Που είναι η κυβέρνηση (που θα χτυπούσε τη διαφθορά), οέο;;;


Γράφει ο Μαγια

Ο θαυμαστός κόσμος της κακοδιαχείρισης και διαφθοράς αποτυπώνεται και στην έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Και το 2009 πρωταθλητές στη διαφθορά αναδείχθηκαν οι δήμοι και οι κοινότητες, οι νομαρχίες και ο στενός δημόσιος τομέας. Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκαν 909 υποθέσεις.

Ποια θα είναι η τύχη τους; Ας μην θέτουμε …άστοχες ερωτήσεις.

Δεν πρόκειται να δούμε ούτε νομάρχες, ούτε δημάρχους στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πολύ περισσότερο πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Ούτε φυσικά υπουργούς.

Η κυβέρνηση μπορεί να υποσχέθηκε πως θα βάλει τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς. Αναρωτιόμαστε πώς και πότε θα το κάνει. Ηδη συμπληρώνει οκτώ μήνες ζωής και δεν έχει αλλάξει τίποτε. Τα ίδια φαινόμενα διαφθοράς, οι ίδιοι άνθρωποι στις ίδιες θέσεις, με τις ίδιες …ορέξεις. Τίποτε δεν άλλαξε στη σάπια δημόσια διοίκηση, τίποτε δεν άλλαξε στη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη σπατάλη, ενώ αντιθέτως βούλιαξαν τα μεροκάματα, η παραγωγικότητα, η ασφάλιση, η εργασία.

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που έφερε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου είναι δημιούργημα των .........διεφθαρμένων εξουσιαστών (όλων των βαθμίδων). Και κλεπτοκράτης, κλεπτοκράτη μάτι δε βγάζει…«Συντεχνιακή» αλληλεγγύη, γαρ…

Η τιμωρία των ενόχων, όπως κατ΄ επανάληψη έχει τονιστεί, δεν θα γίνει από τους διαπλεκόμενους και συνένοχους. Η τιμωρία και η εξυγίανση θα πρέπει να προέλθει από την απαίτηση των πολιτών.

Το ανησυχητικό είναι ότι, λιγοστεύουν τελευταία οι φωνές για την επιστροφή των κλεμμένων και την παραδειγματική τιμωρία των μεγαλόσχημων ληστών. Η κυβέρνηση κατάφερε με τον Αρμαγεδδώνα του Μνημονίου να φέρει, προς το παρόν τουλάχιστον, το «παιχνίδι» στα μέτρα της τρόικας….