Οι Τυφλοπόντικες των Μπλογκς

70
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης



Talpa europαea): Ασπάλακας ή κοινώς τυφλοπόντικας

Ο Τυφλοπόντικας, είναι ένα συμπαθέστατο εντομοφάγο τρωκτικό, μικρού μεγέθους, που ζει σε υπόγειες στοές. Έχει μικρά μάτια τα οποία καλύπτονται από επιδερμίδα και γι’ αυτό η όρασή του είναι ασθενής. Εχει πολύ απαλό καστανό-γκρίζο τρίχωμα και παρότι διαθέτει δυνατούς κυνόδοντες και νύχια, είναι ένα άκακο, φοβισμένο αλλά και παρεξηγημένο ζωάκι.
Μεταφορικά, λέμε τυφλοπόντικες ανθρώπους, με ασθενή πνευματική όραση, που συνηθίζουν να ζουν στο σκοτάδι και οι οποίοι δεν είναι τόσο αθώοι, όπως οι ασπάλακες. Φοβούνται και μισούν οτιδήποτε κινείται στο φως. Στη γλώσσα των μυστικών υπηρεσιών, τυφλοπόντικες ονομάζονται οι διπλοί πράκτορες. Το είδος αυτό ευδοκιμεί και στον βρώμικο ιδεολογικό πόλεμο. Τον τελευταίο καιρό, βλέποντας την διαρκώς ανερχόμενη ισχύ των Μπλογκς στον τομέα της πληροφόρησης και εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία, οι
τυφλοπόντικες βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Το σκοτάδι είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους. Σκοπός τους είναι η δημιουργία σύγχυσης, η διάχυση ψευδών ειδήσεων η συκοφάντηση και ο δημόσιος διασυρμός όσων θεωρούν ιδεολογικούς αντιπάλους τους.. Ζουν και εργάζονται συνήθως σε υπόγεια. Προσποιούμενοι δήθεν τους οργισμένους «καθαρούς» πολίτες, χρησιμοποιούν διάφορα ψευδώνυμα για να ρίξουν το δηλητήριό τους, όπως τα ερπετά και εδώ διαφέρουν από τους ασπάλακες. Οι ασπάλακες επέλεξαν το σκοτάδι μόνο και μόνο για να επιβιώσουν, ενώ οι ανθρώπινοι τυφλοπόντικες, το κάνουν, κάποιοι με το αζημίωτο αλλά οι περισσότεροι γιατί ηδονίζονται σπιλώνοντας και ρουφιανεύοντας. Το μοναδικό τους επιχείρημα, είναι η δήθεν Δημοκρατία και Ελευθερία του διαδικτύου και των Μπλογκς. Αυτό ακριβώς που επεσήμανε και ο μέγας μαθητής του Αριστοτέλη και διάδοχός του στην «Περιπατητική Σχολή», ο Θεόφραστος (372-287 π.Χ.) στο Χαρακτήρα του συκοφάντη:»κακώς λέγειν αποκαλών παρρησίαν και δημοκρατίαν και ελευθερίαν και των εν τω βίω ήδιστα τούτο ποιών» (την συκοφαντία την ονομάζει(ο τυφλοπόντικας) ελευθερία του λόγου, Δημοκρατία και ελευθερία (παρότι) η συκοφαντία του προκαλεί την μεγαλύτερη ικανοποίηση στη ζωή».
Είναι απαραίτητο και θεμιτό να υπάρχει ανωνυμία για όσους σχολιάζουν, εκθέτοντας την άποψή τους με επιχειρήματα και δεν επιθυμούν να εμφανίσουν το πρόσωπό τους. Όταν όμως κάποιοι απλώς συκοφαντούν, βρίζουν και βγάζουν τα εσώψυχά τους σε βάρος άλλων, που δεν τους γνωρίζουν καν, τότε, αυτό δεν έχει καμία σχέση με ελευθερία λόγου αλλά ελευθερία διάδοσης ασθενειών. Πολλά μπλογκς, έχουν ήδη κατανοήσει τους μελλοντικούς κινδύνους και έχουν θέσει κάποιους όρους. Αν αφήσουμε τους τυφλοπόντικες-συκοφάντες-υβριστές να κυριαρχήσουν στα μπλογκς, σαν ιοί, αφήνοντας παντού και δίχως αιδώ τα απορρίμματά τους, σε λίγο καιρό θα βρωμίσουν τα μπλογκς από τη δυσοσμία τους, πνίγοντας κάθε σοβαρή ελεύθερη έκφραση ανωνυμίας.

Δημοσίευση σχολίου

70Σχόλια
  1. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΑΛΛΟΥΣ.Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΥΑΛΟΥ ,ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.ΟΙ "ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ" ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΗ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ , ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ , ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΤΑΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ(ΔΙΑΒΑΖΕΙ).ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.ΑΝ ΣΑΣ ΔΥΝΟΤΑΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΕΝΤΕ , ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ , ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΑΤΕ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΣΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΙ!!


    ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ Η Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ;


    ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΟΣΒΛΗΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ;

    Η ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

    ΜΠΟΜΠΟΛΙ-ΣΤΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ!!!

    ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ!!


    ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ Η ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ!!

    ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟΥ !!!!


    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ!!

    ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΜΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

    ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ

    ΘΕΜΟΣ (ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΣΑ)_

    ΚΑΨΗΣ (ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΗΝΟΜΕΝΟ)

    ΨΥΧΑΡΗΣ (ΙΕΡΕΑΣ)

    ΤΡΑΓΚΑΣ (ΑΦΡΑΓΟΣ ΥΒΡΙΣΤΗΣ)

    ΕΛΛΗ (ΣΑΒΟΥΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑ)

    ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ (ΑΝΔΡΙΚΕΛΟ)

    ΑΝΕΞΑΝΤΗΤΗ ΛΙΣΤΑ

    ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ (εγινε ανθρωποσ με επιδωτησεισ)
    ποιοσ δεν θυμαται την κυριακη των παπουτσιων που σηκωσε ολεσ τισ κρατικεσ επιδοτησεισ;

    ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΡΙΘΜΙΣΩ!

    ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΦΙΛΕ , ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΠΟΙΟ BLOG.ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΤΑΛΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΨΕΩΝ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ Ή ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ , ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΣΟΚΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΦΙΔΙ
    ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΤΡΙΣ ΣΒΡΟΥΡΕΣ
    ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΣΟΚΟ ΦΙΓΟΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ.

    ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΙΚΟ...ΠΙΣΩ..ΠΙΣΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζζζζζζζζζζζζζζζζζζπ.
    Γειά. Πώς πάει; Να κάτσω λίγο στο πιάτο; Τι τρώτε; Α! Τυφλοπόντικες των μπλογκς. Θα μυγοφτύσω να δοκιμάσω λίγο. Μμμμ. Χαζοφάί σερβίρει ο καφετζής. Χαζό. Χαζό.
    Ζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζπ.
    Κάθε γνώμη αξίζει. Κάτι θέ να πει ο κάθε θαμώνας. Σχολιάζει και κάτι λέει. Ακούτε τον. Μη βάζετε κερί σταφτιά σας. Ακούτε τον θαμώνα. Ακούτε.
    Λέει πουχού ότι η ελληνική γλώσσα βάλεται, ότι το πολυτονικό πρέπει να επανέλθει, ακούτε τον. Λέει ότι η ελληνική είναι η γλώσσα των προγόνων των ελλήνων, ακούτε τον. Η τέλεια γλώσσα. Ακούτε. Κάτι θεναπεί. Δεν είναι για πέταμα οι γνώμες.
    Ζζζζζζζζζζζζπ.

    Η μυία (και γλωσσού)
    τού καφενείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούστ παλόμυγα.
    Οι Έλληνες δεν έχουν καμία εθνολογική ομοιογένεια. Αποτελούν αιμομεικτικό μείγμα Σλαβικών και Νεοζηλανδικών φύλων, τα οποία έπειτα από συνεχείς επιμείξεις με Περουβιανούς, Φλαμανδούς και Κορεάτες πρόσφυγες δημιούργησαν τη σημερινή εθνολογική ταυτότητα των Ελ-λην-ων. Η δε ελληνική γλώσσα, εμφανισθείσα μόλις τη δεκαετία του '20 αποτελεί απόγονο Σλαβοταϊλανδέζικης διαλέκτου, μία εκ των 15 γλωσσικών ιδιωμάτων της Τζεκισχανικής Αυτοκρατορίας.

    Η Μυγοσκοτώστρα ή
    Μπούκυ ο σουγιάς,
    Χάκερ τού κολοσέρβερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΟΥΚΥ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΜΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ;
    ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ Η ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΠ@ΥΚΙ;
    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λύση νόμιμη δεν υπάρχει .
    Μην περιμένετε οι δικαστές να δώσουν λύση .
    Ούτε οι δικηγόροι , Ανδριόπουλοι , θα μας δώσουν λύση .
    Μόνο οι Ανδρειωμένοι Έλληνες με τα άρματα στα χέρια ,
    θα μας δώσουν λύση .
    Άντε Τσολιάδες , μου βγείτε στους δρόμους και μην αφήσετε μαυρόημίμαυρο και αλβανικό , ρουθούνι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι φανεροι,πληρωμενοι τυφλοποντικες που κυκλοφορουν καταμεσημερο δεν ενοχλουν,φυσικα οχι, διοτι διαστρεβλονουν την αληθεια και ζουν στον σβερκο του ελληνικου λαου.
    Οσο για τους αρουρεους οι οποιοι απο οπου περνουν δεν αφεινουν τιποτα ορθιο,καταμεσημερο, τι εχεται να πειτε,τιποτα, γιατι ειστε εσεις που καταληστεψατε το ελληνικο κρατος και μας το παιζεται ταχα διανοουμενοι ,δημοκρατες,ειστε εσεις και αρουρεοι και τυφλοποντικες.
    Η θρασητητα σας εχει και τα ορια της,εισται υποχρεωμενοι εστω και ανωνημα να ακουτε αληθειες,η συμπεριφορα σας και το υφος σας μου θυμιζουν τακτικες ολοκληρωτικων καθεστοτων, ασε τις βλακιες και μην παιζεις με τις λεξεις.
    Θα σταματησουμε να γραφουμε μονο οτ
    αν εξαφανησθουν κατι αρουρεοι σαν εσενα.
    Πληρωμενα τομαρια, ελεηνα υποκειμενα, αποβρασματα της κοινωνιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπα; δεν αρεσουν στον κ. Πιστο-φιδι
    οι αρουραιοι των μπλογκς;

    Ε τοτε να φυγει το πιστο-πρασινο-φιδι, να πει αλλου, τοσα ΜΜΑ*
    καταπρασινα υπαρχουν, ας παει εκει να κανει το κομματι του.

    Εμεις εδω θα λεμε οτι θελουμε , θα βριζουμε, και θα κανουμε μπαχαλο ολες τις αναρτησεις, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ, γκεγκε κυριε Πιστο-φιδι μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάλλον πληρωμένος ορθογράφος ο Έλληνας !!!!
    Οι μισοί που συμμετέχουν σε αυτό το blog είναι άρρωστοι από μίσος ,ΣΕ ΟΠΟΙΩΝΔΗΠΟΤΕ , η είναι πληρωμένοι από διάφορα κόμματα !!
    Τους καταλαβαίνεις από της πολλές αντίγραφες του ίδιου άρθρου σε όλες τις σελίδες !!!
    ΜΟΝΟ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Η ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΑ COPY-PASTE !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απόλυτα σωστός ο Πιστοφίδης !!
    Όλο και μικρότερη συμμετοχή βλέπω στις συζητήσεις του Καφενείου !!
    Καταντάει κουραστικό να διαβάζεις τα ίδια εμετικά αποβράσματα που βρίζουν ,ψεύδονται η απλά πληρώνονται να δημαγωγούν και να κατηγορούν !!
    Σε λίγο θα μείνουνε μόνοι τους και θα εξαφανιστεί το Καφενείο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Τυφλοπόντικας, είναι ένα συμπαθέστατο εντομοφάγο τρωκτικό, μικρού μεγέθους, που ζει σε υπόγειες..... στοές. Έχει μικρά μάτια τα οποία καλύπτονται από κομματικη χρωματικη επιδερμίδα και γι’ αυτό η όρασή του είναι ασθενής. Eχει πολύ απαλό καστανό-γκρίζο τρίχωμα [ΜΟΥΖΑΚΗ]και παρότι διαθέτει δυνατούς κυνόδοντες και νύχια, είναι ένα άκακο, φοβισμένο αλλά και παρεξηγημένο ζωάκι.
    Μεταφορικά, λέμε τυφλοπόντικες ανθρώπους, με ασθενή πνευματική όραση, που συνηθίζουν να δουλευουν για το σκοταδι και οι οποίοι δεν είναι τόσο αθώοι, όπως οι ασπάλακες. Φοβούνται και μισούν οτιδήποτε κινείται στο φως. Στη γλώσσα των μυστικών υπηρεσιών, τυφλοπόντικες ονομάζονται οι διπλοί πράκτορες.[πρασινοκοκκινη] Το είδος αυτό ευδοκιμεί και στον βρώμικο ιδεολογικό πόλεμο. Τον τελευταίο καιρό, βλέποντας την διαρκώς ανερχόμενη ισχύ των Μπλογκς στον τομέα της πληροφόρησης και εκμεταλλευόμενοι την επωνυμια τους οι
    τυφλοπόντικες βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Το σκοτάδι είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους. Σκοπός τους είναι η δημιουργία σύγχυσης, η διάχυση ψευδών ειδήσεων η συκοφάντηση και ο δημόσιος διασυρμός όσων θεωρούν ιδεολογικούς αντιπάλους τους.. Ζουν και εργάζονται υπόγεια. Προσποιούμενοι δήθεν τους οργισμένους «καθαρούς» πολίτες, σου μιλουν επωνυμα για να ρίξουν το δηλητήριό τους, όπως τα ερπετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aιντε θύματα , άιντε ψώνια,
    άιντε σύμβολα αιώνια,
    αν ξυπνήσετε μονομιάς,
    θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ελευθερία πάει αντάμα με την επωνυμία Αλέξανδρε. Γιατί όπως είπε και ο μεγάλος μας δάσκαλος Παπανούτσος η ελευθερία μπορεί να ζει ακόμη και σαν τρωγλοδύτης αλλά πάντα με το πρόσωπό της ξέσκεπο και αστραφτερό. Γιατί; Γιατί επιβάλλει την ευθύνη λέω εγώ. Την ευθύνη των έργων και πράξεών σου.

    ευγ.ανδρικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. η καλοαναθρεμμένη, νεοταξική «αριστερά» που διαμορφώνει ένα λόγο ηθικών δακρύων και αφορισμών, ένα λόγο πολιτικής αυθάδειας, στιγματισμού των αντιπάλων και αφορισμού: Το νέο-ναζιστικό λόγο της Νέας Τάξης:
    • Κομπάζει ημιμαθώς και αυτοπροβάλλεται σαν «ενσαρκωτής» του «φωτός» και της «προόδου». Είναι αυτή η κοσμοπολίτικη «αριστερά» που έχει οδηγηθεί από την καταγγελία της κατανάλωσης στην κατανάλωση της καταγγελίας και των αφορισμών.
    • Ο «αριστερός» νεοταξίτικος λόγος είναι προφητικός, κοσμοσωτήριος και υπερβολικά πομπώδης. Παρατηρήστε το λόγο και των λεξιλόγιο των «εκσυγχρονιστών», των «φωταδιστών», των «υπαρεπαναστατών», των «αντιεθνικιστών» και «αντιρατσιστών» και θα καταλάβετε…
    • Ο «αριστερός» αυτός λόγος λειτουργεί τρομοκρατικά, υπερασπίζοντας την εξουσία της κοσμοπολίτικης ομοιομορφίας.
    • Τρέφεται από την πολιτική κακοπιστία και την τροφοδοτεί αφορίζοντας τους αντιπάλους της. Ταυτίζει κάθε αγωνιστική αμφισβήτηση και κάθε εθνικό προβληματισμό με τα τεχνητά «σκιάχτρα» του φασισμού. Είναι ένας λόγος «δόγμα», ακίνητος, στείρος, ένας λόγος κατεστημένος και ακραία αυταρχικός.

    Το βαρύ φορτίο της Ιστορίας είναι σήμερα αυτή η νεοταξική «αριστερά»: Η πέμπτη φάλαγγα της πλανητικής εξουσίας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΚΟ !!!!!

    Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!!

    ΠΑΛΑΙΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ..

    ΑΔΛΕΦΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ..

    ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε μας δουλευται κανονικα.Απο την μνια υποστηριζεται τους κουκουλοφορους και απο την αλλη ζητατε τα σχολια να ειναι επωνημα,τελικα εχεται καμια συνεπεια η συνεχεια στα λεγομενα σας,η εισται σαν τα νερα του ευριπου .
    Εισται πολυ ανοητοι να νομιζεται οτι ξεχναμε γρηγορα,τι λεγατε στο παρελθον και πρατεται σημερα ειναι γνωστα σε ολους,σκουλικια οτι κανεται θα τα βρειτε μποστα σας,υπαρχει και θεια δικη, ντροπη σας,ντροπη και σε ολους τους κατ επαγγελμα ψευτες, δεν χρειαζεται να τους αναφερουμαι, ειναι γνωστοι στο πανελληνειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΜΠΡΑΒΟ, ΕΥΓΕΝΙΕ, ΑΛΕΞΑΝΤΡΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ" ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.

    ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 3Η ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ!

    ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΩ ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΙΜΩΣΗ.

    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΟΥΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΕ κ. ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ.



    Ανώνυμος είπε...
    Δυστυχώς κ. Πιστοφίδη και λοιποί παράγοντες του καφενείου το γεγονός ότι σβήσατε το σχόλιο μου (που δημοσίευσα περίπου στις 2:30 μμ) που δεν περιείχε ούτε μία ύβρη αλλά έθετε προφανώς σε δύσκολη θέση τον αρθρογράφο σας αφαιρεί πλέον το δικαίωμα να επικαλείστε ελευθερία του λόγου και καταδεικνύει πώς όπως και ο τελευταίος δικτατορίσκος ό,τι δεν σας αρέσει για οποιονδήποτε λόγο το σβήνετε αυθαιρέτως εφ’ όσον το εν λόγω σχόλιο δεν ήταν ούτε υβριστικό ούτε άσχετο.

    Επαναλαμβάνω όμως το περιεχόμενο του για χάρη της Δημοκρατίας και δεν περιπίπτω σε ύβρεις παρ’ όλο που το πρόσωπο που έχετε επιδείξει ως προς τα εμένα είναι επιεικώς κατάπτυστο.

    Το σχόλιο μου λοιπόν έλεγε προς τον κ. Πιστοφίδη ότι όταν ένα σχόλιο είτε ανώνυμο είτε τύποις επώνυμο παραθέτει γεγονότα και άλλες εξακριβώσιμες αλήθειες τότε δεν μπορεί ο σχολιαστής του να κατηγορηθεί όπως αποπειράται ο κ. Πιστοφίδης να χαρακτηρίσει συλλήβδην όλους τους σχολιαστές που τον φέρνουν προ των αληθειών που ο ίδιος παραδέχεται (από το βιογραφικό του μέχρι περίεργες συμφωνίες που ο ίδιος περιγράφει) ώστε να εξηγηθεί επ’ αυτών για να δούμε ως αναγνώστες εάν έχει δικαίωμα να καταφέρεται εναντίον τρίτων ή ολόκληρου του Ελληνικού Λαού για λασπολογία ή κακοήθεια.

    Το εάν ο κάθε κ. Πιστοφίδης προτιμάει να υβρίσει αντί να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει την θέση του εφ’ όσον θεωρεί τον εαυτό του καθαρό και όχι συμμέτοχο σε σκαιές διαδικασίες – ‘λαμογιές’ είναι δικαίωμα του αλλά αντικειμενικά αυτοχαρακτηρίζεται χωρίς την βοήθεια κανενός «τυφλοπόντικα» και κατ’ αυτήν την έννοια και ο ίδιος δεν παρουσιάζεται στο φώς αφού κρύβει και αρνείται να απαντήσει για πράγματα που ομολογουμένως υποδεικνύουν μη αξιοκρατικές μεθοδεύσεις.

    Συνεπώς, όταν ο κάθε κ. Πιστοφίδης αποφασίζει να βγεί δημοσίως για να κάνει τον κριτή του Ελληνικού Λαού θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι και ο ίδιος θα κριθεί βάσει ερωτήσεων από τον Ελληνικό Λαό. Και οι ερωτήσεις δεν χρειάζονται υπογραφή όταν είναι καίριες και ουσιαστικές. Χρειάζονται απάντηση.

    Όσον αφορά τις όποιες ύβρεις το γεγονός ότι το καφενείο επιλέγει να σβήνει, χωρίς ίχνος, μηνύματα χωρίς καμμία ύβρη αλλά σαφή επιχειρήματα και αφήνει άλλα που βρίθουν ασυνάρτητων και αβάσιμων χαρακτηρισμών (σφάλμα στο οποίο έχει περιπέσει και η παρούσα ανάρτηση του κ. Πιστοφίδη) υποδεικνύει ότι και αυτές εξυπηρετούν τις εντυπώσεις και δεν παρουσιάζουν απειλή για αναρτησίες όπως ο συγκεκριμένος.

    Εξ άλλου ως θαμώνας του καφενείου για σειρά μηνών δεν έχω δει κανέναν και ούτε εσάς κ. Πιστοφίδη να αφιερώνετε και να επενδύετε σε ένα άρθρο για να στηλιτεύσετε πραγματικούς λεκτικούς οχετούς που υπήρχαν σε τεράστια έξαρση μέχρι και τα μέσα του καλοκαιριού.

    Φαντάζομαι ότι η ευαισθησία σας δεν θίχτηκε από αυτούς.

    ΠΡΟΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟ :

    Το συγκεκριμένο σχόλιο το έχω σώσει οπότε και να μου το σβήσετε θα το επικολλήσω ξανά στα σχόλια της συγκεκριμένης ανάρτησης και μόνο.
    28 Αυγούστου 2010 5:29 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εδώ μπήκε θέμα επωνυμίας ή ανωνυμίας των σχολιαστών.. Αν σωστά λοιπόν έχω αντιληφθεί έχω να παρατηρήσω λιτά και ανώνυμα τα εξής. Όταν το σχόλιο δεν προσβάλλει προσωπικα κάποιον ή κάποιους, τα αναφερόμενα στο περιεχόμενό του είναι ακριβή και συνοδεύονται από παραπομπές σε έγκυρες δημοσιεύσεις, φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις καταγγελίες, ή αφορά ευπρεπή πολιτική κριτική τότε ουδείς υποχρεώνει κανένα να υπογράψει επώνυμα το σχόλιο ή την ανάρτησή του.

    Ο κίνδυνος της αβίαστης έκφρασης στις ιστοσελίδες προερχεται αποκλειστικά από εκείνους τους οποίους ο κ. Πιστοφίδης κάπως υπερβολικά αλλά στην ουσία ακριβέστατα χαρακτηρίζει τυφλοπόντικες. Είναι αυτοί που με την περιφορά ψευδών αναφορών λασπώνουν από την ασφαλή τους ανώνυμη θέση πρόσωπα και προσωπικές διαδρομές.

    Έχω κατακρίνει πολλές φορές όπως και έχω επιδοκιμάσει πολλές αρθρογράφους και σχολιαστές και όχι μόνο εδώ, δίχως να εκτρέπομαι των ορίων που μου επιτρέπει ο πολιτισμός γι αυτό και δικαιούμαι να σχολιάζω ανώνυμα. Αυτά είναι η άποψή μου.

    αντίνωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε 28 Αυγούστου 2010 5:42 μ.μ.
    Ποτέ δεν κατεβαζω σχόλια που δεν είναι υβριστικά και χυδαία.
    Αρα ποτέ δεν σου κατεβασα σχόλιο αν δεν ήταν υβριστικό
    Προφανως έσβηασα τα δύο όμοια και αφησα το ένα
    Φιλικά
    ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητέ Αντίνωρ,

    χαίρομαι για την τοποθέτηση σου αλλά διαφωνώ καθέτως στην υποστήριξη σου του χαρακτηρισμού και της τοποθέτησης του αρθρογράφου για τον εξής λόγο:

    Εάν οι αναφορές σε ένα ανώνυμο σχόλιο είναι ψευδείς σημαίνει ότι καταρρίπτονται εύκολα με την απλή παράθεση της αλήθειας είτε από τον προσβαλλόμενο είτε από άλλον σχολιαστή.

    Εάν όπως είπες και εσύ δεν υφίσταται ψεύδος αλλά πρόκειται είτε για αλήθειες / τεκμήρια είτε για πολιτική τοποθέτηση / κριτική / εκτίμηση βάσει επιχειρημάτων δεν έχει δικαίωμα να καταφύγει ως άμυνα οποιοσδήποτε επικαλούμενος την ανωνυμία του σχολιαστή καθότι η αλήθεια δεν χρειάζεται επώνυμο και το ψεύδος καταπίπτει.

    Στη μόνη περίπτωση που ένας σχολιαστής ανώνυμος ή τύποις επώνυμος απολαμβάνει

    Ασφάλεια είναι όταν απλώς βρίζει χωρίς κανέναν άλλον σκοπό εκτός της παράθεσης διαφόρων επιθέτων και απειλών δυσαρέστων ενεργειών.

    Σε κάθε άλλη περίπτωση η επίκληση και επίθεση του όποιου αρθρογράφου σε ανώνυμο σχολιαστή μόνο στο θέμα της ανωνυμίας του αγνοώντας επίτηδες το περιεχόμενο του σχολίου δεν είναι τίποτε άλλο από τακτική αποφυγής και προπέτασμα καπνού.

    Συνεπώς, δεν δικαιούται ο κ. Πιστοφίδης να ονομάζει τους ανώνυμους σχολιαστές ο,τιδήποτε εκτός από αυτούς που το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν χωρίς να προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν.

    Ατόπημα στο οποίο δυστυχώς έχει περιπέσει πλειάδα αρθρογράφων που αλληλοϋποστηρίζονται αυτή την εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΦΕΤΖΗ,

    λυπάμαι αλλά αναφερόμουν σε ένα σχόλιο γύρω στις 2:30 μ.μ. που εξαφανίστηκε και μάλιστα έχω και άτομο που το είδε αναρτημένο και άλλο ένα που ήταν εκ νέου αναρτημένο στις 5:29 και εξαφανίστηκε αλλά σε αυτό έχω αντιγράψει όλη την σελίδα και φαίνεται το σχόλιο μου που τώρα δεν υπάρχει ούτε ίχνος του.

    Εάν θέλεις σου στέλνω το έγγραφο συστημένο όπου μου πείς για να δείς ότι δεν λέω πράγματα έτσι.

    Εάν πάλι δεν ήσουν εσύ θα πρέπει να δεις τί συμβαίνει στο καφενείο σου.

    Διότι δεν ήταν η πρώτη φορά σε σχόλιο μου, αλλά σήμερα το κακό παραέγινε, ιδιαιτέρως σε μία ανάρτηση που λέει όλους σχεδόν τους θαμώνες / σχολιαστές "τυφλοπόντικες" που είναι και προσβολή στους αναγνώστες σου. Και θα ήθελα μια που πέρασες από εδώ να σε ρωτήσω : ύβρεις από το βάθρο του αρθρογράφου γιατί τις αναρτάς; εφ' όσον δηλώνεις ότι δεν θέλεις υβριστικά, προσβλητικά ... σχόλια στην ανάρτηση.

    Η ανάρτηση δεν έχει αντίστοιχες υποχρεώσεις;

    είμαι ο 5:42.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φίλε 28 Αυγούστου 2010 6:35 μ.μ.
    Προφανώς να μου στείλεις στο μειλ του καφενείου τη σελίδα που λες ότι εχεις αποθηκεύσει για να δω τι γίνεται, διότι οπως σου είπα ποτέ δεν κατεβάζω σχόλια που δεν ειναι υβριστικά ή χυδαία.
    Προσπαθώ στο καφενείο να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση απόψεων
    Πάντως θέλω να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου στο καφενείο και για το ενδιαφέρον σου
    Φιλικά

    ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΚΑΦΕΤΖΗ,

    Σεβαστό το ότι θέλεις και εσύ να διατηρήσεις την ανωνυμία που τόσο πολύ σκανδαλίζει συγκεκριμένους αρθρογράφους σου και θα σου στείλω ηλεκτρονικά το mail με την προϋπόθεση όμως ότι είναι μία διεύθυνση που την βλέπεις εσύ και όχι άλλοι συνεργάτες. Και ότι θα με πληροφορήσεις τί ακριβώς έγινε και ποιός ευθύνεται.

    Δεν μου απάντησες όμως στην ερώτηση που σου έκανα. Δεν πρόκειται για τοποθέτηση πολιτική σε περίπτωση που επικαλεστείς ουδετερότητα αλλά αντικειμενική επί των ύβρεων και προσβολών / επιθέσεων επί επιλογών που υπάρχουν διαθέσιμες στα πλαίσια του διαδικτύου.

    Περιμένω την απάντηση σου επί του θέματος των ορίων συμπεριφοράς όχι μόνο για σχολιαστές αλλά και αρθρογράφους στο καφενείο.

    Ο 5:42

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ ,
    28 Αυγούστου 2010 6:25 μ.μ.

    Πιθανό η χρήση της γλώσσας μου να μην ήταν ορθή (μαθηματικός είμαι) και γι αυτό δεν έγινα αντιληπτός.

    Πουθενά δεν ανέφερα ότι ο αναρτών όπως ο αποθανών δεδικαίωται. Απλώς έχει το περίσσιο θάρρος ή και θράσος σε ορισμένες περιπτώσεις να αναλαμβάνει την ευθύνη. Κι αυτό είναι ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ απ' όποια οπτική κι αν το δείς γιατί αναλαμβάνει και τις συνέπειες των λόγων ή των πράξεών του.

    Και δεύτερον. Κρίνω κάποιον από αυτά που γράφει ή λέει και όχι από το ποιος είναι και μάλιστα όταν αυτό το who is who του περιγράφεται με χυδαία κοσμητικά επίθετα τα οποία δεν είμαι σε θέση να εξακριβώσω ή εμπας περιπτώσει δεν ενδιαφέρομαι και να εξακριβώσω.

    Και τελευταίο. Ποιος είμαι εγώ που θα ασκήσω προσωπική κριτική σε κάποιον που δεν γνωρίζω γιατί έτσι άκουσα ή έτσι μου ψιθύρισαν στ' αυτί έτσι ώστε όπως μου υποδεικνύεις να τον υπχρεώσω να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.. Αυτό δείχνει κοινωνική ή πολιτική εμπάθεια στην οποία καταφεύγουν οι μικρόνοες και οι απροσάρμοστοι. Αυτό ξέρω εγώ να πω.. τίποτα άλλο.

    αντίνωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Αντίνωρ,

    Νομίζω ότι δεν εκτιμάς τις καταστάσεις σωστά διότι δεν νομίζω ότι μπορείς να χαρακτηρίσεις ‘ανδρισμό’ το να χαρακτηρισθεί ένα σύνολο ανθρώπων συλλήβδην από ένα άτομο επωνύμως με προσβλητικό χαρακτηρισμό, ούτε ότι βέβαια αποτελεί ανάληψη ευθυνών από τον επώνυμο εξαπολύοντα τις ύβρεις διότι απλούστατα σε κάθε έναν που θα τον εγκαλέσει βάσει της επίθεσης του αυτής μπορεί να ισχυρισθεί ενώπιον πάσας αρχής και ακροατηρίου / κοινού ότι δεν αναφερόταν στον συγκεκριμένο άνθρωπο που του ζητάει να ανακαλέσει ή του ζητάει ευθύνες.

    Αντιθέτως ακριβώς επειδή απευθύνεται σε όλους γενικά και άρα σε κανέναν συγκεκριμένα οπότε να υπάρχει και θέμα ανάληψης ευθυνών η πράξη αυτή δεν εμπεριέχει ανδρισμό αλλά δειλία αφού όταν κατηγορείς ένα ανώνυμο σύνολο (π.χ. Έλληνες, Χριστιανούς, πολιτικούς, αλβανούς, ΔΥ, ΙΔ, επιχειρηματίες, ΕΕ, κ.ο.κ.) δεν μπορείς να έχεις θέμα με οποιονδήποτε έναν ισχυρισθεί ότι προσεβλήθη αφού μετά μπορείς χωρίς πρόβλημα να προσαρμόσεις το σε ποιους απευθύνεται η ύβρεις ώστε να μην συμπεριλαμβάνει τον άνθρωπο που σε εγκαλεί και να επικαλεστείς παρεξήγηση.

    Ούτως ή άλλως ο μαζικός χαρακτηρισμός οποιουδήποτε κοινωνικού ή άλλου συνόλου πολλών ανθρώπων (με ελάχιστες εξαιρετικά ακραίες περιπτώσεις που ακόμα και αυτές έχουν να επιδείξουν διαφορετικότητα και περιπτωσιολογία) υποδεικνύει τουλάχιστον περιορισμένη σκέψη στα πλαίσια στερεότυπων ή και ρατσισμό.

    Βεβαίως ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι ό,τι θέλει στα πλαίσια όμως της ευπρέπειας και του σεβασμού των άλλων.

    Τέλος, διαφωνώ κάθετα με την τελευταία σου παράγραφο, όπου ρωτάς «ποιος είμαι εγώ που θα ασκήσω κριτική» και μάλιστα προσωπική: σαφώς δεν πέφτει σε κανέναν λόγος να κρίνουμε τις προσωπικές επιλογές της προσωπικής ζωής του όποιου αρθρογράφου, διότι αυτό συνεπάγεται κουτσομπολιό. Όμως, η άσκηση ελέγχου στην δημόσια ζωή ενός ατόμου που λαμβάνει δημόσιο βήμα είναι βασικός κανόνας και δικλείδα ασφαλείας της Δημοκρατίας. Υπεράνω κρίσης δεν είναι κανείς και τα δημόσια δρώμενα του κρίνονται από όλους τους Πολίτες, και εάν εσύ είσαι πολίτης έχεις υποχρέωση να το πράξεις ειδάλλως έχεις κοινωνική / πολιτική απάθεια και δεν προασπίζεις τους Συμπολίτες σου, όπως οφείλουμε εάν είμαστε ενεργοί Πολίτες.

    Οπότε θα πρέπει να επιλέξεις τι θέλεις να είσαι, πάντα στο επίπεδο της δημόσιας ζωής και βίου που όλοι έχουμε κατά το μάλλον ή το ήττον.

    Η λεβεντιά είναι να περιχαρακώνεις τον δημόσιο βίο σου για να μην φοβάσαι να στον ελέγξουν οι Συμπολίτες σου εφ’ όσον βεβαίως λαμβάνεις δημόσιο βήμα.

    Ο 6:25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. εγω πάντως ρε μάγκες τον πάω τον καφετζή.
    Ερχομαι στο καφενείο περισσότερο από ένα χρόνο τώρα.Σχολιάζω συνέχεια ποτέ δεν μου έχει κατεβάσει σχόλιο.
    Το καφενείο είναι από τα ελάχιστα ανεξάρτητα μπλογκς που υπάρχουν και μπαίνω σε πολλά .
    Στις αναρτήσεις του καφενείου υπάρχουν όλες οι απόωεις.
    Εμείς οι σχολιαστές αν συγκρατηθούμε λίγο και σταματήσουν αυτοί οι περίεργοι να κολλανε τα ιδια πράγματα σε όλες τις αναρτήσεις θα γίνει ακόμα καλύτερο
    Εχω γίνει φανατικός καφενόβιος.
    Ενας θαμώνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Εμείς οι σχολιαστές αν συγκρατηθούμε λίγο και σταματήσουν αυτοί οι περίεργοι να κολλανε τα ιδια πράγματα σε όλες τις αναρτήσεις θα γίνει ακόμα καλύτερο
    , 28 Αυγούστου 2010 7:28 μ.μ."

    παράδειγμα των "περιέργων"; ...

    παράδειγμα των "ίδιων πραγμάτων"; ...

    για να καταλάβουμε για ποιούς μιλάς και σε τί αναφέρεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΤΕ.ΕΜΠΡΟΣ... ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ?????ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ!!!!ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΟΣ.. ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ....Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ......ΠΑΡΤΙΖΑΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητέ,
    28 Αυγούστου 2010 7:18 μ.μ.

    Θα το επαναλάβω. Ή με ευθύνη μου δεν είμαι σαφής ή στρεβλώνεις όχι σκόπιμα θέλω να πιστεύω όσα γράφω.

    Γραφεις:"Όμως, η άσκηση ελέγχου στην δημόσια ζωή ενός ατόμου που λαμβάνει δημόσιο βήμα είναι βασικός κανόνας και δικλείδα ασφαλείας της Δημοκρατίας."

    Για πολλοστή φορά. Κρίνω, κατακρίνω ή επικροτώ τα όσα γράφει ή υπαινίσσεται αλλά όχι ΑΥΤΟΝ.. Γιατι αν έκρινα αυτόν και όχι όσα καταθέτει θα όφειλα να στηλιτεύσω πρώτα την συμπεριφορά μιας σειράς ελλήνων φιλοσόφων που κρατούσαν ... κραυγάζουσες αποστάσεις από τα υπέροχα γραπτά τους..Υπάρχει το κοινωνικό του περιβάλλον και οι αρχές για να κρίνουν τον όποιον αυτόν. Και πάντως ο φυσικός του δικαστής δεν είμαι εγώ επειδή για παράδειγμα ότι είναι νόμιμο για μένα δεν είναι και ηθικό.

    Τώρα στα περί λεβεντιάς και τα περί προσβολής. Δεκάδες σχολιαστές βρίζουν ανώνυμα φυσικά και χυδαία τον Ελληνικό λαό ατιμωρητί απο τα μπλοκς. Μια περιφορά στις αναρτήσεεις κι εδώ και αλλού θα σε πείσει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αφού αρέσκεσαι να επιμένεις σε αυτή ο κ. Πιστοφίδης το έκανε επώνυμα φωτογραφίζοντας το πλήθος ή την ομάδα εκείνη των ανθρώπων που υπερβολικά θα έλεγα είχε στοχοποιήσει. Δεν κρύφτηκε πίσω από την ανωνυμία και να επιτεθεί εκ του ασφαλούς. Αν δέχεσαι ότι είσαι μεταξύ αυτών απάντησέ του.. Είναι τόσο απλό. Εγώ και πολλοί άλλοι που αντιλαμβάνονται ότι δεν τους αφορά είτε γιατί δεν βρίζουν ποτέ όπως εγώ είτε δεν ανήκουν στον πολιτικό χωρο που υπαινίσσεται αδιαφορούν όπως εγώ. Με ενδιέφετε και εξακολουθεί ότι μ' αυτά και μ' αυτά βγάζουμε μόνοι τα μάτια μας..

    Ένα παράδειγμα και τέλος. Γιατί στα μπλοκ που απαιτούν επώνυμα σχόλια δεν υπάρχουν υβριστικά ή δεν υπάρχουν καθόλου παρά μόνο σε όσα κάποιοι καφετζήδες θέλουν να δείξουν αναγνωσιμότητα υπάρχουν; Να η απόδειξη δειλίας που ζητούσες..

    υσ. Το δικό σου σχόλιο είναι επικριτικό αλλά παράλληλα και αξιοπρεπές. Τι σε εμποδίζει λοιπόν να βάλεις το όνομά σου; Επιλογή ναι, αλλά κανείς δεν θα σε χαρακτηρίσει δειλό.

    αντίνωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με λένε γιώργο, γιώργο λαμόγιο. Ξέρω να πουλάω παραμύθια στους αγαθούς. Μου αρέσει να συκοφαντώ τους αντιπάλους. Θυμάμαι ότι με βολεύει και ξεχνάω ότι με καίει. Δεν διστάζω να συμμαχήσω και με το διάολο αρκεί να κάνω τη δουλειά μου. Είμαι αναξιόπιστος, αδίστακτος, αμετροεπής, ματαιόδοξος, φαφλατάς και πολύ πολύ καλός ψεύτης. Κληρονομικό το χάρισμα και περήφανος γι' αυτό. Λαμόγιος είμαι, τί περιμένατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Με λένε γιώργο, γιώργο λαμόγιο. Ξέρω να πουλάω παραμύθια στους αγαθούς. Μου αρέσει να συκοφαντώ τους αντιπάλους. Θυμάμαι ότι με βολεύει και ξεχνάω ότι με καίει. Δεν διστάζω να συμμαχήσω και με το διάολο αρκεί να κάνω τη δουλειά μου. Είμαι αναξιόπιστος, αδίστακτος, αμετροεπής, ματαιόδοξος, φαφλατάς και πολύ πολύ καλός ψεύτης. Κληρονομικό το χάρισμα και περήφανος γι' αυτό. Λαμόγιος είμαι, τί περιμένατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. "Στη γλώσσα των μυστικών υπηρεσιών, τυφλοπόντικες ονομάζονται οι διπλοί πράκτορες."

    τυφλοπόντικες ονομαζόταν μονο στις δυτικές χώρες οι πράκτορες των ανατολικών υπηρεσιών και όχι γενικά οι διπλοί πράκτορες. οι κατάσκοποι των ανατολικών κρατών δεν αποκαλούνταν από τις υπηρεσίες τους τυφλοπόντικες κάτι που είναι απαξιωτικό αλλα σε ελεύθερη μετάφραση από τα γερμανικά πρόσκοποι της ειρήνης (kundschafter δες Friedens). δηλαδή εξαρτάτο για πια πλευρά του παραπετάσματος ήταν ενεργός ο συγκεκριμένος κατάσκοπος. έτσι και στα bloggs τυφλοπόντικας απαξιωτικά θεωρείται κατά τον αρθρογράφο ο σχολιαστής που χρησιμοποιεί άστοχες και υβριστικές εκφράσεις για τα γραφόμενα του αρθρογράφου και στην περίπτωση αυτή η ανωνυμία του σχολιαστή είναι μεμπτή. το αντίθετο δεν έχει συμβεί: επίπληξη η τουλάχιστον παρατήρηση του αρθρογράφου ότι ένα σχόλιο στο πνεύμα του είναι σαχλό, αβανταδόρικο αν όχι και γλοιώδες και στην περίπτωση αυτή η ανωνυμία δεν είναι κατακριτέα.
    άρα απαξιωτικά τυφλοπόντικες είναι οι μη αρεστοί για τον αρθρογράφο ανώνυμοι σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απο ότι κατάλαβα τελικά, δεν είναι το πρόβλημά σας η σωστά χειριζόμενη ανωνυμία η, η ύπουλη στάση καλυπτόμενη απο την ανωνυμία.
    Το πρόβλημά σας κατάντησε να είναι η λέξη τυφλοπόντικας.

    Θα συμφωνήσω με τον "αντίνωρ".
    Το να εκφράζει οποιοσδήποτε "κόσμια, καλόπιστα και με επιχειρήματα" την γνώμη, τις σκέψεις και τις ιδέες του, επιλέγοντας την ανωνυμία, είναι εκτός απο ζητούμενο, και ορθότατον.

    Όταν γίνεται όμως το αντίθετο, δηλαδή "χυδαιότητες, ύβρεις με έλειψη επιχειρημάτων(και που τείνει να γίνει κανόνας) είναι αυτό που δεν επιθυμεί κανένας αρθρογράφος και οποιοσδήποτε θέλει να λέγεται σοβαρός.

    Καλή σας μέρα φίλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ''ΚΟΙΤΑΧΤΗΣ'' ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΗΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ/ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!

    ΕΥΓΕ ΔΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΟΥ (ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ)!!!

    Υ.Γ.

    ΕΑΝ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΟΠΙΑΡΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ/ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟ Press.gr,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ""KAFENEIOU"" ΣΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΔΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009,ΔΙΑ ΝΑ ""ΔΟΥΝ"" ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΙ,ΤΟ ""ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ"" ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ.

    ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ/ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΟ TROKTIKO ΚΙ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ (ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ ΑΥΤΟΝ) ΤΩΝ όποιων ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ/ΕΚΦΟΒΙΖΕ,ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ/ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΘΕΙΑ ΒΡΕΦΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ Αντίνωρ,

    Διάβασα το σχόλιο σου και δεν νομίζω ότι διαφωνούμε επί της αρχής και δεν νομίζω επίσης ότι είμαστε αντίθετοι στις τοποθετήσεις μας καθότι ακριβώς αυτό που σου είπα είναι ότι σε κάποιον που χρησιμοποιεί δημόσιο βήμα ή διεκδικεί κάτι αντίστοιχο και ιδιαίτερα διαμόρφωση / επηρεασμό κοινής γνώμης, είναι η συμπεριφορά του δημοσίως που κρίνεται και όχι βεβαίως ο ίδιος ο οποίος ως ιδιωτικό όν δεν θα έπρεπε να αφορά παρά τους οικείους του.

    Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για τον κάθε κ. Πιστοφίδη αλλά και για τους ανώνυμους χυδαίους υβριστές και κάθε έναν που αισθάνεται ότι μπορεί να επιτεθεί χωρίς έλεγχο οπουδήποτε.

    Απλώς το θέμα δημιουργήθηκε διότι όπως και εσύ συμφωνείς ο συγκεκριμένος παραπονείται για συμπεριφορά εις βάρος του που έχει όμως και ο ίδιος κάνει εις βάρος τρίτων χωρίς αυτοσυγκράτηση. Όπερ και το δικαίωμα του να παραπονεθεί χωρίς τουλάχιστον αναγνώριση και των δικών του ατοπημάτων της ίδιας ακριβώς κατηγορίας φαντάζει μάλλον μονομερές και όχι δίκαιο.

    Δηλαδή να φωτογραφήσει ως υβριστές μόνο τους όποιους ανώνυμους σχολιαστές δυσάρεστους σε αυτόν αλλά να αφήσει την δική του αντίστοιχη συμπεριφορά είτε στη σκιά είτε υπό κάποια δικαιολόγηση.

    Όπως βλέπεις το θέμα είναι όλο στη συμπεριφορά του, και ιδίως στην πρόσφατη τάση του να επιτίθεται φραστικά όχι όταν τον βρίζουν αλλά όταν διαφαίνεται να έχει στερέψει επιχειρημάτων σε μία συζήτηση ή πιάνεται να μην μεταφέρει επακριβείς ή σωστές πληροφορίες.

    Τέλος, μια που ρώτησες ο λόγος που δεν υπογράφω είναι διότι το όνομα μου πιθανόν να επισκιάσει το περιεχόμενο του σχολίου μου καθότι είναι άκρως αναγνωρίσιμο και δεν με ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσω υπέρ μου σε μία συζήτηση για να επηρεάσω το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Με αυτην τήν συλλογιστικήν σου περι τυφλοπόντικα + ανωνύμων δηλαδή Πιστοφίδη,ΕΜΕΙΣ ΟΙ 300.000 ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΕΣΥ ΑΡΑΓΕ ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ???),που συγκεντρωθήκαμε έξω από τό μπουρδέλο-βουλή και φωνάζαμε ΚΛΕΦΤΕΣ + ΝΑ ΚΑΗ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ,επειδη είμεθα ΑΝΩΝΥΜΟΙ,είμεθα συγχρόνως και Τυφλοπόντικες,επειδη δέν μπορούσαμε ""νά αποδείξουμε με επιχειρήματα!!!!!!"" ότι κι οί 300 θαμώνες του μπουρδέλου είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΛΕΦΤΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΦΕΤΖΗ πάλι εξαφανίζονται/σβήνονται σχόλια.

    Επιλήψου σε παρακαλώ να παραμείνουν. (σχόλιο 11:16-11:20)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αγαπητέ Αντίνωρ,

    Διάβασα το σχόλιο σου και δεν νομίζω ότι διαφωνούμε επί της αρχής και δεν νομίζω επίσης ότι είμαστε αντίθετοι στις τοποθετήσεις μας καθότι ακριβώς αυτό που σου είπα είναι ότι σε κάποιον που χρησιμοποιεί δημόσιο βήμα ή διεκδικεί κάτι αντίστοιχο και ιδιαίτερα διαμόρφωση / επηρεασμό κοινής γνώμης, είναι η συμπεριφορά του δημοσίως που κρίνεται και όχι βεβαίως ο ίδιος ο οποίος ως ιδιωτικό όν δεν θα έπρεπε να αφορά παρά τους οικείους του.

    Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για τον κάθε κ. Πιστοφίδη αλλά και για τους ανώνυμους χυδαίους υβριστές και κάθε έναν που αισθάνεται ότι μπορεί να επιτεθεί χωρίς έλεγχο οπουδήποτε.

    Απλώς το θέμα δημιουργήθηκε διότι όπως και εσύ συμφωνείς ο συγκεκριμένος παραπονείται για συμπεριφορά εις βάρος του που έχει όμως και ο ίδιος κάνει εις βάρος τρίτων χωρίς αυτοσυγκράτηση. Όπερ και το δικαίωμα του να παραπονεθεί χωρίς τουλάχιστον αναγνώριση και των δικών του ατοπημάτων της ίδιας ακριβώς κατηγορίας φαντάζει μάλλον μονομερές και όχι δίκαιο.

    Δηλαδή να φωτογραφήσει ως υβριστές μόνο τους όποιους ανώνυμους σχολιαστές δυσάρεστους σε αυτόν αλλά να αφήσει την δική του αντίστοιχη συμπεριφορά είτε στη σκιά είτε υπό κάποια δικαιολόγηση.

    Όπως βλέπεις το θέμα είναι όλο στη συμπεριφορά του, και ιδίως στην πρόσφατη τάση του να επιτίθεται φραστικά όχι όταν τον βρίζουν αλλά όταν διαφαίνεται να έχει στερέψει επιχειρημάτων σε μία συζήτηση ή πιάνεται να μην μεταφέρει επακριβείς ή σωστές πληροφορίες.

    Τέλος, μια που ρώτησες ο λόγος που δεν υπογράφω είναι διότι το όνομα μου πιθανόν να επισκιάσει το περιεχόμενο του σχολίου μου καθότι είναι άκρως αναγνωρίσιμο και δεν με ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσω υπέρ μου σε μία συζήτηση για να επηρεάσω το αποτέλεσμα.

    (ΚΑΦΕΤΖΗ ΣΒΗΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ 11:20, ΚΑΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΣΒΗΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ COPY-PASTE, ΘΑ ΣΤΑ ΣΤΕΙΛΩ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπητέ Αντίνωρ,

    Διάβασα το σχόλιο σου και δεν νομίζω ότι διαφωνούμε επί της αρχής και δεν νομίζω επίσης ότι είμαστε αντίθετοι στις τοποθετήσεις μας καθότι ακριβώς αυτό που σου είπα είναι ότι σε κάποιον που χρησιμοποιεί δημόσιο βήμα ή διεκδικεί κάτι αντίστοιχο και ιδιαίτερα διαμόρφωση / επηρεασμό κοινής γνώμης, είναι η συμπεριφορά του δημοσίως που κρίνεται και όχι βεβαίως ο ίδιος ο οποίος ως ιδιωτικό όν δεν θα έπρεπε να αφορά παρά τους οικείους του.

    Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για τον κάθε κ. Πιστοφίδη αλλά και για τους ανώνυμους χυδαίους υβριστές και κάθε έναν που αισθάνεται ότι μπορεί να επιτεθεί χωρίς έλεγχο οπουδήποτε.

    Απλώς το θέμα δημιουργήθηκε διότι όπως και εσύ συμφωνείς ο συγκεκριμένος παραπονείται για συμπεριφορά εις βάρος του που έχει όμως και ο ίδιος κάνει εις βάρος τρίτων χωρίς αυτοσυγκράτηση. Όπερ και το δικαίωμα του να παραπονεθεί χωρίς τουλάχιστον αναγνώριση και των δικών του ατοπημάτων της ίδιας ακριβώς κατηγορίας φαντάζει μάλλον μονομερές και όχι δίκαιο.

    Δηλαδή να φωτογραφήσει ως υβριστές μόνο τους όποιους ανώνυμους σχολιαστές δυσάρεστους σε αυτόν αλλά να αφήσει την δική του αντίστοιχη συμπεριφορά είτε στη σκιά είτε υπό κάποια δικαιολόγηση.

    Όπως βλέπεις το θέμα είναι όλο στη συμπεριφορά του, και ιδίως στην πρόσφατη τάση του να επιτίθεται φραστικά όχι όταν τον βρίζουν αλλά όταν διαφαίνεται να έχει στερέψει επιχειρημάτων σε μία συζήτηση ή πιάνεται να μην μεταφέρει επακριβείς ή σωστές πληροφορίες.

    Τέλος, μια που ρώτησες ο λόγος που δεν υπογράφω είναι διότι το όνομα μου πιθανόν να επισκιάσει το περιεχόμενο του σχολίου μου καθότι είναι άκρως αναγνωρίσιμο και δεν με ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσω υπέρ μου σε μία συζήτηση για να επηρεάσω το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κύριοι σχολιαστές,

    Συμφωνώ απόλυτα μ’ εκείνους που γράφουν πως «όταν κάποιος εκτίθεται δημοσίως ζητώντας την ψήφο μας ή ακόμη και εκφράζοντας δημοσίως τις απόψεις του, δεν ισχύει ο θεσμός των προσωπικών δεδομένων». Αν δεν επιθυμεί να ασχολούνται με την προσωπική του ζωή ας κάτσει στ’αυγά του. Γράφω στο Καφενείο, επειδή πιστεύω πως είναι ένας χώρος, που διατηρεί το παραδοσιακό καφενείο της γειτονιάς, το οποίο ήταν χώρος δημοκρατικής και πολλές φορές οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης. Η κριτική με επιχειρήματα είναι ευπρόσδεκτη και ομολογώ πως έχω μάθει πολλά και έχω αλλάξει ακόμη και απόψεις από άτομα που μου επιτίθενται με άκομψο τρόπο. Μέχρι εδώ καλώς. Οταν όμως, γράφονται (αναφέρω μόνο λίγα ενδεικτικά που βρήκα στις τελευταίες αναρτήσεις μου) σχόλια άσχετα όπως τα παρακάτω, σε τι εξυπηρετούν την πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων:
    ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ""ΠΙΣΤΟΦΙΔΗΔΕΣ!!!"" ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΡΟΛόι ΤΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΔΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΟΣΙΑΛΑΓΚΕΣ/ΤΡΩΚΤΙΚΑ/ΛΑΜΟΓΙΑ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ!!!!!

    ΚΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΙΑ ΑΥΤΟ!!!!!
    Ανθέληνα μαϊμού άσε δεν μασάμε... σε καταλάβαμε..
    ΣΙΧΑΜΕΝΟ [ΠΙΣΤΟ]ΦΙΔΙ,
    “Άντε να χαθείς μισάνθρωπε”
    Άσε μας ρε Πουστροφρίδη σκατολαζέ (Laz people)!!! Να πας στην πατρίδα σου την Τουρκία να κάνεις τεμενάδες στον Gaymal Pasha!!! Ούστ!!
    ΧΑΜΕΝΟ ΠΙΣΤΟΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΟΡΜΙ
    ΕΙΣΑΙ ΣΚΕΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ
    ΚΑΙ ΛΕΠΡΑ.
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ.
    ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ. ΠΟΥΣΤΗ !
    παλιο ΠΙΣΤΟΦΙΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΦΥΤΡΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΡΕ ΑΛΗΤΗ. ΟΤΑΝ ΣΠΥΛΩΝΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ
    ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...
    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΠΛΑΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ....

    ΘΑ ΓΕ ΓΑΜΑΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΥΧΑΙΝΩ ΝΑ ΚΟΠΡΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.
    ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΠΡΙΑ.

    Άντε πούλα το "Ξύπνα" και τη "Σκοπιά" και άσε την ιστορία την ελληνική! Και μην ντρέπεσαι να πεις πως είσαι Ιεχωβάς!
    Καλα θα κανει ο Ιεχωβας να μην πιανει στο στομα του την Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια.Ας μας πει καλυτερα ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ…

    Πολλές φορές η σύζυγός μου και ο γιος μου, μου έχουν πει «τι κάθεσαι και γράφεις γι αυτούς τους ανθρώπους, αφού βλέπεις ότι σε απειλούν κιόλας».Υπάρχουν σχόλια με τη μορφή έμμεσων απειλών ακόμη και με αναφορά στον Γκιόλια. Σ’ αυτούς ένα έχω να πω. Εχουν σκοτωθεί από τους τούρκους οκτώ αδέρφια της μάνας μου και οι γονείς της. Εχει σκοτωθεί η μητέρα του πατέρα μου από τους βουλγάρους (μνημονεύεται ακόμη το όνομά της στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα Κύργια Δράμας», που σύμφωνα με μάρτυρες, όταν με την απειλή όπλου της είπαν να σηλώσει τα χέρια της εκείνη σήκωσε μια μαγκούρα. Εχει πεθάνει ο πρώτος μου αδερφός από την πείνα σε ηλικία τριών ετών. Με λίγα λόγια έχω μεγαλώσει με αναμνήσεις νεκρών, έχω εξοικειωθεί με το θάνατο και δεν πιστεύω ούτε σε θεούς ούτε σε δαίμονες. Οταν κάποιος δεν φοβάται ούτε το θεό ούτε το θάνατο, δεν φοβάται τίποτα. Η λέξη φόβος μου είναι άγνωστη. Επειδή βλέπω μια κατευθυνόμενη επίθεση από συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, τους ετοιμάζω μια έκπληξη στην επόμενη ανάρτηση.
    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. κ. Πιστοφίδη,

    τα ειπα προχθές στον κ.Ανδρικόπουλο τα λέω και σε σένα
    - σταματήστε αυτο το "καρτελ" αρθρογραφίας , δομής και ροής άρθρων που έχετε στήσει .

    Το σημερινό σου άρθρο περι τυφλοπόντικες και άλλα τινά που προσπαθείς με ψυχολογικό τραμπουκισμό να εκβιάσεις και να φιμώσεις, θυμίζει κακη αντιγραφή τακτικής και προπαγάνδας του ΚΚΕ .
    Αν δεν σ΄αρέσει πάρε τους κλακαδόρους σου (ανθέλληνες και λοιπούς) και οπως ειπε κάποιος προλαλήσας στήσε δικό σου μαγαζί.

    Σ΄αρέσει ή οχι, ανώνυμα ή μή, θα περνάς απο την βάσανο της κριτικής.

    και πούσαι, επειδή καμμιά φορά σαχλαμαρίζουμε δεν σημαίνει οτι τρώμε και κουτόχορτο.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @@@@@@

    ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ


    {.....}

    .......

    σχόλια άσχετα όπως τα παρακάτω, σε τι εξυπηρετούν την πληροφόρηση και ανταλλαγή απόψεων:

    {.....}


    Άσε τά πράσινα δάκρυα και τίς σπαρακτικές κραυγές ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ.
    Λίγο μάς ενδιαφέρουν τά οικογενειακά σου βιώματα κι οί ιστορίες.
    Επί 2 χρόνια τουλάχιστον πού σέ παρακολουθώ στό press.gr καί τελευταία καί στό καφενείο,έχεις ρίξει πολλή λάσπη και κατασυκοφαντήσει πολιτικά πρόσωπα,πού δέν είναι τού ιδικού σου πολιτικού χώρου (πασοκο-κεντρο-αριστερό-αναρχικό-λαμόγικο),γνωρίζοντας ότι τά ''θύματά'' σου,διά ευνόητους λόγους δέν θά θελήσουν νά ''κοντραρισθούν'' μέ έναν blogger δικαστικά.
    Αφού λοιπόν υπηρετείς τήν παραπληροφόρηση καί τήν συκοφαντία,είναι φυσικό οί απαντήσεις πού θά λαμβάνεις από τούς σχολιαστές,νά είναι τού επιπέδου πού σού αρμόζει.
    Νά μήν κλαψουρίζεις λοιπόν καί αγανακτείς ''δήθεν'',διότι αν καποιοι πρέπει νά αγανακτούν,αυτοί είμεθα εμείς,πού γινόμεθα δέκτες τών σκουπιδιών σου,πού κουβαλάς από τούς ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΟΥΣ ΩΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥΣ.


    ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ!!


    Υ.Γ.

    Κι όσον αφορά τήν παρουσίαν σου στά Blogs είτε προσπαθησε νά είσαι αντικειμενικός στίς αναφορές σου,όσο σκληρές κι άν είναι είτε ακολούθησε τήν συμβουλήν τών μελών τής οικογένειας σου.
    Τό αυτό ισχύει καί διά τόν ομογάλακτον καί φίλον σου Α.Ε. ό οποίος ακολουθεί τήν ίδια τακτικήν μέ ΄σένα,σέ πολλές αναρτήσεις του.

    Καί κάτι τελευταίο.
    Επειδή ό συντάκτης τών ""περί ρολογιών"" είμαι εγώ,θά ήθελα νά σέ διαβεβαιώσω,ότι εάν ήμουν τρομοκράτης,εσύ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

    Τά ίδια επικαλείτο κι ό ΜΙΧΑΛΌΛΙΑΚΟΣ στό δικαστήριο διά τήν 17Ν κι ό Κουφοντίνας τού απάντησε όπως θά θυμάσαι ""δέν ασχολήθηκε ή 17Ν μέ άτομα όπως ό Μιχαλολιάκος"".
    Επομένως εσύ είσαι εκτός πλάνων τρομοκρατών καί νά κοιμάσαι ήσυχος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΦΕΤΖΗ, 6 φορές δημοσίευσα, και 6 φορές μου το έσβησες και μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. (11Η ΦΟΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ!)

    κ. Πιστοφίδη,

    λυπήθηκα που άκουσα το παρελθόν σας το οποίο δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω επί της παρούσης και ούτε και με ενδιαφέρει να το ψάξω, και ομολογώ ότι καταλαβαίνω τώρα το μένος που έχετε επιδείξει κατά καιρούς εναντίον ανθρώπων και Ιδεών χωρίς όμως να το δικαιολογώ.

    Πολλές είναι οι περιπτώσεις ατόμων που βιώνουν λόγω ακριβώς αυτών των βιωμάτων μία ιδεολογική νέκρωση που διέπεται από θυμό προς κάθε Ιδέα που κηρύσσει την προστασία των ανθρώπων από τερατώδεις τραυματικές καταστάσεις. Μάλιστα, πολλοί λόγω αντίδρασης προσχώρησαν είτε συνειδητά είτα άθελα ακριβώς στις παρατάξεις αυτών που ευθύνονται για τέτοιου είδους τραύματα. Τα παραδείγματα πάμπολλα από ανθρώπους που επιβίωσαν στρατόπεδα συγκέντρωσης έως ανθρώπους που έσπασαν σε βασανιστήρια και πρόδωσαν / υπέγραψαν και μετά έγιναν στυγνότεροι των βασανιστών τους.

    Ίσως θα πρέπει αντί να εκφράζετε τον θυμό και την λύπη σας και τον συνοδευτικό φόβο (που είναι υποσυνείδητος και όχι ενσυνείδητος) με επίθεση σε αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύουν σε «θεούς και δαίμονες» και να μάχονται υπέρ των Ιδεών που εσάς σας απογοήτευσαν διότι τις ταυτίσατε με ανθρώπους καπηλευτές αυτών ή φαντάζουν άπιαστες, να κοιτάξετε να εξασφαλίσετε την σωστή βοήθεια ειδικών (ψυχολόγων, όχι ψυχιάτρων) για να μπορέσετε να απαλλαγείτε από ένα βάρος που δεν έχετε εμφανώς διαχειριστεί σωστά (όχι με δική σας υπαιτιότητα πιθανώς αλλά τρίτων του προσωπικού σας περίγυρου) αντί να επιβαρύνετε τους συνανθρώπους σας.

    Όταν λέω «επιβάρυνση» εννοώ τα γραπτά σας όπου απλώς επιτίθεστε φραστικά και άδικα (και έχετε βεβαίως και τις ανάλογες αντιδράσεις από τους αναγνώστες) σε ανθρώπους που κάνουν κατάθεση ζωής ή προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα και υφίστανται φίμωση και σαμποτάζ από τους εκάστοτε κρατούντες με πρωτοστατούντες τους φορείς των ΜΜΕ και τις επιθέσεις σας σε άτομα τα οποία σας ζητούν να τηρήσετε απλά τους κανόνες συμπεριφοράς ή να σεβαστείτε τα ανθρώπινα τους δικαιώματα όπως έχω παρακολουθήσει σε αρκετές αναρτήσεις τώρα τελευταία.

    Επειδή ο θύτης φαντάζει άπιαστος στα μάτια σας δεν έχετε δικαίωμα να κατηγορείτε το θύμα και επειδή έχετε πέσει θύμα πλαστογραφίας / πλαστοπροσωπίας/ υφαρπαγής Ιδεών δεν έχετε δικαίωμα να σπιλώνετε τις Ιδέες και να επιβαρύνετε συμπολίτες σας με τα δικά σας αδιαχείριστα τραύματα.

    Όπως σας λένε όλοι οι σχολιαστές, περιοριστείτε σε αντικειμενικές εκτιμήσεις με επιχειρήματα και στην ευπρέπεια που πρέπει να διέπει ακόμα και επικριτικά κείμενα και δεν θα υφίστασθε φραστικές επιθέσεις.

    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε και τον αντίλογο που θα πρέπει να τον αντιμετωπίσετε, όχι να τον πατάξετε.

    Έχετε υποχρέωση τουλάχιστον απέναντι στον γιό σας, που στο πρόσωπο του για την δική σας περίπτωση αντιπροσωπεύει το μέλλον της Ελλάδας να του δείξετε πώς να αντιμετωπίζει συνανθρώπους χωρίς να επιστρατεύει περιφρόνηση / υπονόμευση / βία (λεκτική στην περίπτωση σας) αντί επιχειρημάτων και ιδεαλισμού.

    Εκτός βεβαίως εάν δεν ανατρέφετε Έλληνες Πολίτες, οπότε σε αυτή την περίπτωση αγνοείστε την τελευταία μου συμβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. καφετζή καταντάει γελοίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Όπως σας λένε όλοι οι σχολιαστές, περιοριστείτε σε αντικειμενικές εκτιμήσεις με επιχειρήματα και στην ευπρέπεια που πρέπει να διέπει ακόμα και επικριτικά κείμενα και δεν θα υφίστασθε φραστικές επιθέσεις.



    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε και τον αντίλογο που θα πρέπει να τον αντιμετωπίσετε, όχι να τον πατάξετε.



    Έχετε υποχρέωση τουλάχιστον απέναντι στον γιό σας, που στο πρόσωπο του για την δική σας περίπτωση αντιπροσωπεύει το μέλλον της Ελλάδας να του δείξετε πώς να αντιμετωπίζει συνανθρώπους χωρίς να επιστρατεύει περιφρόνηση / υπονόμευση / βία (λεκτική στην περίπτωση σας) αντί επιχειρημάτων και ιδεαλισμού.



    Εκτός βεβαίως εάν δεν ανατρέφετε Έλληνες Πολίτες, οπότε σε αυτή την περίπτωση αγνοείστε την τελευταία μου συμβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Όπως σας λένε όλοι οι σχολιαστές, περιοριστείτε σε αντικειμενικές εκτιμήσεις με επιχειρήματα και στην ευπρέπεια που πρέπει να διέπει ακόμα και επικριτικά κείμενα και δεν θα υφίστασθε φραστικές επιθέσεις.



    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε και τον αντίλογο που θα πρέπει να τον αντιμετωπίσετε, όχι να τον πατάξετε.



    Έχετε υποχρέωση τουλάχιστον απέναντι στον γιό σας, που στο πρόσωπο του για την δική σας περίπτωση αντιπροσωπεύει το μέλλον της Ελλάδας να του δείξετε πώς να αντιμετωπίζει συνανθρώπους χωρίς να επιστρατεύει περιφρόνηση / υπονόμευση / βία (λεκτική στην περίπτωση σας) αντί επιχειρημάτων και ιδεαλισμού.



    Εκτός βεβαίως εάν δεν ανατρέφετε Έλληνες Πολίτες, οπότε σε αυτή την περίπτωση αγνοείστε την τελευταία μου συμβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. κ. Πιστοφίδη,



    λυπήθηκα που άκουσα το παρελθόν σας το οποίο δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω επί της παρούσης και ούτε και με ενδιαφέρει να το ψάξω, και ομολογώ ότι καταλαβαίνω τώρα το μένος που έχετε επιδείξει κατά καιρούς εναντίον ανθρώπων και Ιδεών χωρίς όμως να το δικαιολογώ.



    Πολλές είναι οι περιπτώσεις ατόμων που βιώνουν λόγω ακριβώς αυτών των βιωμάτων μία ιδεολογική νέκρωση που διέπεται από θυμό προς κάθε Ιδέα που κηρύσσει την προστασία των ανθρώπων από τερατώδεις τραυματικές καταστάσεις. Μάλιστα, πολλοί λόγω αντίδρασης προσχώρησαν είτε συνειδητά είτα άθελα ακριβώς στις παρατάξεις αυτών που ευθύνονται για τέτοιου είδους τραύματα. Τα παραδείγματα πάμπολλα από ανθρώπους που επιβίωσαν στρατόπεδα συγκέντρωσης έως ανθρώπους που έσπασαν σε βασανιστήρια και πρόδωσαν / υπέγραψαν και μετά έγιναν στυγνότεροι των βασανιστών τους.



    Ίσως θα πρέπει αντί να εκφράζετε τον θυμό και την λύπη σας και τον συνοδευτικό φόβο (που είναι υποσυνείδητος και όχι ενσυνείδητος) με επίθεση σε αυτούς που εξακολουθούν να πιστεύουν σε «θεούς και δαίμονες» και να μάχονται υπέρ των Ιδεών που εσάς σας απογοήτευσαν διότι τις ταυτίσατε με ανθρώπους καπηλευτές αυτών ή φαντάζουν άπιαστες, να κοιτάξετε να εξασφαλίσετε την σωστή βοήθεια ειδικών (ψυχολόγων, όχι ψυχιάτρων) για να μπορέσετε να απαλλαγείτε από ένα βάρος που δεν έχετε εμφανώς διαχειριστεί σωστά (όχι με δική σας υπαιτιότητα πιθανώς αλλά τρίτων του προσωπικού σας περίγυρου) αντί να επιβαρύνετε τους συνανθρώπους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ......Συνεχεια.....

    Όταν λέω «επιβάρυνση» εννοώ τα γραπτά σας όπου απλώς επιτίθεστε φραστικά και άδικα (και έχετε βεβαίως και τις ανάλογες αντιδράσεις από τους αναγνώστες) σε ανθρώπους που κάνουν κατάθεση ζωής ή προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα και υφίστανται φίμωση και σαμποτάζ από τους εκάστοτε κρατούντες με πρωτοστατούντες τους φορείς των ΜΜΕ και τις επιθέσεις σας σε άτομα τα οποία σας ζητούν να τηρήσετε απλά τους κανόνες συμπεριφοράς ή να σεβαστείτε τα ανθρώπινα τους δικαιώματα όπως έχω παρακολουθήσει σε αρκετές αναρτήσεις τώρα τελευταία.



    Επειδή ο θύτης φαντάζει άπιαστος στα μάτια σας δεν έχετε δικαίωμα να κατηγορείτε το θύμα και επειδή έχετε πέσει θύμα πλαστογραφίας / πλαστοπροσωπίας/ υφαρπαγής Ιδεών δεν έχετε δικαίωμα να σπιλώνετε τις Ιδέες και να επιβαρύνετε συμπολίτες σας με τα δικά σας αδιαχείριστα τραύματα.



    Όπως σας λένε όλοι οι σχολιαστές, περιοριστείτε σε αντικειμενικές εκτιμήσεις με επιχειρήματα και στην ευπρέπεια που πρέπει να διέπει ακόμα και επικριτικά κείμενα και δεν θα υφίστασθε φραστικές επιθέσεις.



    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έχετε και τον αντίλογο που θα πρέπει να τον αντιμετωπίσετε, όχι να τον πατάξετε.



    Έχετε υποχρέωση τουλάχιστον απέναντι στον γιό σας, που στο πρόσωπο του για την δική σας περίπτωση αντιπροσωπεύει το μέλλον της Ελλάδας να του δείξετε πώς να αντιμετωπίζει συνανθρώπους χωρίς να επιστρατεύει περιφρόνηση / υπονόμευση / βία (λεκτική στην περίπτωση σας) αντί επιχειρημάτων και ιδεαλισμού.



    Εκτός βεβαίως εάν δεν ανατρέφετε Έλληνες Πολίτες, οπότε σε αυτή την περίπτωση αγνοείστε την τελευταία μου συμβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Dear All,

    Μπορούμε να ηρεμήσουμε ολοι?
    Σε αυτό το σχόλιο η αντιπαράθεση δεν οδηγεί πουθενά.
    Να κλείσει εδώ το σχόλιο.

    Γράψοντας ενα αλλο νέο σχόλιο Κυριε Πιστοφίδη, χωρίς οξεις χαρακτηρισμούς σε πρόσωπα και καταστάσεις, πιστεύω θα βοηθούσε στο να μειωθεί και η υπαρχουσα ενταση.
    Αντε λίγη κατανόηση απο ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αγαπξτοί φίλοι καλημέρα
    Κάποιο πρόβλημα υπάρχει και πράγματι σβήνονται αυτόματα καποια σχόλια και αλλες φορές ανεβαινουν πολλές φορές. Πιθανόν να είναι πρόβλημα της google.
    Ζητώ τη κατανοησή σας. Το ψάχνω να δω τι γίνεται
    Σας ευχαριστώ όλους

    Φιλικά

    Ο καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΠΡΟΣ DEAR ALL 12:38,

    ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΑΝ Ο κ. ΠΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΛΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΥΤΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΘΕΜΙΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ Η ‘ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ’ ΤΟΥ ΓΑΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΙΒΔΗΛΗ, ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΟΙ ‘ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ’ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @@@@@@@@@@

    ΚΑΦΕΤΖΗ!!



    Αγαπητοί φίλοι καλημέρα
    Κάποιο πρόβλημα υπάρχει και πράγματι σβήνονται αυτόματα καποια σχόλια και αλλες φορές ανεβαινουν πολλές φορές. Πιθανόν να είναι πρόβλημα της google.
    Ζητώ τη κατανοησή σας. Το ψάχνω να δω τι γίνεται
    Σας ευχαριστώ όλους

    Φιλικά

    Ο καφετζής

    29 Αυγούστου 2010 12:43 μ.μ.


    Φίλε κατά τήν διάδοση τών ερτζιανών,τό πρόβλημα τής αποκοπής τού ΗΜΚ (πολλάκις λόγω συμβολής) είναι σύνηθες καί φυσικό φαινόμενο,ιδίως δέ όταν καί ή παράμετρος ""sunspot"" ,είναι στήν κορυφήν τής καμπύλης ισχύος της.
    Έτσι λοιπόν λόγω υψηλού sunspot-ANAΡΤΗΣΗΣ- ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ,ώς επίσης καί πολλών σχολίων,εδημιουργήθησαν πολλά κι έντονα φαινόμενα ""συμβολής σχολίων"",μέ αποτέλεσμα τήν δημιουργίαν ""περιόδου αποκοπής"" στό ΚΑΦΕΝΕΙΟ!!!!!!!!


    Υ.Γ.
    ΚΑΦΕΤΖΗ,ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ ΚΑΝΩ ΚΙ ΟΧΙ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ!!!!!!

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΠΙΣΤΟΦΙΔΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ,ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.......... ΦΥΣΙΚΗΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 12:35

    «ομολογώ ότι καταλαβαίνω τώρα το μένος που έχετε επιδείξει κατά καιρούς εναντίον ανθρώπων και Ιδεών χωρίς όμως να το δικαιολογώ…. να κοιτάξετε να εξασφαλίσετε την σωστή βοήθεια ειδικών (ψυχολόγων, όχι ψυχιάτρων) για να μπορέσετε να απαλλαγείτε από ένα βάρος που δεν έχετε εμφανώς διαχειριστεί σωστά (όχι με δική σας υπαιτιότητα πιθανώς αλλά τρίτων του προσωπικού σας περίγυρου)»

    Δεν έχω και δεν είχα ποτέ μένος εναντίον ανθρώπων που σκέπτονται διαφορετικά, πόσο μάλλον εναντίον ιδεών. Παρότι δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι ανένταχτος αριστερός, στις εκλογές του 2004 ψήφισα ΝΔ και συγκεκριμένα τον Θόδωρο Δαμιανό, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά, για να φύγει το διεφθαρμένο Πασόκ. Τώρα αναγνωρίζω πως ήταν λάθος μου. Εγώ δεν έχω παρωπίδες, ούτε υπήρξα ποτέ φανατικός σε κάτι. Απόδειξη ότι ένας από τους αγαπημένους μου ποιητές είναι ο φασίστας Εζρα Πάουντ και δυο από τους αγαπημένους μου φιλοσόφους είναι ο ναζί Χάϊντεγγερ και ο Νίτσε.
    Οσο για την ψυχολογική στήριξη, μεγάλωσα σε ένα ιδανικό οικογενειακό περιβάλλον. Εχω φάει μόνο ένα χαστούκι στη ζωή μου σε ηλικία 6 ετών. Εχω κάνει την δική μου ψυχανάλυση και διαπίστωσα ένα κουσούρι, του να είμαι αλληλέγγυος με τους αδύναμους και να μη γλείφω τους ισχυρούς. Οσα έγραψα για τους θανάτους στο οικογενειακό μου περιβάλλον (κοινή μοίρα πολλών προσφύγων) δεν το έκανα για να επισύρω τον οίκτο αλλά για να δείξω ότι δεν φοβάμαι απολύτως τίποτα. Τον οίκτο τον επιδιώκουν μόνο όσοι σκέπτονται σαν δούλοι. Και με την ευκαιρία, για να κάνω και προδιαφήμιση, σε λίγο καιρό βγαίνει το νέο μου βιβλίο με τίτλο «Η ηδονή του πάσχοντος δούλου και ο θρίαμβος της Ανατολής».

    Αλ. Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τελικα ρε φιλε ποσο μ@@@@ας μπορει να εισαι?
    στο google αν ψαξεις με τον ορο
    "Οι Τυφλοπόντικες των Μπλογκς" θα βγαλει πανω απο 30+ blogs που εχεις ποσταρει τις μαλακιες σου,οσο κι αν θελει καποιος να πιστεψει οτι δεν προκειται για προπαγανδα,δεν μπορει.
    τελικα εσυ εισαι ο τυφλοποντικας και αυτοι που σε πληρωσαν να βρομησεις την blogoσφαιρα με σκοπο αργοτερα να καταργηθει η ανωνυμια.
    Αλλα δεν θα σου περασει μ@@@@α, σου εχω νεα που απ' οτι καταλαβα δεν γνωριζεις.
    βλεπε νομο (που θα ψηφηστει) Καστανιδη(που φανταζομαι ξερεις πολυ καλα!) και μετα νομο Ισλανδιας περι blogging(που δεν ξερεις την τυφλα σου!) παλιο μ@@@@α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 7:50

    εκτός από το Ελληνικό Καφενείο, το Press.gr και για δεύτερη φορά στο Taxalia, δεν έχω στείλει άρθρο σε άλλο μπλογκ ποτέ. Αν τα βρίσκουν πιο ενδιαφέροντα από τις βρισιές σου δεν φταίω εγώ ακατονόμαστε!

    Αλ. Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλώς, κ. Πιστοφίδη. Εφ’ όσον είστε ευχαριστημένος από τον εαυτό σας και δεν διαπιστώσατε παρέκκλιση συμπεριφοράς σας από τις παραμέτρους που μόλις μου περιγράψατε δεν έχω να σας πω κάτι άλλο διότι απλούστατα δεν θα το δεχτείτε.

    Ελπίζω εάν στο μέλλον βρεθούμε να επιχειρηματολογούμε υπέρ διαφορετικών ή αντίθετων τοποθετήσεων να εμμείνετε στις δηλώσεις που μόλις κάνατε διότι λυπάμαι που το λέω δεν το έχω μέχρι τώρα διαπιστώσει σε εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλώς, κ. Πιστοφίδη. Εφ’ όσον είστε ευχαριστημένος από τον εαυτό σας και δεν διαπιστώσατε παρέκκλιση συμπεριφοράς σας από τις παραμέτρους που μόλις μου περιγράψατε δεν έχω να σας πω κάτι άλλο διότι απλούστατα δεν θα το δεχτείτε.

    Ελπίζω εάν στο μέλλον βρεθούμε να επιχειρηματολογούμε υπέρ διαφορετικών ή αντίθετων τοποθετήσεων να εμμείνετε στις δηλώσεις που μόλις κάνατε διότι λυπάμαι που το λέω δεν το έχω μέχρι τώρα διαπιστώσει σε εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ. Ανεβαίνει και η πίεση σας, πίεσή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @@@@@@@@@@@@@@


    ΠΙΣΤΟΦΙΔΗ!!

    {.....}
    Καί κάτι τελευταίο.
    Επειδή ό συντάκτης τών ""περί ρολογιών"" είμαι εγώ,θά ήθελα νά σέ διαβεβαιώσω,ότι εάν ήμουν τρομοκράτης,εσύ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

    {.}

    Ώς συνέχεια σέ προηγούμενο σχόλιό μου.

    Είναι σίγουρο όμως,ότι αυτό δέν θά ισχύσει,όταν οί δείκτες τού ρολογιού σου κτυπήσουν...... στήν ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!!!!


    ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. καλήμερα στο καφενείο .
    .ένα μέτριο ελληνικό.
    το καφενείο έχει χρώμα καφετζή ,ο καφές θα είναι ελληνικός !!!!!!
    \πόσο θέλεις !!!μέχρι 0,60λεπτα στα δίνω
    καλήμερα
    τοξότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΑΠΑΙΧΤΟΣ!!!!
    Εχω καπου μιση ωρα που διαβαζω και την αναρτηση και τα σχολια.
    Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον κ. Πιστοφιδη. Και δεν εχω ενδειξεις κακης συμεριφορας εκ μερους του. Αντιθετα οι αποψεις του παρουσιαζουν παντα ενδιαφερον, ειτε συμφωνει ειτε διαφωνει καποιος. Και ενω κατα κανονα γραφει πολιτισμενα, εχει δεχτει επανειλημμενα αδικαιολογητες λεκτικες επιθεσεις.
    Και πολλες φορες εχουν παρερμηνευθει (σκοπιμα;) τα γραπτα του.
    Οπως και σημερα!
    Δεν χαρακτηριζει συλληβδην αρνητικα τους ανώνυμους, αλλα μονον αυτους που εκμεταλλευομενοι την ασφαλεια της ανωνυμιας, συκοφαντουν, βριζουν, χυδαιολογουν, διασπειρουν ψευδεις ειδησεις κλπ κλπ. Άλλωστε το αποσαφηνιζει ο ιδιος γραφοντας:

    "Είναι απαραίτητο και θεμιτό να υπάρχει ανωνυμία για όσους σχολιάζουν, εκθέτοντας την άποψή τους με επιχειρήματα και δεν επιθυμούν να εμφανίσουν το πρόσωπό τους. Όταν όμως κάποιοι απλώς συκοφαντούν, βρίζουν και βγάζουν τα εσώψυχά τους σε βάρος άλλων, που δεν τους γνωρίζουν καν, τότε, αυτό δεν έχει καμία σχέση με ελευθερία λόγου αλλά ελευθερία διάδοσης ασθενειών"

    Αυτο δεν το διαβασαν όσοι τον λιθοβολουν;

    Τελος παντων. Εγω αλλο ηθελα να γραψω και παρασυρθηκα.
    Ηθελα να συγχαρω εκεινον τον σχολιαστη που εγραψε το παρακατω απιθανο!!!

    " . . . ο λόγος που δεν υπογράφω είναι διότι το όνομα μου πιθανόν να επισκιάσει το περιεχόμενο του σχολίου μου καθότι είναι άκρως αναγνωρίσιμο και δεν με ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσω υπέρ μου σε μία συζήτηση για να επηρεάσω το αποτέλεσμα. . . "

    Ο ορισμος της μετριοφροσυνης και της σεμνοτητας !!!
    Πολυ μου αρεσε και θα το χρησιμοποιω παντοτε στο μελλον οποτε θα σχολιαζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου