Με το γαιδαρο της εξαθλιωσης για το τρενο της "αναπτυξης"

Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Προς όλους όσους θεωρουν τα μετρα περικοπων μισθων και συνταξεων και γενικα περιορισμου του μισθολογικου κοστους ως απαραιτητα για την "ανταγωνιστικοτητα" των ελληνικων προιοντων μια προταση:το Σεπτεμβρη να μην στειλουν τα παιδια τους στο σχολειο! Κατευθείαν στο ΣΕΒ για αμεση αξιοποιηση.Γιατι να χασει η νεα γεννια το τρενο της "αναπτυξης"; Κατευθειαν στα εργοστασια!
Γιατι να κρυβομαστε πισω απ το δακτυλο μας(με περικοπες μισθων και διολισθησεις) όταν μια περιηγηση στις εργασιακες συνθηκες του Τριτου Κοσμου αποκαλυπτει το μυστικο των οικονομικων "επιτευγματων" της παγκοσμιοποιησης: Σκλαβοι-εργαζομενοι, παιδια-εργατες.
Μπορεις κυριε να ανταγωνιστεις τα παιδια; Νομιζεις....Δουλεια 15 ωρες την μερα χωρις αμοιβη,μισθος 25 ευρω μετα τη τριετια(διαβαστε αρθρο Ελευθεροτυπιας
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=11.11.2007,id=24638024 ). ..... Αφρικη, Κινα, Ινδια τα αγαπημενα "παιδια" του νεοφιλελευθερισμου πρωταθλητες και στην παιδικη εργασια(δειτε www.childlabour.in). Λαμπερες πολυεθνικες ελαχιστοποιουν το .........
εργασιακο κοστος με υπεργολαβιες σε εργαστηρια-κολαστηρια.Πισω απ τις οικονομικες θεωριες και τα συνεδρια οι λεπτομερειες των οικονομικων "θαυματων" ριχνουν την σκια τους στο μοντελο αναπτυξης-εξαθλιωσης που μας προτεινουν.
Ο "ομορφος κοσμος ηθικος αγγελικα πλασμενος" του Ντικενς σε πληρη ανασυσταση. Η παγκοσμιοποιηση ως καλοσυνατος εργοδοτης παιρνει στην αγκαλια της τα πεινασμενα παιδακια του Τριτου Κοσμου... 1 πιατο φαγητο 15 ωρες δουλειας.Τι φιλανθρωπο! Τι μαγικο! Να μετατρεπεις την εξαθλιωση των παιδιων σε υπεραναπτυξη κερδων! Πλουσιος και προπαντων φιλανθρωπος!
Κι οι περιβοητες "δημοκρατιες" μας να θαυμαζουν τα κερδη, να υποκρινονται αγνοια για τις συνθηκες παραγωγης τους και να προσπαθουν να μας πεισουν για την αναγκη αντιγραφης μοντελων τριτοκοσμικοποιησης( στο ονομα μαλιστα της "δικαιοσυνης και της ισοτητας" μεταξυ των λαων-ντροπη που τους ανεχομαστε -οιφαρισαιοι!).
Ιδου λοιπον πεδιο δοξης λαμπρο! Ολα τα παιδακια στα εργοστασια! Με το γαιδαρο της εξαθλιωσης για το τρενο της "αναπτυξης"!
(Νικολοπουλος Βασιλης)