Πράσινη Ανάπτυξη: Η νέα γενιά Μαυρογιαλούρων και οι δήθεν επενδύσεις που λιμνάζουν!


Όλοι θυμάστε την περίφημη ελληνική ταινία με τον αξέχαστο Λάμπρο Κωσταντάρα, ως πολιτικό Μαυρογιαλούρο, που εξαπατούσε συστηματικά τους αδαείς χωρικούς.

Η Τίνα με τα αντιεξουσιαστικά τζηνς (θυμάστε το «είμαστε αντιεξουσιαστές της εξουσίας»;) αποτελεί τον εκπρόσωπο νέας γενιάς Μαυρογιαλούρων. Θα την λέγαμε: «νεομαυρογιαλούρα». Θα καταλάβετε παρακάτω:

Μόλις την προηγούμενη Τετάρτη δημιούργησε ένα ανόητο show με τον Πρωθυπουργό και κουστωδία δημοσιογράφων και καμερών, όπου επέβλεπαν προσωπικά την κατεδάφιση…..ήδη κατεδαφισμένου και εγκαταλελειμμένου παραθαλάσσιου κτιρίου, εξαπατώντας τους αδαής τηλεθεατές.

Την Παρασκευή 14/Μαι , πήγε ένα βήμα πιο πέρα, εξαπατώντας τους αδαής Βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου!!!

Ισχυρίστηκε στη Βουλή, ότι «λιμνάζουν επενδύσεις ΑΠΕ τουλάχιστον 6 δις», εντυπωσιάζοντας το σώμα των Βουλευτών !!!

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4574606

Το σύνθημα «λιμνάζουν επενδύσεις ΑΠΕ … δις ευρώ» είναι κλεμμένο.

Πρωτοειπώθηκε από τον κύριο Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ τον Οκτώβριο 2008 , στο ετήσιο συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη» του .........
Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ). Ο κος Περιστέρης είχε τότε αναφέρει στην ομιλία του ότι «λιμνάζουν επενδύσεις ΑΠΕ περίπου 2 δις ευρώ». Φυσικά ως καλός επιχειρηματίας, είχε τότε υπολογίσει τις εκκρεμείς αιτήσεις του για αιολικά πάρκα (περίπου 2000
MW) επί προϋπολογισμούς (περίπου 1 εκ. ευρώ/MW) θέλοντας να πιέσει τη ΡΑΕ. Οι εκκρεμείς αιτήσεις στη ΡΑΕ είναι βεβαίως ασκήσεις επί χάρτου και όχι πραγματικές επενδύσεις (όπως θα καταλάβετε παρακάτω).

Έκτοτε (τέλη 2008), το ΠΑΣΟΚ άρπαξε τη φράση του κου Περιστέρη και την έκανε σημαία. Λογικότατο αφού πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία, μια που ο υπάλληλος του κου Περιστέρη (Ν. Βασιλάκος-σήμερα τοποθετημένος «αξιοκρατικά» Πρόεδρος της ΡΑΕ με μισθό 12.000 ευρώ το μήνα!), ήταν παράλληλα υπάλληλος του τομέα ενέργειας ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος της Τίνας.

Τόσο το Φεβρουάριο του 2009 στο συνέδριο «Ανάπτυξη & Περιβάλλον», όσο και με Δελτία Τύπου, ο κος Χρυσοχοίδης (τότε υπεύθυνος τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ) , επαναλάμβανε μέχρι τις εκλογές Οκτωβρίου 2009, τη φράση του κου Περιστέρη, ως εξής: «λιμνάζουν επενδύσεις ΑΠΕ τουλάχιστον 2 δις ευρώ».

Τον Οκτώβριο 2009 στο ετήσιο συνέδριο του ΙΕΝΕ, ο κος Περιστερης επανάλαβε στην ομιλία του: «λιμνάζουν 2,5 δις ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια, έτοιμα να επενδυθούν στις ΑΠΕ»

Το Δεκέμβριο 2009 η Υπουργός πλέον Τίνα , δήλωσε στη συνέντευξη τύπου στο ΥΠΕΚΑ για το ν/σ ΑΠΕ : «λιμνάζουν επενδύσεις ΑΠΕ τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ».

Σήμερα, το Μάιο 2010 στο Κοινοβούλιο η «νεομαυρογιαλούρα» Τίνα δήλωσε «λιμνάζουν επενδύσεις ΑΠΕ τουλάχιστον 6 δις ευρώ».

Μάλιστα! Η κυρία Μπιρμπίλη διπλασίασε τις λιμνάζουσες επενδύσεις σε μόλις 3 μήνες!!!

Αγαπητοί αναγνώστες δεν έχει σημασία το νούμερο των δις γιατί είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού! Αυτό που έχει σημασία είναι ότι άν ρωτήσετε την Τίνα «ποιες είναι οι επενδύσεις που λιμνάζουν» δεν ξέρει τι να σας απαντήσει και θα σας παραπέμψει στο αρχείο αιτήσεων ΡΑΕ. Διότι απλούστατα, δεν πρόκειται για επενδύσεις. Πρόκειται για απλές αιτήσεις-ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς έξοδα για τον υποψήφιο επενδυτή, χωρίς αναλυτικό σχεδιασμό, χωρίς εξασφάλιση/μίσθωση γης και χωρίς περιβαλλοντικούς όρους!

Λυπούμαστε για το θράσος ανόητου εντυπωσιασμού από την κυρία Μπιρμπίλη εντός του ιδίου του Κοινοβουλίου.

Αλλά από την άλλη χαιρόμαστε γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση (με εξαίρεση το ΛΑΟΣ) καυτηρίασε την αναιτιολόγητη και ατεκμηρίωτη, αύξηση των τιμολογίων ΑΠΕ στο ίδιο νομοσχέδιο.

Υ.Γ. Κε Παπανδρέου , όσο συνεχίζετε να διατηρείτε το μοντέλο ανάπτυξης ΑΠΕ που εισήγαγε ο κος Σημίτης: «Πετάμε μια αίτηση πατσαβούρα στη ΡΑΕ→ καπαρώνουμε προτεραιότητα στα δίκτυα ΔΕΗ και στα δημόσια οικόπεδα (ή ιδιωτικά που τα βαφτίζουμε δημόσια) → ψάχνουμε το στρατηγικό επενδυτή να αγοράσει την αίτηση ή την άδεια (εάν έχει εκδοθεί στο μεταξύ) από τη ΡΑΕ→ μετά από μερικά χρόνια ανακαλύπτουμε ότι δεν υπάρχει έργο→ κοροϊδεύουμε τους ξένους ότι για όλα φταίει η γραφειοκρατία»,… καλύτερα να αφήσετε τις «πράσινες επενδύσεις δις» και να χαίρεστε το ποδήλατο και το κανώ σας.