ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ


TRANSFORMER


· Έσπασαν καρδιές στον αγώνα Παραγουάης – Ισπανίας. Θα θυμώνται οι άτυχοι Παραγουανοί ότι κοίταξαν τη λίγη Ισπανία στα μάτια και θα την είχαν βάλει με την πλάτη στον τοίχο, αν ο διαιτητής δεν τους στερούσε το πεντακάθαρο τέρμα τους. Η Παραγουάη ήταν αξιότερη ομάδα αλλά οι μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου δεν αφήνουν τους μικρούς να ανέβουν. Τρίτος κόσμος είναι, όχι πλούσια σε προϋπολογισμούς και σε παίξιμο στοιχήματος Ισπανία, σου λένε.

· Η FIFA απαγόρευσε να κάθονται στις αφρικανικές ομάδες, που μετέχουν στο Μουντιάλ 2010, μάγοι που κάνανε βουντού για να «εξολοθρευτεί» η αντίπαλη ομάδα που έπαιζε εναντίον τους. Τελικά εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι μόνο καλό δεν τους έφεραν, αλλά το κακό στράφηκε εναντίον των ομάδων, που το «έστελναν» στον αντίπαλο.

· Ο ποδοσφαιριστής της εθνικής Αγγλίας Ουέιν Ρούνι μαζί με τη γυναίκα του και τον γιο του κάνουν διακοπές στα νησιά Μπαρμπέϊντος.

· Εντύπωση έκαναν οι αντιδράσεις της καγκελαρίου Μέρκελ στα γκολ της εθνικής Γερμανίας. Σαν να κατέχει από ποδόσφαιρο η σιδηρά γερμανίδα...

· Μουντιαλικό κουτσομπολιό χωρίς Μαραντόνα δε γίνεται, έτσι, όπως μεταδίδουν οι αργεντίνικες αθλητικές εφημερίδες, όταν ο προπονητής της Αργεντινής είδε .........
Γερμανούς φιλάθλους να πανηγυρίζουν τσακώθηκε μαζί τους. Δίπλα του ήταν η κόρη του Ντάλμα και τον συγκράτησε για να μη συμβούν τα χειρότερα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Μαραντόνα είδε τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Γερμανών πίσω από το πάγκο του και τους έβρισε. Από αθλητικό ήθος και πολιτισμό άλλο τίποτα ο γραφικός και προβληματικός αργεντινός μπαλαδόρος...

· Ο Φάμπιο Καπέλο έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Αγγλική ποδοσφαιρκή ομοσπονδία και ξεκινάει να ξαναχτίσει μια νέα εθνική Αγγλίας. Το ζήτημα είναι αν θα βρει τους κατάλληλους παίκτες ή καλύτερα αν υπάρχουν στην Αγγλία τέτοιοι καλοί παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Θα δούμε στο μέλλον.

· Τρείς ευρωπαϊκές ομάδες και μια λατινοαμερικάνικη για τους 4 του παγκοσμίου κυπέλλου. Ποιός είπε ότι η Ευρώπη δεν α πήγαινε καλά?.

· Ο Μιροσλάβ Κλόζε με τα δύο γκολ του εναντίον της Αργεντινής έφτασε τα 14 γκολ και έπιασε τον Γκερτ Μύλλερ που κατείχε το ρεκόρ της εθνικής Γερμανίας. Τώρα χρειάζεται άλλο ένα γκολ για να φτάσει τον Ρονάλντο της εθνικής Βραζιλίας, πράγμα που δεν είναι δύσκολο, ενώ αναμένεται να τον ξεπεράσει. Αθόρυβος και θετικός ο παίκτης της εθνικής Γερμανίας, που είναι σε όλους συμπαθής.