ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΕ

Τα μέλη του υπό σύσταση συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ» , καταγγέλλουμε ως αντισυνταγματική και φωτογραφική την διάταξη του άρθρου 12 του ανωτέρου νόμου διότι παραβιάζει κατάφορα το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και ουσιαστικά αφαιρεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσφυγής του ιδιοκτήτη κατά πράξεων του δασάρχη .Με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για τα μεγάλα συμφέροντα των εταιρειών ΑΠΕ υφαρπάζοντας ουσιαστικά την γη μικροϊδιοκτητών.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωρίζουμε ότι:

Ø Δεν θα δεχτούμε εγκαταστάσεις Α.Π.Ε και συναφών έργων πριν αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπαγωγή της Νοτίας Καρυστίας στο άρθρο 62 του Ν998/1977.

Ø Δεν θα επιτρέψουμε μία πράξη χαρακτηρισμού από το δασάρχη και χωρίς να έχουμε ουσιαστικά το δικαίωμα προσφυγής στα αρμόδια όργανα και δικαστήρια ,να ......
τους νόμους της πατρίδας μας. Για την επίτευξη των στόχων αυτών σας γνωρίζουμε ότι:

Ø Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ø Θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα πρέπει να αντιληφθεί ότι με τις πρακτικές αυτές δεν θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών για Α.Π.Ε στο οποίο αποσκοπεί ο νόμος ,αλλά θα υπάρξει ματαίωση του σχεδιασμού της ενεργειακής πολιτικής στην περιοχή μας.