Ο Κύλωνας σχολιάζει την (έκτακτη) επικαιρότητα

11

-«Οφείλουμε σεβασμό στους ζωντανούς. Στους νεκρούς οφείλουμε μόνο την αλήθεια»
Φραγκίσκος Βολταίρος

-Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του δολοφονηθέντος Σωκράτη Γκιόλια. Δεν θα αρχίσω το «πόσο καλό παιδί ήταν, είχαμε μια απώλεια για τη δημοκρατία μας» και τα λοιπά των εξόχων σε λογύδρια «Μαυρογιαλούρων». Καθένας τιμά τον άλλο με τον τρόπο του και καμιά φορά και με την σιωπή του.

-Η πραγματική δημοκρατία είναι μεγάλη και καλύπτει πάντα τα κενά της. Μια οικογένεια όμως είναι μικρή και με δυσκολία το κάνει αυτό… Να τον θυμούνται πάντα οι δικοί του.

-Εχθρός για κάποιους, φίλος για άλλους, σίγουρα κάποιους ενόχλησε και κάποιους βοήθησε. Αποδείχθηκε περίτρανα πως η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο επάγγελμα. Όχι τόσο γιατί κινδυνεύει η ζωή σου αλλά κυρίως γιατί κινδυνεύει η ψυχή σου. Ελπίζω, ότι αργά ή γρήγορα, ο χρόνος όμως θα μας αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη και ποιοι είναι οι ένοχοι.

-Και μη συγκρίνετε τον Σωκράτη Γκιόλια με τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Άλλες εποχές, άλλα πολιτικά παραστήματα, άλλες ιδεολογίες. Ντροπιάζετε τη μνήμη και των δύο.

-Και πάμε στα του οίκου μας. Βρε μπαζούρια στην ΕΛΑΣ μάθετε πρώτα τι είναι το «αντάρτικο πόλεων», πως γίνεται και που ..........στοχεύει και σταματήστε να λέτε δεξιά κι αριστερά χαζομάρες. Ολοι οι δημοσιογράφοι δεν είναι μοσχάρια να τους περνάτε επικοινωνιακά ό,τι θέλετε.

-Καλά να μη μιλήσω για τη δημοσιογραφική κάλυψη… Στην αρχή είπαν η μαφία. Μετά είπαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών και στο τέλος ναι, στο τέλος, βρήκαν τη Σέχτα Επαναστατών. Αρχικά το όπλο ήταν ένα υποπολυβόλο ούζι. Μετά έγινε, υποπολυβόλο σκόρπιον, συνεχίστηκε με καλάσνικοφ και δια της ατόπου απαγωγής βγήκε το –δημοσιογραφικό-συμπέρασμα πως ήταν πιστόλια τοκάρεφ, μέχρι να το επιβεβαιώσει και η αστυνομία. Πάλι καλά που δεν ακούσαμε πως η επίθεση έγινε με άρμα μάχης Leopard για να μη διαφύγει με το αυτοκίνητό του o αείμνηστος. Τελικά εμείς δεν ήμαστε δημοσιογράφοι, ήμαστε μαθηματικοί ειδικοί στις χαοτικές επιστήμες…

-Πάντως να ξέρετε πως καλού-κακού oι εν λόγω «αντάρτες πόλεων» έχουν μαζί τους υποπολυβόλα και χειροβομβίδες για την ανταπόδοση ταχέων πύρων προκάληψης σε περίπτωση εμπλοκής με αστυνομικούς.
-Αυτά για να μαθαίνεται εσείς οι αστυνομικοί με ποιους έχετε να κάνετε. Όχι μακριά και μπερδεύεστε, διαβάστε τη δομή και τη δράση του ένοπλου τμήματος του ιρλανδικού Σιν Φέιν, τον IRA.
Κύριε Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και κύριε Λευτέρη Οικονόμου, δεν σας λέω άλλα, να σας τα πουν οι με 25.000 ευρώ το μήνα αμοιβόμενοι αναλυτές σας.

-Είναι πάντως παγκόσμια τακτική που διδάσκεται σε όλες τις μεγάλες σχολές εγκληματολογίας-βαλλιστικής και πυροτεχνικής μηχανικής, πως πάντα παίρνουμε αποτελέσματα βλητικής και μηχανικής από τους κάλυκες και τις βολίδες και ύστερα βγάζουμε ανακοίνωση. Συνήθως χρειάζονται 48 ώρες. Κάποιοι βιάστηκαν μάλιστα να μιλήσουν, ακόμη κι αν είναι έτσι. Η σιωπή είναι χρυσός και η έρευνα πλατίνα…

-Πάντως ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κάπου έχει αρχίζει και «χάνει νερά». Μάλλον θα του χρειαστεί ένας «υδραυλικός» να σταματήσει τη διαρροή. Γιατί μαζί με τα «νερά» διαρρέουν και πληροφορίες…

-Και για όσους ενοχλήθηκαν, έχουμε όξο και ώξω!

-Κατά τα άλλα, στο συνέδριο της Σύμης ο πρωθυπουργός μας ήταν όλα τα λεφτά! Σους κακεντρεχείς! Μη λέτε τίποτα! Τι φαγητά, τι χοροί, τι τσιφτετέλια τι μπάνιο σε πισίνες, τι κανό… Ωνασειάδα!
Αλλά κανένας δεν κατάλαβε τον στρατηγικό σκοπό του Γιώργου Παπανδρέου. Την προσέλκυση επιχειρηματιών: «Είδατε τι ωραία που περνάμε; Δεν είναι αυτός ο ιδανικός τόπος να κάνετε τις επενδύσεις σας και να περνάτε σαν άρχοντες; Η Ελλάδα δική σας! Και αν αγοράσετε και κανένα νησάκι; Μούρλια».

-Από opergov τη σελίδα των «κοινών αποφάσεων» ας την κάνουν opencountry. Ετσι κι αλλιώς άλλοι αποφασίζουν…

-Πάντως για να πω και του στραβού το δίκιο, η συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Guardian» ο πρωθυπουργός, όπου μίλησε για την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα μέτρα ήταν πολύ καλή. Και φυσικά έτυχε και της ανάλογης υποδοχής από τους Αγγλοσάξωνες.
«Εξω πάμε καλά». «Μέσα» τι γίνεται...

-Φοβερός και ο κύριος Αλέξανδρος Κόντος που επί κυβερνήσεως Καραμανλή ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Διόρισε τον εαυτό από πρόεδρο του ΔΣ, σε γενικό πρόεδρο στη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΕ στην Ξάνθη. «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Τελικά ορισμένοι πολιτικοί σε αυτή τη χώρα δεν λένε να βάλουν μυαλό. Είναι τυφλοί, μωροί και προκλητικοί…

Κύλων
(χωρίς το άγος)

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
  1. Παρακολουθώντας τις αναφορές των μέσων γιά τον άτυχο άνθρωπο-δημοσιογράφο, θα ήθελα να με πληροφορήσει όποιος ξέρει ποιές ήταν οι μεγάλες αποκαλύψεις του ρεπορτάζ του Γκόλια, που τον χαρακτηρίζουν σαν δημοσιογράφο του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ.

    Μόνο μισόλογα ακούω μεταξύ των “συναδέλφων”,του τύπου “όπως όλοι ξέρουμε”, ή “όπως έχουμε πει πολλές φορές”, κι έτσι τίποτα δεν λέγεται γιά την ταμπακιέρα.
    Ε λοιπόν δεν ξέρουμε όλοι,γιατί δεν βλέπουμε συνέχεια χαζοκούτι,δουλεύουμε κιόλας,αν λοιπόν οι “λειτουργοί” της 4ης εξουσίας θέλουν να είναι λειτουργοί, ας μιλάνε καθαρα, γιατί δεν είμαστε συνέχεια στο Ιντερνετ, αφού εργαζόμαστε για να πληρώνουμε τα χρέη των ΜΜΕ,τα δανεικά κι αγύριστα, που βούλιαξαν την οικονομία.
    Σταματείστε την παραπληροφόρηση, δεν αντέχουμε άλλο…

    ΕΞΑΛΛΟΥ....Από σήμερα το πρωί είναι προφανής ένας από τους στόχους της ενέργειας: φίμωση του ελεύθερου ίντερνετ.

    Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός απελαύνει στη χώρα με καταιγιστικούς ρυθμούς.
    Όπως αναλύει ο Ιγνάτιο Ραμονέ στο “Το απόλυτο κραχ”, η επέλαση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 6-9 μήνες. Το φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη.
    Θα αντισταθούμε;
    Υπάρχουν οι όροι;
    Ή πάλι θα φαγωθούμε μεταξύ μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να πω πια για αυτόν τον κυλωνα. μες την ψυχη μου ειναι. βγαζει αληθειες εξυπνα και μεταφερει τον πονο μας. και σιγουρα δεν ειναι παπαγαλακι. πρεπει να εχεισ αρχιδια για να τα γραφεις αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα σας πιστεψαμε παλιοκουφαλες δημοσιογραφισκοι του κωλου.
    Τυφλη βια και ιδεολογικα εναντια στην κοινωνια και παπαρια μαντολες......

