Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Ο Πρωθυπουργός σε μόνιμες διακοπές εδώ και καιρό με τα άνευ ουσίας και αποτελέσματος ταξίδια του σε διάφορες χώρες και τώρα για τις επίσημες καλοκαιρινές διακοπές του στην Πάρο. Οι περισσότεροι βουλευτές άφαντοι σε κάποιες γωνιές της Ελλάδας αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις αφού είναι η εποχή της καλογινομένης ντομάτας την οποία φοβούνται μια και είναι ντυμένοι με ελαφριά ανοιχτόχρωμα ρούχα!!! Βέβαια η κυβέρνηση με τα κατώτερα στελέχη δουλεύει στο φουλ και μάλιστα ανέβασαν στο Ιντερνέτ την διαβούλευση για το μείζον θέμα των κουλοχέρηδων!!! Έτσι δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση που οι πλαζ και οι παραλίες γέμισαν με laptop και προβληματισμένους παραθεριστές οι οποίοι αγωνιωδώς προσπαθούν να πιάσουν σήμα για να συμμετέχουν και να εκφέρουν γνώμη σε αυτή την σοβαρή διαβούλευση!!!

Α ξέχασα το κυριότερο, ξοπίσω από την κυβερνητική διακοχαλαρωαπραξία έμειναν και οι εντεταλμένοι αντικειμενικοί πληροφοριοδότες της κοινής γνώμης οι οποίοι στα διάφορα δελτία των καναλιών τους κάνουν διαγωνισμό καταστροφολογίας για το επερχόμενο φθινόπωρο. Αχ πως άλλαξαν τα πράγματα στο 1ο χρόνο της μ.Δ.Ν.Τ εποχής ή της χρονιάς των άλαλων παλαμοκρουστών βουλευτών της...........
κυβερνητικής πλειοψηφίας. Θυμόμαστε από παιδιά ότι ο Αύγουστος ήταν ο κατεξοχήν μήνας της ξεκούρασης όλων μας και μάλιστα λέγαμε θα γεμίσουμε τις μπαταρίες για να ξεκινήσουμε με χαρούμενη διάθεση και δύναμη την δουλειά, οι μεγαλύτεροι και το σχολείο οι νεώτεροι για να πάμε ένα βήμα παραπάνω στην υλοποίηση των προσδοκιών και των επιδιώξεων της ζωής μας.

Τώρα νιώθουμε αβεβαιότητα για τα μελλούμενα, δεν κάνουμε σχέδια και ένας φόβος πλανάτε πάνω από τα κεφάλια όλων μας για το που οδηγείτε η πατρίδα μας. Η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας δείχνει να είναι εξαρτημένα από τον λόγο των χαρτογιακάδων της λεγόμενης Τρόικας οι οποίοι έρχονται και περιδιαβαίνουν τα υπουργεία (με τα σακάκια στους ώμους) για να ελέγχουν και να δίνουν μετά τις διαταγές που κομίζουν από τους εντολοδόχους τους.

Ο δε κ. Πρωθυπουργός μας εκτός από τους δικούς μας υπουργούς και γραμματείς (τους οποίους μάλλον θεωρεί ανεπαρκείς και ανίκανους) προσέλαβε και ξένους συμβούλους εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν υπηρέτες των δύο οργανισμών.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι λειτουργώντας σαν πλοιάρια συνοδείας θα οδηγήσουν το καράβι που λέγεται Ελλάδα προς στον Καιάδα και όχι προς την έξοδο από την κρίση!!!

Φίλες/οι η περιβόητη φράση του Κ. Καραμανλή το 1963 “Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα” μοιάζει να εκφράζει απόλυτα την σημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας!!!