Στα αζήτητα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης

Γράφει ο Daemon

Η σημερινή “διαβεβαίωση” της Γερμανής Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, ότι η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα ΑΝ ΑΥΤΗ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ, αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι κανένας παράγοντας από όσους παρακαλούμε να μας βοηθήσουν, δεν θεωρεί ότι έχει κάποια αξία το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο με τυμπανοκρουσίες παρουσίασε και ψήφισε η ελληνική Κυβέρνηση και το οποίο, μέχρι χτες, μας διαβεβαίωναν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ότι θα τηρηθεί μέχρι κεραίας και ότι για τη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων.

Συνεπώς, τα πράγματα έιναι ξεκάθαρα: Η ΕΕ και κυρίως το ΔΝΤ δεν διαβουλεύονται με τις ελληνικές αρχές, αλλά ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ από μηδενική βάση τους όρους της δανειακής διευκόλυνσης που θα παρέχουν στη χώρα μας. Γι αυτό, άλλωστε, παρά το ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης ήταν.......
γνωστό εδώ και ένα δίμηνο, στην πραγματικότητα τα spreads παρέμεναν σε απαγορευτικά επίπεδα, δηλαδή Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ήταν από ελάχιστη ως μηδενική. Πράγματι, τα έσοδα ως τώρα είναι απογοητευτικά, κι η πρόβλεψη για την πορεία τους εντός του 2010 ακόμα πιο απαισιόδοξη. Οι δαπάνες δεν έχουν μειωθεί σε ποσοστό που θα μπορούσε να αναστρέψει την κατάσταση, οι ελλειμματικές ΔΕΚΟ συνεχίζουν να συσσωρεύουν ελλείμματα δισεκατομμυρίων ευρώ, τα χρέη των νοσοκομείων συνεχίζουν να αποτελούν σκάνδαλο, ενώ η χαρακτηριστική καθυστέρηση στην τοποθέτηση νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία καθιστά το πρόβλημα ακόμα δυσκολότερα επιλύσιμο.

Περιμένουμε τις ανατροπές στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αλλά και τις κυβερνητικές κορώνες ότι για αυτά φταίει ο… Καραμανλής!

Τα Πράγματα