Εθνικιστική ζάλη στην Αλβανία

10
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ξενίζει η ταχύτητα με την οποία εξαφανίστηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η σοβαρότατη υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα από Αλβανούς επειδή μιλούσε ελληνικά (!). Δεν αναφερόμαστε, βεβαίως, σε κάποια διαρκή αναπαραγωγή αποτρόπαιων λεπτομερειών της φρικτής πράξης με στόχο την καλλιέργεια βίαιων αντιαλβανικών αισθημάτων στον ελληνικό λαό. Μας εκπλήσσει δυσάρεστα όμως το γεγονός ότι με εξαίρεση μία - δύο περιπτώσεις ουδείς φαίνεται να αισθάνεται την ανάγκη να προσεγγίσει βαθύτερα τις κοινωνικές και πολιτικές αιτίες ενός εγκλήματος που σε καμιά περίπτωση δεν περικλείεται στο πλαίσιο του αστυνομικού ρεπορτάζ.
Aλλο πράγμα ο εγκρατής και νηφάλιος χειρισμός του θέματος προκειμένου να μην τροφοδοτηθούν εθνικιστικές εξάρσεις που κανείς δεν γνωρίζει πού θα μπορούσαν να οδηγήσουν και εντελώς άλλο πράγμα ο εν συνεχεία πολιτικός στρουθοκαμηλισμός της αποφυγής ενασχόλησης με την υπόθεση, σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι ασυνήθιστα σώφρονες θέσεις του συχνότατα εμπρηστικού Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και η προφυλάκιση των δολοφόνων με βαρύτατες κατηγορίες, ικανοποίησαν καταρχάς το .........
περί δικαίου αίσθημα και απομάκρυναν τον κίνδυνο αλυσιδωτών αντιδράσεων. Η δημόσια υπενθύμιση εκ μέρους του σε αυτή την εξαιρετικά λεπτή συγκυρία του διττού εθνοτικού χαρακτήρα της Χειμάρρας ("Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Αλβανός που να μη γνωρίζει ότι η κοινότητα που ζει σε αυτή την πόλη είναι δίγλωσση και αυτό όχι σήμερα, αλλά από εκατό και διακόσια χρόνια πριν", δήλωσε) συνέτεινε στην εκτόνωση της κατάστασης. Η υπεύθυνη στάση όμως της αλβανικής πολιτικής ηγεσίας δεν είναι καθόλου εναρμονισμένη με το κλίμα που επικρατεί στον αλβανικό πληθυσμό.

Προχθές, άγνωστοι που επέβαιναν δύο αυτοκινήτων έριξαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς (!) στο σπίτι του θύματος. Αλβανικές ιστοσελίδες αποκαλούν... "ήρωες" τους δολοφόνους! Εχει αρχίσει η συλλογή υπογραφών σε κείμενα που ζητούν την απελευθέρωση του δολοφόνου Ιλίρ Μούκα. Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης καλλιεργούν βίαιο ανθελληνικό κλίμα...

Μόνο γραφειοκράτες έσχατης αποστέωσης δεν αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά τα φαινόμενα σε επίπεδο κοινωνίας δεν προοιωνίζονται τίποτα καλό για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και χρήζουν οπωσδήποτε ανάλυσης και δράσης για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση και ο ελληνικός πολιτικός κόσμος δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι η Αλβανία ζει σε παρατεταμένη εθνικιστική παραζάλη. Βρίσκεται σε πορεία εθνικής ολοκλήρωσης, σταδιακής συσπείρωσης σε ενιαίο κράτος των γειτονικών αλβανικών πληθυσμών.

Η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, μια απόφαση προκλητικής πολιτικής σκοπιμότητας, η οποία δικαίωσε πανηγυρικά την απόσπαση του Κοσόβου από τη Σερβία με τη χρήση στρατιωτικής βίας, οδηγεί σε εθνικιστικό παροξυσμό τους Αλβανούς. Τους υποδεικνύει εμπράκτως να πάρουν τα όπλα και να προσαρτήσουν βιαίως τα εδάφη γειτονικών χωρών που κατοικούν αλβανικοί πληθυσμοί.

Τα πολλαπλασιαζόμενα επεισόδια αναίτιων επιθέσεων εναντίον ομογενών ενθαρρύνονται πρωτίστως από αυτό το κλίμα έξαρσης του αλβανικού εθνικισμού. Οι πάμπολλες ιστορίες κακομεταχείρισης Αλβανών μεταναστών στη χώρα μας από Ελληνες υποβοηθούν την εκδήλωση τέτοιων επιθέσεων.

Το χειρότερο είναι πως ο "αυτοτελής" αλβανικός εθνικισμός διαπλέκεται όλο και περισσότερο και με οικονομικά συμφέροντα. Καθώς στην Αλβανία λαμβάνει χώρα η διαδικασία επιστροφής της κρατικοποιημένης από το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα γης, το 1945, γίνεται παράλληλα ένα απερίγραπτο πλιάτσικο: με όπλο μια βιομηχανία παραγωγής πλαστών προπολεμικών τίτλων ιδιοκτησίας, ο καθένας προσπαθεί να αρπάξει με όλα τα μέσα κτίρια, οικόπεδα, χωράφια, οτιδήποτε μπορέσει.

Οι Ελληνες της Αλβανίας όμως έχουν σχεδόν όλοι εγκαταλείψει τα σπίτια τους, τα χωράφια τους, τα χωριά τους και έχουν μεταναστεύσει στην Ελλάδα για να δουλέψουν. Αναπότρεπτο είναι οι μισοεγκαταλειμμένες περιουσίες τους να αποτελούν τον πρώτο στόχο αυτού του κύματος λεηλασίας - και φυσικά η άσκηση βίας κατά των Ελλήνων επιταχύνει την εγκατάλειψη των ιδιοκτησιών τους και το πέρασμά τους σε Αλβανούς.

ΧΕΙΜΑΡΡΑ
Τουριστικά "φιλέτα" γης

Οι μαγευτικές παραλίες της Χειμάρρας την καθιστούν το "τουριστικό φιλέτο" της Αλβανίας. Παραδοσιακά οι Ελληνες κατείχαν τις παραθαλάσσιες περιουσίες γης, καθώς οι Αλβανοί ουδέποτε είχαν καλή σχέση με τη θάλασσα. Αυτές τις ελληνικές παράκτιες ιδιοκτησίες τις εποφθαλμιούν σήμερα ισχυρότατα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό - όχι μόνο αλβανικά, αλλά και ιταλικά. Με απάτες, εκβιασμούς και κάθε μέσο προσπαθούν να τις αποκτήσουν. Δυστυχώς, καθώς περίπου το 80% των Ελλήνων της περιοχής της Χειμάρρας έχουν κι αυτοί μεταναστεύσει στην Ελλάδα, οι μισοπαρατημένες περιουσίες τους δεν αποτελούν μόνο ελκυστική, αλλά και εύκολη λεία.
Γιώργος Δελαστίκ

Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια
  1. χα χα χα χα
    ρε ελληναρες
    πεθανατε ρε
    ρε σεις, αν γινοταν το αντιθετο
    εμεις οι αριστεροστροφοι
    θα ειχαμε κατακαψει αθηνα και περιχωρα.
    τιποτα δεν θα ειχαμε αφησει ορθιο.
    ποσο πεθαμενοι ειστε ρε.
    που ειναι ρε μια πορεια;
    τοσο πολυ νοιαζεστε για τους υπολοιπους ομοιους σας;
    πεθανατε ρε
    χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα ελεγα να κάνουμε μια διαδήλωση στην Αθήνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτοων του Αλβανού που σκότωσε τον Ελληνα στην Αλβανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, γιατί βρίσκεται σε διακοπές.Σιγά μην ασχοληθεί με τέτοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7/34 ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ??? ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΒΑΝΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΧΩΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ.ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.ΠΕΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΡΕΤΙΝΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ (ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ).ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΚΟ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ''ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ'' ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΛΑΡΟ ΘΑ ΦΑΣ.ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΣΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ.ΔΕΝ ΠΑΩ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΔΕΣ,ΒΡΩΜΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΓΥΦΤΟΜΠΕΛΑΣ.ΑΝ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΓΩΝΙΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΟΤΙ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ?ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ.ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕΕΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΒΡΟΜΑΝΕ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΗΡΑ..ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ..ΟΥΤΕ ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΕΚΕΙ..ΕΙΣΤΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΧΩΡΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΤΣΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ..ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7.34
    Γραψε το όνομα σου...
    και φυγε απο την Ελλαδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λένε πως ο Jeffry έτρωγε συνεχως σφαλιαρες απο τον Ελληνα πατερα του... και εβρισκε παρηγορια στην αγκαλια της Margaret, η οποια του διοχετευε περισσοτερο δηλητηριο για τον πατερα, επειδη αυτος ξενοπηδουσε.
    Λένε ακόμα πως μιά φορά , ο μακαρίτης ο πατέρας , του τύφλα απο το μεθύσι και το καρμπολίθιο που έπερνε άρπαξε ένα περίστροφο και ήθελε να πυροβολήσει τον γυιό του.
    Η άμμεση παρέμβαση ενός σωματοφύλακα που αφόπλισε τον Ανδρέα απέτρεψε το χειρότερο (δυστυχώς γιά εμας) .

    Ετσι εξηγειται το τυφλο του μισος για οτιδηποτε το Ελληνικο, δεν χρειαζεται να εχει τελειωσει κανεις ψυχιατρικη για να καταλαβει τι συμβαινει μεσα στον ταρακουνημενο - απο τις φαπες - εγκεφαλο του.

    Το θεμα πλεον ειναι πως θα ξεμπερδεψουμε απο δαυτον και το σκυλολοι του που το παιζουν κυβερνηση.
    Με το μαλακο η με το αγριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα σε ολους
    Εσυ κυριε κακομοιρη απο την αλβανια που με τοση ανεση ειρωνευεσαι την μνημη ενος νεκρου παρε τα κειμενακια σου και δειξτα στην μητερα που σε γεννησε για να χαρει τον πανηλιθιο μουρλοκακομοιρη γιο της που χαιρετε οταν ενας ανθρωπος ειναι νεκρος.Ακομη και αθεος να εισαι κακομοιρε οπως εγω ,ακομη και να μην θεωρεις οτι εχεις πατριδα οπως εγω,ακομη και αν η κοινωνια που ζεις σε αντιμετωπιζει αδικα καθε μερα οπως εμενα και παγκοσμια το 90% των συνανθρωπων μου θα επρεπε τουλαχιστον να εχεις σεβασμο στους νεκρους.Ακομη και τα ζωα εχουν αυτο το ενστικτο.
    Κριμα φιλε μου που εισαι ετσι.Αν σε ευχαριστει αυτο που κανεις και αν γελας με τις απαντησεις στα γραπτα σου.Κριμα για την μανα που σε εφερε στον κοσμο ελπιζωντας να γινεις καποιος αξιος της ανθρωπινης υποστασης σου.Ειμαι σιγουρος οτι οι γονεις σου σου διοχετευουν αγαπη αλλα δεν εισαι αξιος για κατι τετοιο.
    Γραφε και σκεψου οσο ακομη εισαι νεος.Ολα αυτα που πραττει στην ζωη του ενας ανθρωπος ειναι αλληλενδετα και κατα την πληοψηφια των θρησκειων μας ακολουθουν και στην αλλη ζωη.Ακομη και χωρις την παρεμβαση του θειου στην ζωη αν γινεις λιγο παρατηρητικος θα το καταλαβεις αυτο.Μπορεις να θεωρεις μια μεριδα συνανθρωπων σου πεθαμενη αλλα τουλαχιστον φιλε μου πεθαινουμε με αξιοπρεπεια και σεβομενοι την υπαρξη.Οι ομοιοι μας φιλε μου ειναι οι ανθρωποι.
    Για να κλεισω θα ηθελα να σου εκφρασω την βαθεια λυπη μου που καποιοι συμπατριωτες σου ειναι νεκροι απο τροχαιο...Ελπιζω αν υπαρχει <> ζωη να μην ειναι εχθροι με τον Αριστοτελη Γκουμα και να καλοπερνουν ολοι μαζι καπου.
    Λυπαμαι για την ανθρωπινη υποσταση σου...παντα υπαρχει χρονος να βελτιωθουμε.
    Καλημερα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
    ΤΟΥ GEORGE PAPANDREOU ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ οικογενειακές ιδιοκτησίες του σε ακίνητα και οικόπεδα στο Montreal, στο Toronto, στο Chicago, και στο Berkley αλλά και την τεράστια περιουσία της «μασόνας» μαμάς που επιμελώς αποκρύβεται από τις ελληνικές οικονομικές αρχές μια και η βαθύπλουτη μαμά Τσαντού είναι «άπορη» και την ταΐζει το ελληνικό δημόσιο και οι συντάξεις του πρόωρα αδικοχαμένου πρωθυπουργού συζύγου της. (η μαμά εξάλλου έχει ειδίκευση στα χλευαστικά ανέκδοτα εις βάρος της Παναγίας σε κομματικές συγκεντρώσεις του Πασόκ αλλά και ειδίκευση σε μυστικά meeting με Τουρκάλες σε ύποπτες οργανώσεις με περίεργα ονόματα όπως WinPeace, μέσω των οποίων αναζητούνται μέθοδοι μεταβολής της εικόνας των Τούρκων στα ελληνικά βιβλία, σύμφωνα με τους Turkish Times). Γιατί άραγε «εγώ η Σοφία (πρώην Κατσανέβα) Παπανδρέου, το γένος εβραιοMινέικο» είναι μόνιμη κάτοικος Montreal; Για να ελέγχει καλύτερα και να διεκπεραιώνει «υποθέσεις» της τεράστιας τσαντομινέικης real estate οικογενειακής περιουσίας και επιχείρησης που μόνον η στοά του Μανχάταν έχει γνώσιν της έκτασής της.

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
    ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ «ΤΣΑΙΗΖ ΜΑΝΧΑΤΤΑΝ» ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΚ. Η ΙΔΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ «ΔΑΝΕΙΣΕ» ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

    Κατάκλεψε τα ταμεία του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ που ο πατέρας του Σημίτη παρέδωσε τα μισά στο βασιλιά και τα υπόλοιπα στον πρωθυπουργό τότε Παπανδρέου εκ των οποίων μεγάλο τμήμα απεστάλη στον υιό Ανδρέα Παπανδρέου λιποτάκτη τότε στο Αμέρικα για να ιδρύσει οργανώσεις πολιτικής παρέμβασης και επιρροής σε πανεπιστήμια της Αμερικής. Από αυτά τα χρήματα μεγάλο τμήμα κατέληξε «μυστηριωδώς», σε ανθελληνικές μασονικές οργανώσεις όπου ο «αγαπητός υιός Μινέικο» εγνωρίσθη με τον αρχιραβίνο πεθερό Τσαντ, ασπάσθηκε λόγω μαμάς Μινέικο τον εβραϊκό μασονισμό και διεκανονίσθη το προξενιό με την Μαργαρίτα, αν και επίσημα ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος μέσα σε οδοντιατρείο! Την στοά των αρχιραβίνων Τσαντ επεσκέφθη προ τριών ημερών ο νεότερος Γ. Παπανδρέου, όπου επίσης ανεβαπτίσθη η μητρική παράδοσις.
    Ποιος θα είναι ο ρόλος του Παπανδρέου junior; Είναι προβλέψιμος και εντυπωσιακά προδιαγεγραμμένος. Τον είδαμε στα πολύ σοβαρά όπως στο βρώμικο σχέδιο Ανάν αλλά και σε ηπιότερα ζητήματα όπως τη συνθήκη του Μοντρέ που προβλέπει ότι τα Δαρδανέλλια, ο Ελλήσποντος, θα λέγονται σκέτο «Στενά». Οι Τούρκοι εζήτησαν να ονομαστούν «Τουρκικά Στενά». Καμία χώρα δε δέχτηκε. Ξέρετε ποιος ζήτησε να ονομαστούν «Τούρκικα Στενά»; Μόνον ο «μεγάλος ηγέτης» Γεώργιος Παπανδρέου junior. Υπ. Εξωτερικών τότε!

    ΠΟΣΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΙΣΕΡΕΥΣΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου