Αφού δεν τιμωρούνται οι κλέφτες, ας τιμωρηθούν οι ψεύτες!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Μπήκαμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και οδεύουμε προς την σκληρή πραγματικότητα που μας περιμένει τον Σεπτέμβρη δηλ. η επιστροφή των πολλών από τις διακοπές και η ανώμαλη προσγείωση όλων μας μετά από την ψευτοχαλάρωση του καλοκαιριού.

Λέω ψευτοχαλάρωση γιατί τα γεγονότα και οι ειδήσεις μας κράτησαν σε εγρήγορση οπότε λίγο πολύ ξέρουμε τι μας περιμένει.

Ακούσαμε ότι η Τρόικα απαιτεί από τους κυβερνήτες μας και άλλα σκληρά μέτρα για να μας δώσουν την επόμενη δόση δανείου και όπως είναι φυσικό οι εξ Πάρου παραθεριστές προαναγγέλλουν και άλλες περικοπές που όμως θα είναι γαρνιρισμένες και με ολίγη κοινωνική ευαισθησία!!!

Επίσης ακούσαμε ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού θα φέρει την βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα μια και θα κατασκευάζουμε από κοινού οπλικά συστήματα που θα ανατρέψουν όλα τα στάτους κβο της περιοχής οπότε οι φίλοι μας οι Τούρκοι θα φοβηθούν και θα μας ζητήσουν συγνώμη για τις..........
καλοκαιρινές παραβιάσεις των αεροπλάνων και των πλοίων τους, θα ανακαλέσουν την αμφισβήτηση των γκρίζων ζωνών και θα στείλουν το ερευνητικό τους σκάφος να κάνει έρευνες για πετρέλαιο σε μια λίμνη στα ανατολικά της Τουρκίας!!!

Α ξέχασα και ο κ. Σαμαράς μας ανακοίνωσε στις καλοκαιρινές περιοδείες του ότι έχει την λύση για έξοδο από το Δ.Ν.Τ αλλά και γενικά από την κρίση. κ. Σαμαρά σας παρακαλούμε λυπηθείτε μας και βοηθήστε τον κ. Παπανδρέου σαν πρώην συμμαθητή και συγκάτοικο σας στα στερημένα φοιτητικά σας χρόνια στα φτωχοπανεπιστήμια του εξωτερικού!!!

Βοηθήστε τον και δώστε του την μυστική φόρμουλα σας και εμείς δεν θα πούμε τίποτα όταν αποφασίσετε να συγκυβερνήσετε, αφού όλα θα γίνουν για το καλό του τόπου!!!

Αυτά και άλλα θαυμαστά ακούσαμε όπως ότι ήρθε ο ιός του Ανατολικού Νείλου οπότε κάποια στιγμή θα σκάσουν μύτη ίσως και ο ιοί του δυτικού, βόρειου και του νότιου Νείλου. Μας είπαν επίσης ότι μάλλον θα χρειαστεί να εμβολιαστούν σε πρώτη φάση οι εκπαιδευτικοί, μετά όλοι μας και φαντάζομαι ότι σύντομα θα μας πουν ότι καλό θα είναι να μη συναθροιζόμαστε για λόγους υγείας σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους όπως σε πορείες απεργιών, σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις, σε αμφιθέατρα κ.τ.λ.

Μας είπαν πολλά αλλά ξέχασαν να μας πουν τι γίνεται με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που μπαίνουν κάθε μέρα στην χώρα μας και προωθούνται στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν μας είπαν το γιατί ξέχασαν στον καινούργιο εκλογικό νόμο να εφαρμόσουν αυτό που μας έλεγαν πριν λίγο καιρό δηλ. την μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. Δεν μας είπαν για τις Δημοτικές εκλογές με το περίφημο σχέδιο Καλλικράτης, το πως θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Ιανουάριο οι νέοι μεγάλοι Δήμοι που θα προκύψουν αφού δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία σε κανένα επίπεδο στην τοπική αυτοδιοίκηση!!!

Μούγκα στη στρούγκα για την ύφεση στην αγορά και το κλείσιμο κατά χιλιάδες των μαγαζιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Βουβαμάρα για το καλάθι της νοικοκυράς που σιγά σιγά έγινε σακούλα και τον Σεπτέμβρη λόγω της επερχόμενης ακρίβειας θα περιοριστεί σε χαρτοσακούλα!!!

Φίλες/οι περιμένετε τις επόμενες μέρες να ανάψουν στα τηλεπαράθυρα οι συζητήσεις για τους ιούς που μας απειλούν αλλά και για τους δήθεν αντάρτες των δύο μεγάλων κομμάτων που οι καημένοι διαφωνούν με τα κόμματα τους και ειδικά αυτοί του ΠΑΣΟΚ διαφωνού πολύ και με τις κυβερνητικές επιλογές αλλά οι πονόψυχοι θα παλέψουν να εκλεγούν μόνο και μόνο για το καλό των τοπικών κοινωνιών!!!

Η παγίδα είναι στημένη και από εμάς εξαρτάτε αν την πατήσουμε για άλλη μία φορά (η τελευταία πέρσι στις βουλευτικές) με τον ψευτόσλογκαν-νιστή “Λεφτά υπάρχουν”, “Δεν θα αυξήσουμε το Φ.Π.Α”, “Θα δώσουμε αυξήσεις ίσες με τον τιμάριθμο”, “Θα ενισχύσουμε την αγορά για να τονωθεί η οικονομία” , θα, θα θα , θα ….

Προσοχή λοιπόν αφού δεν τιμωρούνται οι κλέφτες, ας τιμωρηθούν οι ψεύτες!!!