    Ο ανθρωπος ηθελε να χτυπησει συμφεροντα, μεγαλα συμφεροντα, πολιτικους, επιχειρηματιες, κρατικους διεφθαρμενους λειτουργους των μυστικων υπηρεσιων και νομιζατε οτι θα τον αφηναν ετσι.

    Εστειλαν επαγγελματιες δολοφονους να τον καθαρισουν και φυσικα τους "ειδημονες" να σπευσουν και να εξαφανισουν τα αρχεια του σκληρου του δισκου.

    Αν νομιζετε οτι θα δε θα κουκουλωθει η ολη κατασταση ειστε μακραν νυχτωμενοι.
    Σεχτα και μαλακιες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι αναγνώστες.

    Την ταπεινή μου γνώμη θα καταθέσω.

    Ο,τι και να "ήταν" ο Σωκράτης, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει η ψυχή που κουβαλούσε, ο συμβολισμός.

    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ:
    -Να φιμωθούμε
    -Να τρομοκρατηθούμε
    -Να υποταχθούμε

    ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    Ας ενωθούμε όντας σε αυτό το πνεύμα και ας ξεκινήσουμε να αντιστεκόμαστε ΕΝΕΡΓΑ στην αλητεία του ΔΝΤ, της ΤΡΟΪΚΑΣ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (τύπου Μπάμπη Παπαδημητρίου, Κώνστα, κ.λπ.).

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΗΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

    ΥΓ. Αγνοώ μερικά εκ του πονηρού σχόλια. Οι προαναφερόμενοι αλήτες αρέσκονται στο να αποπατούν και εδώ στην δική μας "αυλή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχως ζουμε στην Ελλαδα που την κατεστρεψαν ολοι χωρις ελπιδες,ονειρα,χαρα για να δουλεψουμε(οσοι εχουν δουλεια και αυτοι με μισο μισθο δουλευουν γιατι το αποφασισαν οι αλητες).Νεκρωσαν τα παντα στους νεους ολα τα μεγαλα κεφαλια(καναλαρχες)εξυπερετουν τα συμφεροντα των κυβερνησεων.Οτι μας υποσχεθηκαν τιποτα δεν εκπληρωσαν το αντιθετο δεν νιωθουμε ασφαλεις πια και "γεμισαν" τον Ελληνα γεματο με καχυποψια και μισος.Τοσα χρονια μας "υπνοτιζαν" με τα ψεματα τους.Ας κοιταξει καποιος την οικογενεια του και ιδιαιτερος τα παιδακια του που το πρωτο δεν θα τον ξαναδει ποτε ξανα και το δευτερο ουτε καν θα τον γνωρισει επειδη αυτοι οι πληρωμενοι ηλιθιοι του αφαιρεσαν την ζωη λογω οτι προσπαθουσε να γραψει αληθειες και τους πειραζε.Η αληθεια παντα ποναει οποια και να ειναι αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΛΙΑ. ΤΙΣ ΕΙΔΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ. ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ,ΚΥΛΩΝΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ--ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ...ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ <> ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΝΑΙ ΟΙ...ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΤΟΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ

    ΚΑΘΗΚΙΑ

    ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ?

    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ?

    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΑΙ ΚΟΛΩΠΑΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συλλαλητήριο υπέρ της νομιμοποίησης των μεταναστών διοργανώνει στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης στην Ομόνοια η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών, με τη συμμετοχή της Πακιστανικής Κοινότητας, της Κοινότητας του Μπαγκλαντές, του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών και Αράβων Μεταναστών.

    Η κινητοποίηση έχει τη στήριξη ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΕΝΓΕ, σύλλογοι τραπεζοϋπαλλήλων και το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Στο ψήφισμά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ άλλων, ζητούν να μην στοχοποιούνται οι μετανάστες για την υποβάθμιση της ζωής στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αντιτάσσονται στις επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας, τις οποίες χαρακτηρίζουν ρατσιστικές.

    Ακόμη, καταγγέλλονται οι απελάσεις και οι φυλακίσεις και ζητείται νομιμοποίηση των μεταναστών, δουλειά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, εν μέσω της κρίσης. «Οι πολιτικές των κυβερνήσεων σπέρνουν τη δυστυχία και τη φτώχεια και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα


    ΡΕΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΠΟΣΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ?
    ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10 μήνες σοσιαλισμού ήταν ικανοί να διαλύσουν τα πάντα.....ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΟΛΑ..στις 12 !!

    ΜΑΦΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΝΑ LIFESTYLE ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΑΝΟ.......

    αυτή είναι η ελλάδα του τελευταίου δεκαμήνου......ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΣΑ
    ΖΟΥΓΚΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ» ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....ΓΑΜΗΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ...ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΜΟ...

    ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΑΦΟΥ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ...ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ,ΑΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΝΤ...ΤΩΡΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου