Πειραιώς: Επείγουσα λύση

Γράφει ο Ενδελεχής

Το «όχι» της Εθνικής έστειλε την Πειραιώς στην «αγκαλιά» της Αγροτικής. Ο όμιλος, φαίνεται, ότι συμπεριλαμβάνεται στο αρχικό ΠΑΣΟΚΙΚΟ πλάνο της διπλής συγχώνευσης ΤT-ΑΤΕ, μετατρέποντας την διπλή σε τριπλή συγχώνευση.


Η επείγουσα λύση του «θέματος Πειραιώς», ίσως, δρομολογήσει την άμεση αλλαγή του τραπεζικού χάρτη. Μένει να δούμε τις (κρίσιμες) λεπτομέρειες της συμφωνίας και πως θα την υποδεχτεί η αγορά.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποφάσισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σπύρος Καπράλος.

Σύμφωνα με χετική ανακοίνωση η....... διαπραγμάτευση των μετοχών αναστέλλεται με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών θα γίνει μετά την έκδοση των σχετικών ανακοινώσεων.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαίωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι θα προβεί εντός της ημέρας σε σχετική ανακοίνωση.
Ενδελεχής