Εύχομαι πραγματικά ... να κάνω ΛΑΘΟΣ!!!

14
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και προσπαθώ να βρω μια λογική εξήγηση για το τι συμβαίνει, προς τι όλα αυτά, που μας οδηγούν και τι θέλουν από εμάς.

Διαβάζω αναλύσεις επί αναλύσεων για τα αίτια τα λάθη του παρελθόντος και αναρωτιέμαι μήπως τελικά δεν ήταν απλά λάθη και παραβλέψεις αλλά σκόπιμες ενέργειες για να μας οδηγήσουν εδώ;

Πιστεύω ότι το σχέδιο τους ξεκινάει από την περίοδο της Χούντας την οποία οι ίδιοι κύκλοι του εξωτερικού πατρόναραν αλλά τελικά δεν τους βγήκε λόγω της σθεναρής αντίστασης του Ελληνικού λαού.

Μετά ήρθε η μεταπολίτευση και οι επιστρέψαντες εκ της εξορίας!!!!!!!!!!! ηγέτες μας Καραμανλής και Παπανδρέου ανέλαβαν τα ηνία της χώρας μας.

Από εκεί λοιπόν ξεκινάει το...........
σχέδιο τους το οποίο ήταν το ξεχαρβάλωμα της παραδοσιακής σκέψης του Έλληνα ο οποίος δεν ήταν χαϊβάνι αλλά είχε μάθει να προσπαθεί, να κάνει όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, να σπρώχνει τα παιδιά του να μορφωθούν, να παρακολουθεί και να συμμετέχει δυναμικά στα πολιτικά δρώμενα.

Με τις κατάλληλες λοιπόν κινήσεις ξεκίνησαν και ξεχαρβάλωσαν την παιδεία, κομματικοποίησαν τον συνδικαλισμό και μετά δημιούργησαν το μαύρο 89’ όπου με τα σκάνδαλα και τις αλλεπάλληλες εκλογές κατάφεραν να απομυθοποιήσουν στα μάτια όλων των σκεπτόμενων Ελλήνων την Πολιτική και τους Πολιτικούς. Κατόπι σιγά σιγά μπόλιασαν όλη την Ελληνική κοινωνία με το μικρόβιο του εύκολου αλλά προπαντός χωρίς τιμωρία πλουτισμού.

Οι μίζες για τους κατέχοντες υψηλές θέσεις οι οποίοι διαχειρίζονταν τις μεγάλες κρατικές προμήθειες είχε και νομοθετική κάλυψη (νόμος παραγραφής και νόμιμου ποσοστού προμηθειών), τα φακελάκια στους γιατρούς για τον λεγόμενο καφέ έγινε απαραίτητη προϋπόθεση όπως και τα λαδώματα σε απλούς υπαλλήλους στις διάφορες υπηρεσίες για να κάνεις πιο γρήγορα την δουλειά σου.

Το 91’ άνοιξαν τα σύνορα για να μπουν και οι χιλιάδες ανεξέλικτοι λαθρομετανάστες οπότε έκαναν τους αγρότες, τους μαστόρους, τους βιοτέχνες τεμπέληδες αφού δούλευαν άλλοι για αυτούς.

Εν τω μεταξύ έδωσαν αφειδώς δάνεια και στην κουτσή Μαρία να πάρει αυτοκίνητο, να πάει διακοπές το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, του Αγ. Πνεύματος και τις λοιπές γιορτές.

Έτσι λοιπόν φίλες/οι φτάσαμε στην σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας με το σχέδιο τους να ολοκληρώνετε από κ. Γ. Παπανδρέου και τους Δ.Ν.Τάδες που μας έφερε.

Ας μη γελιόμαστε όλα γίνονται για τον ορυκτό πλούτο μας με προεξέχοντα τα πετρέλαια μια και τα επόμενα 15 με 20 χρόνια τελειώνουν τα αποθέματα των κυριοτέρων Αραβικών χωρών.

Εδώ να επισημάνω ότι και η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας δεν είναι τυχαία η οποία με της παραβιάσεις και την δημιουργία των γκρίζων ζωνών δηλώνει παρούσα στην νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

Μας έφεραν λοιπόν στο χείλος της αβύσσου γιατί κανένας Έλληνας δεν θα δεχόταν με ελαφρά την καρδία να δει το Αιγαίο μας να γεμίζει με εκατοντάδες εξέδρες άντλησης πετρελαίου οι οποίες θα του αμαύρωναν την θέα του ηλιοβασιλέματος από την Καλντέρα της Σαντορίνης. Ουδείς Κυκλαδίτης και όχι μόνο θα μπορούσε να πάψει να κάνει μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Αγ. Προκοπίου της Νάξου, στο Μαρτσέλο της Πάρου, στην Χρυσοπηγή της Σίφνου, στην Αγ. Μαρκέλλα και στην Κώμη της Χίου και σε τόσες άλλες πανέμορφες παραλίες των Σποράδων, των Δωδεκανήσων και της όμορφης Κρήτης.

Πιστεύω λοιπόν ότι στο άμεσο μέλλον η διέξοδος που θα μας προτείνουν οι κυβερνήτες μας και οι Δ.Ν.Τάδες (από την μεθοδευμένη κρίση που κατασκεύασαν με σχέδιο χρόνων) θα είναι η παραχώρηση αντί πινακίου φακής όλου του ορυκτού πλούτου της χώρας μας στις μεγάλες πολυεθνικές και στα μεγάλα συμφέροντα.

Λυπάμαι για αυτές μου τις απαισιόδοξες σκέψεις και εύχομαι πραγματικά να κάνω ... ΛΑΘΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια
  1. Φίλε, τεμπέλη δεν σε κάνουν οι λαθρομετανάστες.
    Ή είσαι ή δεν είσαι.
    Πως γίνεται και πάντα στους Έλληνες φταίνε κάποιοι άλλοι και ποτέ ο εαυτός τους δεν το έχω καταλάβει.
    Μήπως ζήτε σε άλλη χώρα ρε παιδιά ή μήπως είστε κλεισμένοι στο γραφείο σας όλη την ζωή σας;
    Δεν έχετε πάει ποτέ σε δημόσια υπηρεσία να απολαύσετε εξυπηρέτηση;
    Καλά να πάθουμε μπας και ξυπνήσουμε επιτέλους. Και αν μαζί με τα ξερά καούν και χλωρά, κρίμα, αλλά δεν πειράζει εάν αυτό μας αφυπνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9.58
    ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΙΧΑΘΙΚΑΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΟΜΩΣ, ΜΕΙΝΑΤΕ ΛΙΓΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΙΓΔΙΑΡΙΔΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10,13 Πήρες τίποτε λάθοε χαπάκια.
    ΤΙ ΛΕΣ ?
    KAI TI ENNOEIΣ !!!!!

    προσεχε κάνει και ζέστη,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΥΣΤ.....
    ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ
    ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ

    ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΝΣΑΣΕΡ.
    ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά,
    Εσείς που έχετε πάρει τα ληγμένα και ορύεστε, οι Τούρκοι λένε μια παροιμία:
    Ο θεός εφτιαξε έναν Έλληνα και έναν Τούρκο και καθώς ο Έλληνας ήταν πιο έξυπνος και πιο δυνατός, έτρωγε όλο το πιλάφι του Τούρκου και ο Τούρκος ήταν δυστυχισμένος.
    Και μετά ο θεός έφτιαξε άλλον έναν Έλληνα με αποτέλεσμα οι δύο Έλληνες να τσακώνονται συνεχώς αφήνοντας τον Τούρκο ήσυχο να ζήσει ευτυχισμένος.
    Περαστικά σας και καλά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εαν δεν υπήρχαν πολιτικοί που μοίραζαν λεφτά που δεν υπήρχαν.
    Εαν δεν υπήρχαν κομματικοί στρατοί με την μορφή του Δημόσιου υπαλλήλου.
    Εαν δεν υπήρχαν συνδικαλιστές με πανίσχυρες συντεχνίες.
    Εαν δεν υπήρχαν εκαντοτάδες ζημιογόνες ΔΕΚΟ και οργανισμοί.
    Εαν δεν υπήρχε φοροδιαφυγή που την ανέχεται και την χαιδεύει το κράτος.
    Εαν δεν υπήρχαν σπατάλες και διαφθορά όπως υπάρχουν στα νοσοκομεία,στους ΟΤΑ,στα Υπουργεία.
    Εαν δεν υπήρχε γραφειοκρατία,αυθαίρετα,γρηγορόσημο,επίορκοι εφοριακοί.
    Εαν δεν υπήρχαν συνταξιούχοι45 ετών,πεθαμένοι και ψευτοανάπηροι συνταξιούχοι.

