Μιχάλης Σάλλας: Ο τραπεζίτης που κυνηγά τα deals

13
Από σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου επικεφαλής της Πειραιώς - Τα σχέδια, οι προτάσεις και οι συγχωνεύσεις

Oλα ξεκίνησαν από μια συγκατοίκηση. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο καθηγητής Οικονομετρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Μ. Σάλλας διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον τότε πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επενδυτών Χρηματιστηρίου (ΠΑΣΕΧΑ) κ. Γ. Αλβανό. Ο τελευταίος έβαλε την ιδέα στον κ. Σάλλα να ηγηθεί σχήματος επιχειρηματιών που θα αγόραζαν την υπό χρεοκοπία Τράπεζα Πειραιώς, θυγατρική της Εμπορικής Τράπεζας. Πρωταγωνιστές τότε του τραπεζικού συστήματος ήταν η Εθνική και η Εμπορική με τις τρεις θυγατρικές της: την Ιονική, την Αττικής και την Πειραιώς. Η τελευταία είχε κρατικοποιηθεί το 1975 για να «σωθεί» αλλά ο εναγκαλισμός του Δημοσίου την είχε καταστήσει μιας πρώτης τάξεως... προβληματική τράπεζα. Αλλωστε, αυτήν την περίοδο ακόμη και οι leaders του κλάδου αντιμετώπιζαν προβλήματα επιβίωσης.

Η ιδέα ήταν πρωτοποριακή: ο κ. Σάλλας ηγήθηκε ομάδας επιχειρηματιών που εξαγόρασαν την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία σήμερα είναι η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα της Ελλάδος. Το μυστικό ήταν ότι οι επιχειρηματίες αυτοί πέρασαν όλες τις τραπεζικές εργασίες τους μέσα από την Πειραιώς, πολλαπλασιάζοντας τα μεγέθη της. Ενδεικτικά, στο εγχείρημα αυτό συμμετείχαν ο κ. Κ. Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής, ο κ. Θ. Βασιλάκης της Αutohellas, ο κ. Π. Ηλιάδης της Σέλμαν, ο όμιλος Φουρ λή, ο κ. Γ. Παπαγεωργίου της Sanyo και πολλοί άλλοι.

Ο κ. Σάλλας έγινε εν μια νυκτί τραπεζίτης και από τότε κατέστη φιγούρα που δεν περνάει απαρατήρητη. Βεβαίως, στον χρηματοοικονομικό χώρο δεν ήταν αλεξιπτωτιστής. Με σπουδές στις οικονομικές επιστήμες και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ήταν σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου σε θέματα οικονομίας και από το 1984 ως το 1991 ασκούσε ενεργό ρόλο στις διαδικασίες...........
απελευθέρωσης, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς και ειδικότερα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου, διοικητής της ΕΤΒΑ, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και πρόεδρος της πρώτης Επιτροπής Εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, τα έτη 1987-1988.

Η πρόταση του κ. Σάλλα να εξαγοράσει το 77% της Αγροτικής και το 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι μια πρόταση με μετρητά- πολύ σημαντικό- και προέρχεται από έναν όμιλο που έχει στο παρελθόν απορροφήσει με επιτυχία άλλες τράπεζες, μικρότερου βεβαίως μεγέθους. Η Πειραιώς το 1998 προχώρησε στην απορρόφηση των εργασιών της Chase Μanhattan στην Ελλάδα, στην εξαγορά της Τράπεζας ΜακεδονίαςΘράκης και της Credit Lyonnais Ηellas, ενώ στις αρχές του 1999 απέκτησε την Τράπεζα Χίου της οικογενείας Βαρδινογιάννη και απορρόφησε τις εργασίες της Νational Westminster Βank στην Ελλάδα. Το 2000 συγχωνεύθηκε με τις Τράπεζες Μακεδονίας- Θράκης και Χίου. Από τότε ο όμιλος Βαρδινογιάννη είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Πειραιώς με μικρό όμως ποσοστό αφού η τράπεζα είναι πολυμετοχική. Το 2002 η Πειραιώς απέκτησε τo 50% της ΕΤΒΑ και το 2003 ολοκλήρωσε την απορρόφησή της.

Η «γιγάντωση» της Πειραιώς τού πιστώνεται, όπως τού πιστώνεται ότι έχει στηρίξει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου . Εχει αναφερθεί στην ανάγκη συνενώσεων στον κλάδο, έχει υποστηρίξει ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει και έχει στηρίξει μέσα από προγράμματα χρηματοδότησης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το σχέδιοτης εξαγοράς
Η πρόταση του Μ. Σάλλα για Αγροτική και ΤΤ είναι στοχευμένη. Η πείρα της Πειραιώς στη λιανική τραπεζική αλλά κυρίως στα επιχειρηματικά δάνεια θα συνδυαστεί με τη μεγάλη ρευστότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σήμερα, σχεδόν το 50% του ενεργητικού τού ΤΤ είναι «δεσμευμένο» σε ομόλογα. Αν η ρευστότητα αυτή διοχετευθεί στην αγορά, θα κινηθεί εκ νέου η οικονομία. Η εξεύρεση των 701 εκατ. ευρώ του τιμήματος δεν αποτελεί πρόβλημα. Η Πειραιώς διαθέτει περίπου 8 δισ. ευρώ σε ομόλογα αλλά και 51,6 δισ. assets. Τo ύψος του τιμήματος όμως θα αποτελέσει θέμα προς συζήτηση. Επί μία εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριζε σε κάθε δημόσια εμφάνισή του την ανάγκη συμμαχιών στον τραπεζικό τομέα. Η «πολυπόθητη» πρόταση έρχεται αλλά με 50% discount για την Αγροτική και με 30% premium για το ΤΤ, η μετοχή του οποίου όμως είχε σημειώσει ιστορικά χαμηλά. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ίσως χρειαστεί ο κ. Σάλλας να βελτιώσει την πρόταση ή κάποιοι άλλοι, πιο διορατικοί, εκτιμούν ότι το deal θα υλοποιηθεί, αλλά με χαρτιά, ώστε στο νέο σχήμα το Δημόσιο να είναι ο βασικός μέτοχος.

Η χρηματιστηριακή αγορά υποδέχθηκε την πρόταση πολύ θετικά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μετοχές των υπολοίπων τραπεζών κινήθηκαν έντονα ανοδικά αφού προεξοφλούνται και νέες κινήσεις. Ιδίως η Εθνική Τράπεζα απελευθερωμένη πλέον από την «υποχρέωση» να διασώσει την Αγροτική μπορεί να προχωρήσει απερίσπαστη σε δικές της συμμαχίες.

Η έλλειψη μεγαλομετόχου στην Τράπεζα Πειραιώς υποχρέωνε τον κ. Σάλλα να επιδιώκει deals με ανταλλαγή μετοχών. Κάπως έτσι η Πειραιώς έχασε την Εργασίας, αφού στην πρόταση Σάλλα για ανταλλαγή μετοχών προτιμήθηκαν τα μετρητά του κ. Σπ. Λάτση. Στις επιχειρηματικές ήττες του κ. Σάλλα συγκαταλέγονται επίσης η αποτυχημένη προσπάθεια το 1999 να αποκτήσει την Ιονική Τράπεζα, η οποία ως γνωστόν πέρασε στον κ. Γ. Κωστόπουλο της Αlpha Βank αλλά και η οπισθοχώρηση στη διεκδίκηση της Τράπεζας Κύπρου, όταν η Πειραιώς είχε αποκτήσει ποσοστό περίπου 8%, κίνησε τις διαδικασίες συγχώνευσης αλλά τελικά πούλησε το ποσοστό της στον κ. Α.Βγενόπουλο. Επίσης, οι αντίπαλοί του υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία την πρόβλεψή του το 2000 ότι ο γενικός δείκτης θα αγγίξει τις 7.300

μονάδες.

Ανησυχίες και επιφυλάξεις
Ξένοι αναλυτές ισχυρίζονται επίμονα ότι σε περίπτωση κατά την οποία η πρόταση ναυαγήσει θα στοιχίσει στη χώρα και στις αγορές.Από την άλλη δεν αποφεύγουν να τονίσουν ότι η εξαγορά αυτή δεν λύνει κάποιες από τις βασικές προκλήσεις της εποχής και στην πραγματικότητα διπλασιάζει το στοίχημα για την ελληνική οικονομία καθώς δημιουργεί μεγαλύτερη τράπεζα με πιο συστημική σημασία και πιθανώς αποτρέπει ενδεχόμενη προσπάθεια εξαγοράς εναντίον της Πειραιώς.

Η ικανότητα του Μ. Σάλλα στο να οδηγήσει το νέο σχήμα σε απάνεμα λιμάνια είναι αναμφισβήτητη. Μάλιστα, στην προσπάθεια αυτή, ο κ. Σάλλας θα έχει κοντά του, όπως όλα δείχνουν, έναν συντοπίτη του από την Κρήτη, συνεργάτη από τα παλιά.Τον σημερινό πρόεδρο της Αγροτικής κ. Θ. Πανταλάκη ο οποίος προτού αναλάβει την Αγροτική ήταν αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Πειραιώς. Ο κ. Πανταλάκης θα κληθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό που θα δημιουργηθεί από τον συγκερασμό της διαφορετικής κουλτούρας μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Το είχε πράξει με επιτυχία και στην Εθνική Τράπεζα από τον Μάρτιο του 1996 ως τον Απρίλιο του 2004 όταν ήταν υποδιοικητής και επικεφαλής αρκετών θυγατρικών και είχε ζυμωθεί στις διαπραγματεύσεις με τους συνδικαλιστές.
ΒΗΜΑ

Δημοσίευση σχολίου

13Σχόλια
  1. Τώρα που μειωθήκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις και άλλων εργαζόμενων κατά 40% , που αυτοί στηρίζουν , τις καφετέριες εστιατόρια , ταβέρνες σουβλατζίδικα μπουζούκια μπαρ , κ . λ . π .
    Πρέπει να ρίξουν τις τιμές – 50% ,διαφορετικά σε μερικούς μήνες δεν θα έχουν ελάχιστους πελάτες
    Και σιγά, σιγά ,θα ερημώσουν και θα κλείσουν .
    Και θα μείνουν άνεργοι πολλοί υπάλληλοι των καταστημάτων αυτών .
    Μύωση κατά 50% των τιμών , λιγότερο κέρδος ,
    και έτσι θα επιβιώσουν τα καταστήματα αυτά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που μειωθήκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις και άλλων εργαζόμενων κατά 40% , που αυτοί στηρίζουν , τις καφετέριες εστιατόρια , ταβέρνες σουβλατζίδικα μπουζούκια μπαρ , κ . λ . π .
    Πρέπει να ρίξουν τις τιμές – 50% ,διαφορετικά σε μερικούς μήνες δεν θα έχουν ελάχιστους πελάτες
    Και σιγά, σιγά ,θα ερημώσουν και θα κλείσουν .
    Και θα μείνουν άνεργοι πολλοί υπάλληλοι των καταστημάτων αυτών .
    Μύωση κατά 50% των τιμών , λιγότερο κέρδος ,
    και έτσι θα επιβιώσουν τα καταστήματα αυτά .
    Διαφορετικά το λουκέτο τους περιμένει στην γωνία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιός θαμώνας,
    San Pedro, Βολιβία
    Για να λύσετε το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας: Οι αλλοδαποί κρατούμενοι των ελληνικών φυλακών να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν νοίκι!
    Υπολογίστε 2 εκατομμύρια κρατούμενοι επι 300 ευρώ το μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πασοκο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

    Είναι αλήθεια ότι έχετε όλα αυτά κ.Δήμαρχε Ηρακλείου;

    "Για το λόγο ότι υπάρχουν και καθαροί δημοσιογράφοι στο Ηράκλειο, ψάξαμε και βρήκαμε τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουράκη των τελευταίων πέντε ετών και... έχουν ενδιαφέρον.

