Κινητοποίηση των ομογενών στις ΗΠΑ για τα εθνικά θέματα


"Χωρίς αλλαγή πολιτικής από την Τουρκία, δεν υπάρχει ελπίδα για λύση στο Κυπριακό. Αυτό ήταν το μήνυμά μας προς τους Αμερικανούς αξιωματούχους, τους βουλευτές και τους γερουσιαστές με τους οποίους συναντηθήκαμε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 36 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο", δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Πίτερ Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι αντιπροσωπεία ομογενειακών οργανώσεων είχε συναντήσεις με στελέχη του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Κογκρέσου, σημειώνοντας ότι "διαπιστώθηκε κάποια δυσαρέσκεια για την στάση της Τουρκίας έναντι του Ισραήλ", σημειώνοντας ότι "ενημερώσαμε τους συνομιλητές μας για τις αδιάλλακτες τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να μην τεθούν χρονοδιαγράμματα, γιατί πολλά γράφονται και λέγονται για λύση μέχρι το τέλος του χρόνου".
Εν τω μεταξύ, με ολοσέλιδη καταχώρηση στην..........
κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς", η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και η Συντονισμένη Προσπάθεια των Ελλήνων ζητούν την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, καυτηριάζουν την "υποκριτική πολιτική" της Τουρκίας έναντι των λαών της περιοχής και καταγράφουν την "αποδεδειγμένη συμμετοχή" της Κυπριακής Δημοκρατίας στον αντιτρομοκρατικό αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στην καταχώρηση παρατίθενται συνοπτικά οι στόχοι της τουρκικής εισβολής και 36χρονης κατοχής στην Κύπρο, καλώντας τους αναγνώστες της νεοϋορκέζικης εφημερίδας να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και τους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές με σκοπό να απαιτήσουν την εκδίωξη του Αττίλα από το νησί.