Φοβού τους Ευρωπαίους και δώρα φέροντες

10

Η κόντρα ΔΝΤ - Ευρώπης στέλνει στα ύψη τα spreads και το πιστόλι αποδεικνύεται νεροπίστολο...

Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια
  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ,
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ.
    ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΦΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΘΕΙ, ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕ Η ΚΑΛΗ ΣΟΥ Η ΝΔ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΗΤΑΝΕ ΓΕΜΑΤΑ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΦΘΗΝΑ.
    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΓΗΛΕΣ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που πήγε βρε παιδιά η «επιτυχία» των Βρυξελλών;

    Κάτι δεν πάει καλά στην οικονομία και κάποιοι δεν μας τα λένε καθόλου καλά.
    Η κυβέρνηση ξέχασε τα τελευταία 24ωρα την «επιτυχία» των Βρυξελλών καθώς τα γεγονότα είναι καταιγιστικά.
    - Οι εκδόσεις ομολόγων δεν πηγαίνουν καθόλου καλά και οι αγορές στέλνουν μήνυμα ότι δεν πιστεύουν ότι η ελληνική οικονομία θα ορθοποδήσει, τουλάχιστον όχι εύκολα.

    - Τα spreads αγγίζουν τις 350 μονάδες βάσης, βάζοντας θηλιά στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δανεισμός του 2010 θα μας στοιχίσει επιπλέον 13 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων.

    - Τα έσοδα του κράτους δεν πηγαίνουν καλά και μόνο η εκστρατεία για τις αποδείξεις ίσως δώσει θετικά μηνύματα.

    - Η Moody’s υποβάθμισε 5 μεγάλες τράπεζες πιστεύοντας ότι δεν έχουν ευοίωνο μέλλον εξαιτίας της προβληματικής οικονομίας.

    - Το χρηματιστήριο βούτηξε για δεύτερη συνεχή ημέρα ενώ τα κέρδη των εισηγμένων για το 2009 σημείωσαν μεγάλη βουτιά κατά 37,1%.

    - Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί και δεν μπορεί ούτε το φορολογικό νομοσχέδιο να συντάξει αφού το αλλάζει συνεχώς υπό την πίεση βουλευτών της και συντεχνιών.

    - Η Κομισιόν πιέζει για νέες μεταρρυθμίσεις, πράγμα που σημαίνει πρόσθετα μέτρα που θα πληρώσουν και πάλι οι πολίτες.

    - Το ΔΝΤ βγαίνει καθημερινά και λέει το αυτονόητο. Ότι δανεισμός της Ελλάδας από αυτούς σημαίνει σκληρούς όρους που δεν θα τους επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το ΔΝΤ.

    Το κλίμα όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι ζοφερό, αλλά στην κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζουν. Ρίχνουν τα πάντα στο τραπέζι για να θολώσουν τα νερά κι ό,τι βγει. Ημιυπαίθριοι μετά το Πάσχα, Καλλικράτης μετά την Κυριακή του Θωμά, φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων μέσα στο καλοκαίρι, ασφαλιστικό μέσα στον Απρίλιο.

    Καλό είναι να φαίνεται ότι δουλεύει το μαγαζί (Κώστα ακούς από τη Φλωρεντία;) αλλά να έχει και αποτέλεσμα η δουλειά.
    Να μη γίνεται για τα κανάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12:43,
    Είσαι εντελώς κολλημένος. Εκτός από το ότι δεν ξέρεις τί σου γίνεται σε ότι αφορά τα πραγματικά δεδομένα, απαξιώ ακόμη και να σου απαντήσω στις σαχλαμάρες που λές σχετικά με το τί πραγματικά άφησε η Νέα Δημοκρατία.
    Είναι απόλυτα φυσιολογικό σε ανεγκέφαλα πρόβατα σαν και σένα να μην έκαναν ποτέ τους τον κόπο να φιλτράρουν μέσω της κριτικής τους σκέψης αυτά που τους λένε οι διάφοροι υπαλληλίσκοι του Μπόμπολα, του Λαμπράκη, του Αλαφούζου και του Κουρή.
    ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΟΦΕΊΛΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ.
    Πχ. δεν αναρωτήθηκες ποτέ πώς γίνεται ο "μπουχέσας" και "τεμπέλης" και "αχρηστος" Κ.Κ. να δανείζεται με 1% πάνω από τα γερμανικά και ο "καπάτσος", ο δουλευταράς, ο προοδευτικός ΓΑΠ να δανείζεται με 3,5%;
    Είμαι σίγουρος ότι ούτε κάν που καταλαβαίνεις τη διαφορά, εάν όμως ήξερες ότι αυτό σημαίνει 13 δισ. ευρώ το χρόνο σε τόκους παραπάνω πώς θα σου φαινότανε; Δηλαδή από 12 δισ τόκους που πληρώναμε επί Ν.Δ. φέτος θα πληρώσουμε πάνω από 25 δισ.
    25 δισ το χρόνο είναι σχεδόν το ήμισυ του προΥπολογισμού της χώρας, πανηλίθιε.
    Τέλος θέλω να σου κάνω μια απλή ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
    Πώς γίνεται ένας άχρηστος, τεμπέλης, στούρνος, σουβλακο-κτόνος, μπουχέσας ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ τη Goldman Sachs, τη Morgan Stanley, τη J.P.Morgan και όλους αυτούς τους διεθνείς οίκους (που είναι και οι κύριοι μέτοχοι του Δ.Ν.Τ.) τόσα χρόνια παίρνοντας χαμηλά επιτόκια;
    Έχει εκλείψει η κοινή λογική από τη σκέψη σου (και δυστυχώς όλων των άλλων ανελεύθερων μυαλών που υποστηρίζουν ακόμη το ΓΑΠ).
    Συνέχισε να "ενημερώνεσαι" από τον Τσίμα, τον Πρετεντέρη, τον Οικονομέα και το Χατζηνικολάου και μια ζωή θα σε δουλεύουν χωρίς εσύ να καταλαβαίνεις τί πραγματικά συμβαίνει.
    Λυπάμαι αλλά είσαι γεννημένος στόκος και οπαδός χειροκροτητής.
    Σου αξίζει να πληρώνεις τη βενζίνη 1,5 ευρώ, να σε ξεσκίζουν στην έμμεση φορολογία, να δουλεύεις μέχρι τα 67 σου (άν ζείς μέχρι τότε) και ένα τελευταίο.
    Ουέ και αλλοίμονο εάν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα.
    Θα πείς το ψωμί ψωμάκι από την ανεργία και τη φτώχεια τα επόμενα χρόνια.
    Είσαι όμως τόσο βλάξ που φοβάμαι ότι η κατάσταση θα σου αρέσει, μόνο και μόνο επειδή είναι πράσινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οχι φίλε δεν καταλαβαίνει ο πασοκος
    απλώς ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΔΥΟ 2 ΕΥΡΩ
    ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ.....
    ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙ
    ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΤΟ
    ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΑΙ.

    ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ..ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ....που ψήφισε πασοκ.

    ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ
    ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 01 Απριλίου 2010 2:00 μ.μ.
    Μάλλον εσύ είσαι ο καθυστερημένος της παρέας .Εδώ ο αρχηγός σου ο Σαμαράς παραδέχεται ότι τα έκαναν σικάτα και εσύ μου μιλάς για έξι μήνες του ΠΑΣΟΚ .Φυσικά και κάποιος που λέει τόσο καλά ψέματα όπως ο δικός σου Καραμανλης ,μπορεί να δανειζόταν φτηνά ,το ερώτημα ρε βόδι είναι μέχρι πότε θα μπορούσε να γίνεται αυτό !! Αν θέλεις να μου πεις ότι και σήμερα αν ήτανε ο Καραμανλης θα δανειζότανε με χαμηλά επιτόκια , ΤΟΤΕΣ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΩΣ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 01 Απριλίου 2010 2:00 μ.μ.
    Πραγματικά είσαι και πολύ μαλάκας !!
    Μήπως είσαι ο ίδιος ο Καραμανλης ?????? διότι δεν μπορεί να υπάρχει κανένας μεγαλύτερος ψεύτης από αυτόν !!!
    Να χαρείς την θωρακισμένη και ισχυρή οικονομία του ρε βόδι , βόδι, βόδι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 2:23 μ.μ.
    Εσύ μάλλον θα ήθελες τον Τσιπρα η την Παπαρήγα ???
    Δεν τολμώ να σκεφτώ την Ν.Δ.
    ΘΑ ΉΣΟΥΝΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΣΟΚΟΙ.Tα φουσκωτά φορολογούνται;
    Ο Πάγκαλος αποτελεί τεκμήριο για το ΠΑΣΟΚ;
    Ναί ή Όχι;
    Σχετικά με το αέριο το παγκαλικόν πληροφορηθήκαμε ότι, ήδη κατασκευάσθηκε κλανιόλα ανοικτού τύπου και βρίσκεται καθ’οδόν προς την αίθουσα των συνεδριάσεων.

    ΥΠΉΡΞΕ ΌΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΕΚΕΊ ΜΈΣΑ, Η ΟΠΟΊΑ ΠΡΌΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΦΡΑΓΉ
    Ή ΑΛΛΙΏΣ ΤΗΝ ΤΆΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΩΝ.

    ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ. ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΈΝ ΒΡΈΘΗΚΑΝ ΦΕΛΛΟΊ ΤΟΥ ΠΑΓΑΚΛΙΚΟΎ ΔΙΑΜΕΤΡΉΜΑΤΟΣ.

    Σ.Σ. Άν βρίσκονταν τέτοιοι φελλοί δέν θα μπορούσαμε να αναλογιθούμε την ζημιά που θα επήρχονταν, άν αυτός δέν αφαιρείτο πριν απο την … νομοτελειακή έκρηξη.

    Γιατί σε ανάλογη περίπτωση πριν απο μερικά χρόνια στο Κέηπ Τάουν η έκρηξη που συνέβη μέσα στην αυλή σχολείου είχε σαν επακόλουθα πρώτον τον τραυματισμό αρκετών μαθητών, δεύτερον την βροχή σκατών στην έρημο της Σαχάρας και τρίτον τον θάνατο ελέφαντος στην Νιγηρία απο αδέσποτο φελό!!!

    Τί σου κάνει σήμερα η πολιτική; Ενασχόληση με … κλανιόλες και με φελλούς μέσα στην πλέον σοβαρή κρίση στην χώρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέστο ψέμματα???Κάτι που φαίνεται και" γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε"!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάγκαλος: «Οι απολύσεις προβλέπονται από το Σύνταγμα»

    «Έχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος.
    Οι απολύσεις προβλέπονται από το Σύνταγμα» δήλωσε χθες ο Πάγκαλος στην κρατική τηλεόραση και ως γνωστός ...«λαγός» του Παπανδρέου και τώρα της κυβέρνησης, καταλαβαίνετε τι περιμένει τον κόσμο αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές.

    To έχουμε ξαναπεί...
    Ο Πάγκαλος...χωρίς κανένα πολιτικό κόστος, γαβγίζει δεξιά και αριστερά, προλογίζοντας τα "χείριστα" μελούμενα, προκειμένου όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι με τα "χειρότερα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου