Εισιτήρια χωρίς επιστροφή

Η κρίση πλήττει και τους οικονομικούς μετανάστες
Εισιτήρια για την επιστροφή στην πατρίδα τους βγάζουν οι οικονομικοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καθώς η κρίση πλήττει σημαντικά και τα δικά τους εισοδήματα.

Σύμφωνα με την ειδική έκθεση του ΟΟΣΑ «Migration Outlook 2010», οι μετανάστες στη χώρα μας πλήττονται από υψηλά ποσοστά ανεργίας και μείωση της σταθερής απασχόλησης, συνεπεία της οικονομικής κρίσης...

Όπως προβλέπεται μάλιστα, η μεταναστευτική κίνηση προς την Ελλάδα θα μειωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ήδη, εκατοντάδες μετανάστες βγάζουν εισιτήρια χωρίς επιστροφή για την χώρα καταγωγής τους.Ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι μεταξύ 2010-2020 η αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία θα αγγίξει το 1,9%, όταν την προηγούμενη δεκαετία ξεπερνούσε το 8,6%. Έτσι προβλέπεται ότι η χώρα μας θα παρουσιάσει μείωση στον μεταναστευτικό πληθυσμό, αλλά και συρρίκνωση της ανάπτυξης.Σύμφωνα με την έρευνα, η οικονομική κρίση πλήττει ιδιαίτερα τους άνδρες μετανάστες, οι οποίοι απασχολούνται σε προβληματικούς κλάδους, όπως αυτός της οικοδομής.

newsbeast.gr