Χωρίς πτυχίο η διευθύντρια της Κτηματολόγιο Α.Ε.

23
Σάλο προκαλεί το δημοσίευμα του Ε.Τ. σύμφωνα με το οποίο η διευθύντρια της Κτηματολόγιο Α.Ε., που παίρνει μηνιαίο μισθό 5.981 ευρώ, δεν έχει καν πτυχία ΑΕΙ.Η επιλεχθείσα είχε διετή επαγγελματική εμπειρία σε είδη υγιεινής και γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ ως δίπλωμα σπουδών παρουσίασε «πτυχίο» ιδιωτικού κολλεγίου, το οποίο μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν αναγνωρίζεται στο Δημόσιο ως ισότιμο με αυτό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Συνεπώς κ. Μπιρμπίλη προσέλαβε για διευθύντρια του κρατικού οργανισμού άτομο που έχει τελειώσει δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την ώρα που οι άνεργοι με πτυχία ανέρχονται σε εκατοντάδες...

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος, η κ. Μπιρμπίλη απάντησε ότι η πρόσληψη έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, καθώς η κ. Μ. Καρτελιά διέθετε εμπειρία σε υπεύθυνες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.Σύμφωνα όμως με τον πίνακα των υποψηφίων, από τους 24, που είχαν υποβάλλει αίτηση, μόνο η συγκεκριμένη δεν είχε πτυχίο ΑΕΙ, ενώ εμπειρία σε διοικητικές θέσεις είχαν οι περισσότεροι!Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε πως μετά τις απαντήσεις της κ. Μπιρμπίλη θα μετατρέψει το θέμα σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, προκειμένου η υπουργός Περιβάλλοντος να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής.

www.star.gr/index.php?ID=politics&Rec_ID=52844

Δημοσίευση σχολίου

23Σχόλια
  1. από ποτε χρειάζεται πτυχίο ανωτατης σχολης για να γίνει η για να είναι κανεις κομματόσκυλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κα Μπιρμπίλη, στο πλαίσιο της πρόσφατης παρουσίασης του προγράμματος «Αθήνα-Αττική 2014» είχε ανακοινώσει την προκήρυξη τεσσάρων αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, συνολικού προϋπολογισμού οκτώ εκατ. ευρώ, για τις πλατείες Θεάτρου, Αγ. Παντελεήμονα, Αττικής και Αγ. Νικολάου.

    «Το πρόβλημα δεν λύνεται με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και πιλοτικές μελέτες καθώς δεν υπάρχει πίστωση χρόνου και θα ήταν λάθος να περιμένουμε άλλα δύο-τρία χρόνια για να έχουμε τα αποτελέσματα μελετών τέτοιου χαρακτήρα» τονίζει ο κ. Καρτάλης, εξαπολύοντας ευθέως πυρά κατά της υπουργού Περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΑΜΑ ΕΙΧΕ ΠΤΥΧΙΟ
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ
    ΤΗΣ ΔΙΑΦΡΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!

    ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΕΡΕΣΓ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥ !
    ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑΣ
    ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΔΡΟΥΤΣΑ
    ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
    ΚΑΙ ΣΟΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι άριστοι και όχι οι αρεστοί.
    Ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
    κλπ κλπ κλπ
    Φάγαμε μεγάλο παραμύθι αδέρφια από τον Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΡΕ ΖΩΑ. ΒΡΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΥΛΙΧΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ-ΑΛΤΕΡ-ΒΗΜΑ-ΤΑ ΝΕΑ ΚΛΠ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕ 46%.

    ΝΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΟΛΟΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χα...χχαααα θα κάνουμε μία ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
    και θα καταθέσετε τα βιογραφικά σας
    ηλεκτρονικά στον Πανάρετο, στο ορengov κλπ...
    για να επιλεγούν οι ΑΡΕΣΤΟΙ και όχι οι αρεστοί ! γαπ - προγραμματικές.

    ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΟΥΔΟΥΝΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ
    ΖΩΑ.
    ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ
    ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ
    ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΔΟΥΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρε Τζεφρι , βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται το άσπρο σου το κωλαρακι

    SHKAT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κουράγιο αδέρφια. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Διεφθαρμένο και δυνατό. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα... Έχουν να δουν τα μάτια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τράπεζες βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.


    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΧΡΕΩΝ,ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ...Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ...

    Το πρωί της περασμένης Δευτέρας χάθηκαν τα ίχνη ενός 58χρονου επιχειρηματία από την Κρήτη. Την επομένη τον βρήκε η γυναίκα του νεκρό κάτω από μια ελιά, λίγα μέτρα μετά το σημείο όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Ο 58χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Στο σημείωμα που άφησε προς τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά- με τον γιο του διατηρούσε κατάστημα στη νέα λαχαναγορά του Ηρακλείουέκανε λόγο για οικονομικά προβλήματα και «παγίδες» του τραπεζικού συστήματος.


    Στην ίδια θέση βρέθηκε μία ημέρα πριν, ξημερώματα Κυριακής, άλλος επιχειρηματίας «πνιγμένος» στα χρέη. Ο άνδρας πήδηξε από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου για να «ξεμπερδέψει» μια και καλή απ΄ όλα...


    Αναστάτωση είχε προκαλέσει τον Μάιο στη Βόρεια Ελλάδα η είδηση ότι δύο άνδρες, 45 ετών και 49 ετών, τερμάτισαν τη ζωή τους λόγω οικονομικών προβλημάτων.
    Ο 45χρονος εργαζόταν ως οδηγός ταξί. Οι δικοί του τον περιγράφουν ως ένα χαμογελαστό άνθρωπο, ο οποίος όμως απέφευγε να μιλήσει για τα προβλήματά του. Την καρδιά του είχε ανοίξει μόνο σε έναν φίλο του, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε τις προθέσεις του. Ο φίλος του δεν κατάφερε να τον μεταπείσει και λίγες ημέρες μετά απαγχονίστηκε. Τον ίδιο τρόπο επέλεξε για να τελειώσει τη ζωή του ένας 49χρονος αγρότης από την Αμφίπολη Σερρών, ο οποίος δεν άντεξε το βάρος των χρεών. Φίλοι και συγγενείς κάνουν λόγο για έναν ήσυχο οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών. Ο 49χρονος είχε μιλήσει σε φίλους του για το τι σκόπευε να κάνει, στη συνέχεια όμως τους καθησύχαζε λέγοντάς τους ότι υπερβάλλει. Οπως αποδείχθηκε έλεγε την αλήθεια. Το πτώμα του εντοπίστηκε σε ένα αντλιοστάσιο.


    Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ένας 40χρονος άνεργος οικογενειάρχης, από την Καλλιθέα, σκότωσε τη γυναίκα του και στη συνέχεια έπεσε από το μπαλκόνι αγκαλιά με τα δύο του μωρά. Ή όταν ένας 37χρονος μουσικός, από τα Ιωάννινα, παντρεμένος με δύο παιδιά, αυτοκτόνησε πέφτοντας σε χαράδρα κοντά στο σπίτι του.


    Δεκάδες άνθρωποι γράφουν πλέον οι ίδιοι τον επίλογο της ζωής τους, καθώς βρίσκονται σε απόγνωση. Στην Κρήτη ιδιαίτερα, τα κρούσματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Δεκατρείς αυτοκτονίες καταγράφηκαν μόνο μέσα στους τελευταίους 18 μήνες. Ειδικοί μιλούν για αύξηση κατά 70% των περιστατικών, κυρίως με απόπειρες αυτοκτονίας. Το 2008 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 370 αυτοκτονίες, ενώ το 2009 ξεπέρασαν τις 400. «Εκτιμώ ότι το 2010 ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος» δηλώνει ο υπεύθυνος της Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (1018) κ. Κ. Κατσαδώρος . Περισσότερες είναι οι απόπειρες αυτοκτονίας. «Ο αριθμός των αποπειρών είναι 15πλάσιος των αυτοκτονιών», αναφέρει. Δηλαδή αν το 2009 καταγράφηκαν 400 αυτοκτονίες, άλλοι 6.000 άνθρωποι επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.


    Την τελευταία τριετία οι τηλεφωνικές κλήσεις από ανθρώπους σε απόγνωση εξαιτίας κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων έχουν τετραπλασιαστεί. «Πριν από δύο με τρία χρόνια δεχόμασταν πέντε με έξι κλήσεις την ημέρα. Σήμερα οι κλήσεις ξεπερνούν τις 40. Το 60% των ατόμων που τηλεφωνούν είναι άνδρες, οι οποίοι βάζουν πρώτα τα οικονομικά προβλήματα και μετά τα συναισθηματικά, σε αντίθεση με τις γυναίκες» αναφέρει ο κ. Κατσαδώρος. Στη Γραμμή 1018 καλούν καθημερινά άνθρωποι από όλη τη χώρα. «Μας τηλεφωνούν από την Ιθάκη, τη Ρόδο, μέχρι και από χωριά της Μακεδονίας. Σήμερα (σ.σ.:χθες) είχαμε κλήσεις από τη Ρόδο, την Εύβοια και τα Ιωάννινα. Προσπαθούμε από το τηλέφωνο να καταλάβουμε την προσωπικότητα του καθενός, πώς σκέφτεται, και να τον προσεγγίσουμε ανάλογα» σημειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να πούμε βρε παιδιά. Είπαμε να απαλλαγούμε από τη σκύλλα και πέσαμε στη χάρυβδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εσεις κοροιδα σκοτωθητε στο διαβασμα και πηδηχτητε και απο κανεναν πανεπιστημιακο για να παρετε το "χαρτι", ελπιζω τουλαχιστων να ευχαριστηθηκατε το πηδημα γιατι μετα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μας δειξει η Μπιρμπιλη τα πτυχια της, εκει να δεις κεφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν έχει σημασία τι έχει σπουδάσει η κα Μπιρμπίλη και οι συνάδελφοι της στο υπουργικό συμβούλιο, οι διεθυντές των ΔΕΚΟ κλπ. σημασία έχει ότι δεν έχουν ασκήσει κάποιο επάγγελμα που έχει σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους. μονο κομματικά πόστα έχουν να επιδείξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ....ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ,ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!!!!ΤΗ ΛΥΣΗ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ!!!!!!ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ , .ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΑ ΝΟΜΙΜΟΙ!! ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ,ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ,ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ..ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτή που κατασπάραξε τον ηλίθιο πρώην συνάδελφοτης για την Αγρογή(και δικαίως) θα φιλοτιμηθεί να απαντήσει? μάλλον εγώ είμαι βλαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ!!!!ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ Κ.Κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,ΒΟΡΙΔΗΣ,ΚΚΕ,ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Κ.Λ.Π .......ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 16 Ιουλίου 2010 7:45 μ.μ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΣΕ ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

    ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ 7.45...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΟΙ...Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ 7.45

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΧΡΕΙΟΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΙΣΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αναρωτηθείτε ακόμα και για το πώς διορίσθηκαν ως μέλη του ΔΣ του Κτηματολογίου ΑΕ και τα άλλα μέλη κι ας είναι πτυχιούχοι! Κα Μπιρμπίλη και κε Μωραΐτη γνωρίζετε τίποτε? Κε Μωραΐτη έχετε καμμιά σχέση με κανένα από τα ανωτέρω διορισθέντα μέλη με παχυλούς μισθούς λόγω εντοπιότητας??
    Κρίμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ που δούλευα για πολύ καιρό στο Κτηματολόγιο με σύμβαση μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ήταν ένα μεγάλο μ..υρδέλο! Κανένας σοβαρός έλεγχος! Οι δηλώσεις για τις οποίες ο κόσμος πλήρωνε τα 35 ευρώ πεταμένες αριστερά και δεξιά και ο νομικός έλεγχος γινόταν από απόφοιτους ιστορίας-αρχαιολογίας, φοιτητές των ΤΕΙ ή ακόμα και απόφοιτους ΙΕΚ (!!!) οι οποίοι ασκούσαν και κριτική παρακαλώ στο έργο των ελάχιστων δικηγόρων που προσελήφθησαν για να βοηθήσουν στο έργο της Κτηματολόγιο! ΟΥ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ! (για ό,τι γράφω υπάρχουν άδιάσειστα στοιχεία μέχρι και βίντεο που έχω τραβήξει εγώ προσωπικά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου