Επιτελους να ξεκολλησουμε(και να ξυπνησουμε!)

14

Γράφει ο Νικολοπουλος Βασιλης
Απάντηση στους μισθοφορους προπαγανδιστες των ΜΜΕ και της πλυσης εγκεφαλου των ημερών:
Μηπως ζείτε υπο καθεστως κομμουνιστικής ψυχωσης;(που συστηματικα προσπαθειτε να μεταδώσετε)
Καταπινετε την καμηλο της εργοδοτικης ασυδοσίας και φτυνετε μετα βδελυγμίας τον κωνωπα της συνδικαλιστικης εξουσιας.Σοβαρα θεωρείτε οτι οι υπευθυνοι της κρισης στα πλαισια της καπιταλιστκής κοινωνίας είναι το παμε του 8% και ο συριζα του 3%;(και οι ανενδοτοι κοινωνικοι τους αγωνες υπερ της "καλοπερασης"-εδω γελαμε μεσα στο πολιτικο συστημα ειναι κι αυτοι)
΅Σοβαρα θεωρείτε ότι για το χαμο των ανθρωπων στην marfin ευθύνονται οι διαδηλωτες λες και δεν ξέρετε οτι σε ένα μαζικοτατο κοινωνικό φαινόμενο όπως είναι μια πορεία αναπτυσσεται μια γκαμα συμπεριφορών που μειοψηφικά μπορει να είναι και ακραίες(και καταδικαστέες);
Πιστευετε ότι τα μέτρα ειναι "επωδυνα" για τους εγαζόμενους "άλλα αναγκαια"(δηλαδή μονοδρομος).Δεν περναει απο το μυαλο σας οτι αν τα μέτρα δεν σχεδιάζονταν απο την δικτατορία των τραπεζιτων αλλα απο τον..........
λαό τοτε θα υπήρχαν άλλα "επώδυνα"(δημευση περιουσιων,προστιμα σε εταιρείες,φορολογηση υπερκερδών και εκκλησιαστικης περιουσιας) "αλλα αναγκαια μετρα';
Η μηπως δεν είναι το ίδιο "επωδυνο και αναγκαιο" να κοβεις το μισθο των 700 ευρω όσο και το να δημεύεις αμεσα την περιουσια του δημόσιου λειτουργού που δεν δικαιολογείται απο τον μισθό του και να ζητας την επιστροφή των υπερτιμολογήσεων απο νατβατζηδες και εργολαβους; Αλλα ξέχασα το ενα ειναι "επωδυνο" καπιταλιστικό(δοξα σοι ο θεος!) ενω το άλλο είναι "επωδυνο" κομμουνιστικο (θεος φυλλαξει!).
Τελος παντων το 90 περασε, περασε και το 2000 επιτελους ξεκολληστε απο το μενος προς τον κομμουνιστικο ολοκληρωτισμο(που ευτυχώς έχει καταρεύσει) ως αλλοθι "δημοκρατικής ευαισθησίας" και δειτε το σημερινο διακυβευμα που ειναι η υπερασπιση της δημοκρατίας(έστω και τις αστικης) των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωματων εναντια στην δικτατορια της μεγαλοαστικης ταξης και του μεσω ΕΕ νεου ολοκληρωτισμόυ(δείτε τις κινήσεις της Γερμανίας για την εφαρμογη της τροικας και σε άλλες χωρες).Ελεος! ,Χολαργος)

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια
  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ
    BLOGS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπουκάλια μπύρας γεμάτα με σκούρα μπογιά πάνω στις ασπίδες και στα κράνη των ΜΑΤ για να μην βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η .......ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ !

    Όλοι θυμόμαστε το πολύ πετυχημένο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ να ανεβαίνει στην εξέδρα, να χαιρετάει το αλλόφρον πλήθος και να μας παροτρύνει: «Πάμε!»

    Και τώρα η συνέχεια του σεναρίου, γραμμένη από το χέρι της πραγματικότητας αυτή τη φορά.
    Ε, λοιπόν το πλήθος τον ακολουθεί στην εξέδρα.
    Σε γενικό πλάνο, βλέπουμε εκατοντάδες κόσμου να έχουν στριμωχτεί κι αυτοί γύρω από τον αρχηγό τους.
    Η κάμερα κινείται αργά προς τα όρια της εξέδρας για να μας αποκαλύψει ότι εκεί υπάρχει μία άβυσσος.
    Ο μεγάλος ηγέτης δεν διστάζει: κάνει το μεγάλο άλμα!
    Οι οπαδοί του τον ακολουθούν χωρίς δισταγμό!

    Τους παρακολουθούμε καθώς απολαμβάνουν την ελεύθερη πτώση τους.
    Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό όμως, αρχίζουν να αποζητούν με τα μάτια τον ηγέτη τους. «Μα, που πάμε?»
    Αυτός, ενώ πέφτει, με μια κίνηση τραβάει τα λουριά για να ανοίξει ένα σουπερντούπερ πτυσσόμενο αερόπτερο.
    Οι κακόμοιροι οπαδοί του ΓΑΠ ουρλιάζουν πια καθώς συνειδητοποιούν την μοίρα τους.

    Στο τελικό πλάνο βλέπουμε από ψηλά την αμερικάνικη σημαία να ανεμίζει τυπωμένη στα φτερά του αερόπλοιου και τον οδηγό του να απολαμβάνει την βόλτα του πάνω από το τρομαχτικό φαράγγι που χάσκει από κάτω.
    Στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: «ΠΑΣΟΚ και… Φύγατε!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ,
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ,ΜΕ
    ΠΟΙΑ ΗΘΙΚΗ,ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΟ ΠΙΟΝΙ Ο ΓΑΠ,
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΠΙΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ!ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.ΤΟΝ ΞΕΥΤΕΛΙΣΕ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ.ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΚΡΥΒΟΤΑΝ Η ΘΑ ΕΔΙΟΧΝΕ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΟΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ.ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 08 Μαΐου 2010 10:05 π.μ.
    Εσύ σίγουρα ήσουνα αυτός που θαύμαζε τον χαρισματικό , έξυπνο ,τον πιο κατάλληλο ,το εθνικό μας κεφάλαιο ,τον τον τον ………… ΜΠΟΥΧΕΣΑ !!
    Όλη η Ευρώπη περιμένει πότε θα καταρρεύσουμε ,το έχουνε σίγουρο, να μας φάνε μια χαψιά και να γελάνε όταν θα παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί !!
    Και στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουνε τόσο πολύ μαλακές που νομίζουνε ότι μπορούμε ακόμα να ζούμε με δανικά τα οποία θα μας τα δώσουν με ευχαρίστηση οι Ευρωπαίοι ,Ρώσοι ,Κινέζοι κ.λ.π.
    ΡΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ !!!!!!!!

    ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΑΘΕΣ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΥΡΟΥΣΕΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ !

    ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ -ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ-
    ΤΩΝ ΚΡΟΙΣΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΚΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΓΙΝΕ.

    ΚΑΙ ΕΣΥ. ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..."Καταπινετε την καμηλο της εργοδοτικης ασυδοσίας και φτυνετε μετα βδελυγμίας τον κωνωπα της συνδικαλιστικης εξουσιας."...

    Σωστός! τι χριζόμαστε την βδελυρή εργοδοσία; η θεούσα βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε "είμαι περήφανη που διώξαμε την Pirelli". με το καλο να διώξουμε και τις υπόλοιπες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. αυτό θα μας γεμίζει με υπερηφάνεια και δεν θα έχουμε τα προβλήματα της εργοδοτικης ασυδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ
    ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!
    ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΧΑΦΙΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Κορνήλιος Καστοριάδης, μία από τις πλέον φωτισμένες προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ευρώπης έζησε στο πετσί του την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του Ανδρέα. Στην επιστολή του με τίτλο «Η μαθητική συντροφιά», που αναφέρεται στα γεγονότα αυτά της μαθητικής του ζωής, τη σύλληψη της συντροφιάς αυτής που τα μέλη της ήσαν ήδη από το 1938 πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ίδιου στις αρχές του καλοκαιριού του 1939 από την Ασφάλεια και στο ρόλο που έπαιξε σχετικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος τον χειμώνα του 1938-1939, αφού είχε συνδεθεί με μια ομάδα της δεξιάς πτέρυγας του τροτσκισμού στην Ελλάδα, προσπάθησε να στρατολογήσει τα μέλη αυτής της συντροφιάς στην ομάδα του, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να τους πουλήσει μερικά αντίτυπα του εντύπου που αυτή έβγαζε, σημειώνοντας τα ονόματα των αγοραστών και τα ποσά που εισέπραξε απ’ αυτούς σε τεφτεράκια, τα οποία ο διεξάγων την προανάκριση ανθυπομοίραρχος της Ειδικής Ασφάλειας, Γιαννακός, επέδειξε στον κρατούμενο Καστοριάδη μαζί με την έγγραφη ομολογία του Α. Παπανδρέου, ώστε να τον αναγκάσει να παραδεχθεί εκ των υστέρων ότι, πράγματι, τα είχε αγοράσει. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Το Βήμα», στις 10 Αυγούστου 1986.

    Τεφτεράκια λοιπόν ο “εξόριστος”! Τεφτεράκια με καταγραφή ονομάτων και στην ασφάλεια! Μετά βέβαια θα πίστευε κανείς ότι ο “αγωνιστής” έφυγε στην εξορία. Αμ δε…

    Κοιτάξτε πως φέρθηκαν οι αρχές στον “αντιστασιακό” Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντρόφου του Γιάννη Ταμτάκου: “… Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. …
    Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ.

    Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα.

    Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό…”

    Τα καλά βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που δεν έχει ανάγκη να υπογράφει δηλώσεις καθότι πράγματι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας του, Ο Ανδρέας είχε υπογράψει και μακροσκελέστατη δήλωση μετανοίας – δωσίματος συντρόφων. Άντε μετά να ρίξεις άδικο στον ΓΑΠ που είπε ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Αυτούς γνώρισε το παιδί, αυτά λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕ ΤΗΝ ΑΝΡΤΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
    ΤΑ ΛΕΙ ΟΛΑ.

    ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Κράτα, Ελλάδα» φωνάζει τώρα η Ευρώπη
    ...Το εν λόγω σχέδιο εξυγίανσης δεν έχει προηγούμενο....

    Αισιόδοξος, τέλος, ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει και με το παραπάνω τους όρους που προβλέπει το σχέδιο διάσωσής της δηλώνει ο κ. Σερβάς Ντερόζ, ο βέλγος ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος ηγήθηκε του κλιμακίου που διαπραγματεύτηκε με την ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό της ΕΕ, τους όρους της συμφωνίας για τη χορήγηση της οικονομικής βοήθειας. «Το εν λόγω σχέδιο εξυγίανσης δεν έχει προηγούμενο» δηλώνει ο κοινοτικός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι «αν όλα όσα προβλέπονται εφαρμοστούν στην πράξη, η Ελλάδα θα αναγεννηθεί τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον χρηματοπιστωτικό» .

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=330293&dt=08/05/2010

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .....ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.....
    ΑΝ ΟΝΤΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ Δ.Ν.Τ,.ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΜΟΙΓΩΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ .ΑΛΛΟΙΩΣ ΑΣ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ .ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΘΕΣΞ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΕΞΩ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ πρέπει να υπομείνουμε τήν τυραννία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

    Κοιτάξτε τι έκανε το Ντουμπάι.Το Ντουμπάι είπε ότι θα στείλει τους πιστωτές στο διάολο μια Παρασκευή , πριν από το κλείσιμο των χρηματιστηρίων. Όλο το Σαββατοκύριακο, ο εμίρης δεχότανε γλείφτες τραπεζίτες που πήγαιναν να ζητιανέψουν κανα δύο δεκάρες από τον ίδιο. Μετά από αυτό δεν έχει μόνο « επαναδιαρθρωθεί »το χρέος του (επαναδιαρθρωση σημαίνει αν σου χρώσταγα δέκα, θα πρέπει να σου επιστρέψω 4 όποτε εχω ευχέρια ), αλλά κανείς δεν έχει παραπονεθεί ιδιαίτερα.
    Όσον αφορά το ευρώ, αν τα PIIGS αποφασίσουν να ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο, Ο Trichet θα τους φιλήσει τον κώλο για να τους πείσει να παραμείνουν στο εσωτερικό του ευρώ.
    PIIGS σε όλο τον κόσμο, ενωθείτε. ή ακόμα καλύτερα: PIIGS όλου του κόσμου κυρήξτε στάση πληρωμών.
    Η στάση πληρωμών σήμερα ειναι μια επαναστατική ιδέα.
    Ποιος χάνει;
    Αν όλα τα PIIGS αποφασίσουν να πτωχεύσουν από κοινού, θα παραδώσουν το πνεύμα και θα πάνε στον αγύριστο οι παρακάτω " φιλανθρωπικές " επιχειρήσεις:

    •Barlkays Bank PLC
    •BNP Paribas
    •Citi Group Global Markets
    •Commerzbank AG
    •Credit Agricole
    •Credit Suisse
    •Deutsche Bank
    •Goldman Sachs
    •HSBC France
    •ING Bank NV
    •JP Morgan Securities
    •Merryl Lynch INT
    •Morgan Stanley CO
    •Nomura INT
    •Royal Bank OF Scotland
    •Societe’ Generale INV Bank
    •UBS Ltd

    Η " συμφωνία στήριξης " με το Δ.Ν.Τ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.
    Δεν θα ήταν εξάλλου ο πρώτος νόμος στήν Ελλάδα που δεν εφαρμόζεται.
    ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ @@ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ......................
    Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του χρέους.
    Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους.
    Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.
    ..........
    Γιατί κανένα κόμμα στην βουλή δεν πρότεινε αυτή την σίγουρη και δοκιμασμένη λύση ;
    Άγνοια ;
    Απλή αμέλια ;
    Πλημμέλημα ; Ή
    ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου