Να γιατί χρειάζεται να απομακρυνθεί άμεσα η Διαμαντοπούλου από το υπουργείο παιδείας.

30
(Που κατάντησε μη εθνικό, αλλά δια βίου και ....άλλες σαχλαμάρες)

Γράφει ο Markoza

Φτάσαμε σε:
Κοινωνικό αδιέξοδο.
Κοινωνικό ξεπεσμό.
Αποσύνθεση. «εκπαιδευτικά» dvd αντικατέστησαν την εκπαιδευτική τηλεόραση...

Ένας λαός στο σταυροδρόμι του κόσμου, στις συμπληγάδες ανατολικού δυτικού πολιτισμού, συνθλίβεται, αποπροσανατολίζεται, μηδενίζεται!!
Παραδίδεται στο χάος, εξ αιτίας της απώλειας του πολιτισμού του .χάριν του πλουτισμού και της φτώχιας μαζί. μαζί πάνε αυτά όπως το καλό με το κακό....

Δεν κράτησαν οι πόλεμοι και η υποτέλεια τα έθνη, ζωντανά στους αιώνες.
Ο πολιτισμός τα δημιούργησε αυτός τα συντήρησε. Οι αυτοκρατορίες ήρθαν και απήλθαν το ίδιο κι ο Χίτλερ....κι η παγκοσμιοποίηση....
Ο πολιτισμός δημιουργήθηκε με την γνώση. Η γνώση του καλού, ο διαχωρισμός του από το κακό, στάθηκε η βάση της δημιουργίας του.
Οι έλληνες είναι το μέγιστο παράδειγμα.
Βασισμένοι στις αρχές, τους κανόνες που .........
γέννησε η γνώση, κατάκτησαν την αλήθεια. δημιούργησαν τον πολιτισμό που αφομοίωσε όλους όσους βρέθηκαν στο διάβα τους.
Μέσα από την ιστορία τους αποδείχτηκε: οι «βάρβαροι» αφομοιώθηκαν από τον πολιτισμό τους όχι με τα όπλα. Με τους πολέμους και τα όπλα κατάκτησαν, κατακτήθηκαν, απελευθερώθηκαν. Με τον πολιτισμό δημιούργησαν, διεύρυναν και διέσωσαν την ύπαρξή τους στους αιώνες.

Έως ότου ήρθε ο καιρός να πάθουν το αντίθετο, να αφομοιωθούν αυτοί από τους άλλους...
Διότι:
Έχασαν την παιδεία που συντηρούσε κι ανέπτυσσε τον πολιτισμό τους και τα ήθη.
Η παιδεία, μέσα από την διατήρηση της γνώσης, φανέρωνε την αλήθεια.
Δίδασκε το μέτρο, έδινε την δυνατότητα να ξεχωρίζει το καλό από το κακό.
Ήτοι:
Ο φόβος, ο τρόμος, το ψέμα, η απάτη, η ατιμία, το μίσος, τα πάθη, ο εγωισμός, η κλεψιά, ο δόλος, η προδοσία......(συμπληρώστε)......
Η αλήθεια, (φιλαλήθεια), η φιλομάθεια, η τιμή, η πίστη, η μπέσα, ο αλληλοσεβασμός, η δημιουργικότητα, η ισότητα, ο αλτρουισμός... (συμπληρώστε).............
Η παιδεία μέσω της γνώσης μαθαίνει ότι:Το καλό δημιουργεί, το κακό καταστρέφει. Βασικός κανόνας. (π.χ. δεν είναι δύσκολο να κατανοήσεις ότι ο φόβος σαν κακό, καλό δεν κάνει. Με προφυλάσσει θα πεις, η γνώση σε προφυλάσσει όχι ο φόβος.)
Βασικός κανόνας που αγνοήθηκε, αντιστράφηκε και με την σειρά του έφερε την αντιστροφή: οι έλληνες αφομοίωναν, οι έλληνες αφομοιώνονται...

Να γιατί χρειάζεται να απομακρυνθεί άμεσα η Διαμαντοπούλου από το υπουργείο παιδείας.
Στη θέση της χρειάζεται να μπουν πρόσωπα ακομμάτιστα, με συνέχεια, που να μην έχουν σχέση με εξουσία, κυβερνητικούς σχηματισμούς, πολιτική, οικονομικά κέρδη.
Η παιδεία σε μια πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπικός οργανισμός, επιχείρηση.
Μην μπερδεύουμε τον πολιτισμό με την τεχνολογία. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.
Χάριν της χρήσιμης τεχνολογίας οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν σχολές πανεπιστήμια κι ότι άλλο νομίζουν, ιδιωτικά, επαγγελματικά, κερδοσκοπικά, με δικά τους κεφάλαια, ξεχωριστά από την παιδεία, ξεχωριστά από το έθνος κράτος.
Η παιδεία να ανακτήσει την κοινωνική, πολιτισμική, δωρεάν άσκησή της.
Από το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο ,το λύκειο, τις παιδαγωγικές, φιλοσοφικές σχολές και όσες άλλες προάγουν τον σκοπό ύπαρξής της.


Στον παραπάνω κανόνα με τα ίδια κριτήρια (καλό-κακό) κατατάσσονται: Υγεία, μέσα ενημέρωσης, (ΟΧΙ στην δημοσιογραφική εξουσία, ΟΧΙ στα πλούσια παπαγαλάκια της).

Δημοσίευση σχολίου

30Σχόλια
  1. παραμυθα παπανδρεου τι θα γινει επιτελους με το θεμα των υπερχρεωμενων νοικοκοιριων .απο το πακετο δντ μονο στους καριοληδες τραπεζιτες θα δωσεις και εσυ συν τα 28δις που εδωσε ο χοντρος.κατα τα αλλα τις πρωτες 100 μερες ειχες στο προγραμα σου και τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια .δεν πατε στο διαολο κουφαλες του κερατα παλιοαντιχρηστοι κακο χρονο ναχετε.θα τα πουμε στις εκλογες μαλακοπαπουτσα γαπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα αυτά πρόλαβε και τα έκανε η υπουργός σε 7 μήνες;
    Να φύγει , να φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1 Ιουνίου κάνουμε επανάσταση
    Share

    1 Ιουνίου ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ.

    ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ????

    "Αν αποφασιστεί και γίνει η πράξη αυτή, θα σταλθεί ένα ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ από την ΕΛΛΑΔΑ που θα ακουστεί μέχρι την Αμερική. Δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν. Ας στείλουμε εμείς το μήνυμα και θα πράξουν ανάλογα αυτοί που θα το ακούσουν. Από διάφορα σχόλια σε blog Δούρειο Ίππο κατάλαβα ότι ήδη έχουν τρομάξει πολύ τα τρωκτικά που έχουν ρημάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων παγκόσμια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σύμβουλοι του υπουργείου Παιδείας πληρώνονται πιο πολύ και από την υπουργό.

    Aπαράδεκτες σπατάλες των κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Παιδείας


    Το Υπουργείο κατασπαταλά τα χρήματα του ΕΣΠΑ προκηρύσσοντας τον ένα διαγωνισμό μετά τον άλλο για πανάκριβες και σαφώς υπερκοστολογημένες υπηρεσίες συμβούλων. Μετά από την πρώτη προκήρυξη για συμβούλους για το νομοσχέδιο, που αναγκάστηκε να αποσύρει μετά τις αντιδράσεις, ακολούθησαν και οι παρακάτω προκηρύξεις:

    1. Σύμβουλος επικοινωνίας. 270.000 για δύο χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης ως ακόμη δύο έτη με κόστος 180.000 ευρώ ακόμη. Σύνολο: 450.000 ευρώ (155 εκατομμύρια δρχ. περίπου για να έχουμε και τις αναλογίες)

    http://www.edulll.gr/UserFiles/File/prokirikseis/115632_%CE%91P2725_PERIL_epikoin_symvoulos.pdf

    2. Άλλος σύμβουλος αξιολόγησης του ΕΣΠΑ. Αμοιβή 300.000 για δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλες 300.000 για άλλα τρία χρόνια. Σύνολο: 600.000 ευρώ.

    http://www.edulll.gr/UserFiles/File/PROKHRYXEIS_eyd/125422_PERILHPSH_PROKHR_SYMV_DHMOSIOT.pdf

    3. 70.000 ευρώ για τρεις μήνες σε σύμβουλο συγχωνεύσεων (;).

    http://www.edulll.gr/default.asp?siteID=1&pageid=34&tablepageid=7&langid=1

    Και αυτά ως τώρα. Πόσους ακόμη συμβούλους θα προκηρύξουν ως το 2015 και πόσο τελικά θα κοστίσουν;

    1.100.000 ευρώ, ως τώρα μόνο, για υπηρεσίες, οι οποίες αφενός μπορούν να καλυφθούν από τους μόνιμους υπάλλήλους του Υπουργείου και αφετέρου σε καμία περίπτωση δεν κοστίζουν τόσα χρήματα.

    Πού ακούστηκε οι αμοιβές των συμβούλων να είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές των πολιτικών τους προϊσταμένων, στην συγκεκριμένη περίπτωση των υπουργών και της λοιπής πολιτικής ηγεσίας; Πώς γίνεται ο σύμβουλος να παίρνει τριπλάσια και τετραπλάσια αμοιβή που αγγίζει τα 150.000 ευρώ (50.000.000 δρχ), μεγαλύτερη από αυτους που τον προσλαμβάνουν;

    Τί δικαιολογεί αμοιβή 300.000 ευρώ (100.000.000 εκ. δραχμές για να μην ξεχνιόμαστε) για επικοινωνιολόγο ή αξιολογητή;

    Τί είναι σύμβουλος συγχωνεύσεων που θέλει και 23000 ευρώ τον μήνα (9.000.000 δρχ περίπου);

    Αποτελεί πρόκληση να ανακοινώνονται τέτοιες αμοιβές κρατικοδίαιτων καρεκλοκένταυρων, όταν οι εκπαιδευτικοί αυτής της χώρας και άλλοι εργαζόμενοι έχουν γονατίσει στην κυριολεξία με τα κυβερνητικά μέτρα.

    Πείτε και την αλήθεια επιτέλους! Ένα μεγάλο τμήμα αυτών των αμοιβών καλύπτεται από το Ελληνικό Δημόσιο, που σημαίνει πως οι δικές μας περικοπές πληρώνουν τις άχρηστες υπηρεσίες που ζητάτε.

    Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να απαντήσει πολύ συγκεκριμένα στα εξής:

    1. Ποιές είναι οι αρμοδιότητες αυτών των ατόμων, οι οποίες να δικαιολογούν τόσο υψηλές αμοιβές; Τί προσόντα έχουν αυτά τα άτομα, για να πληρώνονται τόσα χρήματα;
    2. Το Υπουργείο δεν διαθέτει οργανωμένα τμήματα και υπηρεσίες δημοσιών σχέσεων, αξιολόγησης, διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων, νομικές υπηρεσίες, ώστε να είναι σε θέση να αναλάβει αυτά τα έργα το ίδιο; Εκτός και αν οι υπηρεσίες του Υπουργείου είναι πλέον τελείως διαλυμένες. Αν είναι έτσι να βγει η Υπουργός να το πει δημοσίως.
    3. Με ποιά λογική τα χρήματα του ΕΣΠΑ δίνονται σε τέτοια έργα; Γιατί θεωρούνται προτεραιότητα οι παροχές συμβουλευτικών υπηρεσίων και άλλα ευτράπελα, όπως το 1500000 ευρώ (μισό δις δρχ) για τον καινοτόμο εκπαιδευτικό, το οποίο θα πάει σε φιέστες και για μία ακόμη φορά σε άχρηστες πλατφόρμες;

    Να βγει επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, όπου θα αναλύονται τα έργα και οι αντίστοιχες δαπάνες του ΕΣΠΑ, με την αντίστοιχη αιτιολόγηση.

    Να σταματήσει εδώ και τώρα αυτό το όργιο σπατάλης. Να παρέμβουν τα συνδικάτα ζητώντας διαφάνεια στην διαχείριση των κονδυλίων και συμμετοχή του εκπαιδευτικού κοσμου, ώστε τα χρήματα να καλύψουν πραγματικές ανάγκες της παιδείας και όχι επικοινωνιακές ανάγκες της κάθε πολιτικής ηγεσίας. Το Γ ΚΠΣ κατασπαταλήθηκε με ελάχιστα οφέλη για τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ας μην γίνει το ίδιο και με το ΕΣΠΑ.



    Γιάννης Πολίτης

    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παιδιά του Ελληνικού λαού στα δημόσια υποβαθμισμένα σχολεία με τουσ γονεις να ξοδεύουν ολα τους τα λεφτα στην παραπαιδεια!!!!

    και το παιδί της Διαμαντοπούλου στα ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΚΟΛΈΓΙΑ!!

    Ο Γκάντι δεν επέτρεψε στη σύζυγό του να πάρει πενικιλίνη για να σώσει τη ζωή της από την πνευμονία, αλλά ο ίδιος πήρε κινίνη για να σωθεί από την ελονοσία.

    το συμφέρον πάνω απ όλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποιος λογαριάζει τα παιδια του κοσμάκι.

    τα δικά τους να ειναι βολεμένα και όλοι οι άλλοι να πα να γ.....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με την Διαμαντοπουλου οδευουμε στον αφελληνισμο της παιδειας. Πριν τις εκλογες ειχε επισκεφτει τα Κολλεγια και τα Πανεπιστημια της Κων/λης. Ηταν εντυπωσιασμενη. Τι καταφερε εδω? ΤΙΠΟΤΑ . Την ημερα της σφαγης των Ποντιων εβαλαν θεμα για τον ΚΕΜΑΛ. Ο κανακαρης της (δεν εχω τιποτα με το παιδι) σε πανακριβο ιδιωτικο σχολειο. Οι καθηγητες με μισθο πεινας. Κα Διαμαντοπουλου εχετε ενημερωθει για τους μισθους των καθηγητων στην Κυπρο?
    Αυξηθηκε ο αριθμος των μαθητων στις ταξεις. Αυτοματως αυξηθηκε και ο αριθμος των μαθητων στις ταξεις των ιδιωτικων σχολειων. Οι ταξεις πλεον των ιδιωτικων εχουν 30-32 παιδια. Αν ο μεσος ορος των διδακτρων ειναι 7000 (σε πολλα σχολεια ειναι πανω απο 10000) η καθε ταξη αποφερει μεικτα στον επιχειρηματια 260-300.000 Ετησιως. Ο φουκαρας εκπαιδευτικος το πολυ εισπρατει 28.000 ετησιως (το ανωτερο και ειναι και η εξαιρεση). Αρα τα καθαρα κερδη απο καθε ταξη ειναι 30-50.000. Αν υποθεσουμε οτι τα μεγαλα σχολεια εχουν τουλαχιστον 30 ταξεις εχουν ενα ετησιο καθαρο κερδος περιπου 1.000.000 .
    Μηπως γιαυτο απαξιωνετε την δημοσια εκπαιδευση? Μηπως γιαυτο οι Ελληνες οδηγουνται στο να στερηθουν τα παντα για να προσφερουν μια καλλιτερη εκπαιδευση στα παιδια τους? Μηπως γι αυτο φυτρωνουν τα ιδιωτικα και πολλαπλασιαζονται τα τελευταια χρονια?
    Γνωριζετε οτι στις ανεπτυγμενες χωρες η Ιδιωτικη εκπαιδευση ειναι η εξαιρεση? Γιατι εδω ειναι ο κανονας? Γιατι η παιδεια και η παραπαιδεια την οποιαν με τις αποφασεις σας ενισχυετε παραγει παχυσαρκους παπαγαλους?
    Ποιο οραμα σαν υπουργος εχετε για τις νεες γενιες? Να γινουν ημιμαθεις επιστημονες και αυριανοι ανεργοι που να συνοστιζονται στα γραφεια των βουλευτων για διορισμο?
    Γι αυτο σας ψηφισαμε? Η ευθυνη σας ειναι τεραστια. Αν δεν μπορειτε δηλωστε παραιτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τύποι σαν την Διαμαντοπούλου που δημιούργησαν η συντηρούν τα χάλια στην παιδία ξέρουν πολλά περισσότερα απο μας και για αυτό στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Δ Ε Ν ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα ιδιωτικα σχολεια φυτρωνουν εξ αιτίας τησ κάκιστης κατάστασης που επικρατεί στην δημόσια εκπαίδευση!!

    δεν το βλέπετε;

    Και κάτι πολύ σημαντικό!!

    πριν απο 2500 χρόνια οι αρχαιοι υμών προγονοι όπωσ ο ΠΛΑΤΩΝ και πάρα πολύ άλλοι είχαν δημιουργήσει ιδιωτικές σχολές και κυρίεψαν με ελληνικό πολιτισμό τον τότε κόσμο!!


    Σήμερα δυστυχώς δεν τους μοιάζουμε διότι απλά το ΤΟΥΡΚΟΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΑΙΜΑ ΕΠΙΚΡΆΤΗΣΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σιγά μην νοιασθεί η Διαμαντοπούλου και η Δραγώνα για τα παιδιά των ιθαγενών , οι ιθαγενείς δεν ειναι του επιπέδου της !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ. ΟΙ ΕΚΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΛΟΥ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΥΠΟΣΧΟΣΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ . ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ , ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ. ΛΟΓΙΑ ,ΛΟΓΙΑ ,ΛΟΓΙΑ..... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΚΑΘΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ;
    ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;
    ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ,ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;
    ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ... ΜΑΛΑΚΙΑΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ

    Η θρησκευτική πίστη
    δεν αποτελεί προϋπόθεση
    για την υγιή ευημερία των κοινωνιών

    Yπάρχει μια κοινή πεποίθηση, την οποία μοιράζονται οι οπαδοί των διαφόρων θρησκειών, ότι η λατρεία του θεού και η υπακοή στα κελεύσματα της θρησκείας θεωρούνται ουσιώδη για μια υγιή και ειρηνική κοινωνία, ενώ όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων μιας κοινωνίας απορρίψει το θεό, τότε θα επέλθει η αποσύνθεσή της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Xάνα Διαμαντοπούλου είναι Εβραία,όχι ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτό,ο καθένας πιστεύει ό,τι γουστάρει,αλλά όπως και να το κάνουμε προωθεί γραμμή της λέσχης Bildenberg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το MEGA μπουρδελο αποφασιζει ποιος υπουργος θα μεινει στην κυβερνηση και ποιος θα φυγει.Ολη μερα τσατσοι σαν τον Χασαποπουλο και τον Πρετεντερη ξεσκιζονται να υποστηριζουν την Διαμαντοπουλου και την αλλη με το στραβο στομα που διορισε το σοϊ της στο μουσειο.Να πανε να πνιγουνε ολοι.Τελειωμενη χωρα ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ..μπηκε το πιονι της λεσχης Bildeberg στην Παιδεια της χωρας μας και εχει βαλει στοχο να την εξαθλιώσει και να την υποβαθμίσει ακομα περισσότερο.

    Εξευτελίζει τους εκπαιδευτικούς, εξευτελίζει τα δημόσια σχολεία.

    Διαμαντοπουλου θα τα βρεις ολα μπροστα σου..εχει ο καιρός γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Επιστολή Διαμαρτυρίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βερολίνου Παρ. 21 Μαι 2010, Θέμα: «Ενδεχόμενο ανακλήσεων αποσπασμένων εκπαιδευτικών»

    Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

    Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, για τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να ανακαλέσει στην Ελλάδα εκπαιδευτικούς με τη λήξη της τριετίας τους, προδιαγράφοντας με αυτό τον τρόπο την προοπτική κατάργησης των ελληνικών μαθημάτων στα Κεντρικά Ευρωπαϊκά Σχολεία, στα Τμήματα Μητρικής Γλώσσας, στο Αμιγές Λύκειο και στα Ενταγμένα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας γερμανικών γυμνασίων. Κίνητρο για την επιστολή αυτή αποτελούν τα εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνουμε από γονείς ελληνοπαίδων και πλήθος πολιτών που μας ζητούν να αγωνιστούμε ώστε να παραμείνουν οι έλληνες δάσκαλοι στα σχολεία και να τους απαντήσουμε, πώς είναι δυνατόν η Ελληνική Πολιτεία, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το Έθνος, να θέλει να πλήξει έτσι ανεπανόρθωτα την ελληνόγλωσση εκπαίδευση αποκόπτοντας την ομογένεια από την ζωντανή ελληνική πραγματικότητα.

    Κάνουμε έκκληση για την ματαίωση των σχεδίων του Υπουργείου.

    Για ποιον θέλουμε να σώσουμε το κράτος μας, αν όχι για τα παιδιά, για το μέλλον μας.

    Για το σκοπό αυτό θα προχωρήσουμε και σε άλλες μορφές διαμαρτυρίας.

    Για τον Σύλλογο Υποστήριξης Κρατικών Ευρωπαϊκών Σχολείων Βερολίνου

    -ελληνογερμανικό τμήμα-

    Η Αντιπρόεδρος

    Ε. Μπαλάτσιου-Adjaye

    Στους Συλλόγους Γονέων Βερολίνου συμμετέχουν:

    Ο Σύλλογος Υποστήριξης Κρατικών Ευρωπαϊκών Σχολείων Βερολίνου, ελληνογερμανικό τμήμα

    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μητρικής γλώσσας

    Ο Σύλλογος Λυκείου Βερολίνου Αριστοτέλης

    Φορείς που συνυπογράφουν την επιστολή:

    Γενικός αντιπρόσωπος Κρατικού Ευρωπαϊκού Γυμνασίου Heinrich-von-Kleist

    Πολιτιστικός Σύλλογος Βερολίνου «Εξάντας»

    Γενικός αντιπρόσωπος Κρατικού Ευρωπαϊκού Δημοτικού σχολείου ΑΘΗΝΑ

    Γενικός αντιπρόσωπος Κρατικού Ευρωπαϊκού Δημοτικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ

    Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου και Βραδεμβούργου

    Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Βερολίνου «Καθαρεοδωρή»

    Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Βερολίνου

    Γερμανοελληνική Εταιρεία Βερολίνου

    Βερολίνο, 20.05.2010

    Αποστολέας

    Σύλλογος Υποστήριξης Κρατικών Ευρωπαϊκών Σχολείων Βερολίνου

    -ελληνογερμανικό τμήμα-

    Πρόεδρος: Βικτώρια Μαυροματίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο εξωτερικό»

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, σε έκτακτη συνεδρίασή, στις 19/05/2010 στο Ντόρτμουντ, με αφορμή την αδικαιολόγητη στασιμότητα και καταστροφική καθυστέρηση που παρατηρείται από την πλευρά του ΥΠΔΒΜΘ στη λήψη των όποιων αποφάσεών του για την παιδεία των ελληνοπαίδων του εξωτερικού και την παρατεινόμενη αγωνία των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, λαμβάνοντας υπόψη:

    ·τη μη πραγματοποίηση του διαγωνισμού για την απόσπαση νέων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό

    ·τη φημολογούμενη μη παράταση των 3ετιών

    ·τη μη προκήρυξη θέσεων για τους ομογενείς

    ·τις ανακλήσεις εκπαιδευτικών οι οποίες πραγματοποιούνται για προσωπικούς λόγους πριν τη λήξη της απόσπασή τους

    ·το σύνθημα του ΥΠΔΒΜΘ για το νέο σχολείο: «Πρώτα ο μαθητής»

    εκφράζει

    την έντονη αγωνία του για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού η οποία έτσι το τελευταίο διάστημα συνεχώς υποβαθμίζεται, απαξιώνεται και καταρρακώνεται.

    Ομόφωνα καλεί

    τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

    α) να καταγγείλει τη μη πραγματοποίηση του διαγωνισμού

    β) να ζητήσει από το ΥΠΔΒΜΘ να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, λαμβάνοντας υπόψη ότι τυχόν μη ικανοποίηση των αιτήσεων παράτασης πέραν της 3ετίας σε συνδυασμό με τα παραπάνω θα προκαλέσει συρρίκνωση και διάλυση της παρεχόμενης εκπαίδευσης τόσο στα αμιγή σχολεία όσο και στα τμήματα μητρικής γλώσσας. Οι συνέπειες δε, θα είναι τραγικές για όλο τον ελληνισμό της Ομογένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα ιδιωτικα σχολεια φυτρωνουν εξ αιτίας τησ κάκιστης κατάστασης που επικρατεί στην δημόσια εκπαίδευση!!

    δεν το βλέπετε;

    Και κάτι πολύ σημαντικό!!

    πριν απο 2500 χρόνια οι αρχαιοι υμών προγονοι όπωσ ο ΠΛΑΤΩΝ και πάρα πολύ άλλοι είχαν δημιουργήσει ιδιωτικές σχολές και κυρίεψαν με ελληνικό πολιτισμό τον τότε κόσμο!!


    Σήμερα δυστυχώς δεν τους μοιάζουμε διότι απλά το ΤΟΥΡΚΟΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΑΙΜΑ ΕΠΙΚΡΆΤΗΣΕ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν θέλουν οργανομένη την Ελληνική παιδεία είτε Δημόσια είτε ιδιωτική γιατί δεν είναι Ελληνες και νιώθουν μειονεκτικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΒΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ...ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!!!!!

    Που τα βρήκε τα χρήματα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τον γάμο της χλιδής του γιού του;

    O επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης πρέπει να απαντήσει στο πως έκανε τον γάμο του γιου του στην Αργυρούπολη με 3.000 καλεσμένους και χλιδάτη δεξίωση στο γκόλφ της Γλυφάδας.

    Ο Καπελέρης είναι δημόσιος υπάλληλος και μάλιστα η ...
    σύζυγος του δεν εργάζεται.
    Με έναν μισθό έκανε αυτό τον γάμο ή με την προίκα που πήρε ο γιος του;
    Όταν δεν τα έχεις τα χρήματα σίγουρα δεν κάνεις αλόγιστη σπατάλη με πανάκριβα αυτοκίνητα.

    Κάπως έτσι δεν είναι κ.Καπελέρη; Εσάς ποιος θα σας ελέγξει;
    Ρωτάμε και εμείς απλά για να μάθουμε...

    Το έγραψε και το "veto" οπότε πρέπει να απαντήσει επίσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητοί συμπατριώτες της Γερμανίας, μην εκπλήσσεσθε για την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για τη διδασκαλία των Ελληνικών στα παιδιά σας. ΄Εχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί, όπως η εκμάθηση της τουρκικής από όλους συλλήβδην τους Μουσουλμάνους της Θράκης, ώστε να αποκτήσουν τουρκική εθνική συνείδηση, είτε είναι τούρκοι είτε όχι. Λείπετε καιρό από την πατρίδα και έχετε κολλήσει σε απαρχαιομένες έννοιες όπως πατρίδα, έθνος κ.λ.π. Μάθετε λοιπόν, ότι εμείς εδώ εξελισσόμαστε, το αρμόδιο Υπουργείο αφαίρεσε το σκοταδιστικό προσδιορισμό "εθνική" από την Παιδεία η οποία καθίσταται κάτι άλλο, ίσως μη εθνική ή και τουρκική, αν κρίνουμε από το θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων ("Το σπίτι του Κεμάλ" την ημέρα της σωβινιστικής μνήμης της σφαγής των Ποντίων). Μάλιστα κάποιοι σκοταδιστικοί κύκλοι του Πανεπιστημίου της Θράκης διαμαρτυρήθηκαν για τον επιχειρούμενο εκτουρκισμό της περιοχής, αλλά είναι βέβαιο ότι η άξια γραμματεύς κ. Δραγώνα, θα την πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Να είστε ήσυχοι κι αν σε μερικά χρόνια μας επισκευθείτε, να ξέρετε και λίγα τούρκικα προς διευκόλυνσή σας. ΄Αφεριμ μπουγιουρουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    -φταίει μόνο, ο τάδε Υπουργός ή τάδε Υφυπουργός και αρχίδια καλαβρέζικα, στους πράσινους ξεδιάντροπους κώλους τους!!!

    ΤΕΛΟΣ.
    Και ο κάθε πασόκος είναι υπέυθυνος. Το σύνθημα “Κόμμα και Κράτος Θόδωρος Τσουκάτος” δεν το φώναζε η πασοκική ελίτ, το φώναζε ο κάθε ανώνυμος πασόκος.
    Και τους αφήνουμε να γίνουν και τιμητές.

    Είναι υπεύθυνος ΚΑΙ ο κάθε ΠΑΣΟΚος. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η εξουσία και να κλέβουν.
    Γι αυτό ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.

    Γνωστός μου έτρεχε με το ΠΑΣΟΚ για ατομικό συμφέρον, διέδιδε τα μύρια όσα κατά το ΚΚ που άπτονται ακόμη και της οικογενείας του γιατί αυτά του μετέφερε ο βρωμερός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ.
    Είναι λοιπόν ή δεν είναι αυτός υπεύθυνος;
    ΕΙΝΑΙ.

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
    ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΠΟΔΙΚΟΥ-ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ .
    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΕΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΑ ΡΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΑΥΤΑ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βλέπω ότι πλέον το έμαθαν αρκετοί το τρομακτικό μυστικό.

    Η Ελλάδα βρίσκεται υπό ξένη ( γερμανική ) κατοχή!

    Τα γερμανικά ( πασοκικά κυρίως ) μουνόπανα έβαλαν τα δυνατά τους να μας διαλύσουν, με αντίτιμο το Αιγαίο και τα τυχόν πετρέλαια που επιδιώκουν να εντοπίσουν και να εκμεταλευτούν ερήμην μας.

    Αυτά τα μπάσταρδα, και οι γερμανίδες μουνόψειρες που έχουν τοποθετήσει στους τηλεοτπικούς τους σταθμούς, αλλά και σε Υπουργεία προσφάτως, πίστεψαν ότι έφτασε ο καιρός να επιτεθούν με όλη την οικονομική τους δύναμη, αλλά και με όλα τα άλλα μέσα και τρόπους ( κατασκοπία, διάβρωση, συσπείρωση, συνωμοτικότητα, οργάνωση σχεδίων, ευτελισμός ελληνικών αξιών κλπ ) εναντίων των Ελλήνων!

    Τα γερμανικά φασιστόμουτρα δυστυχώς έχουν και συνεργάτες!
    Οι αλμπάνοι δρουν από κοινού με τους υπόλοιπους γερμανούς ως τρωκτικά θέσεων εργασίας!

    Αυτό το αλήτικο ντούο τού οποίου η βλαχιά και η βλακεία είναι σε ίσες ποσότητες με τον ανθελληνισμό τους, έχουμε υποχρέωση να το γονατίσουμε!

    Υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και τα παιδιά μας.

    Μην αγοράζετε από γερμανούς.
    Μην δίνετε δωμάτια σε αλβανογερμανούς.
    Μην τους δίνετε θάρρος σε καμιά κοινωνική περίπτωση.
    Μην τους δίνετε δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ψάξτε λίγο ποιές θέσεις εξουσίας παίρνει πάντοτε η κα Διαμαντοπούλου.Δεν είναι τυχαίο τι αρμοδιότητες πήρε το Υπουργείο Παιδείας μόλις τοποθετήθηκε εκεί η ίδια και η κα Χριστοφιλοπούλου.Είναι γνωστό ότι στην εποχή μας τα κοινοτικά κονδύλια μόνο μετράνε. Πάντοτε αυτά μετρούσαν και παλαιότερα στο Υπουργείο Απασχόλησης(νύν εργασίας) που τα χειριζόταν.
    Ψάξτε λίγο την ιστορία με τα Κέντρα επαγγελματικής Κατάρτισης(κυρίως ιδιωτικά)και τις θέσεις κλειδιά που έπαιρνε πάντοτε ο σύζυγος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οσοι ειμαστε γονεις με παιδια στα σχολεια βιωνουμε καθημερινα τις αστοχες ενεργειες των εκαστοτε ιθυνοντων του ΥΠΕΠΘ και τα αρνητικά αποτελέσματα που εχουν συσσωρευτεί επι σειρα ετων στην εκπαιδευτικη διαδικασία. Θα μιλησω για τα βιβλια. Στην εποχη μου σεβομαστε τα βιβλια που ήταν γραμμενα απο καταξιωμενους Δάσκαλους. Τα προστατευαμε απο φθορες και ανατρεχαμε σε αυτα για να λύσουμε τις απορίες μας. Απορούσα γιατι με το τελος καθε σχολικής χρονιας οι μαθητες τα πετούσαν τα βιβλία τους μεχρι που διαπίστωσα την αιτια .Τα τωρινα βιβλια ειναι επιεικως μονο για ανακύκλωση. Αναπτυξη χωρίς κορμο, πλήθος παραθεματων , βιβλια είναι αυτα η περιοδικα ποικιλης υλης; Παραδειγματα τα κακιστα βιβλια γεωγραφιας,φυσικών(!) ιστοριας θρησκευτικων και αλλα. Λυπαμαι για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη συγγραφή τους και οργιζομαι γιατι τις συνεπειες τις υφιστανται τωρα τα παιδιά μου. Δεν βλέπω η τωρινη υπουργός να ασχολείται με το θεμα. Ασχολείται μονο πως θα απορροφησουν τα κονδύλια και πως θα μειώσει το κόστος. Μαλλον απλή διαχειρίστρια ειναι ενος συστήματος ενεργειών που αφηνει τελικα τα παιδιά μας αμορφωτα. Δεν έχει οραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 24 Μαΐου 2010 11:27 μ.μ. η Διαμαντοπούλου έχει όραμα. Να αφελληνίσει την Ελλάδα και τα πάει μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Από τώρα τους εθνοπροδότες πολιτικούς δεν θα τους κατεβάζουμε απλά απ' τις υπουργικές ή πρωθυπουργικές θέσεις τους, αλλά θα τους γδέρνουμε ζωντανούς!...

    Και πρώτ' απ' όλα, αυτούς της λέσχης Bildenberg!...

    ΛΑΕ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου