Μια χαρά τα καταφέραμε Έλληνες...

Γράφει ο Dimmy the Greek

Μία χώρα που μετά την μεταπολίτευση άρχισε να ζει λες και ο μέσος μισθός ήταν 5000 € και βάλε. Που αγοράζαμε παντελόνια των 300 €, τηλεοράσεις plasma των 2000, που οι γυναίκες πήγαιναν στο κομμωτήριο 2 φορές την εβδομάδα, που τρώγαμε σε ταβέρνες 2 φορές την εβδομάδα, που τα σκυλάδικα ήταν γεμάτα και τις Τρίτες και τις Τετάρτες, που το καλοκαίρι γεμίζαμε τα πεντάστερα ξενοδοχεία επιτρέποντας τους να χρεώνουν 200 € για μέτριες παροχές. Μία χώρα όπου μισθωτός αγόραζε τζιπ των 45000 χωρίς να έχει πάει ποτέ σε ορεινούς δρόμους. Από που ήταν αυτά τα λεφτά; Από τον μισθό των 1500€; Και οι περισσότερες συναλλαγές χωρίς φόρο στο κράτος.

Μια χαρά τα καταφέραμε Έλληνες...

Μια χώρα που δεν σκεφτόμασταν ποτέ να αναβαθμίσουμε την παραγωγή στο χωράφι και μασάγαμε τις επιδοτήσεις, δεν σκεφτόμασταν την συνεργασία στην επιχείρηση (γιατί θέλαμε να έχουμε το κουμάντο στην..........
μίζερη επιχειρηματικότητα), την προσέλκυση πλούσιων τουριστών με μαρίνες, παροχές υψηλής στάθμης. Που επιτρέπαμε στους εφοπλιστές να επιβάλλουν καποτάζ στα ξένα καράβια. Πέρασαν από την χώρα εκατοντάδες δις ευρώ από κοινοτικό χρήμα και ξοδεύτηκαν ως επί το πλείστον σε υπερτιμολογημένα δημόσια έργα-αρπαχτές για δρόμους που χαλάνε σε 2 χρόνια.

Μια χαρά τα καταφέραμε Έλληνες...

Μία χώρα όπου επιλέγαμε πάντα τους πολιτικούς με κριτήριο
  • τον διορισμό στο δημόσιο ("να βολευτεί το παιδί σε μία θέση όπου θα πληρώνεται και θα κάθεται")
  • τις παροχές (δεκάδες ΚΑΠΗ πηγαίνουν χιλιάδες κόσμο δωρεάν εκδρομές λες και ζούμε στο Ελντοράντο)
  • τις υπέρμετρες αυξήσεις (επίδομα παραγωγικότητας που το παίρνουν όλοι),
  • την ασυδοσία (πέστε μου πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί επειδή δεν κάνουν την δουλειά τους ή τα παίρνουν
Αλήθεια Έλληνες, πόσο πραγματικά σας ενόχλησε και πως το εκδηλώσατε όταν ακούγατε για το σπίτι του Ανδρέα Παπανδρέου στην Εκάλη (πως είχε πει ο αμίμητος Γιανόπουλος: "ε δεν θα χάσουμε και την κυβέρνηση για ένα κωλόσπιτο" ή "ε ένα δωράκι 1 εκατομμύριο ήταν μην το κάνουμε θέμα...". Πόσο σας ενόχλησε που κυβερνήσεις επέτρεπαν σε εφοπλιστές να κυκλοφορούν στα νησιά καράβια 40 ετών χωρίς μέτρα ασφαλείας, που βούλιαξε καράβι με 100 νεκρούς και κανένας δεν πήγε τελικά φυλακή. Που τα βρήκε ο κ. πρώην υπουργός Άμυνας τα λεφτά και διατηρεί βίλες στο Παρίσι. Δεν σας ενοχλεί. Σας παραμυθιάζουν για την δεξιά που πρέπει να φύγει και τα καταπίνετε όλα. Ε φάτε τώρα σοσιαλιστική κυβέρνηση... Που θα μαζέψει λεφτά από μείωση των συντάξεων των 600 €, που θα μειώσει επιδόματα από μισθωτούς των 1100 €. Την ίδια στιγμή που δεν έχει πάει ένας φυλακή, που οι βουλευτές θα πάρουν από 5000 για καινούργιους υπολογιστές, που τα επιδόματα των υπαλλήλων της βουλής είναι αναλοίωτα.

Μα θα τρελαθώ, βγαίνει ο άλλος στην τηλεόραση και διαμαρτύρεται για το τεκμήριο για τα σκάφη και δεν του λέει κανείς πως είναι δυνατόν να έχει το σκάφος με δηλωμένο εισόδημα που δεν καλύπτει το τεκμήριο.

Μια χαρά τα καταφέραμε Έλληνες...

Αλήθεια Έλληνες, πόσο πραγματικά σας ενόχλησε που καμία κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό να εξυγιανθούν τα Ταμεία που τώρα καταρέουν, που στα νοσοκομεία γίνονταν προμήθειες με απίστευτες τιμές και κάποιοι γιατροί κάνανε βίλες με τα δικά σας λεφτά.

Μια χαρά τα καταφέραμε Έλληνες... Κακομαθημένοι είμαστε. Και ακόμα δεν συνερχόμαστε. Ακόμα βλέπουμε δαίμονες από το εξωτερικό ποπυ θέλουν να κάνουν κακό στους Ελληνάρες. Να γίνει δημοψήφισμα λέει. Έχετε καταλάβει που βρισκόμαστε. Ψηφίστε τους πάλι το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ που 30 χρόνια δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα και αγόραζαν χρόνο από την Goldman Sachs για να μαγειρεύονται τα στατιστικά και να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι επιδοτήσεις. Ψηφίστε το ΚΚΕ που χθες μας είπε πως ο μόνος νόμος είναι το πεζοδρόμιο. Ωραία να το διαλύσουμε τελείως και να βάλουμε τον κ. Μαίλη να κουμαντάρει που πρότεινε χιλιάδες διορισμούς αυξήσεις και μέτρα που θα διώξουν κάθε προοπτική επιχειρηματικότητας και θα εκτινάξουν την ανεργία στο 50%. Οι παρακάτω βέβαια φαιδροί, χαϊδεύουν αυτιά με τσιτάτα συνθήματα.

Μια χαρά τα καταφέραμε Έλληνες...