    Τότε δεν θα υπήρχε και το μνημόνιο,δεν θα υπήρχε και η υποτέλεια στους ξένους
    Τότε θα ζούσαμε σε μιά άλλη,καλύτερη,ανεξάρτητη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως και με το ΔΝΤ ...το παλιό ΠΑΣΟΚ ακόμα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους υπόδουλους ...υπόδουλους και κοιμισμένους , παρά να θίξει τις προνομιούχες τάξεις των κρατικοδίιατων και των κλειστών επαγγελμάτων ...

    Δηλ. παλιά μου τέχνη κόσκινο ...για Παπουτσήδες και λοιπούς που έγιναν πλούσιοι με το να φτιάχνουν συντεχνίες που τους ψηφίζουν επειδή τους πληρώνει πλουσιοπάροχα το κράτος ...

    Κι έτσι προτίμησαν να αυξήσουν το ΦΠΑ από 18 σε 23% ( 28% αύξηση !!!), τήν βενζίνη από 1 ευρώ στα 1,50 (50% αύξηση !!!), τα εισητήρια στην Αθήνα από 0,50 στα 1 ευρώ (100% !!!) ,τους φόρους στις επιχειρήσεις, τα ποτά κλπ. κλπ.
    ..παρά να κόψουν τους χιλιάδες άχρηστους σε ΕΡΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, δημόσιο, ΟΤΑ, πανεπιστήμια-της-πλάκας, καθηγητές-φαντάσματα κλπ. κλπ. ...και ψάχνουν να κάνουν ψευτο-μετατάξεις των διορισμένων, ακόμα και σ αυτούς τους 'φορείς' που είναι εξώφθαλμα μαιμού ...και καταργούνται ....

    Στην Ελλαδα των 1.000.000 ανέργων, 100.000 κατεστραμένων επιχειρηματιών, πτωχευμένων αγροτών, κατεστραμένων ε.ε. ....
    ... το κύριο μέλημα των διαφόρων γενιοφόρων κομματόσκυλων του ΠΑΣΟκ είναι μην τυχόν και χάσει τη βόλεψή του κάποιος δ.υ. , ΟΤΑτζής , ή ΔΕΚΟτζής ... που πληρώνεται και απ'όλους τους έμμεσους φόρους που αναγκαστικά πληρώνουν ακόμα και όλοι οι παραπάνω οικονομικά άρρωστοι ...

    ΣΥγχαρητήρια σ όλους τους εσωτερικούς στρατούς κατοχής , και τα τριτοκοσμικά αφεντικά τους ...
    Ξέρουν να στήνουν παράγκες με επικάλυψη από μάρμαρο ... αλλά μέχρι πότε θα κρατήσουν την παράγκα όρθια ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ποιά "σθεναρή αντίσταση του λαού" επι χούντας?Αν δεν ητανε το Κυπριακό,ακομα χούντα θα είχαμε.
    Ομως εκεινοι δεν κρυψανε τις προθεσεις τους και μας φορεσαν το καπίστρι με το ετσι θελω,ενω τουτα τα καλοπαιδα με το προσχημα της "πτωχευσης"μας εξοντωνουνε καθημερινα.πόσα ητανε τα θυματα της χουντας σε συγκριση με τις καθημερινες αυτοκτονιες επι "Δημοκρατίας"?Εκεινοι τουλάχιστον δεν αφήσανε χρεη,ουτε και μπηκαμε στο ΔΝΤ και υπήρξε ανάπτυξη παντού,ενω ετούτοι...
    Λακόων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΕ, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΥΑΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΜΑΛΑΚΑ Ε ΜΑΛΑΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άσχετα με το αν συμφωνεί κάποιος με το μνημόνιο ή όχι, η ουσία συνοψίζεται στο εξής: όσο μας κυβερνάει η άριστα δικτυωμένη και εδραιωμένη εγχώρια μαφία, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε. Κατα τ' άλλα ο Γιωργάκης χαϊδεύει τ' αυτιά του Τσοχατζόπουλου γιατί αυτός και οι υπόλοιποι της συμμορίας τρέμουν μη τυχόν και ανοίξει το στόμα του ο Άκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1025 τη μέρα η βίλα για Giorgo, φτηνά τη βγάζουμε.
    Το πρωινό είναι μέσα στην τιμή ;;;

    ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.
    ΚΑΠΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1987 ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΡΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ,
    ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ...έλλη στάη μου θυμάσαι...,
    ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΑΝΗ…
    ΙΓΚΟΓΝΙΤΟ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    ΤΥΧΑΙΟ,…ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ……

    Ο Yorgo poli oreo, αφού ανέβηκε στη μπουλντόζα της κατεδάφισης όποιας αξίας είχε απομείνει στην έρημη τούτη χώρα, ξεκίνησε για τη χώρα του Σαραγκούση όπου θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να είναι τουρίστας και να κάνει κανώ με τις ώρες…

    Μετά μου αρέσει που πείραζε τα παπαγαλάκια η μία εβδομάδα διακοπών του Καραμανλή στο Μαγγανάρι… Τουλάχιστο εκείνος κρατούσε τα προσχήματα…

    Υ.Γ. Πολύ μου αρέσει που η Τίνα “προτάσσει τα στήθη της” ενάντια στην ειλημμένη απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ… Αν τελικά τα πάρει όλα στο ψιλό, έχει πολύ γέλιο η κατάσταση…

    ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΕΑ..
    Την ευγένεια την μαθαίνει κάποιος από την οικογένειά σου.
    Δεν θα έπρεπε να περιμένει κανείς κάτυ καλύτερο από το GAP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.
    ΚΑΠΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1987 ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΡΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ,
    ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ...έλλη στάη μου θυμάσαι...,
    ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΑΝΗ…
    ΙΓΚΟΓΝΙΤΟ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
    ΤΥΧΑΙΟ,…ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ……

    Ο Yorgo poli oreo, αφού ανέβηκε στη μπουλντόζα της κατεδάφισης όποιας αξίας είχε απομείνει στην έρημη τούτη χώρα, ξεκίνησε για τη χώρα του Σαραγκούση όπου θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να είναι τουρίστας και να κάνει κανώ με τις ώρες…

    Μετά μου αρέσει που πείραζε τα παπαγαλάκια η μία εβδομάδα διακοπών του Καραμανλή στο Μαγγανάρι…
    Τουλάχιστο εκείνος κρατούσε τα προσχήματα…
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Θυμάστε όμως τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων καλοκαιριών με αφορμή τις οποίες το ΠΑΣΟΚ ζητούσε συνεχώς παραιτήσεις και εκλογές;

    ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.
    ΜΑΛΑΚΑ ...ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν κανεις λαθος δυστυχως στον συλογισμο σου.
    Παντα συμβαινει αυτο οπου παει το Δ.Ν.Τ.Αυτο ς ο συλογισμος μ εκανε να κανω και γω blog.Αυτο ηταν το πρωτο θεμα μου με τιτλο ΚΡΙΣΗ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

    http://kayteri-piperia.blogspot.com/2010/05/2009.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Nice post and this post helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου