Μεγάλη άνοδος,μικρός όγκος, σήμα αγορών(ΓΔ:1595 +3,38%)

Επιμελείται ο Anti-Trader

Η χαλάρωση στην ισοτιμία γουαν-δολλαρίου που αποφάσισε η Κίνα και η αναμενόμενη ανατίμηση του κινέζικου νομίσματος έδωσε φτερά στις αγορές.Ενα κάτι παραπάνω και στο δικό μας χρηματιστήριο που το τελευταίο διάστημα έχει υποστει δραματική πτώση τιμών.
Ετσι φτάσαμε σε αυτο το +3,38% το οποίο όμως δεν συνοδεύτηκε από κάποιο ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών.Τα 80 και κάτι εκ.ευρώ είναι ενας ισχνος τζίρος που δεν επιτρέπει ξέφρενους ενθουσιασμούς.Με το κριτήριο του όγκου η αγορά μπορεί να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Πάντως - πωλητών απεχόντων - σήμερα για πρώτη φορά είχαμε τεχνικά σήμα αγορών αφού το 1577 που είναι ο κινητός μέσος όρος 30 ημερών(ΚΜΟ) διασπάστηκε και το επόμενο όριο είναι στις 1630-1650 μονάδες.
Κάπου εκεί είναι πολύ πιθανον να βγούν πωλητές οπότε όσοι έχουν κάνει ικανοποιητικά κέρδη πρέπει να πράξουν τα ...........
δέοντα για την δύσκολη εποχή που περνάμε.
Πιο συγκεκριμένα με ποσοστό άνω του 2,5% ενισχύθηκαν οι Τρ. Κύπρου, ΕΤΕ (στα 10,17 ευρώ) , με άνοδο 2,91% στα 2,83 η μετοχή του Τ.Τ., επίσης πάνω από 2,5% Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ και Τρ. Πειραιώς, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι Alpha Bank και ΕΛΠΕ.
Ενα μικρό γλέντι είχαμε για πολλές μετοχές της περιφέρειας(ο ΠΑΡΝ με συνεχόμενα δεκάρια στο 0,75 από 0,45 πριν από 4-5 συνεδριάσεις, και πολλές μετοχές-πάνω από 20 μεταξύ 8% και 20%)