    1. ΒΑΝΙΛ ΑΕ 100% (καφέ δωδώνη) αριθμός εταιρίας αε: 602221/70/Β/06/15

    2. ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ ΑΕ 51% (δύο φλοκαφέ σε κοραή και ένα τάλοσ) αριθμός εταιρίας: 65535/70/Β/07/50

    3. ΜΠΡΕΝΚΟ ΕΠΕ 100% (μαγαζί με ρούχα στο τάλοσ) αριθμός εταιρίας:177/26/11/08

    4. Ένα ακίνητο 420 τετραγωνικών στη ...μάχης κρήτης με αριθμό συμβολαίου 8121-1004

    5. Καινούργια διαμερίσματα ένα στο όνομα του γιού 80 τετραγωνικά και ένα στο όνομα της κόρης του 150 τετραγωνικά μεγάλης αξίας στο χάνδακα

    6. Αιολικά πάρκα με την ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΕΠΕ από το νεαρό του γιο με συνέταιρο τον Γκαγκάτση

    Ας μας απαντήσει δημόσια ο δήμαρχος πως τα απέκτησε όλα αυτά ???
    με το μισθό του????

    Πληροφορίες από το Ηράκλειο λένε οτι υπάρχουν κ άλλα...τα ψάχνουμε και μόλις τα βρούμε θα επανέλθουμε..."
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί κανεί δεν επισημαίνει ότι ο Πανταλάκης πριν πάει Διοικητής στην Αγροτική, ήταν στην ουσία το αφεντικό της Πειραιώς ?

    Πολλοί από τότε συζητούσαν ότι επίκειται το deal, άσχετα με μνημόνια και συγκυρίες. Και τέλως πάντων, δεν πρέπει σε αυτή τη φάση των συζητήσεων, να απομακρυνθεί για το ”νόμιμο και ηθικόν” της υπόθεσης ?

    Αστειεύομαι βέβαια.
    Αυτά δεν γίνονται στη ”Δημοκρατική Παράταξη”.@=!=#$$$$%
    Το ωραίο όμως είναι ότι κάποιες εταιρίες που θα εμπλακούν στις αποτιμήσεις των τραπεζών, θα βγάλουν χοντρά λεφτά, από το πουθενά. Αυτές είναι στρατηγικές. Μια εξαγγελία – φούσκα και κονομήσαμε.
    ΠΑΣΟΚ – Μεγάλο σχολείο !!!!!

    Εκείνος, ο νέος δοσίλογος,
    ο προπαγανδιστής του ΠΑΣΟΚ,
    ο από τα αριστερά προερχόμενος
    ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
    να δούμε τι λέει για όλο αυτό το ξεπούλημα….

    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί συμπεραίνουμε από το άρθρο του "αντικειμενικού ΒΗΜΑΤΟΣ";
    ΄Οτι τα παπαγαλάκια έπιασαν εντατική δουλειά.
    ΄Οτι ο πασοκάνθρωπος Σάλλας από ανύπαρκτος, έγινε εν μια νυκτί "μεγαλοτραπεζίτης", χάρη στη συνεργασία νταβατζήδων κινήματος. Γιατί μου μυρίζει αχυράνθρωπο;
    ΄Οτι τα λαμόγια ξαναφουσκώνουν το χρηματιστήριο για να φάνε και τα αποδέλοιπα. Ο άνθρωπος με το παρελθόν, σέρνει πάλι το χορό. Προσέχτε τα λεφτά σας, αν έχετε τίποτα στην άκρη.
    ΄Οτι η προβληματική ΠΕΙΡΑΙΩΣ επιχειρείται να ξελασπώσει με τα λεφτά υγιών τραπεζών, που περιέργως αγοράζει αντί να απορροφηθεί.
    Γίγαντες πασόκοι! Δεν παίζεστε ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν κάπιος πλουτίζει κάποιος άλλος φτωχαίνει.
    Εάν ο πρώτος παίζει το παιγνίδι τίμια και δίκαια με γειά του με χαρά του.
    Εάν το παίζει βρώμικα είναι απατεώνας και πρέπει να απομονώνεται.

    Σίγουρα αυτός που συντονίζει τις τραπεζικές εξελίξεις είναι ο ίδιος ο Παπανδρέου και με ουρά του τον Παπακωνσταντίνου.

    Πάντως τα “δεν ήξερα¨, “δεν κατάλαβα”, φταίνει οι κερδοσκόποι, οι γερμανοί, η Νέα Δημοκρατία έχουν τελειώσει για τον Παπανδρέου.
    Καλά θα κάνει να σταματήσει να μοιράζει την περιουσία του Ελληνικού λαού για ένα κομμάτι ψωμί σε διάφορους Σάλλες, Άρες, Μάρες και το κακό συναπάντημα.

    Μπορεί να υπάρχουν ελικόπτερα αλλά υπάρχει και η ιντερπόλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑς ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ «Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 800 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί σε ποσοστό 70% από δανεισμό.»

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ:
    προχθές δανείσαμε τον σάλα 350 μμύρια για να την βγάλει και σήμερα μας δίνει άλλα 350 για να μας αγοράσει!!!!!!


    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΓΑΜΩ ,ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 100 %; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΜΟΥΝΟΣΤΑΥΛΟΙ ΚΙ ΑΜΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΟΒΕΛΙΣΚΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΞ..

    Ε ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΣΟΥΝ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ; ΠΩΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΤΣΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΦΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΜΑΪΜΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;

    ΡΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΗΧΕΙΡΙΜΑΤΙΑΣ ΡΕ ΚΛΑΠΑΡΧΙΔΗΔΕΣ!!!!

    ΑΙΝΤΕ ΖΩΑ ΑΙΝΤΕ ΨΩΝΙΑ ΑΙΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΙΩΝΙΑ..

    ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντως το ερωτημα αν η υποθηκευμενη αγροτικη γη θα πρεπει να παραχωρηθει σε ιδιωτες δεν μπορει να απαντηθει οικονομικα βασει κερδων και ζημιων της ΑΤΕ αλλα πολιτικα. Οι αγροτες ελαβαν δανεια σε συναλλαγη και με προτροπη του κρατους για εκσυγχρονισμο της παραγωγης τους και με την υποσχεση ευνοικης μεταχειρισης. Αν γνωριζαν οτι θα υποθηκευτουν σε ιδιωτικη τραπεζα δεν νομιζω οτι θα συναπταν δανεια με την ιδια ευκολια. Ειναι πολιτικη εξαπατηση τεραστιων διαστασεων η εκχωρηση των χρεων τους σε ιδιωτες και θα πρεπει να ξεσηκωθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ
    Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΕΚΑΝΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ >>
    ΕΚΑΝΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
    ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΩ "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ.
    ΑΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΤ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ.
    ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΩ.
    το υποζύγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΩΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΔΥΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ;
    Σιγά το δύσκολο!
    Ο φανατικός πρασινοφρουρός Σάλλας της τράπεζας Πειραιώς έχει διευθύνοντα σύμβουλο των Προβόπουλο και αναπληρωτή τον Πανταλάκη.
    Ο Προβόπουλος γίνεται Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο Πανταλάκης Διοικητής της κρατικής Αγροτικής.
    Ο Παπανδρέου χαρίζει στο Σάλλα την κρατική Αγροτική Τράπεζα (που έχει τα ακίνητα) μαζί με το κρατικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (που έχει τα μετρητά).
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΣΑΛΛΑΣ-ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ.
    Μήπως κακώς καταργήθηκε το Γουδί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου