Γιατί να έρθουν;


Γράφει ο Θανάσης Γεωργιάδης,

Οι τουρίστες βέβαια, ποιοι άλλοι; Για να θέτουν διαρκώς σε δοκιμασία την όποια ευαισθησία τους, καταμετρώντας τα πτώματα των άλογων ζώων, που σκοτώνουμε σε κατοσταριές εμείς οι λογικοί στις άφραχτες εθνικές και λοιπές οδούς μας; Μες σε μια Κυριακή καταμέτρησα, σε μόλις εκατό χιλιόμετρα εθνικής οδού, περί τους έξι νεκρούς γάτους, πέντε τουμπανιασμένους σκύλους, εφτά σκαντζόχοιρους και κάμποσα άλλα ζώα, αταύτιστα, αφού είχαν μεταβληθεί σε βρωμερό πολτό, όλα τους. Γιατί να πάνε στην Κρήτη οι Τουρίστες; Για να δουν αυτοπροσώπως έναν απαγχονισμένο σκύλο από κάποιον απολίτιστο και βάρβαρο συμπολίτη μας; Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν είδα ζώα πατημένα σε δρόμους στη Γαλλία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία. Ακόμη και στην Τουρκία.

Πιστέψτε με, οι περισσότεροι ξένοι, Αμερικανάκια, κουτό-Φραγκοι, Εγγλεζάκια και λοιποί αποτροπιάζονται τα βάρβαρα θεάματα, ανεξαιρέτως. Εν ...........
σχέσει με την καθαριότητα τώρα, τι να πω. Πάντε στους σταθμούς των ΚΤΕΛ απάσης Ελλάδος. Πάντε στα περισσότερα εστιατόρια και στις ταβέρνες των τουριστικών περιοχών, λόγου χάριν της Χαλκιδικής, και επισκεφθείτε την Πόλη, στην Τουρκία, για να καταλάβετε πόσο πίσω μείναμε, οι τυφλοί πλέον φωτοδότες. Ερχονται επιπλέον οι ξένοι, οι τουρίστες, από την άλλη άκρη της Γης και πέφτουν σε κλειστά μουσεία, στην Ακρόπολη, στον κλειστό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Τρεις φορές κατέβηκα από τη Θεσσαλονίκη στους Δελφούς και βρήκα τον χώρο φραγμένο, επειδή απεργούσαν οι φύλακες, που δεν ξέρω τίνι δικαιώματι προήχθησαν σε ιδιοκτήτες των αρχαιοτήτων ή κλειδοκράτορες. Αν δεν ξεβρωμίσουμε δρόμους, τουαλέτες, ταβέρνες κ.τ.λ., αν δεν εφαρμόζουμε τους νόμους, αν δεν παρέχουμε υπηρεσίες έναντι των χρημάτων που λαμβάνουμε, τότε συν-Ελληνες ξεχάστε και τη λεγόμενη βαριά βιομηχανία μας..

Πηγή