Ποιος θα πληρώσει είπατε;....

Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

Είναι αλήθεια ότι ως άνθρωποι γενικώς μας αρέσει ν'ακούμε ωραία λόγια τα οποία μεθερμηνευόμενα αυθαίρετα εκλαμβάνουμε, είτε ως αναγνώριση κάποιου πιθανού προτερήματος μας, είτε ως υπόσχεση για μελλοντική εκπλήρωση επιθυμιών ή επιδιώξεών μας. Είναι κι' αυτή μια από τις πάρα πολλές ισχυρές ανθρώπινες αδυναμίες.

Αυτό το γνωρίζουν και οι πολιτικοί (ασχέτως πολιτικών ιδεολογιών) και οι παπάδες (ασχέτως θρησκευτικών δογμάτων) ώστε σε "αγαστή συνεργασία", ως Σύστημα πλέον, ελέγχουν και διαμορφώνουν τις συμπεριφορές των κοινωνιών.

Δείτε τώρα πως αυτό εφαρμόζεται στην πράξη σ’εμάς. Βρισκόμαστε σήμερα, ως κοινωνία, σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Από τη μια στιγμή στην άλλη, γιατί πιστέψαμε (μεθερμηνεύσαμε) τα ωραία (ψευδή) λόγια που μας έλεγαν, βρεθήκαμε στο δρόμο. Λογικό είναι να "ξυπνήσουμε" και ν'αρχίσουμε να το...ψάχνουμε.

Κακή εξέλιξη για το Σύστημα. Συναγερμός! Οι παπαγάλοι σε παράταξη άμυνας έτοιμοι. Μικρόφωνα, μεγάφωνα,..........

ντουντούκες και ψυθηριστές με μια φωνή, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον θυρωρό του καφενείου της Βουλής. ”Θα πληρώσουν αυτοί που φταίνε”. Μέχρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστράτευσαν, που δεν έπρεπε.

Και δεν έπρεπε γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να ερωτηθεί, ποιοι, πότε και πως θα πληρώσουν, γιατί δεν μπορεί ν' απαντήσει. Θα μου πείτε, τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Το Σύστημα καίγεται, τους τύπους θα κοιτάνε;

Ας τηρήσουμε λοιπόν, εμείς τους κανόνες, εξαιρώντας τον Πρόεδρο και ας ρωτήσουμε τους υπόλοιπους: Ποιοι, πότε και πως θα πληρώσουν; Ξέρετε μήπως τον τρόπο για να βρείτε αυτούς που τα "φάγανε"; Μήπως η Εξεταστική Επιτροπή που ΘΑ συστήσετε θα μπορέσει να τους βρει; Πως και με ποια μέσα; Έτσι μόνο με το μου είπαν και άκουσα; Ούτε μπορείτε και ίσως ούτε θέλετε, γιατί φοβόσαστε το Σύστημα που δεν ξεχνάει τους "προδότες"!

Πάντως και για να μην με διαψεύσει κανείς, θα θυμίσω ότι ΜΌΝΟ για την υπόθεση της ΔΕΚΑ ΑΕ (εταιρία διαχείρισης χρημάτων αποκρατικοποιήσεων), μέχρι και ο Άρειος Πάγος σε πλήρη ολομέλεια για τρίτη φορά σε 60 σχεδόν χρόνια (!!!), ασχολήθηκε για την διερεύνηση τυχών ευθυνών των μελών του Δ.Σ. κατά την περίοδο 1998-2000 (με την κατηγορία της διασπάθισης 700 δισ. δραχμών στο Χρηματιστήριο προκειμένου να υποστηριχθεί, προεκλογικά, ο δείκτης στις 5.000 μονάδες) και μέχρι σήμερα,10 χρόνια μετά και μετά 2 αθωωτικές αποφάσεις, συν 1 που αναμένεται τώρα, δεν διαπίστωσε παρανομία. Ποιος, λοιπόν ΘΑ πληρώσει την απάτη του Χρηματιστηρίου;

Άντε τώρα, όπου στην υπόθεση του Δημοσίου Χρέους των 300 δισ. εμπλέκεται σχεδόν όλη η πολιτική ηγεσία, της περιόδου 1980-2009, να εντοπίσουν αυτούς που ΘΑ πληρώσουν. Πολύ περισσότερο όταν την υπόθεση αυτή ΘΑ διερευνήσουν αφερέγγυοι (λόγω κομματικών συμφερόντων) βουλευτές, που έχουν κι’ άλλες δουλειές να κάνουν και όχι ανεξάρτητοι δικαστές υψηλού κύρους.



Πάντως εγώ ως υπεύθυνος πολίτης, θέλω να διευκολύνω την πολιτική μας ηγεσία, τώρα που βρίσκεται στον..."οίστρο" της, δηλαδή στις...γόνιμες, που λένε, ημέρες της έτοιμη να μυρίσει τον κρίνο της διαφάνειας και να...συλλάβει (πλάκα κάνω! αυτή δεν "συνέλαβε" στα πρώτα μεταεφηβικά χρόνια όπου τα σπερματοζωάρια τρέχουν με 100 προς την γονιμοποίηση του ωαρίου και θα συμβεί τώρα που ακόμα και η... πλαστική χειρουργική δεν μπορεί να βοηθήσει, αλλά τέλος πάντων...), θέλω λοιπόν να επαναφέρω παλαιότερη πρότασή μου που, χωρίς εξεταστικές και άλλες πολυέξοδες, χρονοβόρες και κυρίως αναποτελεσματικές διαδικασίες, θα ξεκαθαρίσουν την ατμόσφαιρα γρήγορα και αποτελεσματικά. Προτείνω λοιπόν:

1ον- Να καταργήσουν αµέσως και µε αναδροµική ισχύ (άµα θέλουν θα ξεπεράσουν
και το Σύνταγµατικό κόλληµα της αναδροµικής ισχύος), τον Νόµο περί ευθύνης Υπουργών.


2ον- Να καταργήσουν αµέσως την ασυλία των βουλευτών για αδικήµατα του κοινού
ποινικού δικαίου, πριν µας κολλήσουν κανένα "κοσµητικό" επιθετικό π.χ.Greek syndicate όπως το Greek statistics ή δεν ξέρω τι άλλο µπορούν να σκεφτούν οι..."κερδοσκόποι" και


3ον- Να εφαρµόσουν αµέσως το "πόθεν έσχες", αρχίζοντας όµως από την αρχή του όρου, δηλαδή το "πόθεν" σύµφωνα µε το γράµµα αλλά και το πνεύµα του Νόµου, συµπεριλαµβάνοντας συγγενείς και τέκνα µέχρι 3ου βαθµού.


4ον- Η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί εντός 45 το πολύ ημερών, όπως θα το ορίζει ρητά ο σχετικός Νόμος που θα εκδοθεί.


Ίσως θα µας κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά θα έχουµε αποτέλεσµα, χρήσιµο για την τσέπη µας και διδακτικό για τους επερχόµενους, ενώ µε την "εξεταστική" θα είναι µάλλον πεταµένα λεφτά, που δεν έχουµε.


Τέλος, θα θυμίσω την, με μεγάλη σημασία, παρότρυνση το Προέδρου της Δημοκρατίας, προς τον Πρωθυπουργό και μέσω αυτού προς ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ: "Ο Ελληνικός λαός θα ανταποκριθεί αλλά χρειάζεται να πεισθεί ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη".


Τ' ακουσαν; Τι να σας πω, σίγουρος δεν είμαι, αλλά με την τακτική της "κολοκυθιάς" - δεν φταίω εγώ - και ποιος φταίει; - φταίει εκείνος - και γιατί φταίει εκείνος; - και ποιος θες να φταίει; - να φταίει ο άλλος - και πάει λέγοντας, μπορεί να άκουσαν αλλά μάλλον δεν κατάλαβαν, γιατί επαναλαμβάνουν συνεχώς μόνο το κομμάτι της φράσης που λέει "...ο λαός θα ανταποκριθεί...".