Το «βασίλειο της Δανιμαρκίας» είναι σάπιο!


Γράφει ο Καφενόβιος

Όταν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, με θητεία 38 ολόκληρων χρόνων στη Δικαιοσύνη, φθάνει στο σημείο να ρωτάει βουλευτές-μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, έστω ρητορικά, εάν έχουν δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται, τότε δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι, το «βασίλειο της Δανιμαρκίας» είναι σάπιο!

Ο κ. Ρακιντζής, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως λειτουργούν τα κυκλώματα και τον τρόπο που οι ισχυροί ξεγλιστρούν. Γνωρίζει ότι, η διαφθορά δεν έχει όρια και φραγμούς.

Στην έκθεσή του ο επιθεωρητής αναφέρεται στους επίορκους δικαστικούς λέγοντας ότι η θέση τους είναι στον έβδομο κύκλο της κολάσεως, όπως τους τοποθετεί ο Δάντης στη «Θεία Κωμωδία». Επισημαίνει διακριτή μεταχείριση των επωνύμων, απαλλαγές τους μέσω βουλευμάτων, βραδύτητα απονομής δικαιοσύνης και έκδοση αποφάσεων «που προκαλούν δυσμενή σχόλια ή απορίες».

Αξιοσημείωτη είναι η παραδοχή του κ. Ρακιντζή, ότι «αν δεν υπήρχε διαφθορά στον τόπο, δεν θα είχαμε έλλειμμα».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της.......... αξιοποίησης των κληροδοτημάτων, υποστήριξε ότι «δεν θα είχαμε οικονομικό πρόβλημα αν τα αξιοποιούσαμε».
Είναι παραπάνω από εξοργιστική η καθημερινή αποκάλυψη όλο και νέων «κεφαλιών» της Λερναίας Yδρας της διαφθοράς, η οποία δυστυχώς δεν περιορίστηκε στον εκμαυλισμό μόνον του πολιτικού συστήματος, αλλά διαχύθηκε σε κάθε διάσταση και πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.