάει η ελπίδα μας να εκφραστούμε ελεύθερα. Κοίτα μη χάσεις και εσύ τη δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΡΕ ΣΥ TASSO ΑΚΟΥΓΕΣΕ ΣΑΝ ΓΚΟΛΤΕΝ ΜΠΟΪ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΣΕ ΡΕ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ 10 ΜΗΝΕΣ, ΞΕΧΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Βρήκαν τρόπο να εκφοβήσουν τους bloggers δολοφονώντας τον Γκιολια. Άλλοι τρώνε τα χοντρά και τα πρακτορακια δολοφονούν τις μαρίδες. Λες και το πρόβλημα της Ελλάδας το δημιούργησε ο Γκιολιας.
    Το σχέδιο εκφοβισμού είναι μεγάλο, δοκιμασμένο και σίγουρο. Κάντε το κορόιδο όλοι και αφήστε την ενημέρωση στους επαγγελματίες.

    ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. kafetzi mi to paraxezeis tora ki esy..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΩΣ ΑΝΤΙΚΡΥΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΙΧΕΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ο Tassos με κάλυψε πλήρως.
    +1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το πιο καλο επαγγελμα στην ομορφη ελλαδα ειναι κλεφτης πολιτικος!!

    Ζητω ο ακης κοροιδα!!!

    Που να ξερατε ποσα και που ειναι τα σπιτια του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η αλήθεια είναι ότι μερικά άτομα έχουν γίνει κουραστικά με κάτι σχόλια που γράφουν τα οποία εμπεριέχουν ύβρεις,χλευασμούς και άλλα. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η άποψη είναι άποψη, - τέρμα και ότι ή θα την σεβαστείς είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς,άλλιως βρες άλλο μπλόγκ να εκφράζεις "άποψη" με ύβρεις κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. O GAP ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ.ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΤΑ BLOGGS ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΤΣΙΡΙΖΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΔΑΦΙΚΗ.ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΙΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ.ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. «Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει την πολιτική τάξη», (δηλαδή τους διχαστικούς κομματικούς-μοναρχικούς), και η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι δίκαιη», λέει ο Παπούλιας, αλλά ΟΥΤΕ ΜΙΛΙΑ για ΚΑΘΑΡΣΗ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο...

    Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις. Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση. Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε. Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών. Ηδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αναδείχτηκε ως πλειοψηφικό ρεύμα η διαμαρτυρία. Στο Ακουρέιρι πρώτο κόμμα βγήκε ένα... μη κόμμα. Πολίτες έφτιαξαν έναν νέο σχηματισμό, στον οποίο, για να γίνεις μέλος, έπρεπε να μην είσαι μέλος κανενός κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εμεις ειμαστε πιο πολιτισμενος λαος απο τους Ισλανδους. Οι πολιτικοι θα κανουν αυτοκαθαρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. αναφορικά με το άρθρο το χαρακτιρίζουν πολλά στοιχε'ια βασιμότητας. Το ερώτημα είναι : αυτές οι 5 οικογένειες θα μείνουν όταν φύγει ο ΓΑΠ ? Αφού έχουν το έρισμα από εξωγενή κέντρα και το 20% του ΑΕπ της χώρας αναγκαστικά θα τουσ έχουμε και τα επόμενα 50 χρόνια? Θα σιωπήσουν σε περίπτωση δραματικών αλλαγών στην εξουσία, ή αδιαφορούν για αυτό τελειώς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ενταξει ελληνες,
    λυθηκε το μεγαλο προβλημα σας, το οτι δεν μπορουσατε να πατε διακοπες δηλαδη.

    να περασετε καλα τωρα γιατι με την δικη σας βοηθεια απο σεπτεμβρη θα πεσει ανελεητη πρασινη σοσιαλιστικη πουτσα παντου.
    θα κοπουν δωρα, μισθοι, ωραρια, συμβασεις, νεοι φοροι, τελη, εισφορες και πολλα πολλα πολλα αλλα.

    και αν πατε διακοπες ξανα γραψτε μου.

    παντως λυθηκε το μεγαλο σας προβλημα να πατε 1 εβδομαδα διακοπουλες τωρα οποτε απο σεπτεμβριο μουκο και ανοιξτε κωλους..
    σας παιξανε τα καναλια τους μια χαρα παλι.

    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΦΑΓΗ ΑΡΝΙΑ.
    ΤΟ ΑΞΙΖΕΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Στην παρούσα φάση, τα πάντα είναι ρευστά και μη προβλέψιμα.

    Από την περασμένη Άνοιξη η ελληνική κοινωνία έχει εισέλθει σε μια κατάσταση προεπαναστατικής κρίσης, η οποία σέρνεται και θα σέρνεται, όσο συνεχίζεται η βύθιση της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, η οποία ωθείται να μετασχηματισθεί σε ανοικτή οικονομική κρίση, με την προωθούμενη κατακρήμνιση των μακροοικονομικών μεγεθών του οικονομικού συστήματος της χώρας.

    Το γεγονός, βέβαια, ότι η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει να κάνει με μια προεπαναστατική περίοδο, δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε αυτή θα μετεξελιχθεί σε μια επαναστατική περίοδο. Και τούτο επειδή τέτοιου είδους κοινωνικοί αυτοματισμοί δεν υπάρχουν, διότι κάλλιστα ο ελληνικός πληθυσμός μπορεί να μην επιλέξει αυτή την οδό, η οποία έχει τις δικές της δυσκολίες. Μπορεί, κάλλιστα, να κάνει υπομονή παθητικοποιούμενος.

    Όμως, αυτή η υπάρχουσα κοινωνική απροσδιοριστία και η ρευστότητα των εξελίξεων δεν κάνει την κατάσταση λιγότερο επίφοβη. Το αντίθετο μάλιστα.

    Η ελληνική πολιτική, κοινωνική και οικονομική ελίτ (και φυσικά και αυτή των ΜΜΕ) έχει κυριολεκτικά γαντζωθεί πάνω στην κυβέρνηση του ανίκανου ΓΑΠ, διότι βρίσκεται σε μια κατάσταση πανικού, αποπροσανατολισμού και τρόμου, μπροστά στις εξελίξεις που έρχονται, ακριβώς επειδή δεν μπορεί η ίδια να τις προσδιορίσει και να τις ελέγξει, αφού επιβάλλονται απ' έξω, χωρίς αυτοί που τις επιβάλλουν (Ευρωζώνη - ΕΚΤ - ΔΝΤ) να πολυενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις τους στην ελληνική κοινωνία και την κοινωνική κρίση που μπορεί να επιφέρουν.

    Αυτό είναι το παρόν πρόβλημα της ελληνικής πολιτικής, οικονομική και κοινωνικής ελίτ της χώρας (αλλά και της ίδιας της χώρας, ως συνεκτικά συγκροτημένου κοινωνικού συνόλου) και οποιαδήποτε απάντηση επιχειρηθεί να δοθεί, από τώρα, είναι βιαστική και ως εκ τούτου πρόωρη.

    Όπως π.χ. είναι πρόωρη η απάντηση που επιχειρεί να δώσει, μέσα από άρθρο του στην χθεσινή "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (1/8/2010) ο τυπικός εκπρόσωπος της ελληνικής οικονομικής και δημοσιογραφικής ελίτ ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης (ένας από τους όχι ασήμαντους υπεύθυνους, για τα τωρινά χάλια της χώρας, αφού υπήρξε ένας από το think tunk του Κώστα Σημίτη), ο οποίος αρχίζει να πανηγυρίζει διότι, αφ' ενός έχει αναθαρρήσει, επειδή είδε ότι, έως τώρα, δεν επήλθε κάποιας μορφής επανάσταση και αφ' ετέρου, επειδή θα φθάσουμε - όπως λέει - ξανά στο βιοτικό επίπεδο του 2008, γύρω στο ... 2015(!!!), αν ακολουθήσουμε όσα προβλέπει το πρόγραμμα των μοντέρνων κατακτητών - δηλαδή το Μνημόνιο.

    Περιττό να πω ότι αυτού του είδους οι "προφητείες" αποτελούν ανοησιολογία και θα ήσαν για γέλια, αν δεν ήσαν για κλάματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. η επανάσταση του ΑΝΟΗΤΟΥ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 10.26 ...ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ?????ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.......ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??? ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ..Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΜΙΝΤΙΑ...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ?????ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Το ημερολόγιο του Άπραγου:
    Ή αλλιώς.
    Η επανάσταση του....Ανόητου :

    - Ημέρα 1η: Εν αρχή ην το χάος

    - Ημέρα 2α: Welcome! στη χώρα του ΔΕΝ!(υπάρχουν λεφτά)

    - Ημέρα 3η: Φάρσες εξ ουρανού

    - Ημέρα 4η: Κουτσοί, στραβοί και Λάθρο, στον Αγιο Παντελεήμωνα

    - Hμέρα 5η: Κατεδάφιση του παρόντος και του μέλλοντος

    - Ημέρα 6η: Απέραντο Γαλάζιο, και πικρό νερό

    - Hμέρα 7η: This is the End! freakin’ friend

    * “Δυο καρεκλοπόδαρα κάνουν μακροβούτι και μιά σανίδα κυνηγά,
    τ’άδειo κονσερβοκούτι.”
    ~Λαϊκή παροιμία


    Y.Γ. Να την κοιτάξει τη μονομανία αυτή…
    η γυμναστική προκαλεί εθισμό
    και καταλήγει σε εξάρτηση…

    Και το σε ..ΣΤΥΛ ΠΟΥΤΙΝ !!
    του Πρώτου Ψέμματος ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ
    & ΘΕΜΟΥ..βλέπουμε που τον οδήγησαν.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ BLOG'S
    ΑΥΤΟ !
    ΟΙ ...ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ. ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΠΑΙΔΑΚΙ ..ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΓΕΛΑΜΕ...ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΜΕΝΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ...ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ....Ο ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΓΙΟΚΑ ΤΟΥ 10.000ΕΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ....Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΣΟΥ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ 20ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΜΟΝΟ?????ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΕΛΑ..ΠΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΩΛΟ.

    ΕΡΩΤΗΣΗ.ΠΡΟΣ ΠΑΣΟΚΟ ΑΜΕΑ.
    ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ...
    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    1025 τη μέρα η βίλα για Giorgo, φτηνά τη βγάζουμε.
    Το πρωινό είναι μέσα στην τιμή ;;;

    ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.
    ΚΑΠΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1987 ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΡΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ,
    ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ...έλλη στάη μου θυμάσαι...,
    ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΑΝΗ…
    ΙΓΚΟΓΝΙΤΟ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    ΤΥΧΑΙΟ,…ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ……

    Ο Yorgo poli oreo, αφού ανέβηκε στη μπουλντόζα της κατεδάφισης όποιας αξίας είχε απομείνει στην έρημη τούτη χώρα, ξεκίνησε για τη χώρα του Σαραγκούση όπου θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να είναι τουρίστας και να κάνει κανώ με τις ώρες…

    Μετά μου αρέσει που πείραζε τα παπαγαλάκια η μία εβδομάδα διακοπών του Καραμανλή στο Μαγγανάρι… Τουλάχιστο εκείνος κρατούσε τα προσχήματα…

    Υ.Γ. Πολύ μου αρέσει που η Τίνα “προτάσσει τα στήθη της” ενάντια στην ειλημμένη απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ… Αν τελικά τα πάρει όλα στο ψιλό, έχει πολύ γέλιο η κατάσταση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΠΡΟΣ 2.23 ...ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ...ΘΛΙΒΕΡΕ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΗΤΗ ...ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ...ΜΕ 20 ΕΥΡΩ...ΒΟΛΕΥΕΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ??Α ΞΕΧΑΣΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ..ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ,ΘΑ ΕΧΕΙΣ BONYS..ΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...ΕΙΣΑΙ??????ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗ.....,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΠΑΛΙ ΞΕΡΕΣΕΣ ΠΑΣΟΚΕ
    ΣΑΚΑΤΗ
    ΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΧΑΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ 6 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου